Hoe Michael Pilarczyk mijn leven radicaal wist te veranderen!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Wie kent hem niet vraag ik me wel eens af? Michael Pilarczyk, (levens)coach, zakenman, verhalenverteller, Mister Mindset. Allemaal namen die hem eer aan doen en hem kenmerken. Ooit brak hij door als DJ bij Radio 538, ontmoette hij personen die de meeste alleen van tv kennen en maakte zijn dromen waar. Michael had en heeft nog steeds veel interesse in het geheim van succesvolle mensen. Mensen die met passie leven, hum dromen leven en weten ze hun mooiste leven moeten leven. Een quote waar Michael op het lijf geschreven is.

Michael hielp en helpt talloze mensen om hun mooiste leven te leven. Dit doet hij door zijn aanwezigheid in onder meer podcast, Youtube, boeken, seminars, Webinars, social media. Een bijzondere man met een groot bereik en de vinger bij veel mensen op de gevoelige plek weet te leggen met ogenschijnlijk eenvoudige vragen. Ook mijn leven wist hij radicaal te veranderen.

Wie is Michael Pilarczyk

Michael, of Mike zoals hij wel eens zegt, werd radio-dj, tv-presentator, zakenman en miljonair. Via (en dankzij) een maandenlange sabbatical op zee werd hij schrijver van enkele bestsellers, spreker over bewustzijn, persoonlijk succes, mediatie en mindset.

Hij werd geboren in Polen in 1969 achter het Ijzeren Gordijn (een grens door Europa, beter bekend als een scheidingslijn tussen het Communistische Oostblok en het kapitalistische Westen. Vanaf zijn 2e jaar woont hij in Nederland en zijn droom vanaf zijn tienerjaren was om DJ te worden. Geloof in rotsvast vertrouwen zorgde er mede voor dat hij bekend werd bij Radio 538 en TMF, waarna hij presentator werd bij RTL.

Michael maakte zijn dromen waar, werd al jong miljonair, maar maakte ook domme fouten. Een ervan was een verkeerde zet op de beurs. Van miljonair werd hij schuldenaar tot 2 miljoen in de min. Voor de een een dieptepunt, voor de ander een kans. Michael zag het ondanks een uitzichtloos leven als een kans om zijn mooiste leven te gaan leven.

Michael Pilarczyk
bron: meditationmoments.nl

Zijn mooiste leven

Dit leven kwam in een versnelling na een ontmoeting met zijn zakelijk mentor Dan Pena. Hij leerde de principes van Quantum Leap Advantage (QLA), werd zakenman en realiseerde binnen 2 jaar een omzet van 20 miljoen. Over een kans gesproken! Een die hij aangreep.

Toen hij 37 ws verkocht hij zijn bedrijf Pilarczyk Media Groep om zijn langgekoesterde droom te realiseren: 4 jaar lang zeilen. Hier begon hij te schrijven, ontmoette hij zijn vriendin Cindy en werd onder meer de Mastermind Academy opgericht.

Inmiddels noemt Michael zichzelf leraar in de levenskunst of mindfulness en mindsetcoach. Hij werkt met een methodiek die verre van uniek is. Sterker nog, hij leert juist van het verleden omdat daar de kennis ligt verborgen die hij leert, hem laat groeien en hij maar al te graag wil doorgeven. Meer hierover lees je verderop.

De juiste vraag op het juiste moment

Je herkent het vast wel, iemand die je een vraag stelt en je daarmee meteen iets duidelijk wil maken of je aan het denken wil zetten. Toen ik mezelf ging verdiepen in wat mindset was kwam er 1 duidelijk boek naar voren die ik ook in 1 adem uitlas: Master Your Mindset. Een boek dat me prikkelde, ergerde, aan het denken zette en dat alles met woorden, niet eens een gesprek.

Het voelde echter alsof Michael naast me zat, alsof hij het me vroeg en me daarmee iets wilde zeggen. Waarom doe je wat je doet? Ik zat toen ik het boek las in een fase waarin ik echt zocht naar wie ik was, wat ik wilde doen en de manier hoe. Het boek kwam enerzijds logisch op me over, anderzijds had ik moeite met bepaalde van zijn eenvoudig ogende vragen.

Maar het zijn niet alleen de antwoorden op de vragen die je gaan helpen met je mindset. Ook al ging ik door het boek al anders denken, het zijn vervolgens de acties die je eraan koppelt die de verandering in je leven brengen. Het leuke was, ik begon naderhand dezelfde vragen aan vrienden en familie te stellen en dat werd niet altijd op prijs gesteld. Waarom? Het is confronterend en laat je anders denken dan je al doet.

Kennis en ervaring ontbreekt

Veel mensen geven zich vrij snel te koop als coach. Even los van de vorm waarin er coaching plaats vindt en het onderwerp, zijn er genoeg zelfbenoemde coaches te vinden. Hier ben ik ook schuldig aan, want ik heb ook genoeg mensen verder geholpen, maar wel met iets waar ik daadwerkelijk ervaring en kennis in had.

Dit is precies waar het aan ontbreekt soms, mensen die andere mensen gaan coachen op basis van 1 succes of 1 succesvolle maand, 1 succesverhaal etc. We zijn ook al snel geneigd het te geloven als de resultaten interessant zijn en we er zelf weinig van weten. In het verleden ben ik hier ook ingetrapt, waarbij je er al snel achter komt dat het geen coach is, maar iemand die zijn manier van werken naar jouw kopieert.

Zoals Michael zelf zegt, hebben veel coaches (te) weinig kennis of ervaring, laat staan een trackrecord. Een goede coach is vaak iemand die jouw route al ruimschoots behandeld heeft, al is wat jij wilt worden of waar jij heen wilt en daadwerkelijk gewicht in de schaal legt. Deze personen zijn soms lastig te vinden of al bezet, omdat ze zichzelf niet altijd als coach uitgeven of veel mensen juist naar die persoon gaan. Het kunnen succesvolle zakenmensen zijn en/of personen met een duidelijk trackrecord die jouw kunnen begeleiden. Een gouden voorbeeld is Dan Pena, de zakelijk mentor van Michael.

Precies de kennis en ervaring die Michael heeft en leert, is wat mij zo aanspreekt in zijn boeken, podcasts en vele optredens. Je voelt door alleen zijn aanwezigheid al dat je iets gaat leren. Direct een tip als jij een coach zoekt of meer wilt leren van zijn successen.

Michaels werk

Voor zover ik weet, geeft Michael zelf geen coaching meer, althans je kan hem er niet via zijn website voor inhuren. Hij begeleidt nog wel mensen, maar alleen bij (hoge) uitzondering en bijzondere mensen met een verhaal en plan. Daarnaast coacht hij mensen wel in groepsvormen in de vorm van seminars, webinars en online Masterminds. De Mastermind Academy en Maximum Potential (MaxPot) zijn hier bekende voorbeelden en product(en) van.

Naast de online en offline manieren om in contact te komen met Michael of iets van hem te leren, is dat zeker niet alles. Naast zijn podcast (Leef je mooiste leven), zijn Youtube kanaal en aanwezigheid op socials media, heeft Michael inmiddels al 6 boeken geschreven dan wel vertaald, op een rij zijn dit:

Master Your Mindset

Wellicht de bekendste (en ook zijn eerste boek). Dit boek gaat over de persoonlijke en spirituele groei, maar ook over de zakelijke kant van succes. Een unieke combinatie in een uniek maar heerlijk leesbaar en super leerzaam boek.

Je bent zoals je denkt

Hierin legt Michael uit hoe je gedachten je dagelijks realiteit creëren. Zoals je denkt, zo zal je zijn en zo zal je leven zich ook vormen. Een boek dat geïspireerd is op As A Man Thinketh van James Allen en The Science Of Getting Rich van Wallace D. Wattles, aangevuld met visies en ervaringen van Michael.

Think and Grow Rich

Het boek dat miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd. Ontdek hierin de werkelijke strategie voor succes. het is een Nederlandse vertaling van Michael.

Leef je mooiste leven notitieboek

Geen leesboek, maar wel een mooi notitieboek met schrijflijnen. Volledig passend bij het boek Master Your Mindset, vol inspirerende quotes.

Dansen in de Hemel

Een mooi maar aangrijpend verhaal over twee mensen die worstelen met de liefde en de dood in een decor van glamour, geldwolven en grootheidswaanzin.

Rijkste man van Babylon

Een Nederlandse vertaling van het boek The Richest Man of Babylon. Je ontdekt hier wat het geheim is van een rijk leven en dat dit niet alleen te maken heeft met afkomst, geluk en intelligentie.

Maak vandaag een beslissing

Een quote dan wel verzoek die je vaker hoort van Michael. Vaak zitten we in ons eigen bubbel, willen we eruit of verandering zien maar weten we niet goed waar te beginnen. De consumeren video’s, podcasts, zelfs online of offline events en blijven kijken naar hoe het moet. Wat we vaak vergeten in dit proces is om van consumeren naar produceren te gaan.

Maak vandaag een beslissing kan zijn dat je nu een van bovenstaande boeken koopt, leest en op gaat schrijven wat je eruit leert, wat je er mee kan en hoe je het kan toepassen. Een voorbeeld uit master Your Mindset is de 12-stappen strategie. Verwerkt in een boek, geeft deze informatie je laagdrempelig alle info en handvatten om zelfs te starten.

Zorg er dus voor dat je niet alleen bezig bent met het volgen van anderen en kijken hoe anderen iets doen. Begin ook zelf en kijk waar het je brengt. Kijk waar jou idee of gedachte heen kan leiden en maak een plan waar je heen wilt. Belangrijke boeken heb je hier tot je beschikking, de actie moet vanuit jou komen.

bart boonstra

Gesproken over het maken van een beslissing…

Leer van ondernemer Bart Boonstra hoe je net als Michael vol vertrouwen voor de camera staat en jouw kennis omzet een training!

Ontvang de gratis videoserie
Wie is Michael Pilarczyk?

Michael is leraar in levenskunst, mindsetcoach, zakenman en schrijver

Heeft Michael Pilarczyk ook een coach?

Ja, meerdere zelfs. De bekendste is Dan Pena, zijn zakelijk mentor. Op zijn Youtube kanaal is hij ook te zien en beluisteren.

Geeft Michael Pilarczyk ook coaching?

Je kunt geen 1op1 coaching inplannen bij Michael. Wel geeft hij aan een selecte groep personen coaching, maar niet voor het grote publiek. Echter kun je veel van hem leren op de manieren omschreven in dit artikel.

Zijn de boeken Michael Pilarczyk het geld en de moeite waard?

Ja, nou en of. Het eerste boek dat ik kocht alleen al heeft mijn mindset positief veranderd. Ik ben door hem ook een nieuwe en beter persoon geworden en zijn boeken lees je niet 1 keer, maar meerdere keren. Ze geven elke keer nieuwe inzichten, tips en succesgeheimen.

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *