Wat is e-mail marketing?

E-mail marketing is het sturen van een e-mail naar jouw prospects, leads, klanten en abonnee’s. De kracht zit erin dat direct in de inbox van jouw contact en kun je informatie delen die direct voor hen van toepassing is. Je kunt namelijk e-mails personaliseren en de reden van de e-mail is vaak al duidelijk voor de ontvanger.

E-mail marketing en sterk en wordt dagelijks toegepast op de meest veelzijdige manieren. Van een uitgebreide tekst tot een one-liner en van een video tot een opt-in pagina.

Ga maar eens na hoeveel e-mail jij per week krijgt en waarom je ze krijgt. Vaak wordt het pas als spam ervaren als het ongewenst is of niet meer aansluit bij jouw voorkeuren.

Een deel van de magie van een e-mail is dat je doet alsof je hem schrijft voor 1 persoon. Echter stuur je hem naar veel meer personen. Dit maakt een e-mail persoonlijk en geeft aandacht. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van alle gegeven van de ontvanger zoals de voornaam of kenmerken van die persoon voor meer personalisatie..