Waar moet jij beginnen tussen 1001 affiliate marketing websites?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Je herkent het wel, je wilt starten met affiliate marketing of doet onderzoek naar verschillende affiliate marketing websites en nu moet jouw plekje in de markt verzegelen. Klinkt makkelijker, door gewoon te beginnen, maar je afhankelijk van je niche concurreer met 1001 websites. Websites die al jaren bestaan, hetzelfde type content lijken te hebben, vaak artikelen publiceren en er betrouwbaar uit zien.

Als beginner in affiliate marketing of als je een nieuwe website start, kan dit overweldigend zijn. Want ja, je moet marktonderzoek doen, je wilt veel zoekvolume op jouw onderwerpen tegelijkertijd weinig concurrentie. De een loopt hier vast, de ander begint gewoon en hoopt er het beste van.

Maar wat is nou het beste om te doen als je affiliate marketing websites gaat zoeken of vergelijken en wat doet dit met jouw website. Daarover nu meer.

Waar begin je met je website?

Online geld verdienen met affiliate marketing werkt goed, als je maar goed begint. Het opzetten van een affiliate website is zeker niet moeilijk. Zelfs zonder kennis of ervaring kom je een heel eind. Ik ben er een voorbeeld van dankzij de Affiliate Marketing Revolutie welteverstaan. Dit neemt niet weg dat jouw affiliate game hier pas begint, want je wilt bezoekers, commissies en groei zien. Waar begin je dan?

Met 1001 affiliate marketing websites, waarvan we je er misschien 10-20 hebt gevonden en 5 echt kent via Google, moet het geen kwestie van hopen worden dat ook jouw website gevonden wordt. Laat je hierdoor ook zeker niet ontmoedigen als je overweegt te beginnen als affiliate.

De truc zit hem in het feit dat je slim begint en niet als een kip zonder kop. Ik spreek uit ervaring, want ik begon super enthousiast alleen wist amper bezoekers te trekken. Als je website staat, begin je door 2 dingen te doen:

Publiceer minimaal 1x per week een blog

Deze regel lees je vast niet voor de eerste keer, maar het is wel een belangrijke regel. Zodra je begint, probeer dan minimaal 1x per week een blog te publiceren. Dit zorgt ervoor dat je website gevoed wordt, iets volwassener wordt, dat Google je beter gaat ranken én hoe meer jij post, hoe beter je gevonden wordt.

Een algemene vraag die ik wel vaag zie is, hoeveel blogs moet ik posten voordat ik resultaat zie?

Helaas is het antwoord daarop te veelzijdig. Factoren waar dit vanaf hangt zijn jouw niche, je onderwerp, je titel, de kwaliteit van je blog, het product dat je promoot en hoe graag iemand jouw product wil. Is het koopgericht of informatief. Ga er voor het gemak vanuit dat je met 50 blogs leuke resultaten kan bereiken. Zowel met commissies als met bezoekers. Echter hangt dit wel af van voorgaande factoren en van de volgende factor.

Doe zoekwoordenonderzoek of besteed dit uit

Zoekwoordonderzoek is enorm onderschat en overschat. Ik overschatte het toen ik begon en dacht met Google Trends en concurrentieanalyse veel te kunnen vinden. Niks bleek minder waar. Ik trok niet de bezoekers die ik wilde en schreef daar door de verkeerde zoekwoorden, niet naar de juiste onderwerpen en dus bezoekers toe.

Zonde! In eerdere artikelen beschrijf ik ook de impact van goed zoekwoordenonderzoek. Dit kun je zelf doen, al gaat de beste manier vaak wel via betaalde programma’s. Plus je moet je ook met deze programma’s om kunnen gaan en ze kosten jou tijd.

Een alternatief is om het uit te besteden. Hierbij is het een beetje zoeken naar de juiste mensen, het spreken van dezelfde taal en een gevoel hebben dat iemand weet waar jij met je website heen wilt. Dit voorkomt dat je simpelweg 10 zoekwoorden krijgt die wel ranken, maar niet goed bij jou of je website passen (laat staan passen bij jouw volgende 10 zoekwoorden).

Mijn voorkeur is uiteindelijk uitgegaan naar Typely. Een jong maar zeer professioneel bedrijf dat meer dan alleen zoekwoordonderzoek doet. Ze denken ook met je mee en spreken maandelijks met je om te kijken wat er goed gaat of beter kan. Ook krijg je nieuw zoekwoorden als het aangeleverd onderzoek niet 100% naar wens is.

Breid je content langzaam uit

Als je net onderweg bent met je affiliate marketing website moet je nog gevonden worden door het grote publiek. Helemaal niet erg, zo is het nou eenmaal. Wel kan je dit proces versnellen, als je er voor open staat. Dat kan namelijk door je content langzaam uit te breiden buiten je website om. Voorbeelden zijn Facebook, Instagram en Youtube.

Facebook en Instagram werken goed voor aankondigen van je blog, acties en zorgen voor meer volgers. Je kan namelijk makkelijker de interactie aangaan met nieuwe mensen en zo je account groeien en meer mensen naar jouw website leiden.

Youtube is andere veelbelovende mogelijkheid om gevonden te worden. Je kan hier filmpjes plaatsen van reviews van producten die jij op je website promoot, maar ook je eigen website filmpjes en vervolgens praten over jouw website. Met een interessante titel kun je vervolgens mensen aanzetten tot het klikken op jouw video en vervolgens kunnen ze of jouw website bekijken of zelfs direct naar het product gaat dat je promoot.

Tot slot kun je de content op je eigen website verrijken door jouw Youtube video in te sluiten in je blog. Google waardeert dit enorm, omdat je content rijker wordt. Dit betekent dat je het leuker wordt om naar te kijken en mensen blijven langer op jouw website. Als je uiteindelijk 1000 abonnees en 4000 kijkuren hebt op Youtube, kun je er zelfs geld mee verdienen!

Start en houd je doel voor ogen

Als een van de punten mis gaat die ik hiervoor benoemd hebt, zoals het niet genoeg bloggen, slecht onderzoek of magere kwaliteit van je artikel, dan is dat voor veel mensen een reden om er na X tijd mee te stoppen. Het werkt niet, wordt dan gezegd of het duurt te lang of ik had er iets anders van verwacht.

Als je start met affiliate marketing, wees dan bereid om er volledig voor te gaan en zet een doel voor jezelf. Ik zou zeggen: een doel op 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar. Kijk of je het 3 maanden volhoud om elke week 1 blog te publiceren. Lukt dit, dan lukt het je waarschijnlijk ook om dit 6 maanden vol te houden. Probeer hierbij geen of weinig verwachtingen te hebben.

Onthoud: het is een lange termijn verdienmodel, het gaat pas werken als jij er een tijdje voor gewerkt hebt. Je investeert per blog letterlijk in je toekomstige inkomen. Houd dit dan ook voor ogen. Na 1 jaar zou je dan ook resultaten moeten zien zoals maandelijkse commissies, meer en meer bezoekers en je gaat zien dat je werk van de eerste maanden langzaam gaat werken.

Als het uiteindelijk werkt, kun jij vast wel nagaan wat dit over 2, 3 of zelfs 10 jaar voor jou betekent! Waarbij je zeker niet meer alles zelf hoeft te doen, want je kan het hele verdienmodel passief maken. Zin om te starten?

affiliatie marketing revolutie

Ontdek hoe je een affiliate website direct goed op zet voor succes op de lange termijn!

Kickstart jouw affiliate website

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *