Geld verdienen met Youtube Cash Cows

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Wist je al dat je niet alleen veel maar ook passief geld kon verdienen met Youtube? Een hele interessante manier om dit te doen is met zogenaamde Cash Cows. Hierbij draait het in de kern draait om Youtube als geldmachine te gebruiken. In Nederland is dit model nog vrij onbekend, we kennen Youtube vooral als kanaal om naar te kijken.

Echter kan je binnen afzienbare tijd ook zelf geld kan verdienen met Youtube. Dan kan je juist verdienen aan al die miljoenen kijkers. Het is de ultieme manier om te profiteren van dit gigantisch platform dat dagelijks groter wordt en meer kijkers trekt. Geld verdienen met Youtube zonder je gezicht in beeld is tegenwoordig niet zo moeilijk, alleen moet je weten hoe.

Met de Cash Cows waar ik het nu over heb, hoef je zelf geen kennis te hebben over Youtube en geen ervaring voor de camera. Je leest het goed, je hoeft niet voor de camera te staan. Met de juiste mensen om je heen creëer je namelijk al snel je eigen Youtube Cash Cow kanaal. Benieuwd hoe? Lees snel verder.

Wat is een Youtube Cash Cow kanaal?

De voornaamste reden waarom Cash Cow kanalen worden opgestart is om geld te verdienen\. In 99% van de gevallen is dit het primaire doel van dit type kanalen. Secundair is vervolgens om mensen te informeren en vermaken. Deze kanalen worden namelijk opgezet zonder dat de eigenaar van het kanaal in beeld is en zonder dat er een merk aan gekoppeld is. Het is een ideale manier om online geld te verdienen.

Dit laatste kan het uiteindelijk wel worden, maar de kanalen worden begonnen vanuit een idee. Je hoeft hier ook geen kennis voor te hebben, want je filmt uiteindelijk niet jezelf. Simpel uitgelegd is het een kanaal zoals ieder ander, alleen is de content die gepubliceerd wordt gericht op een bepaalde niche, bijvoorbeeld dieren (zie video).

Wat zo een kanaal uiteindelijk een Cash Cow maakt is dat je in circa 30 video’s al probeert om viraal te gaan en om in het Youtube Partnerprogramma terecht te komen. Zodra dit lukt, kun je direct geld verdienen met elke video die je upload en meer dan 1000 views krijgen. Ook kun je aan alle tot dan toe geuploadde videos geld verdienen. Hoe dit werkt vertel ik je zo.

Hoe een Youtube Cash Cow gestart wordt

Als we voor het gemak de term Cash Cow even weglaten, is het aanmaken van een Youtube kanaal zo gebeurd. Dit is minutenwerk. Wat je nodig hebt is een Gmail adres waarmee je in Youtube een nieuwe kanaal kan creëren. Dit is het begin van ieder kanaal. Dit kanaal krijgt vervolgens een unieke naam die de niche omvat of als een merk kan overkomen. Een voorbeeld is hieronder te zien.

Je ziet misschien al dat dit kanaal, genaamd Cute Animals, een Cash Cow is. Het enige wat je op dit kanaal zit is compilatievideo’s van dieren. Genoeg mensen wereldwijd houden van dieren en kunnen urenlang naar die soort video’s kijken. De video die je ziet is de allereerste video van eind 2018. Maar liefst 62 miljoen mensen hebben deze video al bekeken, wat immens veel is.

Bij het creëren van dit kanaal is dus voor de dierenniche gekozen. Vervolgens heeft de eigenaar van het kanaal zelf video’s bij elkaar gezocht of een team ingehuurd via Fiverr of Upwork. Vervolgens is er een op het oog eenvoudige thumbnail gemaakt (dit is het plaatje wat je ziet van de schildpad en het hert). De kracht zit hem onder andere in de liefelijkheid van de dieren. Hierdoor hoeft de foto’s niet heel bijzonder te ogen en de content zelf geen 10 te zijn.

Schaalbare content is de kern

Je snapt misschien al dat als dit type kanaal maakt, je alleen maar heel veel content nodig hebt van dieren. Deze video’s zijn niet super bijzonder voor de rest. Op deze manier kun je vrij eenvoudig meerdere video’s per week uploaden. De content is dit schaalbaar, omdat er geen content gemaakt hoeft te worden. Alles bestaat al, het moet alleen opnieuw in een video gegoten worden.

Op deze manier zijn talloze niches, onderwerpen en voorbeelden te noemen. Zo kun je hetzelfde principe toepassen niches zoals cryptocurrency, e-commcerce, regen- en onweergeluiden, meditatie, gaming etc.

Waar begin je precies met Youtube?

Ik kan me best voorstellen dat het allemaal interessant klinkt, dat een Youtube kanaal aanmaken je lukt, maar hoe kom je aan je content. Waar komen je thumbnails vandaan? Hoe werkt dit allemaal? Daarom ontleed ik hoe een video zoals jij ze ziet op Youtube wordt samengesteld tot een winstgevende machine.

Het idee en onderwerp dat de titel wordt

Elke video begint met een idee of onderwerp dat je hebt. Ook niet-Cash Cows beginnen zo. Je gaat het ergens over hebben en daar hoort een onderwerp bij. Compleet afhankelijk van je niche kun je dit makkelijk en wat moeilijker maken. Bovenstaand voorbeeld over dieren is erg simpel en bijna elke video op dat kanaal bevat die naam.

Belangrijk is dat je de titel interessant maakt en dat mensen willen klikken en kijken. Dit ligt in lijn met de thumbnail die we straks bespreken. Stel dat je een kanaal in vastgoed start, kan je titel bijvoorbeeld zijn: Top 10 Biggest Mansions in Florida of Top 10 Most Expensive Houses in the World. Bij de titel heb je al een idee waarover het gaat en je wil waarschijnlijk best kijken welke huizen dit zijn. Dit is het doel van de titel, naast een goede SEO.

Je leest trouwens al, de titels zijn in het Engels. Dit type kanalen wordt namelijk wereldwijd bekeken en moet dus ook wereldwijd begrepen kunnen worden. We starten (en blijven) dus in het Engels, niet in het Nederlands.

De tekst/script van de video

Niet elke video heeft dit nodig, maar vaak wordt er aan de hand van de titel of het onderwerp een script gemaakt. Dit kun je zelf doen of laten doen, waarbij er een tekst wordt uitgeschreven die de video zal beschrijft. Persoonlijk zou ik aanraden om dit te laten doen, omdat het niet alleen een kwestie is van een een tekst verzinnen.

Deze tekst moet namelijk straks ingesproken worden. Het is dus van belang dat er doordacht woordgebruik in zit waardoor er een sfeer wordt gecreëerd. Het doel is om de kijker te entertainen of informeren en te laten kijken tot het eind.

Van tekst naar voice over

Dit onderdeel van de video is ook niet altijd nodig (bijvoorbeeld bij meditatie of regenvideo’s). Maar hier komt echt de kracht van een goede spreker naar voren. Lang niet iedereen kan dit en een voice over kan je video maken of kraken. Als je dit zelf doet, wees er dan zeker van dat je dit echt kan. Bij goede voice overs wordt je meegenomen in de video’s en als het ware begeleidt in wat je ziet.

Goede mannelijke of vrouwelijke stemmen kun je video echt beter maken. Soms maakt dit zelfs slechte content goed. Het vinden van goede voice overs is een zoekwerk. Dit heeft namelijk met jouw voorkeur en je niche te maken. Je kunt ze echter vinden via Fiverr en Upwork.

Naar de video editor

De taak van een video editor, als je deze inhuurt, is om beelden samen te stellen aan de hand van je onderwerp, titel, script en voice-over. Ook hier geldt, als je het zelf wilt doen, weet dan heel goed hoe je een video in jouw niche interessant maakt. Mensen moeten er naar willen blijven kijken.

Goede video editors weten de juiste beelden achter elkaar te zetten, kloppend met de voice-over. Daarnaast zijn goede editors in staat om goede effecten aan een video te geven. Denk aan overgangen van clip naar clip, mensen aanzetten tot actie, mensen meenemen in de video. De clips halen ze onder meer uit websites zoals Pexels en Pixabay, Youtube Creative Commons, Facebook en zelfs Twitter.

Je kan na verloop van tijd zien (20-30 video’s) of je goede video’s upload. Dit geeft Youtube aan met de retention rate. Deze geeft aan hoelang de gemiddelde kijkduur is van je kijkers. Heb je dus en video van 5 minuten en mensen haken na 30 seconden al af, dan moet er iets gebeuren. De content is dan kennelijk nog niet goed in interessant of goed genoeg.

Thumbnail maken

Dit is de visuele kers op te taart. Je hebt ze ongetwijfeld al gezien. Thumbnails zijn de plaatjes/foto’s die je ziet op Youtube. Ze zorgen er als het goed is voor dat jij op die video wilt klikken. De kwaliteit van een thumbnail is dus van belang. Is namelijk je content goed, maar je thumbnail slecht, dan wordt er niet eens geklikt.

Ga bij elke video die je upload na circa 7 dagen eens na wat de CTR is. Dit is de click-through-rate. Een gezonde/goede CTR ligt tussen de 8 en 15%. Alles erboven is super. Alles eronder is reden om eraan te werken.

geld verdienen youtube

SEO (Youtube zoekmachineoptimalisatie)

Het lijkt overal terug te komen, SEO. Ook bij Youtube ontkom je hier niet aan. De SEO is van groot belang als het gaat om het optimaliseren van je video voor het Youtube algoritme en om je video vindbaar te maken. SEO komt terug in:

  • De titel
  • De beschrijving van je video
  • In de tags (de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden)
  • Naamgeving van je thumbnail zodra je hem upload
  • Naamgeving van je video zodra je hem upload

Zorg er dus vooraf voor dat je goed onderzoek hebt gedaan en weet waarom je competitie hoog scoort. Deze zoekwoorden kun jij namelijk 1 op 1 gebruiken. Zodra je de juiste zoekwoorden hebt gevonden, verwerk je deze op een leesbare manier in bovengenoemde onderdelen.

Verschil tussen evergreen content en viraal gaan

Geld verdienen met Youtube is niet heel moeilijk, maar alles draait om je content. Je zal echter merken dat lang niet iedere video aanslaat bij je publiek. Is dit erg? Nee. Dit hoort erbij. Zeker als je net begint, moet alles op gang komen. Je video’s moeten gevonden worden (tussen die van de competitie) en vervolgens wordt je kanaal bekeken.

Wat betreft Youtube Cash Cows is er een soort vuistregel die je toepast. Ook al interpreteert niet iedereen hem hetzelfde, mik erop dat 70-80% van je content evergreen is en 20-30% trending. Evergreen content is content die over 5 jaar nog steeds bekeken en gezocht wordt. Trending content is van dit moment. Dit zijn vaak de video’s die sneller viraal gaan. Dit in tegenstelling tot evergreen content die over de jaren heen views krijgt en geld blijft genereren.

Het is daarom belangrijk om voldoende basis te hebben met evergreen content: de basis van je kanaal. Tussendoor mix je ook virale onderwerpen. Deze boosten je kanaal. Niet altijd is hier een duidelijk lijn in te krijgen, echter zie je dit vrij snel als je viraal gaat.

Jouw Youtube Cash Cow starten

Lijkt het je gaaf om ook te leren hoe je een Youtube kanaal maakt, laat groeien? Een kanaal dat maandelijks geld voor je genereert? Het kan allemaal, zonder zelf ooit een video op te nemen of voor de camera te staan. Maak vanaf nu gebruik van de meest gebruikte zoekmachine ter wereld en verdien geld dankzij jouw kijkers in plaats van andersom.

Het leuke van dit verdienmodel is dat iedereen het kan. Je hebt vooraf geen ervaring nodig en geen kennis over video, thumbnails of Youtube. Echter weten tot nu toe nog niet veel mensen hoe dit precies werkt. Zonde, zeker als je je realiseert dat je met 1 video die slechts $50 hoeft te kosten meer dan $1500 kan verdienen. En dat zonder camera in je kamer. Ontdek nu hoe jij dit ook kan.

youtube cash cow channel

Start jouw Youtube Cash Cow met de Cash Cow Academy

  • Krijg levenslang toegang
  • Wekelijkse coaching
  • Leer van A-Z hoe een Cash Cow voor je werkt
  • Verdien passief online inkomen
Start jouw eerste Youtube Cash Cow

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *