Beste mindset quotes die je leven veranderen! (incl. tips voor een rijk leven)

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Opzoek naar goede en inspirerende mindset quotes? Dan ben je op de juiste plek beland. Een ding die alle op groei gerichte boeken, alle coaches of video’s over mindset gemeen hebben is de focus om van een statische mindset naar een growth mindset te gaan. Hier liggen vaak quotes aan ten grondslag die niet alleen goed klinken, maar ook super waardevol zijn als je ze toepast.

Waarom mindset quotes zo inspiratievol zijn is omdat ze vaak dat deel van ons brein triggeren op het moment dat we het nodig hebben. Daarom ook zal lang niet iedereen hetzelfde voelen bij deze quotes. Je moet ze voelen en er een gedachte bij hebben. Deze gedachten worden met de juiste actie ook realiteit. Daar zit de kracht van deze quotes (in het Engels).

Nothing is impossible!

Als je zegt dat dit onzin is of juist keiharde waarheid, heb je in beide gevallen gelijk. Het is namelijk jouw visie op deze quote en dus jouw gedachte. Maar wie een beetje verder kijkt ziet een dat niks onmogelijk is zolang je er voor gaat. Vaak gaat dit over je het halen van je doelen, het realiseren van je dromen of het roer helemaal omgooien.

Wie goed leest, ziet ook dat het woord impossible bestaat uit: I’m possible. Met andere woorden, jij kan alles, als je je gedachten er maar toe zet. Impossible is eigenlijk maar een label voor dingen waarvan we nog niet weten hoe we ze moeten doen. Niet dat het niet mogelijk is!

Succes leaves clues

Dit is samen met de volgende quote een van de meeste gehoorde mindse quotes van Dan Pena. De zakelijk mentor van Michael Pilarczyk, bekend van onder meer het boek Master Your Mindset.

Succes leaves clues slaat letterlijk op het bestuderen van succesvolle mensen en leren hoe zij hun succes bereikt hebben. Iedereen laat een spoor achter dat laat zien wat ze hebben moet doen te worden wie ze nu zijn. Een bekend voorbeeld in Michael Jordan. Veel mensen kennen heb vooral van basketbal, maar ziet niet hoeveel uren hij in deze sport heeft gestopt en nog belangrijker: hoeveel hij ervoor heeft opgegeven.

Ook zien mensen vooral zijn succes, maar niet hoe vaak hij misgegooid heeft. Zijn succes kwam niet aanwaaien, hij heeft er veel voor moeten trainen om aan de top te blijven. Dit is waarom hij zo bekend is geworden, niet door de duizenden uren aan oefening.

You are who you hang around with

De tweede veelgehoorde quote van Dan Pena is deze, you are who you hang around with. Vrij vertaald komt het erop neer dat jij het gemiddelde bent van de personen waarmee je het meest omgaat. Nu zul je denken, is dat zo erg? Dit hangt volledig van je doelen en dromen af.

Ga maar na, als jij rijk wilt worden, veel geld wil verdienen, een goed leven wil leiden of buiten de lijntjes durft de denken. Dat lukt je dat niet of veel minder snel als je omgaat met mensen die deze visie niet met je delen. Zo kan je beste vriend misschien wel het tegenovergestelde prima vinden, maar realiseer dan dat jij een gemiddelde van hem wordt. Jij wilt veranderen, hij niet.

Wat je ook wil bereiken in je leven, zorg ervoor dat je omgaat met mensen waar je wat van kan leren, die al zijn waar jij heen wilt of jouw snappen. Dit brengt je veel sneller bij je doelen en dromen.

To succeed, you must first begin

Deze quote, samen met de mindset quote failing to try is like trying to fail is tekened voor mensen die wel graag willen, wel succes zoeken, maar er eigenlijk te weinig voor over hebben en voor mensen die met afgunst kijken naar mensen die succes hebben zonder dat ze zelf succesvol zijn.

Om iets te bereiken, moet je beginnen. Waar dan ook, hoe dan ook, de eerste stap moet jij zetten. Vaak is dit al veel moeite, omdat je uit een bepaalde comfortzone moet stappen. Als die comfortzone te goed voelt, vallen mensen vaak terug in de tweede quote. Ze falen namelijk in het proberen van het behalen van succes. Ze stoppen, verzinnen excuusjes en geven alles de schuld behalve zichzelf.

Falen en het niet proberen of te vroeg opgeven is dus eigenlijk proberen om te falen. Als jij niet achter jouw keuze staan er ergens voor gaat, zal het je niet lukken. Als je juist gaat voor je waar je in gelooft en comfortabeler wordt met het oncomfortabele, zal je uiteindelijk slagen.

If you don’t like how things are, change it! You are not a tree

Een mooie quote van Jim Rohn. Als bepaalde dingen in je leven je niet bevallen, wat dit ook is, verander ze. Je bent geen boom. Kort maar krachtig. Wij hebben de mogelijkheden om ons eigen leven te bepalen. Als iets niet bevalt, zoals ons werk, onze relaties, onze auto, onze sportschool of onze woonplaats, kunnen we dit allemaal veranderen.

In tegenstelling tot bomen, die op 1 plaats groeien en daar niks aan kunnen veranderen, kunnen wij bijna alles veranderen:

  • Bevalt je werkgever je niet, zoek een nieuwe of begin voor jezelf
  • Is je auto niet meer wat het was, koop een nieuwe
  • Mis je het vuur in je relatie, doe alsof je elkaar net ontmoette en ga weer op date
  • Ben je te dik, ga sporten en let op je voeding
  • Verdien je te weinig? Zoek manieren om bijvoorbeeld online geld te verdienen

For things to change, you have to change

Je leest het tussen de regels door, heel veel mindset quotes gaan over jou. Over niemand anders dan jij. Ook deze quote van Jim Rohn. Als je dingen wilt veranderen, moet jij veranderen.

Niks verandert in je leven zoals jij het wilt tenzij jij verandert. Wil je meer geld verdienen, leer en lees erover. Verdiep je in verdienmodellen zoals affiliate marketing of Youtube of start met het lezen van goede boeken. Hieronder vindt je 2 goede boeken van Jim Rohn (het grote voorbeeld van Tony Robbins)

Philosophy for succesful living

The seasons of life

Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zal je krijgen wat je altijd gekregen hebt

Even een Nederlandse quote tussendoor, maar een van mijn favorieten die ik al vroeg leerde. Je zal heb begrijpen zonder veel uitleg. Als je altijd blijft doen wat je tot nu toe deed, moet je geen andere resultaten verwachten in de toekomst.

Dit slaat een beetje op mensen die hun leventje leven, werken tot hun 67e, op hun pensioen wachten en het leven leven zoals het komt. Hier is niks mis mee, maar het brengt je ook niet veel uitdaging, spanning of buitengewone dingen.

Als je dus iets anders gaat doen dan wat je altijd gedaan hebt, zal je iets anders krijgen als wat je altijd gekregen hebt! Denk daar eens over na.

No matter how many mistakes you make or how slow you progress, you are still way ahead of everyone who isn’t trying

Een lange quote of uitspraak van Tony Robbins. Het is een mooie reminder voor iedereen die iets wil bereiken in het leven. Het maakt niet uit hoeveel fouten je maakt in je leven of hoe langzaam je progressie is. Het maakt niet uit. Je bent altijd nog verder en beter op weg dan iedereen die het niet eens probeert.

Misschien ken je wel mensen om je heen die zeggen: zou je dat wel doen of waarom zoek je niet gewoon een baan of doe maar normaal, dan doe je gek genoeg. Allemaal mensen die horen tot de categorie: niet proberen.

Als jij het wel probeert en doorpakt, maakt het niet uit hoe lang je erover doet, je ligt ver voor op iedereen die niet eens een poging doet. Denk ook maar eens aan de vrienden waarmee je omgaat: you are who you hang around with. Een betere versie als je met de ”juiste” mensen omgaat: you become who you hang around with.

The best way to predict the future is to create it yourself

Dit vond ik een mooie quote om mee af te sluiten. De beste manier om de toekomst, of jouw toekomst te voorspellen is om hem zelf te creëren. Met andere woorden, waar jij over 5, 10, 15 jaar wilt staan, wie je dan wilt zijn, wat je dan wilt verdienen, begint nu. Niet volgende week, over een jaar, maar nu.

Als je jouw toekomst over laat aan de overheid, je werkgever, je gezin en andere omstandigheden, weet je nooit je waar je over 5-15 jaar staat. Laat staan of het je dan bevalt.

Onthoudt dat alles wat je nu doet, beslist of onderneemt, zijn uitwerking vindt over 1-5 jaar vanaf nu

Voorbeelden:

Als je nu begint met een affiliate website met als doel passief online inkomen genereren, verdien je binnen 1-5 jaar makkelijk €10.000+ per maand (passief).

Als nu je begint met het trainen van jouw mindset, door boeken te lezen of door coaching van een mindset coach, gaat volgend jaar er heel anders uit zien.

Als nu begint met een Youtube kanaal waarover je in dit artikel meer leest, geniet je binnen een half jaar al van een extra passief inkomen.

Tot slot, als je goed gaat letten op je voeding en je beweging, ben je op weg naar een goede conditie en gezonder leven.

Het zijn allemaal voorbeelden van goede inspiratievolle mindset quotes die met de juiste actie jouw doelen en wensen realiteit kunnen maken. Begin dus vandaag met wat je ooit wilt bereiken. Veel succes!

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *