5 manieren om met affiliate marketing te beginnen

Om een passief inkomen op te bouwen

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Beginnen met affiliate marketing is een slimme keuze omdat dit het meest ideale verdienmodel is wat er bestaat om online geld te verdienen. Je kunt er vrij eenvoudig en op een andere leuke manieren mee beginnen. Je hebt ook geen grote investeringen nodig en dit model typeert zich door het weinige wat je er voor hoeft te doen om het te laten werken. Niet geheel voor niks is deze vorm van marketing steeds groter aan het worden. Mensen zien steeds meer wat de potentie er van is en het valt prima te combineren met wat je op dit moment al doet.

Naast dat het eenvoudig te starten is, hoeft het maar een paar tientjes te kosten om onderweg te zijn. Het model is zeer geschikt om op meerdere manieren op te schalen, wat betekent dat je met dezelfde of minder moeite, meer kunt verdienen.

Beginnen met affiliate marketing geeft je de mogelijk om online (overal dus) geld te verdienen zonder omkijken te hebben naar producten, advertenties of klantenservice. Wat dat betreft is de werking ervan erg simpel (je hoeft er weinig aan te doen), maar super krachtig (toenemende commissies). Wil jij ook beginnen? Ik neem je nu mee in 5 goede manieren waarmee je direct van start kunt gaan.

In dit dit artikel ga ik niet diep in op wat affiliate marketing precies is. Wil je hier eerst meer over weten, lees dat het artikel ”wat is affiliate marketing

Manier 1 – Affiliate authority website

Een affiliate authority website of autoriteits website is van alle manieren op lange termijn mijn favoriet. Dit heeft met een paar simpele feiten te maken. De grootste ervan is dat hoe langer deze website bestaat en hoe groter deze wordt, hoe meer geld je eraan kunt verdienen. Je straat namelijk autoriteit uit. Natuurlijk afhankelijk van hoe enthousiaste je hiermee aan de gang gaat, ligt de uitstraling en de inhoud van deze manier helemaal bij jou.

Als je doel is om autoriteit uit te stralen, leg je je toe op een website die 1 (groot) onderwerp bespreekt. Je bespreekt dus een grote niche waaronder diverse onderwerpen kunnen vallen. Voorbeelden hiervan zijn geld, financiën, afvallen, fitness, dieet etc. Een klein gevaar wat schuil gaat met dit soort websites is dat je geneigd kan zijn te snel een niche in te duiken en daarmee een niche in een niche creëert zonder dat je het door hebt. Het is daarom aan te raden vooraf te bepalen in welke niche je gaat zitten en welke onderwerpen hier onder kunnen hangen.

Houd het met een domeinnaam ook simpel, kort en krachtig. Veelal heeft een website met veel autoriteit een krachtige, korte en makkelijk onthoudbare naam zoals vetvrij.nl. Als dit geregeld is, is het plan om te gaan bloggen over je onderwerpen die vallen binnen jou niche. Hebben we het over vetvrij.nl, dan kun je denken aan gezonde voeding, shakes of cheatmeals.

Hoe meer blogs jij hierover post en hoe meer waarde jij hierin laat zien, des te meer jij wordt gezien als kenner. En op langere termijn als een autoriteit. Elk relevant blog kun je vervolgens koppelen met affiliate linkjes. Moeilijker als dit is het niet. Het lijkt kort en bondig beschreven, maar vaak dient je website puur als een bron van informatie die interessant en relevant is voor bezoekers. Als je uiteindelijk een goede website hebt staan, kun je altijd uitbreiden. Denk aan je eigen forum, Youtube, social media kanalen etc.

Manier 2 – Specifieke niche website

We zouden een specifieke niche website een afgeleide van een authority website kunnen noemen. Het verschil zit in dat een niche website echt 1 niche behandelt en hier diep op in gaat. Een authority website behandeld bredere onderwerpen en kan meerdere onderwerpen uit een niche makkelijker belichten. De nadruk ligt dus meer op de specifieke informatie in een niche. Dit is ook waar de kracht ervan ligt.

Het voorbeeld in manier 1 is vetvrij.nl. Hierin kun je onderwerpen bespreken zoals buikspieren, diëten, voeding, lifestyle etc. Maar wel rondom die niche vetvrij. Met een specifieke niche moet je eerder denken aan wasbord.nl. Hier deel je vervolgens alleen maar informatie die nadruk legt op hoe je een wasbord (sixpack/buikspieren) kunt showen, trainen, behouden etc. In dit geval is de naam wasbord.nl ook nog ‘catchy’, waardoor hij makkelijker onthouden wordt.

De doelgroep is hiervoor is dan wel iets kleiner, omdat je zeer gerichte onderwerpen aanspreekt. Wel weet je dat wie je website ook bezoekt, ze als het goed is precies lezen wat ze verwachten. Je kunt vervolgens makkelijker doorlinken naar andere artikelen, omdat alles met elkaar in relatie staat. Zo kun je bezoekers ook langer vasthouden, omdat er veel over het onderwerp te vinden is.

Nog een voordeel van een specifieke niche website is dat Google je sneller rankt. Ook kun je zeer specifieke producten promoten. Google weet namelijk precies welke soort content jij publiceert en kan hier gericht de juiste mensen heen sturen. Je wordt dus sneller gevonden in de niche waar je actief bent, maar je zoekvolume is kleiner omdat minder mensen daadwerkelijk op zoveel specifieke content zullen zoeken.

Manier 3 – Review website

Je wilt een product zoals een cursus kopen, maar voordat je die koopt wil je graag weten wat je precies krijgt. Reviews zijn hier bij uitstek een geschikte manier voor. Reviews zijn daardoor een uitstekende manier om een affiliate review website op te bouwen. De reden is simpel: je trekt direct mensen die al interesse hebben in het product dat jij promoot.

Ze willen het product al hebben, misschien ben jij de laatste beslissende factor en daardoor is de kans groot dat mensen via jouw affiliate link overgaan tot aankoop. Je krijgt dus meer bezoekers met een koopintentie naar je website.

Een review website beginnen is makkelijker dan je zou denken. Hou het vooral dicht bij jezelf. Ben je bijvoorbeeld veel in de gym te vinden, dan kun je gaan recenseren over apparaten waarop je regelmatig traint. Ook kan je aan fitness apparatuur voor thuis denken, zoals kettlebels, matjes, elastieken of bankjes en apparaten. Dit is slechts een voorbeeld, waarin je vrij eenvoudig via Coolblue, Bol.com producten kunt selecteren. Wil jij je liever focussen op digitale producten, kijk dan eens op PayPro of Daisycon.

Een goed voorbeeld van een review website is ppreviews.nl. Dit is een website die al enkele jaren bestaat en wekelijks recenseert over diverse producten. Alle bezoekers die zij krijgen zijn dus al warm, kennen en willen het product en zoeken dat laatste beetje vertrouwen om te beslissen en te kopen. Wat opvalt aan ppreviews.nl is dat zij erg breed zijn en in veel niches aanwezig zijn. Als je kennis of ervaring hebt over meerdere producten kan dit ook. Dit moet jij voor jezelf beslissen.

Manier 4 – Direct starten met adverteren

Ook al ben ik hier persoonlijk geen groot fan van, het is zeker wel een grote kans om als affiliate aan de slag te gaan. Adverteren om betaald producten te promoten. Je hoort er weinig van, maar het is een manier om sneller meer mensen naar je productpagina of website te sturen. Je opstartkosten zijn wel iets hoger omdat je een landingspagina moeten maken en je moet adverteren wat geld kan kosten. Echter is het goed te doen als je bekend met met Facebook of Instagram en je bent niet afhankelijk van organische bezoekers.

Wat je ten opzichte van een organisch groeiende website extra moet doen is:

  • Een Facebook account aanmaken en hiervoor ook een business account (facebook.business.com)
  • Via je business account een Facebook pagina maken voor je product
  • Via advertentiebeheer in je account een advertentie maken. Deze richt je aan doelgroepen die je product zouden willen kopen.
  • Vervolgens zullen er mensen op de advertentie klikken en deze wordt naar een speciale landingspagina doorgestuurd. Dit is geen artikel maar een opt-in pagina.
  • Via deze opt-in pagina komen mensen op de daadwerkelijke productpagina uit waar ze vervolgens het product kunt kopen of hun gegevens achterlaten.
  • *Je leest dat er dus een speciale pagina moet worden gemaakt omdat je niet rechtstreeks naar een product mag adverteren met Facebook. Ook wil je hier geen blog voor gebruiken. Er moet een duidelijk tussenstap zijn, de opt-in pagina.

Door direct te adverteren krijg je sneller meer verkeer naar je website. Dit vergroot je kans om sneller commissies te ontvangen. Houdt wel rekening dat het je ook geld kan kosten om te testen of het product aanslaat en met welke advertentie. Testen van advertenties is echter wel noodzakelijk omdat je vooraf niet zeker weet wie het best reageert op jouw advertenties. Weet je dit wel en heb je een succesvolle test, dan is het een kwestie van opschalen.

Manier 5 – Youtube kanaal

Google is met 92% van alle zoekopdrachten de grootste zoekmachine ter wereld. Daarna komt Youtube, wat onderdeel is van Google. Youtube is een platform dat sterk groeit en dagelijks vinden hier miljoenen zoekopdrachten op plaats. Niet zonder reden eindigen we deze lijst dan ook met Youtube om in te zetten voor affiliate marketing.

Het leuke ervan is dat de werking ervan hetzelfde werkt als manier 1 en 2. Je gebruikt er alleen een ander platform voor. Een voordeel van Youtube is dat je je stem kan laten horen (gezicht hoeft nog niet per se), je kunt meer emotie tonen en mensen beter overtuigen. Je kunt dit op een aantal manieren aanpakken. De makkelijkste is door je blog alvast te schrijven. Vervolgens film jij je scherm, pratend over je blog en geef je meer uitleg door er andere websites of producten bij te nemen.

Zo maak je dus al snel een video die relevant is voor je doelgroep en waar je misschien nog wel meer waarde kan leveren ook. In je beschrijving kun je dan je artikel linken en in je artikel kun je je video linken. Onthoud: houdt de waarde en relevantie in je video hoog. Het doel is om mensen zo lang mogelijk te laten kijken, je video te liken, te abonneren en op je link te laten klikken.

Start en denk lange termijn

Nu komt het op jou aan, het belangrijkste is namelijk dat je begint. Je moet jezelf erin gaan verdiepen, je er mee bezig gaan houden en actie ondernemen. De beste tips die ik je hiervoor kan meegeven zijn: denk lange termijn. Werk consistent elke dag even aan je website. Houd je doel en je waarom goed voor ogen en bouw aan een winstgevende affiliate marketing website.

Onderschat niet wat je in 1 jaar kunt bereiken als je elke dag iets doet aan je website. Upload wekelijks een blog, doe onderzoek, verdiep je in je niche en uiteindelijk zullen de commissies volgen. Dit verdienmodel heeft vooral tijd nodig en werkt niet met haastige spoed en een verkeerde mindset. Maar, als je website eenmaal werkt, werk hij voor altijd en kan hij binnen de kortste keren passief worden gemaakt. Zo gaat je website voor jou werken! Welke actie onderneem jij vandaag?

affiliatie marketing revolutie

Ook beginnen met affiliate marketing?

Start vandaag nog je affiliate website met de kortingsactie op de Affiliate Marketing Revolutie!

Naar de kortingspagina

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *