Mindset is alles en bepaalt voor 99% hoe jij in het leven staat!

Gemiddelde leestijd: 77 minuten

Mindset is voor mij een woord, een begrip dat zoveel heeft veranderd in mijn leven. Vanaf het moment dat ik leerde wat mindset was, wat een bepaalde mindset met mij deed en nog belangrijker, de impact ervan op mijn leven was ik om. Mindset is voor iedereen weer anders, maar de mensen die er zelf mee bezig zijn weten waar ik het over heb.

Een gezonde op groei gerichte mindset is lang niet altijd vanzelfsprekend. Het tegenovergestelde is een statische mindset die ons niet per se ongezond maakt, maar ook niet uitdaagt en ons vaak houdt waar we al zijn. Daarom is het ontdekken van jouw eigen mindset, het er mee omgaan, de groei ervan en zien waar het je kan brengen iets moois. Het is een manier van leven die je enorm veel kan brengen.

Speciaal daarom en omdat mindset niet eenvoudig te beschrijven is, dit artikel. Lees het op je gemak, scroll er gerust doorheen en doe er je voordeel mee. I kweet zeker dat je er waarde uit haalt, in welke vorm dan ook.

Mindset is de basis van jouw succes of gebrek eraan!

Als je op zoek bent naar wat mindset voor jouw betekent en welke mindset jij hebt geeft dat aan dat je open staat voor verandering in je leven of er een doormaakt. Hoe klein deze verandering ook is en waar deze ook plaats vind. De een koppelt een ontwikkeling van mindset aan het onderzoeken van methodes om online te geld verdienen. De ander aan kan mindset koppelen aan het plannen van een wereldreis.

Wat we ook doen of van plan zijn in ons leven, we zijn er gekomen of blijven er in hangen door onze mindset. Voor de een een vaag begrip, voor de ander een glasheldere doel om aan te werken. Een ding is zeker, het feit dat je dit leest beloofd iets goeds.

Uit je comfortzone

Je bent namelijk op zoek naar een bepaalde groei. Groei waardoor je jezelf verder ontdekt en de randen van je comfortzone opzoekt. groei om een stap verder te komen en dichter bij een bepaald doel te komen. Mindset is persoonlijk, het is immers jouw mind en dus jouw gedachte. Er over praten lukt wel, maar al snel stuit je op de mensen waar jij dit niet mee kan delen of je niet begrijpen. Ik herken het heel erg.

In dit artikel lees je meer over wat mindset is en waarom het zo belangrijk is. Het is namelijk precies datgene wat het succes bepaalt in je leven en welk cijfer jij je leven geeft. Dit kan succes of voldoening zijn in je geluk, je relatie, werk, inkomen etc. Alles wat je tot nu toe hebt en doet is het gevolg van een beslissing die je ooit nam. Zo neem je ook het besluit meer te leren over mindset en ben je nu hier. Een gevolg van je keuze dus. In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Tip: Wii je graag meer leren over jouw mindset en het vergroten van jouw geluk, inkomen en vrijheid? Dan is dit e-book een aanrader!

Wat betekent mindset precies?

Mindset een uit de Engelse taal afkomstig woord dat we hier hebben overgenomen. Het klinkt lekker, het heeft een lading en je kan er oneindig over praten. Om dicht bij de betekenis te blijven zijn er 2 manieren om mindset te definiëren:

1) A person’s way of thinking and their opinions (Cambridge Dictionary)
Vrij vertaald: de manier van denken van een persoon en zijn of haar mening.

2) A mental attitude or inclination, a fixed state of mind.(Cambridge Dictionary)
Vrij vertaald: een mentale houding, een vast mentaliteit.

Als we deze betekenissen samenbrengen hebben we het over een manier van denken of een mentale houding die iemand aanneemt. In het Nederlands zijn er meerdere vertalingen van het woord mindset. Wat het dichtste bij komt voor mij is je denkpatroon (je gedachte en manier van denken) en je mentaliteit (veel voorkomend bij bijvoorbeeld sporters of ondernemers).

Een manier van denken

Mindset heeft te maken met jouw manier van denken. Best logisch, want wat je denkt of dacht is de oorsprong van wat je nu doet of plant. Onderneem je actie of niet, in beide gevallen is dat de oorzaak van waar je nu bent in je leven (verder dan een jaar geleden of op dezelfde plek).

Hoe je jezelf ziet

Hoe jij jezelf ziet is ook wel je identiteit. Je hebt een bepaald beeld van jezelf, zowel lichamelijk als geestelijk. Sterker nog, als je voor die spiegel staan kun je een totaal ander beeld van jezelf hebben dan hoe je er uit ziet. Helaas is dit vaak eerder negatief dan positief. Dit komt vaak door de gedachten en beelden over jezelf die een groot deel jouw identiteit vormen. Het zijn gedachten over hoe je eruit ziet en wilt zien, wat je dagelijks doet en zou willen doen, hoe je woont of zou willen wonen etc.

Waar je in gelooft

Dit noemen we ook wel je overtuigingen. Iedereen heeft ze. Mede hierdoor ontstaan ook verschillen in overtuigingen en daarmee soms ruzies of juist samenwerkingen en vriendschappen. Het zijn de dingen in ons dagelijks leven waarover we bewust en onbewust een oordeel hebben of in geloven.
Een simpel voorbeeld: rode auto’s zijn het mooist of Ajax is de beste club van Nederland. Dit kan waar zijn of niet, maar het is jouw overtuiging en jij gelooft erin.

Hoe je reageert

Dit is een belangrijke factor. Door jouw manier van denken en jouw overtuigingen reageer je als gevolg hiervan. Je hebt een bepaalde reactie op een situatie of op iemands gedrag of overtuiging. Bij precies dezelfde gebeurtenis kunnen 2 of meer personen totaal verschillen van jouw mening en gedrag.
Voorbeeld: Ajax speelt tegen Feyenoord en Ajax scoort. Jij en de andere persoon kijken naar dezelfde gebeurtenis, maar hebben totaal andere emoties, belevingen en reacties.

Jouw mindset is belangrijk

We gebruiken onze manier van denken elke dag, zowel bewust als totaal onbewust. Het is hoe we onszelf zien, waar we in geloven en hoe we reageren. En dit doen we dagelijks. Het is de mentale constructie van onze werkelijkheid: jij ziet en ervaart jouw dag anders dan je collega, vriendin of vriend terwijl die dezelfde dag ervaren.

Alles wat je om je heen ziet gebeuren is ooit iemands gedachte geweest. Alles. Dit klinkt misschien zweverig, maar de auto waarin je rijd, het huis warin je woont, de kleding die je draagt zijn voortgekomen uit gedachten. Zonder ze, zonder overtuigingen, zonder geloof zou er dus ook geen actie zijn en niks gebeuren. Alles begint namelijk met een gedachte is een mooie uitspraak van Michael Pilarczyk.

Als we het hebben over mindset zijn er 2 verschillende soorten: een growth mindset en een fixed mindset. Alles hierover kun je lezen in dit artikel over waarom een growth mindset impact heeft op je leven en inkomen.

Hoe jouw mindset zich ontwikkeld

Het mag duidelijk zijn dat je mindset belangrijk is in alles wat je doet. Maar hoe wordt deze gevormd? Dit is namelijk niet spontaan, sterker nog je bent al begonnen bij je geboorte. Zelfverzekerdheid wordt gevormd in grofweg de eerste 7 jaar van je leven. Alles wat daarna komt vormt je verder. Denk aan de mensen met wie je omgaat, de keuzes die je maakt qua scholing, werk en je vrienden.

Ook de taal die je spreekt is hier een voorbeeld van. Je spreekt niet per toeval Nederlands of een bepaald dialect zoals Zeeuws of Limburgs. Je hebt dit van jongs af aan geleerd, los van of dit goed of slecht is, is het zo. Kinderen die meerdere talen kunnen spreken zullen ouders hebben die dit ook kunnen of er aanleg voor hebben, het wordt al vroeg geleerd.

Je mindset wordt al vroeg gevormd door de ervaringen die je op doet en alles wat je leert. Je hersenen krijgen bepaalde informatie binnen die je waarneemt. Hieraan geeft ieder mens zijn eigen interpretatie zoals het eerder genoemde voetbal voorbeeld. Hoe je mindset of je manier van denken ontwikkeld is door de input die je binnenkrijgt door ervaringen van je zintuigen en jouw interpretatie hiervan

Wanneer je leven voorspelbaar wordt is het tijd voor verandering – Michael Pilarczyk.
Ontdek in dit e-book hoe je jouw mindset verder ontwikkeld!

Het belangrijkste aan je mindset

Het belangrijkste wat je moet weten over jouw mindset is dat je hem kunt veranderen. Vaak is dit ook nodig al ben je je hier niet altijd bewust van. Mindset is diepgeworteld in ons systeem. Het is hoe we denken, interpreteren, ervaren en acteren. Om dit te veranderen is er dus een proces nodig. Bedenk je namelijk dat als je iets in je leven wil veranderen, datgene er vaak al jaren in zit.

Maar hoe komt het dan dat bepaalde mensen vast lijken te lopen of over 20 jaar nog doen wat ze nu doen? Deze mensen zoeken eenvoudigweg naar ervaringen die aansluiten bij wat ze denken. Ze leven hun leven waarin alles klopt en dat voelt fijn. Voorbeeld: iemand komt al 20 jaar op dezelfde voetbalvereniging, drinkt zijn biertje, heeft plezier, zit daarna in het café of drinkt thuis verder en wacht op de zondag. Niks mis mee, maar er gebeurd verder weinig.

Veranderen gaat niet vanzelf

Je mindset veranderen en jezelf uitdagen voor nieuwe dingen kan vervelend zijn, zeker in het begin. Je moet namelijk buiten je comfortzone komen. Hierdoor doe je iets wat je nog niet kent en voelt het alsof je je op glas ijs bevindt. Dingen om je heen lijken te veranderen, maar het is jij die verandert.

De zogenaamde struggle komt omdat je lichaam en geest terug willen naar waar het bekende, maar jij wilt naar het nieuwe. Voorbeelden die je kan ondernemen om vooruit te komen zijn:

 • Nieuwe mensen ontmoeten, liefst mensen die doen waar jij heen wilt en/of inspiratie voor je zijn
 • Oefeningen aan gaan leren zoals meditatie (gedachten training), leerzame boeken lezen en meer zelfstandig sporten of juist met iemand waar je tegenop kijkt
 • Minder slechte invloedrijke media tot je nemen zoals TV, Facebook, Instagram en meer podcast luisteren en boeken lezen
 • Opbouwen om gezonder te eten en te drinken. Hierdoor krijg je meer goede stoffen binnen die lichaam stimuleren

Direct goed aan de slag met je mindset

Hopelijk heeft dit artikel je nieuwe inzichten gegeven in wat mindset is en hoe jij er mee om kan gaan. Om je verder te helpen met jouw mindset en je doelen en dromen die als gevolg van je mindset dichterbij komen is actie nodig. Gerichte actie helpt je verder en laat je in plaats van dagdromen, werken aan jezelf. Een mooie stap die ik zelf ook heb mogen ervaren is het e-book hieronder. Hierin leert Jerik, coach van de Puur Mindset Academy hoe jij de beste versie van jezelf wordt.

Waarom een growth mindset zo belangrijk is

Mindset growth is een vrije vertaling voor een op groei gebaseerd mindset. Een belangrijke state of mind om verder te komen in je leven. Wat je ook wil bereiken, zonder een op groei gerichte mindset, is het lastig. Verandering in je leven of nieuwe dingen in je leven gaan vaak met gepaard met dingen je moet leren, accepteren of afscheid van moet nemen.

Een mooie uitspraak van Grant Cardone is: om te groeien of verder te komen, moet je altijd wat opgeven. Voor elke groei die hij doormaakt, moet hij ook iets opgeven. Zo werk het ook bij jou en mij. Stel dat jij graag een extra inkomsten wil en meer wilt weten over online geld verdienen, dan zal je hier ten eerste tijd voor moeten opgeven en als gevolg daarvan iets waar je die tijd eerst aan besteedde. Laten we er direct verder op in gaan.

Wel willen maar niet doen

Je kan vaak aan je leefstijl, wat je van dag tot dag en van maand tot maand doet al afleiden welke mindset je hebt en of je hier überhaupt mee bezig bent. Veel mensen zeggen A maar doen vervolgens B of C. Hiermee bedoel ik dat genoeg mensen wel willen, het wel uitspreken, maar er vervolgens niks mee doen. Voorbeelden zijn:

 • Ik wil afvallen, maar die zak chips kan nog wel
 • Ik ga elke dag sporten, maar vervolgens zit ik een uur op social media of te praten met iedereen
 • Meer inkomen zou lekker zijn, maar geen idee wat ik ervoor moet doen
 • Zij hebben een goed leven, waar doet hij het van
 • Ik wil weg bij mijn baas, maar ik onderneem geen actie om dit te bereiken

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn voorbeelden van dingen die mensen wel graag willen, maar lang niet altijd doen. Of ze pakken het op voor een weekje of maandje en vallen weer terug in oude gewoontes. Het belang van de juiste mindset gaat verder dan A zeggen en ook A doen, verder dan acties koppelen aan je woorden of intenties. Het is een bepaalde levensstijl waar je naartoe werkt en toe-eigent. Je wordt een ander (beter) persoon dan wie je was.

Twee soorten mindset, twee type personen

Afhankelijk van wat jij nu dagelijks doet kun je al inschatten welk type mindset jij hebt en daarbij welke type persoon. We kunnen twee typen onderscheiden: growth mindset zoals net kort besproken en een fixed mindset.

Growth mindset

Mensen met een groei mindset zijn in een staat van groei. Ze zijn ervan overtuigd dat ze zich verder kunnen ontwikkelen en meer uit zichzelf kunnen halen. Het zijn mensen die kansen aangrijpen, plannen bedenken en uitwerken, op zoek gaan en veel dan wel alles over hebben voor een beter leven.

Mensen met een groei mindset zijn vaak succesvol, ondernemend, zeer sociaal, open minded, behulpzaam en weten wat ze willen. Niet alleen weten ze wat ze willen, ze weten ook hoe ze dit moeten bereiken, geven er het nodige voor op, netwerken en stoppen niet voordat ze het gehaald hebben. Ze zijn niet bang om te falen. Falen is namelijk geen slecht iets. Falen betekent simpelweg dat het iets niet lukt zoals je dacht. Hier leer je van en je bendekt vervolgens een nieuwe route.

Iemand met een groei mindset kan ook tegen kritiek of feedback en daarvan leren. Ze nemen het niet persoonlijk, maar nemen het aan en doen ermee wat slim is. Afhankelijk van wie de feedback komt. Andere kenmerken van een groeiende mindset zijn:

 • Graag testen en experimenteren
 • Graag willen leren en gedreven zijn
 • Je ontwikkeld een kwaliteit graag of zoekt jouw kwaliteit op
 • Fouten kunnen gebeuren, hiervan leren we en gaan door
 • Omgaan met mensen die al zijn waar wij heen willen

Fixed mindset

Hier zitten de meeste mensen in vast. Aan dit type mindset is niks verkeerds, het betekent alleen dat mensen graag vastigheid willen en waarde hechten aan een stabiel leven. Vaak laten we de nieuwe dingen ook voor wat ze zijn, pakken het niet op of hebben idee in hoeverre het nieuwe het comfortabele beïnvloed. Dus is het makkelijk om het laten.

Een fijn gevolg hiervan is dat als je geen nieuwe dingen oppakt en minder snel fouten maakt. Zodoende heb je minder kans op slechte feedback of kritiek. Hier kunnen mensen met een vast mindset vaak sowieso al minder tegen. Kritiek wordt nog wel eens persoonlijk opgevat en in plaats van te accepteren of ervan te leren wordt het als aanval gezien. Burenruzies die feitelijk over niks gaan, zijn hier een voorbeeld van.

Vroeger had ik ook wel eens last van een vaste mindset. Ik zat een tussen deze 2 in. Veel voorkomende kenmerken ervan zijn namelijk perfectionisme, faalangst en het onvermogen snel te kunnen schakelen als het moet. Ik had last van perfectionisme. Ik was me hier wel degelijk van bewust, maar ik wilde het soms perfect hebben. Al snel kwam ik erachter dat ik mezelf hiermee tegen hield en dit mijn groei in de weg stond.

Voorbeelden vaste mindset

Een vast mindset kan voorvloeien uit een saai leven of leven dat je niet superleuk vindt. Ook kan het komen door bepaalde gebeurtenissen in je verleden, waardoor je extra voorzichtig bent geworden of je zelfvertrouwen een deuk heet opgelopen. Lees ook dit artikel 10 Manieren om direct je zelfvertrouwen te vergroten! Kenmerken van een vaste mindset zijn:

 • Je hecht veel waarde aan stabiliteit
 • De wereld verandert en gaat door, maar jij blijft op je plek
 • Het vermijden van risico’s waar mogelijk
 • Je voelt je bedreigt of minder gelukkig als iemand anders iets beter doet als jij
 • Last van faalangst
 • Ontwikkeling van jezelf staat stil, je bouwt niet aan nieuwe kwaliteiten
 • Kritiek of feedback trek je je erg aan

Je mindset veranderen

In veel gevallen komt het bereiken van een nieuwe mijlpaal, een nieuwe inkomstenbron of een bepaalde groei die je doormaakt, door een verandering van je gedachten en plannen. Soms doe je dit bewust, soms totaal onbewust.

Bewust in dit geval is als iets wilt leren wat geheel nieuw voor je is. Een voorbeeld is dat je een nieuwe verdienmodel wilt ontdekken zoals Youtube Cash Cows of affiliate marketing om een passief inkomen te generen. Dit gebeurd zeer bewust, omdat alles nieuw voor je is. Alles wat je doet, doe je voor het eerst.

Onbewust bewust is bijvoorbeeld als het als logisch gevolg komt van waar je nu in je leven staat. Je weet al waar je heen wilt, alleen hier moet je wel wat voor doen. Je wilt van 2x naar sportschool naar 6x de sportschool in om meer te doen aan je conditie en lichaam. Als gevolg hiervan ga je meer lezen over lichaam en geest. Ook al doe je dit bewust, het is een onbewust gevolg van iets waar je al in gelooft, alleen nog moet ontdekken.

Lange termijn mindset groei

Tussen de regels door kun je al lezen dat het veranderen van je mindset een lang proces is. Levenslang durf ik wel te zeggen. Dit gaat niet binnen een week of maand. Het is een transformatie die je doormaakt. Het wordt een bepaalde levensstijl en manier hoe jij het leven staat. Het is een geleidelijk proces met ups en downs.

Wat hierbij helpt is om je te focussen op een doel en hierbij met een plan naartoe te werken. Met dit plan werk je vervolgend gericht aan een taak. Alles wat op je weg komt is vervolgens een keuze. Past het bij wie je wilt zijn later of bij wie je was vandaag gaat. Als de keuze niet helpt met het verlengde van jouw droom of doel, wordt nee zeggen makkelijker en ja zeggen ook. Je zegt namelijk ja tegen jezelf en je droom en de ontwikkeling van jouw ooit!

Doelgericht werken aan je mindset

Werken aan je mindset is essentieel. Ongeacht waar je nu staat in je leven. Zelfs de beste coaches hebben coaches. Gericht werken aan je mindset is ook openstaan voor coaching of informatie van anderen. Dit kan in de vorm van 1 op 1 coaching, maar ook door zelfontwikkeling door het lezen van boeken en e-books.

Een boek dat mij door de jaren heen veel heeft geholpen is Master Your Mindset. Een absolute aanrader als je meer wilt ontdekken over jezelf. Dit boek is verre van dromerig, maar juist hands-on en laat je echt denken over wie je bent en waarom je doet wat je doet.

Tot slot wil ik je een ander boek aanraden, een boek dat veel deuren voor mij heeft geopend. Een boek geschreven door mindsetcoach Jerik van Nuenen waar ik ook mee in contact ben, naar aanleiding van zijn boek. Je leert de beste versie van jezelf te worden en kunt desgewenst ook coaching krijgen. Voor absolute mindset growth en groei als persoon kan ik je zijn boek en coaching zeker aanraden.

Mindset coach, een slimme weg naar financieel succes

Zeggen veel mensen niet dat succes begint bij de juiste mindset of bij een mindset coach? Vooral financieel succes of beter gezegd financiële onafhankelijkheid is grotendeels afhankelijk van jouw mindset. Wie wil er nou niet meer geld verdienen, er wat ruimer bij zitten of op vakantie gaan wanneer het jou uitkomt. Circa 90% van wat er in ons (dagelijks) leven gebeurd is een gevolg van keuzes die we maken op basis van onze mindset en beschikbare vermogen.

We zitten in onze eigen bubbel, onze eigen realiteit die van persoon tot persoon anders is. Dit noemen we conditionering, je bent wie je bent door keuzes en gedachtes uit je verleden. Niet voor niks lijk je veel op je vader of moeder en niet voor niks ga je van school vaak naar een 9-5 baan of wordt je later toch ondernemer. Alles komt door jouw mindset en de mensen met wie je omgaat.

Omdat geld een erg grote rol in ons leven speelt (zowel positief als negatief) heeft dit invloed op alles wat we doen. Mensen die ontkennen dat geld ze niet gelukkig maakt, weten vaak niet hoe ze er mee om moeten gaan en dat geld ook voor ze kan werken. Mensen die geld genoeg hebben zijn gelukkiger en hebben vaak mindset coaches die ze verder helpen. Denk eens aan de voorbeelden Tony Robbins en Michael Pilarczyk.

Dit was mijn omslagpunt

Het moment dat mensen met hun eigen mindset in aanraking komen en zich erin verdiepen is vaak als ze door een bepaalde groei heen gaan, aan een verandering werken of als het roer om moet. Vaak gaat er in ieder geval een gebeurtenis of bepaalde fase aan vooraf.

Dit was bij mij ook zo. Voor een periode van een paar jaar was ik zowel ondernemer als werknemer. Dit heb ik gecombineerd om bepaalde redenen waarvan een financiële basis bij een werkgever er een was. Maar ik keek uit naar het gevoel van vrijheid en de drive die ik had als ondernemer in de avonduren en weekenden. Zoiets kan lang goed gaan, maar er komt een moment (bij mij in ieder geval) dat je een keuze moet gaan maken.

De knoop doorhakken

Ondanks dat ik beide leuk vond, voelde ik dat ik op lange termijn toch echt meer thuis was in het ondernemerschap. Dit kwam door persoonlijke eigenschappen van me. Als je die omslag wilt maken en 100% voor het een of ander wilt gaan, komen er veel gedachten, overwegingen en gesprekken bij kijken. In die fase voelde ik aan alles dat er iets moest gebeuren, er moest een knoop doorgehakt worden.

Die knoop heb ik overtuigend doorgehakt, ik begon me als ondernemer verder te verdiepen in de online wereld en mindset kwam al snel op mijn pad. Een van mijn eerste keuzes was toen de aanschaf van Master Your Mindset van mindset coach Michael Pilarczyk. Een boek dat me in alle opzichten positief veranderde.

keuzes maken

Het effect van een mindset coach

Een mindset coach kan in mijn ervaring op verschillende vormen aanwezig zijn: als persoon, als boek en programma. Als persoon is het iemand die jou persoonlijk vooruit helpt in jouw mindset groei.

Met een boek heb ik het over de talloze mindset boeken die jouw van alles kunnen leren. Als programma kun je denken aan personen zoals Tony Robins of Michael Pilarczyk, waarbij je jezelf kan aanmelden voor hun programma’s.

Uiteindelijk gaat het erom dat jij verder komt dan waar je nu bent. Een goede mindset coach is in staat om in welke vorm dan ook, jou wakker te maken, te raken, te snappen waar jou vraag of verlangen zit en weet hoe jij van A naar B kan komen. Vaak hangt de vorm meer van jouw af. Met zelfstudie kun je al snel aan boeken denken. Maar wil je echt contact met iemand, iemand die je daadwerkelijk leert kennen, dan kun je een coach denken.

Wil je meer weten over de betekenis van mindset, lees dan ook mijn artikel ”mindset is de basis van succes of een gebrek eraan” eens.

Niet iedereen is geschikt

Op zoek naar een mindset coach is een vrij algemeen begrip, toch is lang niet elke coach echt een coach of niet geschikt voor jou. Ik heb zelf enkele coaches gehad, waarbij ik op zoek was naar iemand die mij niet alleen qua mindset maar ook qua onderneming scherp kon houden. Wat wil ik, waar wil ik heen, waarom en wat moet ik er voor doen?

Mijn ervaring hierin was dat ik wel goede gesprekken met iemand had, maar ze uiteindelijk niet als coach zag. Het waren mensen die mij prima konden helpen, konden sturen, maar ik keek niet echt tegen ze op. Het waren geen (grote) voorbeelden voor me. Ze deden hun werk, maar ik voelde op een dieper level niet de connectie.

Wees je dus bewust van de manieren waarop een mindset coach je kan helpen. Probeer iemand te vinden die zichzelf coach noemt en een track record heeft en al daar is waar jij nog heen wilt. Of iemand waar je tegenop kijkt, die jou veel zou kunnen leren. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden, maar die personen weten vaak precies wat je zoekt.

Alles begint bij jou

Het maakt niet uit of je een goede mindset coach vind, een goed boek leest of van training naar training huppelt, alles begint bij jou. Een goede coach helpt je wel verder, maar jij moet in actie komen. Jij moet geen schop onder je kont nodig hebben of iemand die je ’s ochtends wakker belt of je naar de gym brengt. Dit wordt ook wel intrinsieke motivatie genoemd.

Je moet zelf de overtuiging hebben dat de vorm van coaching die je ontvangt jou verder helpt en hier volledig voor gaan. Je hoor wel vaker dan iemand dankzij iemand anders is gegroeid of een bepaalde stap heeft gemaakt. Hier is een proces aan vooraf gegaan, maar uiteindelijk is de actie voor die bepaalde stap uit de persoon zelf gekomen.

Wat je mag verwachten van een mindset coach is dat je alle handvatten krijgt die nodig zijn. Je krijgt toegang tot alle onderdelen van de machine en ook hoe de machine in elkaar gezet moet worden. Maar jij drukt keer op keer op de startknop.

Succesvol dankzij een mindset coach

Uiteindelijk is een mindset coach voor mij een de redenen dat ik de dingen die ik deed beter ging doen, uitdagingen makkelijker aan ging, tegenslagen beter kon opvangen en het geloof in mezelf liet groeien. Ik heb mijn coach leren kennen bij toeval. Het was namelijk mijn mentor in e-commerce die mij leerde dropshippen (webshops runnen zonder voorraad).

Zo zag ik hem in het begin ook, echter kwam ik er al snel achter (binnen een maand) dat deze coaching slechts een deel van zijn capaciteit was. Het was een jongen die (je gelooft het niet) ruim 10 jaar jonger als mij was, maar kennis van een 80 jarige leek te hebben. Hij voelde mij precies aan zonder dat ik het door had en wist mij op zowel persoonlijk als zakelijk vlak te laten groeien.

Tot op de dag van vandaag ben ik nog met hem in contact. Hij is een voorbeeld voor me geworden op gebied van zaken doen en persoonlijke ontwikkeling. Een jongen met een visie en weet hoe hij die moet bereiken. Ook al is de kern van werkzaamheden niet meer hetzelfde, hij kijkt met een zeer objectieve blik naar mijn groei en helpt me als ik het moeilijk heb. Dit kan hij omdat hij ook coaches heeft zoals de Michael Pilarczyk van Nederland.

coaching

Het komt op je pad als je er klaar voor bent

In dit geval hoefde ik dus niet speciaal te zoeken, maar kwam ik er bij toeval achter dan een coach die ik betaalde voor coaching in webshops mij op heel ander vlak enorm inspireerde. Somt komt het dus spontaan op je pad, zeker als je er klaar voor bent. Wat ik heel belangrijk en ook fijn vond is dat ik een band met deze jongen (uit het buitenland overigens) kreeg. We hebben elkaar op persoonlijk vlak leren kennen. In mijn ogen een must als iemand voor lange termijn je coach wordt.

Hoe je het zelf kunt sturen

Zonder actie geen resultaat. Dat mag duidelijk zijn. Komt iets niet direct op je pad, ga dan zelf op pad. Dit kan op 1000 en 1 manieren. Maar er zijn voorbeelden die je zonder al teveel moeite zelf kunt vinden. Een voorbeeld van een goede mindset coach in mijn optiek is Jerik van Nuenen. Een man die alles heeft geleerd over mindset en met de juiste vragen en tactiek mensen verder brengt en hun doelen laat realiseren.

Ik heb sinds kort contact met hem en ik ben daarnaast begonnen met zijn e-book. Een boek waarin hij jou laat kennis maken met de beste versie van jezelf. Op beter gezegd, hoe je die kan worden en wat daar voor nodig is. Hier helpt hij je bij op een manier die alleen bij jou past. Geen persoon namelijk hetzelfde. Dit vind ik zo mooi en goed aan Jerik.

Het e-book geeft je superveel inzichten en laat je antwoord geven op prikkelende maar eenvoudige vragen. Je wordt aan het denken én aan het werk gezet. Een echte aanrader als je op zoek ben naar een mindset coach en laagdrempelig kennis wil maken.

puur mindset academy

Wil je meer uit je leven halen? Ontdek nu dit e-book en leer:

 • Hoe je een growth mindset kunt ontwikkelen
 • Hoe je je mindset traint voor succes
 • Hoe je een money mindset kunt ontwikkelen
 • Hoe je betere beslissingen leert maken
 • De route naar het leven van je mooiste leven
Maak direct gebruik van de kortingsactie!

Wil je alvast kort kennismaken met Jerik, de schrijver van het boek? In onderstaande video, waarin hij is geïnterviewd door AD.nl legt hij kort uit wie hij is.

Zonder deze mindset verandering was het mij niet gelukt

Je leest het goed, zonder de mindset verandering die ik heb doorgemaakt en nog steeds mee bezig ben was dat wat ik nu doe mij niet gelukt! Ik heb het dan niet alleen over mijn blog, maar ook mijn journey om online geld te verdienen, de manier waarop ik wil leven, plezier heb in sporten en wat belangrijk voor me is. Alles heeft te maken met je mindset veranderen. Klinkt dit nu nog wat vaag? Ik ga er zo uitgebreid op in, waarbij ik zeker weet dat jij er veel aan gaat hebben.

Mindset veranderen is essentieel voor alles wat je wilt doen of halen in je leven. Dit gaat niet alleen over ondernemers of mensen die veel geld verdienen. Het heeft betrekking op iedereen. Dus ook als je weinig geld verdient of te besteden hebt of bijvoorbeeld postbode, arts of stratenmaker bent. Wie je ook bent, wat je ook doet en wat je doel ook is, mindset speelt altijd een rol.

Maar je mindset veranderen doe je niet zomaar. Sterker nog, het vergt veel tijd. In deze tijd kom je jezelf tegen en kom je erachter wat het kost om te veranderen én natuurlijk wat het oplevert. Wat het voor mij heeft het opgeleverd is veel.

Dit boek opende mijn wereld

Misschien herken je het wel, zo een moment dat je aan alles voelt dat er iets moet veranderen. Je weet alleen niet wat er moet veranderen, waar je moet beginnen of met wie je het moet bespreken. Dit moment had ik toen ik niet langer meer voor een werkgever wilde werken. Of beter gezegd, kon werken. Ik ging een patroon herkennen in hoe ik was onder een werkgever en als ondernemer (ik was ondernemer en werknemer tegelijk). Ik wilde meer mijn eigen ding doen en mijn dagen indelen zoals wilde.

Mijn idee was om als werknemer mijn financiële basis te verzekeren. Daarnaast was ik ’s avonds en in het weekend de ondernemer. Ook sprak ik al met andere ondernemers en daar ging mijn bloed harder van stromen. Soms kwam ik zelfs met hoofdpijn thuis omdat ik zoveel ideeen had en kansen zag. Dit hield ik circa een jaar vol, waarna het roer langzaam om moest.

denken

De eerste stappen zijn het moeilijkst

In goed overleg mijn mijn laatste werkgever besloot ik eerst een dag minder te gaan werken. Ik wilde mezelf verder verkennen en kijken hoe goed mijn ondernemingsplannen gingen. Een nieuwe eerste stap voor mij was om een boek te lezen dat ik ondertussen al vaak voorbij zag komen: Master Your Mindset. Dit boek opende mijn wereld opnieuw:

Als je het al hebt gelezen, weet je wat ik bedoel, anders raad ik je aan het te lezen. Klik dan even over deze link en doe jezelf een groot plezier:) Dit boek confronteerde mij met mezelf. Ook vielen er veel puzzelstukjes op zijn plek. Ik voelde me begrepen door de woorden van Michael en al snel besefte ik dat er meer was dan wereld die mij bekend was.

Na dit boek volgde er meer zoals de boeken die ik op deze pagina beschreven hebt. Stukje bij beetje kwam ik erachter dat er veel was wat ik niet wist, maar reuze interessant vond ik mijn brein triggede. Ik voelde mijn mind veranderen, als was het nog pril. Lees overigens ook welke soort mindset jij hebt in mijn artikel waarom een growth mindset grote impact heeft op je leven en inkomen.

Geloof, doorzettingsvermogen en weten waarom

De gevolgen van de boeken die ik tot nu gelezen heb is dat ik mezelf meer en meer realiseer waarvoor ik het allemaal doe en waarom. Ik zal je een simpel voorbeeld geven:

Vroeger toen mindset nog niet bepaald in mijn woordenboek voorkwam, leefde ik mijn leven zoals ieder ander. Doordeweeks naar mijn werk, ’s avonds sporten, studeren of iets anders, in het weekend voetballen en ’s zondags studeren, luieren, iets anders doen. Hier is niks mis mee, maar je leert wel op den duur vrij weinig meer van. Je kent de routine, je weet al wat je gaat doen en weinig is echt verrassend of baanbrekend.

Als je vervolgens iets anders wilt doen, zoals ik ben gaan ondernemen, wordt je al snel niet begrepen door je direct omgeving. Het gaat buitenom het patroon waarin we leven. Jouw mindset veranderen door deze te trainen is dan key.

Gevolgen hiervan zijn

 • Geloof in jezelf en je doelen. Geloof hierin is essentieel.
 • Hoop dat je je doelen gaat halen. Hoop is geen tactiek, maar helpt je wel als iets veel langer duurt dan je had gehoopt.
 • Doorzettingsvermogen is key. Hier hoort ook consistentie bij. Als jij met geloof in je doel en een duidelijke waarom je doel wilt halen is doorzettingsvermogen en consistentie in je werk vereist.
 • Je waarom weten. Dit is een van de belangrijkste. Feitelijk hoeft niemand goed te keuren wat jij doet. Het is jouw doel en jij doet het om redenen jij hebt.

Mindset in een online businessmodel

Misschien handig om er een praktisch voorbeeld bij te geven. Ik gebruik hiervoor affiliate marketing. Een businessmodel dat ik zelf toepas. Als je hiermee start om geld te verdienen heb je alle factoren nodig. Ik zal ze toelichten:

 • Geloof dat je een website maken zonder kennis of ervaring en succesvol kunt worden (de Affiliate Marketing Revolutie helpt je hierin)
 • Hoop hebben en houden dat je je eerste commissie scoort. Bij de een gebeurd dit snel, bij jou misschien langzaam. Geeft niet op!
 • Doorzettingsvermogen en consistentie komen terug in het blijven publiceren van artikelen. Wekelijks actief werken aan je website helpt enorm.
 • Je waarom? Je wilt geld verdienen, liefst passief. Dit lukt alleen door te beginnen en deze criteria beet te pakken.

Weten wanneer je moet stoppen om all-in te gaan

Toen ik begon met online ondernemen kwam er een wereld aan mogelijkheden op me af. Internet biedt je meer dan je kan bedenken. Dit was mijn valkuil in het begin. Ik hapte op teveel businessmodellen zoals dropshipping, daytrading, handelen en affiliate marketing. Ik dacht dat ik het prima kon combineren met elkaar en ik vond veel leuk. Maar door veel leuk te vinden en te doen, ga je nergens all-in op.

1 ding verwachtte ik niet, dat door alles aan te pakken je eigenlijk niks echt goed aanpakt. Overal zat vooruitgang in, maar ik werd er niet gelukkiger van. Dit doet heel veel met je mindset want je denkt goed bezig te zijn, maar je werkt jezelf tegen. Op een zeker moment besloot ik dat te stoppen met alles en deed ik 2 dingen:

1. Een goed gesprek met een coach/ondernemer

Het eerste was dat ik deed was spreken met een ondernemer die ik als coach zag. Iemand die al veel verder was als mij en waar ik veel van kon leren. Ik kon mijn verhaal prima uitleggen, ik wist precies waar ik mee bezig was, maar ik vond het zeker niet allemaal even leuk. Mij werd geadviseerd lange termijn te gaan denken. Wat wilde ik, van wat ik nu deed, over 10 jaar nog doen.

Pfoe.. dat was een goede en ook zo voor de hand liggend. Ik was opgeslokt in mijn drijfveren om te ondernemen, dat ik vergat waarom ik het deed. Ik gaf vooral gas. Van de 3 eerder genoemde modellen bleef affiliate marketing over. Inmiddels is daar weer iets bijgekomen, maar wel iets waarvan ik weet dat ik het over 10 jaar nog doe en dicht bij mijn principes ligt.

Moraal hiervan: een goed objectief gesprek laat je vaak totaal anders naar jezelf kijken en laat je weer even landen. Je kan weer vooruit met een fris gezicht.

2. Schrijven en bewust nadenken

Het tweede wat ik ging doen en moest doen was schrijven en bewust denken. Schrijven hield in dat ik opschreef waar ik mee bezig was en hier alle voor- en nadelen van in kaart bracht. Zo kwam ik er achter dat mijn lange termijn visie overeen kwam met wat ik opschreef. Tegelijkertijd ordende dit mijn gedachten meer.

Op dit punt was voor mij steeds helderder dat ik all-in moest gaan op 1 of maximaal 2 modellen. Maar wel modellen die mij dreven, waar ik energie van kreeg en ik over 10 jaar nog zou doen.

Bewust worden van mindset verandering

Tussen de regels door kun je al lezen dat het bij mij lang niet allemaal vanzelf ging. Het tegenovergestelde eerder. Maar door in contact te komen met de juiste mensen (mensen die jou begrijpen en veel meer ervaring hebben dan jij) en de eerder genoemde factoren (hoop, geloof, doorzettingsvermogen) voor ogen houden brengen je waar je heen wilt.

Een deel van dit proces is ook dat je je bewust wordt van je mindset verandering. Dit is een mooi proces, want je ziet groei van jezelf. Je gaat anders leren denken, anders naar dingen kijken en dingen anders ervaren. Voorbeelden van bewust minderset verandering voor mij waren en zijn:

 • Veel minder mijn mening geven en oordelen, zeker als er niet om gevraagd wordt. Soms maakt het niet uit wat jij er van vindt, dring je mening dus niet op
 • Minder tv kijken en meer Youtube video’s, podcasts en boeken bekijken, luisteren en lezen
 • Meer mensen opzoeken die gelijkgestemd zijn of verder dan jij. Deze kom je vanzelf tegen. Hier tegenover stond dat ik figuurlijk afscheid nam van vrienden die niet echt verder gingen.
 • Bewuster omgaan met mijn leven: meditatie, lezen, sporten, gezond eten, focus op de toekomst. Hoe cliché dit ook klinkt, het werkt!
 • Egoïstischer worden. Het viel me op dat dit me best veel heeft gebracht. Twee voorbeelden: ik prioriteerde de zaken die voor mij dagelijks belangrijk waren als 1 en alles wat daarna kwam als 2. Zo werd sporten voor mij belangrijk en dit deed ik wanneer ik wilde, niet wanneer mijn agenda het toeliet. Ook reageerde ik minder direct op appjes, mailtjes of belletjes (afhankelijk van wie). Maar als het kon wachten, liet ik het even rusten.

Sta open voor verandering en nieuwe impulsen

Mindset veranderen is voor mij dus ook eyeopener geweest dankzij boeken en een coach/ondernemer Mijn advies naar jou zou dan ook zijn om open te staan voor verandering en nieuwe impulsen. Mindset veranderen is namelijk niet iets voor even, maar iets voor je hele leven. Je wordt er een nieuw en beter persoon door.

Een van de redenen dat weinig mensen knopen doorhakken, er echt voor gaan of terughoudend zijn is:

 • Gebrek aan zelfvertrouwen of geloof
 • Bang voor het onbekende
 • Teveel twijfelen aan de stap die ze willen maken
 • Veel kijken naar het succes, maar zelf niet de stap maken om het succes te vinden

Een ding is zeker, je weet nooit alles en je leert iets uit elke situatie, van elk persoon en uit het ondernemen van actie. Wil je verandering, zorg voor verandering en dit kan heel klein beginnen. Je hoeft ook geen grote stappen te nemen voor groot resultaat. Het belangrijkste is dat je ergens begint en van daaruit verder bouwt.

Een hele goede manier om laagdrempelig te beginnen is onderstaand e-book. Ik heb deze zelf gelezen en raad hem je daarom ook aan. Niet voor niks heet het boek: wordt de best versie van jezelf. Dit verdien je namelijk. Neem deze stap en bedank jezelf later. Veel succes!

Ultieme mindset life hacks

Alles wat we doen is met een bepaalde mindset en komt door een bepaalde mindset die we hebben, accepteren of trainen. Een van die mindset trainingen is lifehacking. Dit klinkt spannender als dat het is. Lifehacking komt neer op openstaan voor verbeteringen en effectief gebruik maken van producten en kennis.

Een life hacker is dan ook in staat om out of the box te denken. Hij of zij staat niet argwanend tegenover vooruitgang in welke zin van het leven dan ook. Hij of zij is nieuwsgierig, wil meer leren, staat open voor andere mensen en wil groeien in het leven. Zoals het woord al zegt neemt een life hacker dus een bepaalde mindset aan die hem of haar in staat stelt verder te komen dat de meeste mensen en te behalen waar de meeste mensen alleen van dromen of over praten.

Een life hack mindset is in wezen een mindset waarin je naar nieuwe slimme al dan niet onconventionele manieren zoekt of toepast om jouw leven makkelijker of aangenamer te maken. Je gaat slimmer werken en slimmer leven. Zo kun je dus ook mindset hacks toepassen om geld te verdienen. Daarover nu meer.

Je bent wat je denkt!

Deze klinkt een beetje zweverig, maar komt neer op het volgende: jij bent het gevolg van de manier waarop je denkt. De manier waarop je denkt (je mindset) is hoe je leeft, wat je doet, met wie je omgaat etc. Je leeft in je eigen wereld en dat is de wereld die ”veilig” voelt en waar je bekend mee bent. De wereld zoals jij hem ervaart is dus jouw wereld, je vrouw, vriendin, vriend of ouder kijkt hier nooit 100% hetzelfde tegenaan.

Jij bent dus wat jij denkt. Wil jij een beter leven, ander huis, ander werk, meer inkomen of meer geluk ervaren, dan moet je anders gaan (leren) denken. Zodra je anders gaat denken, ga je automatisch anders naar bepaalde situaties kijken. Als gevolg hiervan ga je andere keuzes maken en verander je dus een stukje van je leven en van wie je bent.

Je weet niet wat je niet weet

Een beetje een flauwe, maar wel een goede en deze slaat op de eerste mindset hack. Je weet niet wat je niet weet, dus als je op op een punt staat in je leven dat er iets anders moet gebeuren (extra inkomen, ondernemen, nieuw huis) moet je life hacks toepassen: je mindset ertoe zetten dat je meer wilt leren over iets dat je nog niet weet. Als we als voorbeeld online geld verdienen gebruiken en je weet niet waar je moet beginnen, moet je jezelf uitdagen. Uit je comfortzone treden en op zoek gaan.

Zo zal je ervaren dat zodra je iets nieuws leert, er een wereld voor je open gaat. Nieuwe mogelijkheden, kansen, mensen, geldstromen en nieuwe vormen van geluk. Ineens gaat het leven even niet meer op automatische piloot, maar ben je bewust bezig met iets dat je nog niet weet. Dit kan onprettig voelen, omdat je onervaren bent. Geef jezelf even de tijd om te leren wat je ontdekt hebt.

Ga maar eens na, hoelang je over bepaalde gewoontes die je nu hebt ooit hebt moeten doen. Nieuwe stappen zijn vaak spannend, maar brengen ook mooie dingen op je pad. ”Wat weet ik nog niet” is niet zo van belang, ”wat je wilt weten” des te meer.

Verander je perceptie en je werkelijkheid verandert mee

Als jij anders naar bepaalde dingen gaat kijken of leert kijken, veranderd je perceptie mee. Je leert als het ware om een nieuwe realiteit te ervaren. Een bekende quote is ook wel: ”If you change the way you look at things, the things you look at chance”. Een andere is: als jij denkt dat het waar is, is het waar ook al is het niet zo.

Dit noemen we ook wel je perceptie van een situatie en hoe je die kan veranderen. Een concreet voorbeeld is dat je van 1x in de week een rondje lopen omdat je een beach body wilt hebben ineens het advies krijgt om 5x te trainen in de week. Je perceptie was eerst dan een rondje lopen zou helpen. Maar nu je merk dat 5x in de week trainingen jou hele andere resultaten oplevert. Zo veranderd je perceptie ten aanzien van je lijf, je training, je dagindeling, misschien zelfs je voeding en dus verandert je werkelijkheid mee.

Je gaat namelijk anders leven, omdat je merkt dat dit jouw helpt om bij je doelen te komen en je perceptie erop te positief te veranderen.

Je bent met wie je omgaat

Wist je al dat jij het gemiddelde bent of wordt van de 5 mensen waarmee jij het meest om gaat. Een veelgehoorde quote is ook wel: ”show me your friends and I’ll show you your future”. Afhankelijk van wat jij wilt bereiken in je leven, op welk gebied dan ook, moet je omgaan met de juiste mensen. Deze mensen zijn al waar jij heen wilt of zijn op zijn minst gelijkgestemden.

Stel dat je graag wilt ondernemen en online geld wil verdienen en je gaat om met mensen die alleen maar op terras zitten, voetbal kijken en bier drinken, zijn je kansen op succes vrij klein. Je moet dan zelf een ijzersterk geloof in jezelf en een groot doorzettingsvermogen hebben. Je vrienden helpen jou namelijk niet, laat staan dat ze je begrijpen.

Hoe meer jij omgaat met mensen die al zijn waar jij heen wilt of als rolmodellen/expert fungeren, hoe meer resultaat jij op termijn zal boeken. Je zal ook merken dat als je hiervoor gaat, je vrienden kwijt zult raken. Jij groeit namelijk en interesseert je in nieuwe dingen, waar je vrienden dat biertje of de voetbalwedstrijd belangrijker vinden.

Geef aandacht aan de juiste dingen

Met andere woorden, focus! Waar op leg jij je aandacht en is dat ook het juiste? Veel dingen doe je dagelijks op automatische piloot. Wil je starten ondernemen of kijken hoe je via internet geld kan verdienen, focus je hier dan op. Zoals Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie altijd zegt: werk elke dag aan je business en denk lange termijn.

Focus je elke dag op wat je wil bereiken. Je zal verbaasd zijn over wat je al doet na een maand of misschien zelfs al verdient. Tegelijkertijd betekent deze focus ook: minder focus op wat niet bijdraagt aan je doelen of wensen. Kijk een uurtje minder tv, beweeg een uurtje meer, eet gezonder als dat je deed of kijk minder op je telefoon.

Je zal na verloop van tijd ervaren wat er kan gebeuren als je je focust op de juiste dingen. Ook zal je merken wat je terugkrijgt aan tijd, energie en wilskracht als je minder tv kijkt, meer in de buitenlucht bent of minder actief bent op socials.

Geloof, vindingrijkheid (en hoop) is alles

Geloof altijd in jezelf. Ik kan uit ervaring spreken als ik zeg dat geloof in datgene wat je wilt behalen een onuitputtelijke kracht kan vormen op de momenten dat je het nodig hebt. Of het nu gaat om het uitblijven van resultaten, het magere contact met iemand die je hard nodig hebt of veel geduld moeten hebben. Als je geloof hebt in dat je gaat behalen wat je wilt behalen, kom je (v)er.

Als jij diep van binnen niet gelooft dat je iets gaat halen, haal je het ook niet. Het is zo simpel als dat. Het tegenoverstelde is dus ook waar. Als jij gelooft dat je iets voor elkaar gaat krijgen, lukt dat je ook. Misschien niet op de manier die je oorspronkelijk bedacht, maar je geloof ga je automatisch combineren met vindingrijkheid. Dat is mijn ervaring in ieder geval.

Hoe ver kun je gaan

Niemand kan deze vraag voor je beantwoorden en niemand zal dit ook weten. Hoever je kan gaan in je leven heeft geen eindstreep, alleen een deadline. Zwart wit gezegd is jouw deadline het moment dat je leven ophoudt. Alles wat je daarvoor wilt bereiken is dus een test hoever jij kunt gaan, wilt gaan en bereid bent om te gaan.

Voor iemand die nog nooit buiten Nederland op vakantie is geweest, kan een nieuwe land een volgende stap zijn. Maar voor digital nomads die overal ter wereld hun geld verdienen is de volgende stap totaal anders, zij maken hun wildste dromen waar. Hier komt ook perceptie weer om de hoek kijken en geloof en vindingrijkheid.

Je zou kunnen zeggen dat jij je eigen grens bepaald met je gedachten. Je bent immers wat je denkt. Een ding weet ik wel, alles wat je denkt dat nieuw is voor jou, of ”ver gaan” is voor jou, is vaak al door iemand gedaan. Het speelt zich in jouw hoofd af wat ver gaan is en wat je hiervoor over hebt.

Wet van de aantrekkingskracht

Deze ken je waarschijnlijk wel. Een mooie quote die hierbij past is: ”de rijken worden rijker en de armen armer”. Dit komt mede door de wet van de aantrekkingskracht. Wat hier zoal samenkomt is de mensen met wie je omgaat, geloof in jezelf, een groeiende mindset en aandacht geven aan de juiste dingen.

Jij trekt aan waar je in gelooft, hard voor werkt en verdient. Het lijkt soms allemaal in een keer op je pad te komen, maar hier heb je vaak wel het nodige voor gedaan. Kijken we naar online geld verdienen, dat komt niet vanzelf, het komt pas als jij er klaar voor bent, mogelijkheden creëert en actie onderneemt. Na je 1e succes zal je ervaren dat er meerdere successen volgen. Je trekt het aan.

Kansen creëren en kansen pakken

Hoeveel kansen heb jij al gekregen in je leven? En hoeveel kansen heb je al gepakt? Je moest eens weten hoeveel kansen mensen laten liggen. Vaak worden er ook redenen verzonnen om kansen niet te pakken: kost teveel, is te ver weg, toch teveel moeite, ik ben er nog niet klaar voor. Allemaal onzin als het gaat om kansen waar je wel op hoopt, maar niet aanpakt.

Stiekem ben je er dan of niet klaar voor of je wil het diep van binnen niet. Soms dienen kansen zich ineens aan, soms creëer je ze zelf. Hoe ze ook komen, pak ze, zeker als ze uniek zijn en jouw naar je doel of droom kunnen helpen. Bedenk jezelf dan ook eens, hoe vaak heb je achteraf spijt gehad dat je het toch niet gedaan hebt. Wees in ieder geval niet jaloers op de mensen om je heen (of die je volgt) die hun kans wel pakken.

Je hebt géén toestemming nodig

Je bent geen kind meer. Neem verantwoordelijk voor alles wat je doet. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het leert je een berg. Als jij jezelf altijd verantwoordelijk houd voor wat je doet en gaat voor wat jij wilt, verandert je leven ten goede. Als je altijd op toestemming van iemand anders wacht of niet alleen durft, zal je nooit ver komen of niet komen waar jij van droomt. Je houdt je namelijk vast aan de goedkeuring van een ander. Waarom?

Wees jezelf en kijk niet teveel naar hoe anderen het doen. Vraag jezelf of anderen ook niet altijd of dat wat je doet wel het juiste is. Daar kom je namelijk snel genoeg achter. Gaat het goed, dan ga je door, gaat het verkeerd dan wijzig je je koers. Zolang je doel maar in zicht blijft en jij niet op toestemming en goedkeuring van anderen gaat wachten.

Verdien geld met je passie

Wat is er, naast passief geld, nou mooier als geld verdienen met je passie. Vaak komt passief geld ook als gevolg van je passie. Lang niet altijd is het geval dat je geld verdient met je passie. Vaak doe je wel wat je leuk of interessant vind, maar dit is lang niet altijd je passie. Iets wat je dag en nacht en zou kunnen doen.

Bedenk jezelf eens bewust waar jij bijvoorbeeld helemaal in opgaat, wat echt belangrijk voor je is. Waar je je wekker niet eens voor hoeft te zetten. Vaak staan we hier niet eens bij stil. We leven in de waan van de dag en doen ons ding. Tot je jezelf aan het denken zetten. Een goede life hack dus om meer uit je leven te halen is te kijken hoe jij geld kan verdienen met je passie of iets vinden wat bij je past en dag en nacht geld oplevert waar je ook bent.

Jij bent 100% verantwoordelijk voor jezelf

We bespraken het net al even kort. Jij bent 100% verantwoordelijk voor jezelf. Zeur jij wel eens over mensen die het zo goed lijken te hebben? Bespeur je wel eens jaloezie bij jezelf? Denk je wel eens, had ik maar…

Als jij 100% verantwoording neemt voor jezelf en durft te gaan voor het onzekere, onveilige, ondenkbare en buiten je comfortzone komt, ontdek je dat het niet zo eng is al je denkt. Je vraagt je eerder af waarom je niet eerder bent gestart. Dat was in ieder geval wel mijn waarneming toen ik er voor ging.

Een goede coach is goud waard!

Je hebt nu 12 mindset life hacks gelezen die jou stuk voor stuk misschien als cliché in je oren klinken, maar wel zeggen wat nodig is om die ene stap vooruit te zetten. Het komt vaak voor dat mensen die stap wel durven nemen, maar vervolgens radeloos zijn. Wat nu! Wie helpt me, waar moet ik heen. Nieuwe stappen zorgen voor nieuwe ervaringen.

Soms is dit eng, het is namelijk nieuw. Maar daar zijn coaches voor. Mindet coaches. Mensen die erin getraind zijn om meer uit jou te halen, om gedachten te doorbreken, om je nieuwe dingen te leren en in te laten zien hoeveel er mogelijk is. Want ja, het begint bij jou, maar met een goede coach aan je zijde om mee te sparren, je ideeen te delen of te kijken welke richting je op moet ga je verder komen en groei je.

Daarom zeg ik ook: een goede coach is goud waard! Ze zijn objectief, stellen je oncomfortabele vragen en ze helpen je vervolgens verder. Maak jij vandaag jou eerste stap? Dit kan al door middel van het lezen van dit boek. Een echte aanrader: Wordt de beste versie van jezelf!

Levensveranderende mindset quotes

Een ding die op groei gerichte vormen van mindset training gemeen hebben is de focus om op een growth mindset. Hier liggen vaak quotes aan ten grondslag die niet alleen goed klinken, maar ook super waardevol zijn als je ze toepast.

Waarom mindset quotes zo inspiratievol zijn is omdat ze vaak dat deel van ons brein triggeren op het moment dat we het nodig hebben. Daarom ook zal lang niet iedereen hetzelfde voelen bij deze quotes. Je moet ze voelen en er een gedachte bij hebben. Deze gedachten worden met de juiste actie ook realiteit. Daar zit de kracht van deze quotes (in het Engels).

Nothing is impossible!

Als je zegt dat dit onzin is of juist keiharde waarheid, heb je in beide gevallen gelijk. Het is namelijk jouw visie op deze quote en dus jouw gedachte. Maar wie een beetje verder kijkt ziet een dat niks onmogelijk is zolang je er voor gaat. Vaak gaat dit over je het halen van je doelen, het realiseren van je dromen of het roer helemaal omgooien.

Wie goed leest, ziet ook dat het woord impossible bestaat uit: I’m possible. Met andere woorden, jij kan alles, als je je gedachten er maar toe zet. Impossible is eigenlijk maar een label voor dingen waarvan we nog niet weten hoe we ze moeten doen. Niet dat het niet mogelijk is!

Succes leaves clues

Dit is samen met de volgende quote een van de meeste gehoorde mindse quotes van Dan Pena. De zakelijk mentor van Michael Pilarczyk, bekend van onder meer het boek Master Your Mindset.

Succes leaves clues slaat letterlijk op het bestuderen van succesvolle mensen en leren hoe zij hun succes bereikt hebben. Iedereen laat een spoor achter dat laat zien wat ze hebben moet doen te worden wie ze nu zijn. Een bekend voorbeeld in Michael Jordan. Veel mensen kennen heb vooral van basketbal, maar ziet niet hoeveel uren hij in deze sport heeft gestopt en nog belangrijker: hoeveel hij ervoor heeft opgegeven.

Ook zien mensen vooral zijn succes, maar niet hoe vaak hij misgegooid heeft. Zijn succes kwam niet aanwaaien, hij heeft er veel voor moeten trainen om aan de top te blijven. Dit is waarom hij zo bekend is geworden, niet door de duizenden uren aan oefening.

You are who you hang around with

De tweede veelgehoorde quote van Dan Pena is deze, you are who you hang around with. Vrij vertaald komt het erop neer dat jij het gemiddelde bent van de personen waarmee je het meest omgaat. Nu zul je denken, is dat zo erg? Dit hangt volledig van je doelen en dromen af.

Ga maar na, als jij rijk wilt worden, veel geld wil verdienen, een goed leven wil leiden of buiten de lijntjes durft de denken. Dat lukt je dat niet of veel minder snel als je omgaat met mensen die deze visie niet met je delen. Zo kan je beste vriend misschien wel het tegenovergestelde prima vinden, maar realiseer dan dat jij een gemiddelde van hem wordt. Jij wilt veranderen, hij niet.

Wat je ook wil bereiken in je leven, zorg ervoor dat je omgaat met mensen waar je wat van kan leren, die al zijn waar jij heen wilt of jouw snappen. Dit brengt je veel sneller bij je doelen en dromen.

To succeed, you must first begin

Deze quote, samen met de mindset quote failing to try is like trying to fail is tekened voor mensen die wel graag willen, wel succes zoeken, maar er eigenlijk te weinig voor over hebben en voor mensen die met afgunst kijken naar mensen die succes hebben zonder dat ze zelf succesvol zijn.

Om iets te bereiken, moet je beginnen. Waar dan ook, hoe dan ook, de eerste stap moet jij zetten. Vaak is dit al veel moeite, omdat je uit een bepaalde comfortzone moet stappen. Als die comfortzone te goed voelt, vallen mensen vaak terug in de tweede quote. Ze falen namelijk in het proberen van het behalen van succes. Ze stoppen, verzinnen excuusjes en geven alles de schuld behalve zichzelf.

Falen en het niet proberen of te vroeg opgeven is dus eigenlijk proberen om te falen. Als jij niet achter jouw keuze staan er ergens voor gaat, zal het je niet lukken. Als je juist gaat voor je waar je in gelooft en comfortabeler wordt met het oncomfortabele, zal je uiteindelijk slagen.

If you don’t like how things are, change it! You are not a tree

Een mooie quote van Jim Rohn. Als bepaalde dingen in je leven je niet bevallen, wat dit ook is, verander ze. Je bent geen boom. Kort maar krachtig. Wij hebben de mogelijkheden om ons eigen leven te bepalen. Als iets niet bevalt, zoals ons werk, onze relaties, onze auto, onze sportschool of onze woonplaats, kunnen we dit allemaal veranderen.

In tegenstelling tot bomen, die op 1 plaats groeien en daar niks aan kunnen veranderen, kunnen wij bijna alles veranderen:

 • Bevalt je werkgever je niet, zoek een nieuwe of begin voor jezelf
 • Is je auto niet meer wat het was, koop een nieuwe
 • Mis je het vuur in je relatie, doe alsof je elkaar net ontmoette en ga weer op date
 • Ben je te dik, ga sporten en let op je voeding
 • Verdien je te weinig? Zoek manieren om bijvoorbeeld online geld te verdienen

For things to change, you have to change

Je leest het tussen de regels door, heel veel mindset quotes gaan over jou. Over niemand anders dan jij. Ook deze quote van Jim Rohn. Als je dingen wilt veranderen, moet jij veranderen.

Niks verandert in je leven zoals jij het wilt tenzij jij verandert. Wil je meer geld verdienen, leer en lees erover. Verdiep je in verdienmodellen zoals affiliate marketing of Youtube Cash Cows of start met het lezen van goede boeken. Hieronder vindt je 2 goede boeken van Jim Rohn (het grote voorbeeld van Tony Robbins)

Philosophy for succesful living

The seasons of life

Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zal je krijgen wat je altijd gekregen hebt

Even een Nederlandse quote tussendoor, maar een van mijn favorieten die ik al vroeg leerde. Je zal heb begrijpen zonder veel uitleg. Als je altijd blijft doen wat je tot nu toe deed, moet je geen andere resultaten verwachten in de toekomst.

Dit slaat een beetje op mensen die hun leventje leven, werken tot hun 67e, op hun pensioen wachten en het leven leven zoals het komt. Hier is niks mis mee, maar het brengt je ook niet veel uitdaging, spanning of buitengewone dingen.

Als je dus iets anders gaat doen dan wat je altijd gedaan hebt, zal je iets anders krijgen als wat je altijd gekregen hebt! Denk daar eens over na.

No matter how many mistakes you make or how slow you progress, you are still way ahead of everyone who isn’t trying

Een lange quote of uitspraak van Tony Robbins. Het is een mooie reminder voor iedereen die iets wil bereiken in het leven. Het maakt niet uit hoeveel fouten je maakt in je leven of hoe langzaam je progressie is. Het maakt niet uit. Je bent altijd nog verder en beter op weg dan iedereen die het niet eens probeert.

Misschien ken je wel mensen om je heen die zeggen: zou je dat wel doen of waarom zoek je niet gewoon een baan of doe maar normaal, dan doe je gek genoeg. Allemaal mensen die horen tot de categorie: niet proberen.

Als jij het wel probeert en doorpakt, maakt het niet uit hoe lang je erover doet, je ligt ver voor op iedereen die niet eens een poging doet. Denk ook maar eens aan de vrienden waarmee je omgaat: you are who you hang around with. Een betere versie als je met de ”juiste” mensen omgaat: you become who you hang around with.

The best way to predict the future is to create it yourself

Dit vond ik een mooie quote om mee af te sluiten. De beste manier om de toekomst, of jouw toekomst te voorspellen is om hem zelf te creëren. Met andere woorden, waar jij over 5, 10, 15 jaar wilt staan, wie je dan wilt zijn, wat je dan wilt verdienen, begint nu. Niet volgende week, over een jaar, maar nu.

Als je jouw toekomst over laat aan de overheid, je werkgever, je gezin en andere omstandigheden, weet je nooit je waar je over 5-15 jaar staat. Laat staan of het je dan bevalt.

Onthoudt dat alles wat je nu doet, beslist of onderneemt, zijn uitwerking vindt over 1-5 jaar vanaf nu

Voorbeelden

Jezelf verdiepen in het maken van een affiliate website met als doel passief online inkomen genereren. Hiermee verdien je binnen 1-3 jaar makkelijk €10.000+ per maand (passief).

Het trainen van je mindset door boeken te lezen of door coaching van een mindset coach. Dan gaat je leven er heel anders uit zien.

Alles leren over online geld verdienen met Youtube kanaal waarover je in dit artikel meer leest.

Het zijn allemaal voorbeelden van goede inspiratievolle mindset quotes die met de juiste actie jouw doelen en wensen realiteit kunnen maken. Begin dus vandaag met wat je ooit wilt bereiken. Veel succes!

Meeste recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten