Deze lifestyle coach maakt van jouw dromen haalbare doelen

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Een goede lifestyle coach helpt je in wezen om de beste versie van jezelf te worden. Hoe cliché dit ook kan klinken, genoeg mensen hebben hier de nodige moeite mee. Niet alleen omdat we niet weten hoe de best versie van onszelf eruit zou kunnen zien, maar ook omdat ze niet weten waar ze uberhaupt een start zouden moeten maken. Het leven is toch goed?

Een lifestyle coach is een vrij ruim begrip, waar geloof het of niet, steeds meer vraag naar is. Want om iets in je leven te veranderen, verandert je leven vaak mee. We kunnen het niet volhouden om te groeien in het ene deel van ons leven en te blijven staan in het andere. We willen groei, verandering of meer bewustwording van een bepaald onderwerp omdat we dromen hebben, iets anders willen of op tijd een appeltje voor de dorst willen veilig stellen.

Een lifestyle coach is iemand die objectief naar jouw manier van leven kijkt. Waar gaat het goed, waar kan het beter en waar verzuim je in. Goede coaches zijn onder andere mensen die het zelf ervaren hebben, een track record hebben, eerlijk en objectief zijn, veel vragen stellen en tot je doordringen. Een ervan is Jerik van Nuenen.

Over lifestyle coaching

Lifestyle coaching kan overkomen alsof je nu je leven totaal niet op de rit hebt of nog geen goede lifestyle zou hebben. Ook zijn er mensen die bang zijn dat ze nu een verkeerd leven leiden of zaken verkeerd aanpakken. Echter bestaat er geen goed of fout en is een goede coach ook iemand zonder een mening over jouw lifestyle. Coaching is een vorm van sturing, bijsturing of begeleiding. Niet een vorm van goed maken van fout is. Iedereen is namelijk anders, elk persoon is anders en zo ook elke situatie.

Sommige vergelijken lifestyle coaching ook wel interieur inrichting. Waarom? Simpel. Je interieur is namelijk een basis waar jij je prettig bij voelt, waar je rust ervaart en graag mensen uitnodigt of juist heel intiem kunt zijn. De een gaat goed op Bohemien stijl, de ander op industrieel en weer een ander is fan van Scandinavische inrichting. Allemaal goed, alleen moet een interieur ook onderhouden worden, gestoft, soms iets vervangen en misschien zelfs iets totaal nieuws of ga je verhuizen.

Kijkend naar onszelf gaan we allemaal anders met ons leven om. Toch lijken we soms dezelfde richting op te willen, alleen weet niet iedereen de route. Een lifestyle coach kan dat uitkomst bieden.

Wat kun je verwachten van een lifestyle coach?

Een lifestyle coach is iemand die al is waar jij nog heen moet of waar je alleen nog maar van droomt. Hij of zij weet hoe ze jou op het pad moeten zetten om vragen te beantwoorden, doelen te realiseren en de knowhow om er te komen. Soms zit hem dit in kleine dingen of zaken die je op automatische piloot doet die je moet doorbreken.

Ook kan je al dichtbij zijn of tegen je eigen virtuele plafond zitten en zoek je iemand die weet hoe je hier doorheen moet breken. Een lifestyle coach kan dan een grote uitkomst zien omdat je een objectieve blik krijgt op jouw situatie en iemand die de situatie overziet en kan sturen met de juiste vragen of opdrachten.

Uiteindelijk gaat die vaak om bepaalde puzzelstukjes die een lifestyle coach beter dan jij op zijn plek weet te leggen of überhaupt weet waar de stukjes lagen. Dit is een metafoor uiteraard, maar het gaat vaak om kleine dingen in het geheel.

Het oja moment

Samen kijken met een lifestyle coach of ervaringsdeskundige kan erg opluchten en je nieuwe ideeen geven. Je ziet verbeterpunten en weet beter waar je staat. Niet veel mensen zijn namelijk in staat om eerlijke objectieve blik op hun eigen leven te geven. We maken het graag mooier of juist minder mooie dan de werkelijkheid.

Zo kan een simpele aanpassing in je voeding of beweegpatroon als een grote aanpassing voor jouw dagelijkse leven betekenen. Waar je bijvoorbeeld zelf niet altijd op let omdat je ”druk” bent, is dat hier ook goede voeding en beweging meer kan doen dan een avondje doorhalen op je werk.

Frisse lucht, gezond eten, even eruit is dan een simpele maar effectieve manier die je zelf te makkelijk over slaat. Zo zijn er uiteraard nog veel meer invalshoeken die een o-ja moment zullen opleveren..

Waarom zou je een lifestyle coach in de arm nemen?

We zijn en blijven als Nederlanders ook een nuchter volk. Genoeg mensen hebben gezonde ambities en gaan hier ook voor. Waar ben je als je geen ambitie, doelen of dromen meer hebt. En waar ben je als je die wel hebt, maar niet gezond bent. Een mooie twee-eenheid die hand in hand gaat. Want je dromen najagen is alleen leuk en spannend als je fysieke, mentale en emotionele gezondheid niet in gevaar komt.

Als dit allemaal in een soort harmonie met elkaar samengaat, heb je een gezonde ambitie. Nu moet je nog kijken hoe je je doelen, dromen of ambities of een goede manier bereikt.

Hier kan lifestyle coaching een mooie rol invullen omdat het je boost kan geven die je nodig hebt. Je hebt een stok achter de deur, iemand die je scherp houd en zorgt dat die harmonie er blijft. We zijn namelijk al snel geneigd om succes ten koste te laten gaan van gezondheid. Het is namelijk een heerlijk gevoel om succes te behalen, maar niet als je je rot voelt of gaat voelen.

Coaching hierin betekent eigenlijk dat je een man op de zijlijn hebt staan die periodiek kijkt of jij de goede kant op gaat, hoe het met jou gaat en of je op koers ligt.

Over coach Jerik van Nuenen

Jerik is geboren in 1984 in Jakarta, Indonesië en werd na 3 maanden geadopteerd door zijn huidige Nederlandse ouders. Sindsdien woont hij in Nederland. Al vanaf zijn twaalfde droomde hij ervan om DJ te worden en zo geschiedde. Niemand geloofde in hem, maar hij geloofde in zichzelf. De belangrijkste basis als je onderneemt of actie wilt zien.

Naast DJ heeft hij diverse functies gehad, waaronder in de retail, golfsport en televisiewereld. Hier begon niet geheel toevallig zijn interesse in succesvolle mensen. In mensen die met passie hun droomden waar maakte of leefde. Ook Jerik gaat graag zijn dromen achterna. Hij heeft geen dromen, maar doelen, aldus Jerik.

Na een infectie in 2005, zag hij zijn leven aan hem voorbij flitsen. Dit was nodig om vanaf dat moment zijn mooiste leven te leiden. Omdat zijn DJ carrière niet de meest gezonde was, verdiepte hij zich in online marketing en bouwde al vrij snel een succesvolle online business op die al weer 10 jaar staat.

jerik in krant

Maar toen…

Toen hij 36 was begon hij zich te verdiepen in mindset en persoonlijke ontwikkeling. Hij wilde meer uit zichzelf halen en voelde dat hij meer in zich had. Naast vele welbekende boeken zoals Master Your Mindset en Think and Grow Rich zag hij (net als ik) nieuwe inzichten, kansen en nieuwe paden. Hij ging zich verder verdiepen in het coaching vak door trainingen te volgen van verschillende coaches die hem inspireerde. Deze reis inspireerde hem om hier een boek over te schrijven.

”Wordt de beste versie van jezelf” is dan ook gebaseerd op zijn levenservaring en wijsheid die hij van diverse coaches en boeken mee kreeg. Op Jeriks eigen manier bespreekt en leert hij mensen zijn strategie voor succes, geluk en een leven leiden waarover je niet meer hoeft te dromen. Hij heeft een (nieuwe) missie en daarvoor is de Puur Mindset Academy opgericht. Een plek waar hij mindset en persoonlijke ontwikkeling toegankelijk wil maken voor en met zijn community en podcast.

Jerik over zijn missie

Zoals in het begin van dit artikel al genoemd is lifestyle coach een breed begrip. Uiteindelijk gaat er erom wat je voor iemand kan betekenen in zijn leven en welke positieve impact je hiermee maakt. Jerik noemt zichzelf dan ook liever levenskunstenaar, welke ook wel als levenscoach of mindset coach worden uitgesproken.

Zie hieronder het interview van Rich Mind Academy met Jerik van Nuenen over mindset en investeren.

Hij werkt volgens universele wijsheden, gedragswetenschapen en veel eigen ervaringen. Zelf is hij de afgelopen 20 jaar ook door expert in ieder hun vak gecoacht. Want ook een goede coach wordt zelf gecoacht (denk aan Michael Pilarczyk).

In de afgelopen 3 jaar heeft Jerik al ruim 500 mensen mogen coachen/helpen om een betere versie van zichzelf te worden. Ondanks de crisis, heeft Jerik dus veel mensen mogen en kunnen helpen en daarmee veel positieve impact gehad om anderen.

”Wordt de best versie van jezelf” e-book

Dit boek is door Jerik geschreven om jou verder te helpen in je leven. Het is gericht op mindset en bespreekt denk- en handelswijzen van succesvolle mensen. Succes is hierbij niet alleen veel geld, maar mensen die hun leven op alle fronten een dikke 8 of 9 geven.

Stel dat jij nu niet lekker op je plek zit, je niet langer je 9-5 baan meer wilt of voelt dat er iets anders moet dan is je mindset vaak een goede start om aan te gaan werken. Dit is namelijk een soort centraal orgaan in je lijft dat alles wat wat je denkt, doet en bent regelt.

Uit persoonlijke ervaring kan ik je toezeggen dat als je serieus met dit e-book aan de slag gaat, je mindset echt zal veranderen. Het is namelijk niet alleen leesvoer. Je wordt ook aan het werk gezet en krijgt opdrachten. Want zoals met alles, als je niets doet, gebeurt er niets.

Een aanrader als je laagdrempelig met een lifestyle en mindset coach in contact wil komen en een perfecte manier om Jerik hierin te leren kennen.

wordt de beste versie van jezelf

Ontdek meer over Jerik als coach!

Klik op de link en maak kennis met zijn e-book

Download dit e-book

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *