GetResponse Review 2021

Is dit e-mail marketingsysteem testwaardig?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
getresponse logo

In de GetResponse Review 2021 behandel ik een bekend e-mail marketingsysteem dat wereldwijd actief is. Het fijne is dat ze wel een Nederlandse website hebben waardoor je je goed kunt oriënteren. In de GetResponse Review 2021 lees je of dit eenvoudige, effectieve systeem waarmee je e-mails verstuurt en je marketing automatiseert de testwaardig is. Volgens de website is het een compleet marketing systeem waarmee je je omzet verhoogt en maximaal rendement kunt behalen. Maar is dat zo?

Voor groeiende bedrijven is het voordeel van GetResponse dat het zich door de jaren heen heeft ontwikkelend van een e-mailmarketing platform tot een alles-in-1 marketingoplossing. Het systeem biedt dan ook veel mogelijkheden zoals een compleet CRM-systeem, Webinar-functie en een volledig personaliseerbare e-mail flow.

GetResponse biedt veel en heeft gedacht aan haar gebruikers. Met ruim 500 e-mailsjablonen, ruim 1.000 vrij te gebruiken stockfoto’s en een gebruiksvriendelijke editor kun je met zowel de sjablonen, foto’s, als teksten, jouw merk en bericht helemaal tot zijn recht laten komen. Een andere techniek waar het platform om bekend staat is het testen van e-mails en maken van lijsten om jouw ideale klant de perfecte boodschap te bezorgen. Een tool die vooral bij de meer ervaren marketeers goed tot hun recht komt.

Over GetResponse?

Het is een alles-in-1 e-mail marketingsysteem waarmee je snel, strategisch en eenvoudig een e-mail flow kunt maken. Je kunt efficiënt leads genereren en jouw marketing volledig automatiseren. Het systeem biedt grofweg vier grote diensten aan:

 • E-mail marketing (versturen en automiseren van e-mail)

 • Landingspagina’s maken (dit zijn handige pagina’s waar websitezoekrs een e-maila adres kunnen achterlaten)

 • Webinars (online seminars)

 • CRM systeem (een leads en klanten management systeem)

getresponse review

Hoe GetResponse werkt

Ook al moet je het programma zelf ervaren om te weten hoe efficiënt het voor je werkt, er zijn enkele factoren te onderscheiden. Zo werk je met behulp van tags of labels. Alle contacten of e-mail adressen die je verzameld kun je een bepaald label geven. Bijvoorbeeld warme lead, eerste klantcontact of vaste klant. Deze labels kun je ook koppelen per bron (dus waar de mensen zich inschrijven) om zo mensen automatisch het juiste label in de CRM te geven. Op deze manier kun je jouw leads of klanten toekennen aan de doelgroepen jij dit wilt.

Een voordeel hiervan voor zowel kleine als grote ondernemers is dat je gericht een specifiek bericht in bulk naar de juiste persoon kunt sturen en persoonlijk overkomt. Als je je doelgroepen hebt kun je gaan automatiseren. Stel dat iemand een lead is geworden, dan kun je een flow (reeks e-mails achter elkaar) instellen die die persoon krijgt om er een klant van te maken. Is iemand al klant, dan kun je zorgen dat ze jou beter leren kennen om in het vervolg meer bij je te kopen.

Elke e-mail die verstuurd wordt en elke actie die hierop ondernomen wordt, wordt bijgehouden. Zo kun je goed inzien hoeveel e-mails er geopend worden en hoeveel actie er op wordt ondernomen. Met deze data krijg je inzicht in hoe goed jouw e-mails werken en waar verbetering nodig is.

Waarom e-mail marketing via GetResponse?

Je zou e-mail marketing, naast sms of Whatsapp, als een sterke verlenging van de business kunnen zien. Het is een geldmachine die je als bedrijf automatisch en 100% passief in kan zetten. Denk aan de moeite die je moet doen om 10 leads of klanten te vinden. Als je die hebt, wil je ze behouden voordat je ze kwijt bent, maar hoe? Via e-mail marketing!

Scenario 1: stel dat jij organisch 50 bezoekers per dag naar je website krijgt en 1 van deze bezoekers besluit direct te kopen. Aan de voorkant ben jij blij met jouw commissie, maar 49 bezoekers haakten af of kopen misschien later.

Scenario 2: stel je nu voor dat je van deze 50 bezoekers 1 conversie hebt, maar 10 mensen besluiten hun e-mail achter te laten. Van 49 afgehaakte mensen maak je er nu 39. Je kunt dan 10 mensen opnieuw gratis benaderen met e-mail marketing. Hierdoor wordt de kans op (langdurige) conversie groter en kun je een betere band met je bezoeker opbouwen.

E-mail marketing via GetResponse biedt jou dan ook een breed marketing systeem voor een bescheiden prijs. Als je er gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om veel systemen te automatiseren. Zo kun je dus automatisch werken aan groei. GetResponse biedt ook sitetracking aan, waarbij het systeem automatisch een e-mail kan versturen als je op een bepaalde pagina zijn geweest.

Ben jij in een fase dat je diverse e-mails tegen elkaar wilt testen om te kijken welke het beste scoort, dan worden alle datapunten bijgehouden die bijdragen aan een succesvolle verkoop. Je kunt deze data per bericht analyseren en erachter komen waarom juist bericht A beter scoort als bericht B of C.

telefoon met laptop

Hoe verzamel je e-mail adressen?

De meest eenvoudige en meest toegepast manieren hiervoor op een website zijn het gebruik van een landingspagina, een pop-ups of een statische aanmeldknop. Alle opties zijn mogelijk met GetResponse.

Landingspagina

Zoals het woord als zegt, landen (bezoeken) mensen deze pagina doordat er op geadverteerd wordt, of via een hiervoor gemaakte link op jouw website. Deze landingspagina is gemaakt met 1 doel: converteren van mensen tot het kopen van een product of het achterlaten van een e-mail. In affiliate marketing is het verkrijgen van e-mail adressen meestal het doel. Via e-mail kun je ze vervolgens opvolgen.

Pop-up

Je moet er van houden, maar bij juist gebruik kan een pop-up erg effectief werken. Je kunt ze feitelijk op elke pagina van je website laten zien en ze komen in vele vormen en maten voor. Een effectieve manier is om een pop-up in te zetten is er een die het liefst ook aansluit bij de informatie die een bezoeker op dat moment ziet. Voorbeeld: je hebt een blogartikel gemaakt met een review over de Affiliate Marketing Revolutie. Op dat moment kun je een pop-up tonen op alleen die pagina waarin je iemand verleid om een bepaalde actie te ondernemen.

Een tip die ik hierin meegeef, maak een pop-up niet spammerig en laat hem ook niet terugkomen als iemand hem weg klikt. Als jij een neutraal maar opvallende nette pop-up maakt, kan je dit veel opleveren.

Link op website

Een link op een website kan een link zijn die je verwerkt in je blogartikel of je menu. Het is in feite een knop die opvalt als iemand voor het eerst op je website komt. Als er op gedrukt wordt kun je op een landingspagina terecht komen of ook hier een pop-up aan koppelen.

Past GetResponse bij jou?

Dit e-mail marketingsysteem is gemaakt voor beginners en gevorderden. Het maakt niet uit of je je eerste adres nog moet verzamelen of dat je er al 5000 hebt. Voor beide is het een fijn systeem om mee de slag te gaan. Je krijgt een duidelijke interface en al binnen enkele minuten kun je een flow hebben staan om jouw contacten te benaderen of adressen te gaan verzamelen.

Met de GRATIS 30 dagen proefversie heb je direct toegang tot 1000 contacten en kun je onbeperkt e-mails versturen. Ideaal dus als je net begint, maar ook als je aan grote lijst hebt. Met de gratis versie beschik je direct over de meeste functies en kun je binnen 30 dagen een goed beeld krijgen of het bij jou en je bedrijf past.

Ben je al wat verder, dan biedt GetResponse erg handige functionaliteiten. Denk aan A/B testen, autoresponders, het maken van leadmagneettrechters, het geven van Webinars en meer. Met uitgebreide maar goed leesbare rapporten kun je alle statistieken inzien die essentieel zijn om jouw doel met e-mail marketing te bereiken.

Daarnaast biedt GetResponse ruim 100 integratiemogelijkheden met andere websites en e-commerce gerelateerde systemen. Denk onder meer aan namen als:

 • Salesforce

 • WooCommerce

 • Shopify

 • PayPal

 • Magento

 • BigCommerce

 • Google Analytics

Redenen om nu met GetResponse te starten

GetResponse is een zeer uitgebreid e-mailmarketing systeem. Om een duidelijker beeld te krijgen van alle opties, heb ik hieronder een opsomming gemaakt van de belangrijkste functionaliteiten:

 • Het maken van autoresponders

 • Maken/automatiseren van nieuwsbrieven anno 2021

 • Converterende landingspagina’s maken

 • Een conversietrechter builder

 • Intergratie om Webinars te geven

 • Effectieve analyses en statistieken van jouw e-mail

 • Brede integratiemogelijkheden

 • Slimme leadgeneratie

Wat kost GetResponse?

Het is een interessant e-mail marketing systeem om laagdrempelig te starten en veel functionaliteiten tot je beschikking te hebben. Het is een van de goedkopere systemen om mee te starten (afhankelijk van je instapniveau) met daarbij veel mogelijkheden. Je krijgt een proefperiode van 30 dagen, welke genoeg is om te bepalen of het bij je past. Let wel, bij veel andere programma’s is dit 14 dagen, dit heeft te maken met het feit dat het een internationaal bedrijf is.

Zoals je kunt zien kun je een abonnement afnemen per maand, per 12 maanden en per 24 maanden. Deze gaan dus in na jouw gratis proefperiode van 30 dagen. De prijs bij de start hangt af van jouw lijstgrootte en uiteraard jouw keuze voor Basic, Plus, Professional of Max. Tot 1000 adressen zie je onderstaand de prijzen. De volgende staffels zijn 2.500, 5.000, 10.000 adressen en meer.

Vanaf €13,- kun je dus als beginner als starten. Dit zijn gemiddeld 1 of 2 conversies, waarbij je de kosten dus zeer snel kunt terug verdienen.

kosten getresponse

Conclusie GetResponse Review 2021

Het registeren bij GetResponse was minutenwerk en allemaal duidelijk. Het viel me in het systeem op dat niet alles in de Nederlands taal is, maar sommige stukken ook in het Engels. Ik had daar geen enkel probleem mee en ik het algemeen is het geen probleem te noemen, omdat Engels tegenwoordig een veel voorkomende tweede taal is.

Verder kan ik alles wat ik wil doen ook doen met GetReponse. Het ging voor mij vooral om het maken en automatiseren van diverse flows voor binnenkomende leads. Ik vindt het erg handig dat deze automatisch in de juiste lijst komen en ook een response/opvolging krijgen (automatisch).

De prijs, zoals hierboven kort besproken, was voor mij zeker het testen waard. Deze heb je er met 1 of 2 conversies uit en je krijgt er een schat aan functionaliteiten voor terug.

Al met al kan ik concluderen dat GetResponse voor zowel beginners als gevorderden een prima systeem is om te starten en om ermee te groeien. Je zult in het begin niet alles nodig hebben (Webinars bijvoorbeeld), maar het is fijn dat het kan en en dat je de mogelijkheden hebt.

getresponse logo

Klaar om jouw winst te verhogen met e-mail marketing & automatisering?

Test GetResponse Nu GRATIS voor 30 dagen

Test GetResponse nu 30 dagen GRATIS

Gerelateerde artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *