Beste affiliate marketing niches 2021

Hoe kies je de beste niche voor jouw website?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Wat zijn in 2020 de beste affiliate niches om in te beginnen of een nieuwe website in op te zetten?

Als je start met een website, zul je hoe dan ook een richting moeten kiezen. Zomaar alles promoten heeft weinig zin, en 1 product zit altijd in een niche. Je houdt dan een review website over, maar ook deze zitten ook deze in een niche.

Veel beginners hebben hier toch wel moeite mee, zonder dat dat echt nodig is. Het is vooral een kwestie van logisch nadenken, kiezen en starten.

Inhoudsopgave

Wat kenmerkt een goede niche?

Een goede niche, dus nog niet het product, kan worden onder meer worden herkent aan de invloed dit het heeft op mensen, op ”de markt”. Het gaat soms om zogenaamde evergreen onderwerpen die al lang bestaan en ook nog lang zullen bestaan. Maar ook specifieke niches die een trend kennen doen het goed als je weet hoe je er op in moet spelen.

Goede voorbeelden zijn geld, gezondheid, marketing, hobby’s en relaties. Dit zijn allemaal onderwerpen die over 10 jaar nog zullen bestaan en dus een goede basis vormen.

Nu je dit weet, kun je onderzoek doen naar hoe sterk een niche is. Typ de onderwerpen in op Google en kijk wat er naar voren komt. Al snel zul je bijvoorbeeld zien welke artikelen Google je toont en van welke datum deze artikelen zijn. Dit geeft je inzicht in hoeveel websites er met dit onderwerp bezig zijn.

Onderzoek ook of de niche gevoelig kan zijn voor bepaalde omstandigheden of trends. Een voorbeeld hierin is het COVID-19 virus. In deze situaties kan een sterke niche floreren of maar ook inzakken. Je kunt bijvoorbeeld inspelen op gezondheid door te promoten wat mensen thuis kunnen doen om gezond te blijven. Mensen zoeken hier op, omdat ze meer thuis zitten, meer op internet actief zijn en alternatieven zoeken.

Wat past bij jou?

Na het lezen van de onderwerpen, zal er ongetwijfeld een favoriet tussen zitten. Eentje waarmee je gelijk een idee hebt, of een klik. Denk hier ook niet te lang over na, voelt het goed? Begin ermee. Wel zou ik aanraden om te beginnen in een niche waar je van nature iets mee hebt, en ook makkelijker over kunt schrijven. Dit maakt het opstarten en volhouden van content schrijven een stuk makkelijker.

Waar het vaak fout gaat en dat is vaak al in het begin, is dat mensen iets kiezen dat bij ze past, en hier te breed in gaan promoten. In het geval van gezondheid, zien ze de niche gezondheid als onderwerp en definiëren elk product dat hieronder valt als plausibel en schrijven hierover.

De theorie erachter lijkt logisch, je kiest toch een niche en je bent toch goed bezig? Ja je hebt een niche, maar specificeer in welke straat van deze niche je wilt gaan zitten. Dit maakt de content veel specifieker, gerichter en vooral relevanter voor mensen die je website bezoeken.

Een voorbeeld is dat je in gezondheid zowel fitnessapparatuur als afslankschema’s kunt promoten. Leuk, maar je pakt direct verschillende doelgroepen die maar voor 1 onderwerp zouden willen komen. Als ze dit al lezen, valt op dat je ook over totaal andere onderwerpen informatie deelt, die niet in het straatje van de bezoeker vallen.

Als je in de niche gezondheid alleen fitnessapparatuur gaat promoten en zelfs hierin nog een verdiepingsslag zou maken, straal je op den duur autoriteit uit. Je wordt dan eerder gezien als de kenner op dit gebied en je website zal er beter uitzien.

De beste niche bestaat niet

Goede niches om in te beginnen zijn:

 • Geld
 • Gezondheid
 • Marketing
 • Hobby’s
 • Relaties

Maar er is niet zoals als de beste niche, dit maak jij er namelijk zelf van. Elke van deze niches heeft sterke producten, maar dit is geen garantie op succes. Wanneer ik jou 2 topproducten in de relatieniche geef, maar jij hier geen gevoel of klik mee hebt, raad ik je niet aan hierin te starten.

Zoek op affiliate netwerken zoals PayPro en Daiscon in de niches waar jij in wilt starten naar producten die hierin goed scoren. Eenmaal gevonden, kun je starten en onderzoek doen naar zoektermen, concurrentie en relevantie content die jij wilt maken.

Hoe specificeer je de niche in je niche

Het kiezen van een niche is stap 1, maar wat je gaat promoten in die niche is stap 2. Er zijn veel producten of diensten en niet alles is per definitie geschikt of geschikt voor jou.

Geld

Zoals je aan deze website kunt zien, ben ik actief in de geld niche of financiën. Een niche waarin ik mensen informeer over mogelijkheden om geld te verdienen en ze hiermee help door relevante content te delen.

Maar hier kun je ook alle kanten mee op. En dan is een goed ding. Denk bijvoorbeeld aan geld verdienen met investeren of slim boekhouden.

De onderwerpen zijn dan ineens een stuk specifieker waardoor je meer focus hebt op je niche. Je kunt makkelijk aan elkaar gerelateerde zoektermen vinden en posten en Google vindt je relevanter.

Fitness

Fitness is een zeer breed begrip. Vraag 10 mensen op straat waar zij aan denken met fitness en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Fitness is een niche waarin je vrij eenvoudig een specifieke kant op kunt.

Denk aan een website over fitnessapparatuur, voeding, afvallen door bepaalde fitness diëten, buikspier trainingen etc. Het gaat er ook hier om dat je relevant wordt voor je bezoeker en dus steeds meer specifieke informatie kunt brengen.

Hobby

Als laatste voorbeeld nemen we hobby’s. Iedereen heeft wel een hobby of iets wat hij graag doet. Voor de een is dit lezen, voor de ander hout bewerken. Maar om nou voor iedere hobby een blog te plaatsen heeft weinig zin omdat je maar voor korte duur relevant bent voor die bezoeker.

Neem hierin hobby die je bijvoorbeeld zelf ook hebt. Hobby is een interessante niche, omdat mensen voor bepaalde hobby’s veel geld over hebben. Denk bijvoorbeeld aan de miniatuurbouw van auto of vrachtwagens.

Vind hier ook je draai in. Twijfel je of heb je vragen, stel ze gerust onderaan dit artikel.

Marktconcurrentie binnen een niche

Zoals elk voordeel zijn nadeel heeft, geldt dat ook voor affiliate marketing niches. Vooral in de best scorende niches zoals gezondheid, financiën, hobby’s en relaties. In weinig niches zijn zoveel websites te vinden als in deze. En ook hier worden tot op de dag van vandaag steeds meer websites aan toegevoegd.

Is dit een slecht teken? Ja en nee. Ja, omdat het moeilijker wordt om uniek te zien en om boven het maaiveld uit te steken. Wat doe jij anders dan anderen. Nee, omdat je weet dat er veel aandacht en zoekvolume in deze niches zit. Op dit punt komt kijken hoe relevant, consitent en slim jij kunt worden. Jacko Meijaard, van de affiliate marketing revolutie leert je dit tot in de puntjes.

Het is dus steeds verstandiger om een specifiek onderwerpt te pakken en hier veel relevante content over te publiceren. In het begin is dit consistent en voor sommigen zelfs saai werk. Maar uiteindelijk wint de aanhouder.

Je zult leren hoe je steeds betere zoektermen maakt, waar je steeds betere aanvullende producten kunt vinden en hoe je website als geheel kunt groeien. Jouw succes is namelijk niet alleen afhankelijk van een goed lopend product. Nog meer hangt af van jouw inzet, creativiteit en wilskracht.

Wat levert jouw klant jou op?

Als beginner lijkt dit nog niet interessant omdat je weinig bezoekers trekt. Maar bedenk jezelf dat bijna elk affiliate product een gemiddelde conversiewaarde heeft. Dit betekent er minimaal 1 conversie plaats vind op X aantal bezoekers. Je kunt op die manier berekenen hoeveel bezoekers je nodig hebt, hoeveel je hiervoor moet doen en of een product interessant genoeg is.

Stel dat we dit conversiepercentage halveren voor een realistische weergave. De volgende stap is te achterhalen hoeveel bezoekers je realistisch nodig hebt voor een conversie. Maar hoe doe je dit?

 1. Maak gebruik van SimilarWeb. Dit is een chrome plugin die je laat zien hoeveel bezoekers een concurrende website heeft
 2. Kijk naar het zoekvolume van een product. Stel dat die 100 is, dan kun je berekenen dat als jij op de 2e plek staat in Google, je circa 40 bezoekers naar je website krijgt.
 3. Je kunt je op basis van het aantal bezoekers, het conversiepercentage en de winst per verkoop bepalen hoeveel deze niche je zou kunnen opleveren.

Let wel, dit is per product en niche afhankelijk en soms ook trendgevoelig. Zie dit dus als een indicatie. Ben je dus met affiliate marketing bezig, dan is dit een interessante manier om te kijken wat je moet doen om winstgevend te worden.

Denk out of the box

Internet is heel groot, en dus zijn er ook veel gebruikers. Ook al zijn er niches die in de top 5 belanden, er zijn altijd mensen die producten buiten dezen niches zoeken of juist iets heel specifieks in een niche zoek waar je overheen kijkt.

Verdiep je in forums op internet die actief zijn in jouw niche en volg wat hier gaande is. Bespeur jij trends, onderwerpen die vaak aan bod komen of valt jou iets anders op? Zodra jij een trend ontdekt, een hype rondom een product ziet of in het ergste geval nu in een epidemie zit, kun je hier als affiliate ook slim mee omgaan.

In het geval van COVID-19 kun je inspelen over specifieke producten waar mensen ineens veel meer op zoeken. Denk aan geld verdienen vanuit huis, hobby’s die ineens actiever worden of een cursus waarvoor mensen meer tijd hebben. Je helpt mensen op deze manier inzien dat er meer mogelijk is.

Jouw vast affiliate netwerken in de gaten houden is slim, maar vergeet niet dat hier omheen een hoop gebeurt waar jij op kan spelen. Denk en kijk af en toe buiten die lijnen en verras jezelf door op een trend mee te gaan.

Kies jouw niche en onderneem actie

Nu is het aan jouw om je niche te vinden, te bepalen wat bij je past en zo te bepalen wat de richting van jouw affiliate website gaat zijn. Houdt hiervoor in je achterhoofd dat je het simpel houdt. Maak de brainstorm niet te lang, want vaak overdenk je veel en begin je laat. Heb je toch moeite of wil je net iets meer informatie of advies over of jij de goed keuze maakt? Laat het weten in de comments, dan help ik je verder.

Mocht je naast hulp ook een concreet stappenplan willen zodat je sneller en gerichter met jouw website aan de slag kan, dan raad ik je zeker aan om deze kortingspagina van de Affiliate Marketing Revolutie te bekijken. Dan kun aan de hand van video trainingen niet alleen jouw niche met zekerheid kiezen, maar ook leren hoe je jouw website en blogs hierop aanpast. Veel succes!

Gere;ateerde artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

2 reacties op “Beste affiliate marketing niches 2021

 1. Ook bezig met het opzetten van een website. De eerste en meteen de belangrijkste struggle: welke niche… Ik wil me richten op timemanagement, maar kom er niet goed uit of dit een lucratieve niche is en of ik nog meer richting een subniche moet gaan inzetten. Heb je tips? 😉 Alle tips zijn welkom!

  1. Hey Masha, bedankt voor je reactie.

   Mijn tip zou zijn om eens uit te schrijven welke interesses je allemaal hebt en welke niches hieraan gekoppeld kunnen worden. Ga vervolgens eens Googelen op wat je allemaal tegen komt. Kom je veel tegen dat is er vraag, omdat meer mensen er over schrijven (goed teken). Kom je niks tegen of erg weinig, dan is er misschien weinig competitie maar vergt het van jouw goed zoekwoordonderzoek. Je moet namelijk weten waar mensen op zoeken.
   Ook kun je je aanmelden op bv PayPro en kijken welke type producten het beste scoren.

   In geval van timemanagement: pas reverse engineering toe. Onderzoek op Google wat je erover kan vinden en of er veel op gezocht wordt (veel artikelen of zoektermen). Kijk vervolgens welke producten mensen promoten en kijk waar die producten vandaan komen. Zo ontdek je niet alleen de producten, maar ook de concurrentie.

   Hopelijk helpt dit je verder. Vraag anders gerust door, ik help je graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten