De nieuwste én populairste cryptomunten van dit moment

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Nieuwe cryptomunten in 2021, welke zijn het, welk bedrijf zit erachter en waar investeer je in? Goede vragen als crypto je interesseert, je er geld mee wilt verdienen en wil onderzoeken welke munten jouw investering waard zijn. Niet alleen is crypto mateloos interessant en een goudmijn voor bepaalde daytraders, ook voor lange termijn legt het je geen windeieren als je er serieus mee bezig bent.

Naast bitcoin, is het super interessant om te weten welke altcoins er op de markt zijn. Alleen is het doelloos ze allemaal te onderzoeken. Daarom geef ik je in dit artikel de nieuwe en populairste cryptomunten van dit moment. Ook lees je hoe jij deze munten zelf kan vinden en erin kan investeren.

Direct meer lezen waar je veilig kunt investeren in crypto? Lees dan deze Bitvavo review.

Nieuwe cryptomunten in 2021

Hoe interessanter en bekender crypto wordt, hoe meer mensen zich erin gaan verdiepen. Een logisch gevolg als je er veel over hoort maar het niet kent. Steeds meer mensen beseffen dat crypto, of digitaal geld, hun toekomst kan betekenen. Echter bevind je je al snel in een wereld waar je niet te maken hebt met 1 cryptomunt zoals we in Nederland alleen de Euro kennen.

In de cryptowereld kunnen we 2 munten onderscheiden. Bitcoin is er één en heeft geen eigenaar (is van de mensen die de munt beheren/erin investeren) en altcoins (alle andere cryptomunten) die een bedrijf als eigenaar/maker hebben. Van altcoins zijn er duizenden.

Maar er komen regelmatig nieuwe cryptomunten bij. Dit is dankzij initiatieven van mensen die een nieuwe munt uitvinden en er de cryptomarkt mee opgaan. alleen weet je lang niet altijd (als investeerder) wie er daadwerkelijk achter zit en of het een blijvertje is of niet. Daarom is het vinden van nieuwe cryptomunten interessant, maar ook wie er achter zit en waarom de munten bestaan.

nieuwe cryptomunten 2021

Nieuwe en populaire cryptomunten vinden

Nieuwe cryptomunten, populaire cryptomunten of juist keiharde verliezers. Waar vind je ze? De website die ik hier veelvuldig voor gebruik is coinmarketcap. Je kan hier namelijk veel meer vinden als alleen de huidige koersen van crypto.

Wie een beetje verder zoekt, ziet in het menu, onder cryptovaluta’s ”recent toegevoegd” staan. Hier vind je de nieuwste en meest recente cryptomunten op de markt. Dit overzicht verandert regelmatig, maar als we nu kijken zijn Cousin Doge Coin, Love Earth Coin Metahero, Swapp protocol en Thoreum de top 5 van stijgende nieuwkomers.

In dezelfde rij als nieuwkomers, vind je meer waardevolle informatie. Hier staan namelijk ook de meest bezochte munten, de winnaars en verliezers, de populairste cryptomunten en welke nu in de spotlight staan. Kortom, met enkele simpele handelingen, vindt je welke munten op welke manier in de markt presteren en hoe oud of populair ze zijn.

Het bedrijf achter de cryptomunten

Behalve bij bitcoin, zit er achter elke altcoin een bedrijf. Zodra je in coinmarketcap klikt op 1 van de munten waarover je meer wilt weten, staat hier een uitgebreide beschrijving van weergegeven. Een voorbeeld van een beschrijving vind je hieronder van Ethereum.

uitleg ethereum

Populaire cryptomunten 2021

Voordat ik dieper in ga op deze cryptomunten wil ik toch even kort aangeven dat dit geen advies is in welke vorm dan ook. Het is louter informatief. De acties die jij koppelt aan deze munten, zoals investeringen, zijn op eigen risico. Dat gezegd hebben zijn onderstaande munten wel munten die nu in een gemiddelde top 10 terug te vinden zijn.

Bitcoin

Hoe kan het ook anders dan dat we beginnen met Bitcoin. Het is de populairste munt van dit moment en dit zal het ook blijven. Steeds meer bedrijven accepteren deze mensen zelfs al als betaalmiddel.

Het primaire doel en de reden van het onstaan van bitcoin is het wegnemen van de controle van banken en overheden over ons geld. Met bitcoin is deze controle gedecentraliseerd, wat wil zeggen dat de eigenaren ervan (jij bijvoorbeeld als er bitcoin koopt) hier verantwoordelijk voor zijn. Niemand kan er bij of iets over zeggen.

Voor- en nadelen van bitcoin

  • De munt is gedecentraliseerd en wordt daardoor niet gecontroleerd door 1 partij. Centrale banken en overheden hebben hier dus geen macht over.
  • Snelle betalingen zijn mogelijk dankzij het peer-to-peer netwerk. Zo kan een transactie naar de andere kant van de wereld al binnen enkele seconden in plaats van minuten, uren of dagen met valuta.
  • Het is al een geaccepteerd betaalmiddel bij diverse bedrijven.
  • Bitcoin zit nog steeds in de ontwikkelingsfase, dit is mede te zien aan de volatiliteit van de munt.
  • Om bitcoin te minen, is stroom nodig. Ook al wordt die verbruik steeds ‘groener’ en de mogelijk tot minen steeds duurzamer, er is nog altijd veel stroom nodig.

Ethereum

Na bitcoin is Ethereum toch wel een van de bekendste cryptomunten. deze staan dan ook vaak in de top 3. Deze munt heeft een aantal overeenkomsten met bitcoin, maar heeft ook nieuwe eigenschappen.

Zo zijn de transactie die met Ethereum worden gemaakt sneller en de blockchain technologe waarop deze cryptomunt werk kan meer transacties aan. Ook ondersteunt Ethereum smart contracts. Dit zijn digitale overeenkomsten die veilig afgesloten kunnen worden zonder dat er eerst een wederzijdse vertrouwensband nodig is.

Tot slot is Ethereum in staat om zogenaamde dApps te maken. Dit zijn gecentraliseerde apps die met behulp van de blockchain draaien om een decentraal netwerk zonder centrale autoriteit. Dit in tegenstelling tot apps zoals Facebook en Whatsapp.

Voor- en nadelen van Ethereum

  • De munt is net als bitcoin gedecentraliseerd en wordt niet gecontroleerd door 1 partij. Centrale banken en overheden hebben hier dus geen macht over.
  • Zeer snelle transactietijden wereldwijd
  • Betrouwbaar, het munt bestaat al jaren en is naast bitcoin een van de bekendste crypto’s
  • De munt is programmeerbaar zoals je net als las met dApps
  • De schaalbaarheid wordt aangetast omdat andere cryptomunten op de Ethereum blockchain kunnen draaien. Hoe meer munten hierop draaien, hoe langzamer de blockchain kan worden.
ethereum munt

Cardano

Cardano is een mooie derde is staat hier omdat deze munt ook wel bekend staat als de derde generatie blockchain en crypto. Deze munt is ook opgericht door de medeoprichter van Ethereum. Deze munten hebben dan ook veel gelijkenissen.

Deze munt is nog volop in ontwikkeling, betalen ermee zullen dus nog wel even duren. Het doel is echter wel om in de toekomst financiële applicaties mogelijk te maken die wereldwijd gebruikt kunnen worden door bedrijven, overheden en consumenten. Het is dus wel een bekende munt met een grote visie.

Voor- en nadelen van Cardano

  • Cardano heeft een heldere visie. zo staan er dit en volgend jaar interessante projecten op de planning zoals het verbeteren van smart contracts, schaalbaarheid van de munt en optimaliseren van de besluitvorming in contracten.
  • Deze ontwikkelingen kunnen ook gezien worden als een nadeel. Want de munt is nog in ontwikkeling. Nog lang niet alles van de Cardano wil is beschikbaar voor mensen en de cryptomunt moet zich echt nog bewijzen.

Chainlink

Misschien heb je hier al wel eens van gehoord. Chainlink is opgericht in 2017 door het financieel technisch bedrijf SmartContract. Deze munt wil hiermee smart contract wereldwijd voor iedereen toegankelijk maken.

Je zou kunnen zeggen dat deze cryptomunt een oplossing vond waar Ethereum tegenaan botste. Het probleem dat externe data niet kon worden verwerkt in smart contracts. De naam Chainlink kom dus mede voort uit het feit dat ze de schakel vormen tussen smart contracts en blockchain platformen. Op dit moment heeft Chainlink als samenwerkingen met Google, SWIFT en Gartner.

Voor- en nadelen van Chainlink

  • Chainlink is uniek, de toepassing of functionaliteit die zij aanbieden doen alleen zij.
  • Deze cryptomunt werkt op alle platformen en kan samenwerken met andere munten zoals bitcoin en Ethereum.
  • Elke voordeel heeft zijn nadeel. Door externa daarna in smart contracts toe te laten, kan de betrouwbaarheid in het geding komen.
  • Om groot te worden, moeten andere bedrijven groot worden. Ze zijn afhankelijk van samenwerkingen.
  • De toekomst van Chainlink is nog niet helder, ze hebben nog geen duidelijke visie openbaar gemaakt.

Ripple / XRP

Mogelijk ook een munt die je eerder hebt gehoord. Het is een munt die veel ogen op zich blijft houden en in de top blijft meedraaien. Dit heeft mede te maken met de visie van het bedrijf: het mogelijk maken van snelle en goedkope betalingen via een decentraal systeem. Maar in plaats van het buitenspel willen zetten van overheden, wil het juist samenwerkingen aangaan met overheden en financiële instellingen.

Zo hebben organisties als American Express (creditcards) en de Santander Bank de munt al ondersteunt. Opvallend is dat Ripple niet op de blockchain werkt. Het heeft een eigen technologie ontwikkeld om transacties op te verwerken en goed te keuren. Hierdoor zijn transacties goedkoop en kosten minder stroom.

Voor- en nadelen van Ripple

  • Het is mogelijk om binnen 5 seconden een transactie te regelen.
  • In plaats van een betalingssysteem te vervangen, wil de munt juist samenwerkingen met instanties.
  • transactiekosten zijn extreem laag ($0,0001).
  • Grote tokenholders (aandeelhouders) hebben veel macht – het bedrijf zelf heeft 70% van de coins in bezit. Dit betekent dat ze zelf veel invloed op de prijs hebben.
  • Er loopt een rechtszaak tegen Ripple, al is hier nog geen uitspraak over.

Investeer verstandig in crypto

Investeren in crypto kun je in min of meer vergelijken met investeren in aandelen of edelmetalen. Je heb een tegoed op je handelsplatform staan, bij crypto kan dit bijvoorbeeld Bitvavo of Bitcoinmeester zijn en via dat tegoed koop je de crypto die je wilt hebben. Het grootste verschil ten opzichte van aandelen is dat je aandelen alleen per stuk kan kopen, bij crypto kun je ook 0,001 bitcoin kopen.

Het is met crypto goed mogelijk om hoge winsten te behalen, maar ook verliezen. Zorg daarom dat je zowel weet in welke munt je wil investeren als je dat daadwerkelijk leer hoe investeren werkt. Lees hier meer over investeren in crypto met Madelon Vos. Investeer ook alleen met geld dat je echt kunt missen. Mocht de koers gek doen, dan slaap jij er niet minder om, je hebt hooguit een baaldag.

Checklist als je start:

  • Bepaal je budget. Hoeveel geld kan je missen en gebruik een deel van dit geld voor je investering in crypto.
  • Is duidelijk wie er achter de munt zit en wat de munt doet en begrijp jij waarin je investeert.
  • Voorkom investeringen in pump en dump munten. Dit zijn munten op een zeer specifiek moment gigantisch omhoog of omlaag gaan. Blijf hier weg, zeker als je niet precies weet hoe dit werkt.
  • Bijna overbodig om te zeggen, maar gebruik altijd je gezond verstand als je investeert. Weet bijvoorbeeld dat crypto volatiel is en denk bijvoorbeeld vooral lange termijn.
  • Wil je meer leren over investeren in crypto, ga af of experts. Een goed voorbeeld hiervan is de Moneytalk groep van Madelon Vos.
  • De altijd je eigen onderzoek. Investeer niet blind, ook al doet je best vriend of de expert dit wel. Weet altijd waar je geld heen gaat.
  • Waar je je crypto ook bewaard, bewaar het veilig. Gebruik goede (lange) wachtwoorden en loop er niet mee te koop.
bitvavo

Koop cryptomunten veilig, eenvoudig via Bitvavo

In slechts 3 stappen veilig crypto kopen:

1.Aanmelden bij Bitvavo
2. Tegoed storten via iDeal (al vanaf €1)
3. Investeren in crypto naar keuze

Ontdek alle gemakken van Bitvavo

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *