Hoe start je met dropshippen?

Om te starten met dropshippen heb je erg weinig nodig aan fysieke dingen: een laptop en een internetverbinding. Om te starten kun je gebruik maken van Shopify of Woocommerce (WordPress). Ben je technisch minder goed aangelegd of wil je op een simpele, snelle en begrijpbare manier een webshop opzetten? Dan raad ik je een account aan op Shopify.

Shopify geeft je direct de basis voor een webshop. Vervolgens heb je nog Facebook advertentieaccount nodig. Dit is een businessmanger die je kunt aanmaken met behulp van jouw eigen Facebook profiel.

Op je shop moeten uiteraard producten komen te staan. Via kun je via een app importeren vanuit een leverancier waarmee je samenwerkt. Dit kan uit China zijn, maar ook uit Nederland of andere EU landen.

Zodra jij producten heb geïmporteerd, is het zaak dat je je webshop er professioneel uit laat zien. Ook moet de webshop koppelen aan een betaalprovider zoals PayPal of Mollie. Je klanten moeten immers een betaling kunnen verrichten.

Op Facebook kun je vervolgens jouw zakelijke account aanmaken, een betalingmethode koppelen, je Facebook pagina aanmaken (dit is de naam van je webshop waarop je adverteert) en vervolgens een campagna met jouw advertie starten.

Je hebt nu alle tools in handen om te starten met dropshippen. Uiteraard komen er nog genoeg andere randzaken bij kijken die je onderweg zult leren. Denk aan een email en een Instagram pagina.