Vastgoed Academy Review

Slim van start in vastgoed!

Gemiddelde leestijd: 26 minuten
vastgoed beleggen

De Vastgoed Academy is een praktische en zeer complete hands-on vastgoed cursus waarin je alles kunt leren om te starten met beleggen in vastgoed. In de Vastgoed Academy leer je stap voor stap het proces om vastgoedbelegger te worden. Ben je al begonnen en wil je graag weten hoe je jouw portefeuille strategisch uitbouwt, dan raad ik je zeker aan om verder te lezen.

Beleggen in vastgoed is zoals algemeen bekend een slimme belegging. Maar hoe de details eruit zien, weten hoe je er van kunt leven of zelfs je vermogen mee opbouwt is alleen weggelegd als je weet wat je doet. Niet voor niks gingen daarom reeds meer dan 800 cursisten je al voor. De kracht van de Vastgoed Academy zit in het bewezen systeem. Iedereen die de kennis toepast, dus actie onderneemt met de juiste mindset kan slagen. Ongeacht de grootte van jouw startkapitaal.

Ben jij benieuwd hoe je werkelijk een passief inkomen opbouwt en groot? Droom je erover om financieel vrij te zijn dankzij vastgoed? Klik dan op onderstaande link of lees snel verder. Vrijheid is het doel en vastgoed een zeer efficiënt middel!

Over Martijn van den Berg

Martijn is de man achter de Vastgoed Academy, hij is een vastgoedinvesteerder en had al vroeg de focus op geld maken van geld in plaats van uren. De manier om dit te doen was met vastgoed. Martijn koopt en onderzoekt vastgoedobjecten om er een passief inkomen uit te halen en hem en zijn vrouw het leven geven waarvan de meeste mensen dromen.

De tijd die hij vrijspeelde met het passieve inkomen uit vastgoed, besteedde hij aan een training om ook andere mensen te leren waar hij succesvol in is geworden. Beleggen in vastgoed is namelijk niet moeilijk, maar zoals met alles moet je weten hoe het spelletje werkt én blijft werken.

Deze training werd de Vastgoed Academy waarin de vastgoedexpert mentor en coach is voor vele mensen. Hij leert je de kneepjes van deze onderneming en doet daarmee oprecht wat hij leuk vindt en erg goed in is.

Over de Vastgoed Academy

Het laat zich al raden, maar in de Vastgoed Academy staat centraal hoe jij kunt leren beleggen in vastgoed. Je leert stap voor stap hoe deze wereld eruit ziet, waar je moet starten en hoe je je weg hierin kunt vinden. Binnen de Academy krijg je toegang tot:

 • Een complete online video cursus
 • Elke week een leuke informatieve groep coaching
 • Stappenplannen, checklists en documenten die startklaar zijn
 • 24/7 support en toegang tot de community
 • Live meetings
 • Diverse waardevolle bonussen

Eenmaal in de Academy laat Martijn jouw de vastgoed roadmap zien. Een weg waarin je ziet hoe de cursus is opgebouwd, wat je waar kunt verwachten en bepaalde ijkpunten waar mijlpalen worden behaald. En yes, ook leer je hands-on hoe je vastgoed gaat aankopen (het echte werk).

De Academy is een bewezen methode om jezelf onder te dompelen in de wereld van vastgoed. Het is dus zeker niet alleen luisteren en leren, maar ook actie ondernemen. Je krijgt opdrachten en huiswerk mee en er wordt terugkoppeling over je stappen verwacht. Niet voor niks wil Martijn jou helpen financieel vrij te worden, dit kan alleen door kennis + actie.

Inhoud van de Vastgoed Academy Review

De Vastgoed Academy bestaat uit 14 modules met 50 lessen. Veel aan informatie dus. Naast deze lessen, krijg je ook opdrachten mee en wordt je gevraagd actief mee te doen. Je zult als snel merken dat alles in het teken staat om zoveel mogelijk mensen te laten slagen.

Je leert de basis van vastgoed investeringen, wat erbij komt kijken en welke strategieën werken. En wat werkt, dat leer jij omdat het een bewezen succesformule is. Hieronder vindt je een overzicht van wat je kunt verwachten:

Introductie

Zoals het hoort bij een netto introductie krijg je een warm welkom van Martijn. Je hoort wie hij is en wat je van de Vastgoed Academy mag verwachten.

Welkom. Martijn zijn voorstelronde. Hij vertelt je over hoe hij in het vastgoed terecht kwam en welke rol zijn vrouw hierin speelt. Je leert direct welk plannen, acties en mindset hij nodig had om in slechts 1,5 jaar tijd veel van zijn doelen in vastgoed te behalen.

Indeling en praktische informatie over de cursus. Je ziet hier hoe de cursus is opgebouwd en wat er allemaal behandeld wordt. We werken hierbij vanuit het grote plaatje naar de kleine details. In dit hoofdstuk zit ook al een stuk mindset verborgen. Je wordt namelijk gevraagd eens te kijken naar jezelf en waarom jij in vastgoed wilt beginnen.

De bouwgrond

Als zeg ik het zelf, de basis van een goede Academy begint bij een stukje geschiedenis. Zoals ik het zelf ervaren heb, is het kennen van de geschiedenis essentieel om een goede strategie naar de toekomst te maken. Zo leer je ook welke kansen dit met zich mee brengt en welke trends je kunt verwachten en herkennen. Trends zijn handig om toekomstige strategieën te maken.

Wat deze module behandeld:

Vastgoed, vast goed?! Wat betekent vastgoed eigenlijk en is het wat jij denkt dat het is? Kenmerken ervan zijn de waarde, de schaarsheid en wonen als basisbehoefte. Iedereen wil onderdak, een warm huis en een plek om zicht thuis te voelen.

De huizenmarkt in Nederland. We beginnen bij het begin, het leren kennen van de Nederlandse huizenmarkt. Hoe ziet die eruit? Wat zijn de ontwikkelingen hier en hoe speel je hierop in? Denk ook aan woningtekorten, hoge hypotheken, inflatie en huur versus koop. Super interessant! Al zag ik het zelf.

Types vastgoed en cycli. Welke soorten vastgoed zijn er en waarom wil je wel in A en niet in B. Je leert de (natuurlijke) invloed van vastgoed cycli en waarom je deze in de gaten moet houden. Zo weet je wat er gebeurd en waar je op welk moment bij wilt zijn.

vastgoed cycli

Kansen, trends en visies. Welke kansen doe zich de komende jaren voor in de Nederlandse vastgoedmarkt en hoe kun jij je hierop voorbereiden. Een krachtige video die jou de potentie van vastgoed laat zien.

Vastgoed strategieën. Zoals de term zegt, welke strategieën zijn er en welke past bij jou?

Stappenplan om te investeren. Hoe start je nu daadwerkelijk en wat heb je nodig. Moet je dagelijks iets doen of wekelijks. Waar moet je aan denken en wie moet je benaderen. Je leert het in dit stappenplan.

Een goede fundering

Belangrijk om te starten met vastgoed is te weten wie jij bent, waar je nu staat en wat je doelen zijn. Op goed geluk beginnen is namelijk niet slim. Je gaat samen met Martijn leren hoe je doelen formuleert en wat voor type investeerder jij bent. Alleen als je een strategie hebt en een weg die jou ligt, kun je werken naar succes. Het is de ultieme basis, maar je bereikt er sneller mee wat je wilt.

Wat deze module behandeld:

Wakker worden. Misschien niet de leukste les, maar wel een belangrijke. Wakker worden draait om jezelf in de spiegel kunnen aankijken. Wat doe je nu op dagelijkse basis wat niet bijdraagt aan je doelen in vastgoed. Ben je een slons? Werk je constant overuren? Beweeg je regelmatig of niet.
Ook leer je kijken naar hoe nu jouw pensioen geregeld is, wat heb je en wat niet? Het lijkt misschien niet belangrijk, maar je leert als snel dat dit in vastgoed erg belangrijk is.

Jouw doelen en strategie! Een deep dive in doelen stellen en een plan maken dat bij jou past. Het is leuk dat een ander veel succes heeft, maar die heeft daar vast een plan voor. Hoe realiseer jij dit voor jezelf. Je leert het in deze video.

fundering

Wat is je waarom?! Een hele belangrijke die overal terugkomt. Waarom doe je wat je doet of start je erin? Instappen in vastgoed is gaaf, maar kent zeker ook nadelen en mindere dagen. Weet daarom altijd jouw waarom. Denk aan je dromen, of op welk punt in je leven je nu staat waar je graag uit wilt. Als jij je waarom weet, is doorgaan makkelijker als het tegenzit.

Financieel management. Ook een soort spiegel. Waar sta je nu? Wat is je bezit, je vermogen en dus jouw startpunt. In vastgoed draait het namelijk om de nummertjes. Als jij je nummers niet kent en ook niet leert kennen, weet je in feite niet waar je aan begint.

Na deze modules krijg je huiswerk mee.

Jouw goudmijn

We gaan nu meer naar de details en zoomen in op plekken waar de potentiele goudmijn kan liggen. Dit komt neer op het onderzoeken van locaties en mogelijke panden die interessant zijn. Zoek je bijvoorbeeld in een stad, dorp of er tussenin. Hoe vindt je deals die je niet met standaard zoekmachines zal vinden en nog leuker, hoe handel je onder de marktprijs.

Wat deze module behandeld:

Het ideale plaatje. Wie wilt dit nou niet, maar makkelijk is het niet. Martijn legt je factoren uit die voldoen aan het ideale plaatje. Beter gezegd, aan welke factoren wil jij dat jou belegging moet voldoen om er een goede deal uit te halen. Je leert hierin diverse voorbeelden en ook de momenten waar je niet aan moet beginnen.

Kopen onder de marktwaarde. Het lijkt tegenwoordig onmogelijk, maar dit is het zeker niet. Het is belangrijk om te weten en te leren wat de marktprijs is en de daadwerkelijk vraagprijs. Hoe kun jij onder de waarde kopen en hoe motiveer jij zelfs de verkoper.

Verborgen deals. De kneepjes van het vak leer je door te weten hoe je vastgoed koopt dat niet direct te vinden is. Je wordt slimmer in het vinden ervan en leert hoe Martijn als vastgoed expert zijn goudklompjes vindt.

Deal or no deal?

That is the question! Welke berekening moet je maken om te bepalen of een deal goed is of niet? Je wilt immers vermogen opbouwen en niet verliezen. Daarbij komen ook exit strategieën kijken. Hoe kom je ergens onderuit en hoe plan je bezichtigingen in? Dit wordt een hands-on module en leert je alles over de praktijk!

Wat deze module behandeld:

Huurprijs en servicekosten. Leuk als je een pand hebt of meerdere, maar hoe bepaal je nou welke prijs je mag of moet vragen? Dit komt niet uit de lucht vallen. Er zijn regels voor, maar Martijn heeft er ook enkele. Kortom, hoe bereken jij je inkomen en je kosten.

Belangrijke formules. Zoals eerder al gezegd, is investeren in vastgoed een ”numbers game” Je moet goed weten wat er bij komt kijken je je getallen kennen. De formules die hiervoor bestaan komen nu uitbreid aan bod.

Voordat je de koop doet! Het moment is daar en dus wil je exact weten waar je op moet letten als je je handtekening zet. Punten van aandacht zijn het energielabel, de WOZ-waarde en taxatiewaarde. Bij aankoop moet je ook al weten wat je mogelijk exit strategie wordt. Hoe kom je van je belegging af als het nodig is. Martijn bespreek het hier.

Alle fysieke handelingen. Hoe werkt het nou precies? Bezichtigingen, bieden op vastgoed, onderhandelen en kopen. Het zijn grote acties met voor- en nadelen. Stap voor stap leer je hoe dit in zijn werk gaat.

Show me the money

Investeren of beleggen in vastgoed, betekent niet automatisch dat jij veel geld op je rekening moet hebben staan. Daar kom je in deze module achter. Waar je leer hoe je aan geld komt en hoe creatief werken financieringen. Enkele interessante onderwerpen die aan bod komen zijn crowdfunding, aankopen zonder geld, hefbomen en vreemd vermogen.

Wat deze module behandeld:

Lessen over geld. Vastgoed aankopen zonder het hebben van eigen vermogen kan zeker. Hoe je dit verantwoord doet leer je hier. Hierbij leer je ook hoe je hefboomconstructies gebruikt.

money

Beleggingshypotheek. Alles over het financieren van jouw belegging en welke mogelijkheden hierin bestaan. Welke financiers wil je bijvoorbeeld wel en niet kiezen?

Crowdfunding. Er zijn mogelijkheden om middels crowdfunding jouw belegging te financieren. Een vorm van creatief investeren.

JV Deals. Beter bekend als joint venture deals. Hierover leer je waarom ze interessant zijn en of ze ook bij jou passen. Mede een vorm van creatief investeren zonder eigen geld.

Taxeren. Een goede financiering is mede afhankelijk van de taxatie van jouw vastgoedpand. Leer hoe je hier een zo gunstig mogelijk rendement uit haalt en waar een taxateur specifiek naar kijkt.

Slim zijn en worden

Slim zijn komt neer op het leren kennen van wat er wel en niet mogelijk is binnen de wet. Bijvoorbeeld verbouwingen aan vastgoed of het renoveren ervan. Hoe zit dit precies in elkaar en welke regels zijn er. Ook is administratie een belangrijke factor en daarbij het doen van belasting.

Wat deze module behandeld:

Waarde toevoegen/verbouwen. Het kopen van een pand is al een prestatie op zich, maar hoe voeg je ook nog waarde toe. Dit is zeker mogelijk en jij leert hier hoe.

Wet- en regelgeving. Helaas, we ontkomen er niet aan. Je krijg te maken met diverse wet- en regelgevingen, maar welke invloed hebben deze op jouw plannen. Je hoort van een expert.

Belasting en privé vs. BV. Een hele belangrijke les als je geld wilt verdienen is te weten hoe je inkomen belast wordt. Dus wat draag je weer af aan de Belastingdienst. Hoe kun je je zaken het gunstigst aangeven en waar aan moet je voldoen.

Verhuren zonder hoofdpijn

Als je eenmaal in de positie bent om te gaan verhuren is je inkomen niet het enige waarover je moet denken. Belangrijker nog is hoe je omgaat met huurders en met manieren van goede verhuur. Het is belangrijk te weten wie je aan wilt trekken. Factoren waarmee je je bezig moet houden zijn wie het beheer van de gebouwen doet, hoe verhuurders gescreend worden en hoe jij bekend maakt dat je iets in de verhuur hebt.

huren zonder hoofdpijn

Wat deze module behandeld:

Jouw ideale huurder. Of hij/zij bestaat is maar de vraag, maar je kan er zeker een profiel van maken. Aan wie kun je maanden of jarenlang verhuren zonder problemen. Er zijn zaken waarmee je rekening wilt houden om te voorkomen dat verhuren verzaken wordt.

Bezichtigen en screenen helpt hier zeker bij. Want zoals je je kunt bedenken zijn er verschillen typen huurders of doelgroepen met ieder hun kenmerken. Hierbij komt het erop neer dat je weet wie je wilt aantrekken en aan wie je wilt verhuren.

Beheer en management is een grote factor waar goed naar gekeken moet worden. Ga jij dit doen of iemand anders en mag jij alles wel doen? Wie haalt de huurder binnen en hoelang blijft hij of zij huurder. Je leert hier alles over de rol en de kosten van een technisch-, financieel-, en commercieel beheerder.

Domineren en automatiseren

Ik vond dit een leukere titel dan bouw je eigen stad, maar het komt voor mij op hetzelfde neer. Je gaat leren hoe je je business kunt gaan schalen als de bal eenmaal rolt. Denk hierbij aan het maken van een team en het automatiseren van processen. Het gaat om het worden van een vastgoed expert.

Een team bouwen, automatiseren en schalen is leuk en essentieel, maar wie wil je in je team? Daarover gaat deze les. Een tweede belangrijke punt is leren netwerken. Een goed netwerk is essentieel. Ken je de uitspraak ”Your Network is Your Net Worth” of je bent het gemiddelde van de mensen waarmee je om gaat. Met het juist netwerk groeien je kansen en je verdiensten.

Niet alles is rozengeur en maneschijn. Martijn is daar erg open in. Daarom leer je ook zijn grootste mislukkingen en fouten.

De weg naar succes start nu

In deze afrondende modules krijg je toegang tot diverse handige documenten zoals stappenplannen, voorbeeldcontracten en checklists. Ook geeft Martijn in een video aan wat je tot nu toe geleerd zou moeten hebben en waarmee je concreet aan de slag kunt. Want ook al is de Vastgoed Academy hans-on, je moet nu echt aan het werk. Uiteraard krijg je verder coaching van Martijn via coachingcalls en zijn besloten Facebook groep.

Alles begin bij mindset

Mindset, weer al? Yes! Ook al is mindset niet de kern van de Academy (daarom is het ook de bonusmodule) zonder de juiste mindset kan het lastig worden. Je leert hoe Martijn zijn mindset heeft ontwikkeld en hoe jij de jouwe kunt ontwikkelen. Een inkomen uit vastgoed is namelijk interessant, maar komt niet zonder moeite of tegenslagen.

Coachingcalls

Heb je tijd over en wil je graag meer leren? Dan bieden de opgenomen coaching calls jou uitkomst. Je kunt namelijk vanaf de allereerste coaching call terug luisteren en talloze golden nuggets mee krijgen.

Cadeau

Martijn heeft naast een succesvolle Vast Academy ook een e-book uitgebracht. Dit zijn 12 makkelijke manieren om te beleggen in vastgoed, zelfs zonder eigen geld.

Plus- en minpunten Vastgoed Academy Review

Het komt vast goed, maar toch zijn er in deze Academy duidelijke plus en minpunten te benoemen. Mijn kennis over vastgoed was nog niet top en mede daardoor was de informatie nieuw en objectief. Hierdoor heb ik een goed beeld kunnen vormen van de hele training en kan ik jou voorzien van de hoog- en laagvliegers:

 • Als beginner was ik erg tevreden over het instapniveau. De introductie is goed en je wordt meegenomen in de wereld van vastgoed.

 • Je merkt snel genoeg dat Martijn zowel een expert is in vastgoed investeringen als een goede coach die weet hoe hij de informatie moet brengen

 • De kwaliteit van de content is zeer goed vergeleken met de prijs. Voor deze prijs mag je ook wat verwachten, maar dit maakt Martijn goed. Tegelijkertijd zou ik ook twijfels hebben als de training veel goedkoper was omdat het uiteindelijke rendement zo groot kan zijn.

 • De trainingen lijken bijna interactief omdat Martijn je daadwerkelijk opdrachten meegeeft en hij ook verwacht dat je ze maakt voor bepaalde trainingen.

 • Elke week een live coachingcall + soms een gastspreker uit het vak

 • De vastgoed wereld is een lange termijn wereld. Een wereld waar je goed in kan worden. Het kost je vooral tijd en energie. Dus verwacht geen financiële resultaten op korte termijn.

 • Mocht je twijfelen over de prijs, dan heb je altijd een bedenktijd van 14 dagen. Bedenk je echter ook hoe serieus jij wilt investeren in vastgoed.

Kosten Vastgoed Academy

Wil je serieus starten met vastgoed en gecoacht worden door Martijn, dan kun je de Vastgoed Academy aanschaffen voor €997,- Je kunt dit of in 1 keer betalen of in 3 termijnen van €397,-. Je bespaart dus €197,- als je in 1x keer betaalt.

Vastgoed Academy
Vastgoed Academy

Beoordeling door Leon,

12 feb 2021
5

Als beginner en enthousiasteling heb ik de cursus aangeschaft met de verwachting een goede basis te leren om te investeren in vastgoed. Niet alleen heb ik echter de basis geleerd, Martijn leert je daadwerkelijk de ins en outs die komen kijken bij wat ”wat is vastgoed” tot het laten beheren en opschalen ervan. Beginner of niet, als je wilt starten in vastgoed, is de Vastgoed Academy een aanrader.

vastgoed academy

Volg het gratis webinar van Martijn van den Berg en ontdek:

 • Hoe Martijn binnen 16 maanden financieel onafhankelijk werd met vastgoed
 • 3 cruciale stappen voor een rendement van 25% of meer
 • Waarom beleggen in vastgoed de beste belegging is en blijft
Naar het gratis webinar

Reviews

Hoor je graag ervaringen over de cursus van mede-cursisten? Dat kan! Via deze link zie je diverse reviews.

Gerelateerde artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *