Affiliate marketing website opzetten?

Dit stappenplan geeft je voorsprong!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Affiliate marketing website opzetten? Het is een manier om vrij passief inkomen te verwerven. Dit wist je misschien al, maar laten we het concreter maken. Nu je dit leest is het goed mogelijk dat je met affiliate marketing wil starten. Waar je nu staat qua kennis is hiervoor wel van belang. Om een vliegende start te maken zit je hier goed en hier leg ik je alles over uit. Weet je nog niet precies wat affiliate marketing is? Lees dan mijn artikel ”Starten met Affiliate Marketing” eens.

In dit artikel neem ik je mee in de essentiële en effectieve stappen om jouw affiliate business op te starten. Twee belangrijke stappen hierin zijn het maken van een affiliate website én het regelmatig plaatsen van goede, relevante content. In dit artikel leer je hoe en waar je kunt starten, waar je op wilt letten en hoe je een vliegende start kunt maken.

Lees het artikel goed door, omdat de informatie jouw kickstart in affiliate markting kan betekenen!

Een affiliate website opzetten in stappen

Het opzetten van een affiliate marketing website is niet moeilijk, maar komt niet uit het niks. Je moet er in het begin wel een moeite voor doen, maar dit gaat een stuk sneller als je een goed stappenplan hebt. Waar veel mensen snel de mist mee in gaan, is dat ze meer tijd besteden aan het uiterlijk van hun website en dan aan de inhoud. Terwijl dit nou juist is waar het om gaat in affiliate marketing. Eerst gevonden worden, dan mooi maken.

Stap 1: Affiliate marketing website opzetten

Een website opbouwen hoeft zoals gezegd niet moeilijk te zijn. Wees niet bang voor coderingen en moeilijk computertaal. Zeker met de juiste tools in handen. Je ben dan sneller onderweg dan je zou denken. Het doel van de website moet in eerste instantie zijn om bezoekers te trekken. Vervolgens is het doel om die mensen via jouw artikel te verleiden en converteren naar een aankoop van het product dat je promoot.

Logischerwijs zal je meer conversies hebben naarmate meer en meer bezoeker je website vinden. Niet iedere bezoeker is namelijk een koper. Denk daarom aan een ”schone” website, die overzichtelijk is, geen toeters en bellen heeft en past bij de niche die je hebt. Kleur speelt hierin een rol, maar ook het platform waarop je je website bouwt.

Hoe meer overzicht en duidelijkheid, des te makkelijker bezoekers kunnen navigeren op je website. Het gevolg is dat mensen langer op je website aanwezig zijn, Google jouw website hoger waardeert en je conversies toenemen.

Google

Nu kun je misschien denken, wat heeft Google met een affiliate marketing website te maken. Nou, heel veel. Google waardeert jouw website zonder dat jij het direct ziet. Dit betekent dat Google herkent hoe de website is opgebouwd. Maar hoe hoe je artikelen zijn opgebouwd en zelfs hoe relevant deze zijn. Hoe beter jij zorgt voor ”Google” des te beter Google voor jou zorgt.

Van belang is dat de website duidelijk en goed leesbaar is. Zowel in de code, als in de artikelen. Het algoritme van Google vindt dit fijn, want het leest makkelijker. Als je website goed gescand kan worden, kun je dus aangeraden worden in zoekopdrachten.

google

Betrouwbaarheid en professionaliteit

Als je affiliate marketing website dagelijks door tientallen mensen bezocht wordt is het ook zaak om jouw website er netjes, professioneel en betrouwbaar uit te laten zien. Het is dan ook fijn dat mensen weten met wie ze te maken hebben. Je hoeft als je dit niet wilt niet per se je foto of hele biografie te delen. Maar een stukje motivatie en uitleg over het ontstaan van de website is leuk.

Neem als uitgangspunt dat je verteld over wat jouw interesseert in combinatie met waar veel mensen naar zoeken. Jouw passie zal andere mensen aanspreken. Denk naast een over ons, ook aan een contactpagina of ander item waardoor mensen contact met je kunnen maken. Laat steeds meer blijken dat jij een kenner bent op in jouw niche en steeds meer autoriteit uitstraalt. Dit gebeurd vooral met de juiste relevante content.

Stap 2 – Affiliate marketing netwerk selecteren

Geld verdienen doe je door het promoten van producten. Producten vind je bij affiliate netwerken, waar jij partner van moet worden. Niks engs, het komt er op neer dat jij een account maken bij bijvoorbeeld Paypro. Een bekend netwerk met vele digitale producten die je kunt promoten. Een andere manier is om je (ook) aan te melden bij websites zoals Bol.com of Coolblue, welke hun eigen affiliate programma’s hebben. Vaak vindt je in de footer van zo een website meer informatie over affiliate programma’s.

Let wel, laat je website wel aansluiten bij de juiste producten. Beter gezegd, kies vooraf een niche waarin je graag bezig bent en kies hier de producten bij. Promoot bijvoorbeeld geen gitaarlessen op een website met elektrische fietsen. Jij zou hier zelf ook je twijfels bij krijgen, toch?

Voor sommige netwerken is het vereist dat er al bepaalde informatie en content op je website staat. Netwerken zoals Daisycon kunnen dit voor bepaalde producten vereisen. In dit geval is het handig om al enkele artikelen klaar te hebben. Wees ook zeker niet bang dat je eerste artikel vol met affiliate links moet staan. Je kunt een prima start maken met normale artikelen.

paypro-banner-1

Je account

Ben je echter ingeschreven in affiliate netwerken, dan kun je na het bepalen van producten ook links gaan delen. Deze kun je vervolgens in je artikelen verwerken. Mensen kunnen hier dan op doorklikken naar de betreffende producten. Als je met succes iemand doorstuurt naar een product, dan wordt dit onthouden met een ingebouwde cookie. Uiteindelijk is het wachten op de commissie als de aankoop wordt gedaan.

Tip: kies affiliate netwerken én producten die passen bij je niche en goed aangeschreven staan. Veel netwerken staan dit, maar niet per se alle producten hierop. Wees dus ook zorgvuldig in je keuze en promoot pas als je weet dat je moeite beloond zal worden.

Stap 3 – Artikelen schrijven en publiceren

Er even van uitgaande dat je geen social media kanalen met met duizenden volgers die ook in jouw niche producten zouden kopen, komt het nu neer op artikelen schrijven. Of laten schrijven, wat jij wilt. Hoe dan ook moeten bezoekers op jouw website komen en warm gemaakt worden. Je wilt ze waarde bieden en liefst converteren tot aanschaf van een product.

Vaak is een artikel de makkelijkste manier, maar niet de snelste. Ik zeg het er maar bij. Ook al is het voor iedereen anders en niche- en content afhankelijk, je bent vaak 2-3 maanden onderweg voordat er een commissie binnen komt. Je moet hierbij wel consistent werken en minimaal 1 blog per week publiceren. Maar dit is makkelijker dan je nu misschien denkt.

Houdt bij elk blog in je achterhoofd dat je informatie relevant moet zijn. Ook wil je graag een makkelijk leesbaar artikel en uitstralen dat je weet waar je het over hebt. Probeer dus niet te moeilijk en te zakelijk te praten, zeker niet als dit niet jouw natuurlijke schrijfstijl is. Focus je vooral op wat een bezoeker wil weten om een product aan te schaffen.

blog schrijven

Schrijven voor je bezoeker en Google

Heb je nou moeite met schrijven of überhaupt het bedenken onderwerpen, kortom is dat niet jouw ding, maar wil je wel starten met een affiliate marketing website? Ook dan kun je moeiteloos aan de slag. Met platformen zoals Writgo.nl kun je het schrijven van blog overlaten aan professionals tegen een zeer betaalbare prijs. Gemiddeld kost een artikel van 1500 woorden (is prima) €45,-. Wil je meer weten over uitbesteden? Kijk dan zeker eens rond op Writgo.nl.

Je moet je namelijk beseffen dat je voor schrijft voor Google en voor je bezoeker. Je teksten moet goed scoren in Google. Dit betekent goed leesbaar, nette taal, duidelijk en goede kopverdelingen. Ook moet je bezoeker je tekst lezen. Denk aan relevant, up-to-date, liefst niet te veel spreektaal en conversie gericht. DIt is zeker te leren, maar een helpende hand kan je sneller op weg helpen.

In the end, hoe meer je bezoekers jij naar de website haalt, hoe groter de kans op conversies. Je leest dus dat het niet moeilijk is, maar je moet wel slim van start gaan en consistent blijven. Gelukkig zijn hier voldoende middelen voor.

Wel budget maar minder tijd of inspiratie

Een stap verder dan een tekst uitbesteden of een onderwerp bedenken is ook bij Writgo goed op zijn plaats. Het enige wat jij moet doen is een website opzetten, mits je die al hebt. Vervolgens heb je bij Writgo diverse mogelijkheden om jouw content uit te besteden. Van zoekwoordonderzoek tot het het volledig uitbesteden can content maken en plaatsen.

writgo

Stap 4 – Analyseren en verbeteren

Een website opzetten, content plaatsen en dit consistent doet is een goede start. Vervolgens komt het erop neer dat jij na verloop van tijd kijkt hoe je artikelen het doen. Dit kan met Google Analytics, waaraan je website gekoppeld is. Je wilt namelijk weten welke artikelen het beste presteren en waarop je nog moet verbeteren.

Wat je kunt doen is de blogs die slecht presteren te vergelijken met die diegene die goed presteren. Zo kun je verbeteringen doorvoeren in mindere blogs om ook die te optimaliseren. Niet alleen weet je dan wat goed of beter werkt, je weet ook waar je bezoeker op zoeken en wat ze graag lezen.

Stel jij maakt normale blogs en reviews. Als de reviews veel beter scoren dan normale blogs, weet je dat je meer reviews of soortgelijke blogs kunt maken. Focus je op wat werkt om nog beter te gaan. Op deze manier optimaliseer je niet alleen je website, maar verhoog je ook je commissies. Je weet namelijk wat werkt.

Stap 5 – Affiliate marketing website verwachtingen

Affiliate marketing is een verdienmodel dat zijn vruchten op termijn meer en meer op termijn afwerpt. Dit betekent dat je in het begin nog niet teveel moet verwachten. Net als met een zaadje dat moet gaan kiemen, is jouw website een zaadje. Het moest eerst boven de grond komen waarna het de wereld ziet. Met je website gaat het net zo. In een paar weken tijd groeit je website gestaag en vinden enkele mensen je website. Na enkele maanden krijg je meer bezoekers en ga je groeien.

Je kunt dit proces op bepaalde vlakken versnellen, maar geduld hebben blijft een must. Je kunt sneller en efficiënter te werk gaan door:

  • Goed zoekwoordonderzoek te doen en direct in te haken op de actualiteit (dit kun je ook uitbesteden)
  • Blogs schrijven uitbesteden als jij er minder goed in bent
  • Blogs schrijven uitbesteden als jij er wel goed in bent, maar meer wilt produceren. Dus van 1 of 2 naar 4 of 5 per week.
  • Je resultaten met Google Analytics in de gaten te houden (pas raadzaam na 3 of 4 maanden)

Hoe wordt je uitbetaald?

Elk platform waarvoor je je aanmeld vraagt tijdens aanmelding om jouw gegevens. Hieronder vallen ook jouw bankgegevens. Zodra iemand via jouw link een aankoop doet, zie jij op het platform deze conversie en commissie staan. Bij sommige producten of platforms is er een uitbetalingsdrempel. Je krijg dan pas betaald na bijvoorbeeld €100,-. Let hier op. Vaak wordt je echter ook direct uitbetaald of kun je zelf direct het geld van je account halen.

Ook komt het voor dat je wel commissie krijgt, maar dat deze nog niet wordt toegewezen. Dit komt omdat er dan nog een retourperiode geldt. Een klant heeft dan een product gekocht, maar kan deze nog retourneren. Gebeurd dit niet, dan wordt de commissie toegewezen.

Affiliate marketing website opzetten, start niet te laat!

Dit is niet om je bang te maken, maar een eerlijke waarschuwing. Als jij wilt starten met affiliate marketing, besef je dan dat als je vandaag start, je binnen 2-4 maanden resultaat hebt. Niet volgende week. Je kan daarom beter nu starten, dan denken dat je wel ”een keer” start.

Je kunt er voor kiezen om zelf met WordPress of bijvoorbeeld Phoenix aan de slag te gaan. Houdt wel in je achterhoofd dat je hiermee ervaring moet hebben. Zeker als je direct goed wilt beginnen. Ik begon bewust met de Affiliate Marketing Revolutie en het Marketheme waar zij mee werken. Ik wilde goed van start gaan met een plan en duidelijke stappen. Daarbij kwam deze cursus zeer betaalbaar was en ook erg goed staat aangeschreven.

Feitelijk krijg je een A-Z stappenplan om een goede website op te zetten. Daarbij krijg je toegang tot een zeer waardevol forum waarop je veel insiders tips krijgt die je elke keer een stapje verder helpen. Mij hielp dit veel meer dan alleen op pad gaan en alles zelf uit te willen zoeken. Denk maar zo: alleen ga je sneller, maar met een goede coach kom je verder. Dit bleek ook voor mij.

affiliatie marketing revolutie

Ontdek hoe je een winstgevende Affiliate Marketing website opzet waarmee je maandelijks een volledig passief inkomen kunt verdienen

Meld je direct aan

Direct aanmelden!

Gerelateerde artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *