Affiliate website starten? Gebruik dit affiliate marketing voorbeeld!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Hey, leuk dat je met affiliate marketing wilt starten, dit overweegt of er in ieder geval onderzoek naar doet. Om je een goed affiliate marketing voorbeeld te geven wil en te laten zien hoe je kan beginnen en groeien pak ik mijn eigen website als voorbeeld. Deze website bevat namelijk alle basiscomponenten van een affiliate website en heeft als de nodige aanpassingen gehad.

Zoals je misschien weet is affiliate marketing een kwestie van starten en onderweg bijsturen, finetunen of opschalen. Je start met affiliate marketing omdat je geld wilt verdienen, vaak het liefst nog passief ook en omdat er vrij weinig extra rompslomp bij komt kijken zoals klantenservice, producten testen, adverteren en dat soort zaken. Jij moet een product producten en krijgt hiervoor een commissie. Dat is alles.

Affiliate marketing kanalen

Affiliate marketing is een breed begrip en zo ook de voorbeelden waarmee je als affiliate te werk kan gaan. Toch is de meest bekende vorm om online geld te verdienen een affiliate website. Hierna volgt al snel Youtube waar je producten kunt promoten. De reden voor een affiliate website is best voor de hand liggend, met een website maak je namelijk direct gebruik van de grootste zoekmachine ter wereld: Google.

Dagelijks googelen miljoenen mensen onderwerpen, waarbij er constant artikelen wordt getoond die mensen lezen. Daarnaast is Youtube naast Google de grootste zoekmachine ter wereld en wordt ook dagelijks bezocht door miljoenen mensen.

Je hoeft niet die per se een influencer te zijn of een groot social media account te hebben om geld te verdienen als affiliate. Sterker nog, de grootverdieners hebben vaak een grote website, een Youtube kanaal en soms een Instagram account. Hierbij trekt de website organisch al duizenden mensen per dag. Dat is de kracht van organisch bereik met een website.

Mijn website als voorbeeld

Net al kort genoemd, dat website waarop je nu zit is een goed affiliate marketing voorbeeld. De website bestaat nu ruim 1,5 jaar en is sinds de start ervan wekelijks voorzien van 1 of meer artikelen. Op deze manier werk je aan een website die dagelijks groter wordt, bezoekers trekt en geld kan opleveren. Op lange termijn wordt dit een asset die jou passief geld oplevert.

Wat is er nodig om een website als deze te starten en te laten groeien:

  • Genoeg motivatie om er mee te starten en vol te houden (heel belangrijk)
  • Als je start, helpt het om direct een goede mentor te nemen (heb ik ook gedaan)
  • Wekelijks aan je website willen werken (min. 1 artikel per week publiceren)
  • Relevante en boeiende artikelen schrijven (dit leer je, hoef je niet direct te kunnen)
  • Naarmate je budget het toelaat kun je zaken uitbesteden zoals artikelen schrijven en zoekwoordonderzoek laten doen (heb ik ook gedaan).

Goed van start gaan

Bovenstaand is alles wat je nodig hebt om een affiliate website op te zetten. Hierbij is het belangrijk dat je goed van start gaat en weet hoe je de basis van je website in 1x goed neerzet. Mede daarom maakte ik gebruik van een mentor die me dit binnen een week leerde.

Vervolgens moet je de juiste trucjes weten om een goed artikel te schrijven én vindbaar te worden. De trucjes leerde ik ook van mijn mentor, maar ook door zelf veel te onderzoeken in mijn niche.

Vindbaar worden is vervolgens een kwestie 1) tijd en 2) gebruik maken van de goede zoekwoorden. Dit laatste is essentieel als je gevonden wilt worden. Helaas kwam ik hier zelf vrij laat achter. Ik was maanden onderweg en krijg nauwelijks bezoekers. Geloof me, dat demotiveert. Na een goed gesprek, wederom met mijn mentor Jacko Meijaard, besloot ik die uit te besteden.

Dit kostte me geld, maar leverde me wel direct resultaat. Ik zag in mijn analytics dat ik vrijwel vanaf maand 1 meer bezoekers kreeg. Na 6 maanden steeg dit exponentieel. Dit was dus een goede maar vooral slimme keuze die ik beter laat als nooit kon nemen.

Affiliate marketing versus tijd

Ik kan binnen de affiliate marketing wereld weinig bedenken dat echt een nadeel is, al is tijd er wel één van. Ondanks dat een website een goed affiliate marketing voorbeeld is, waar je ook echt veel geld mee kan verdienen, heeft het echt tijd nodig. Je moet je als je start dan ook zeker niet vergelijken met mensen die al goed verdienen (zoals Jacko) maar ze als inspiratie zien.

Het is zeker mogelijk om er een duizenden euro’s per maand mee te verdienen. De eerste commissies vallen echter pas binnen grofweg 2-5 maanden als je goed bezig bent. Dit komt omdat je website rankt. Google gaat jouw artikelen plaatsen en kijkt hoe relevant je artikel en je website is. Daarom zie je vaak meer succes als je langer bezig bent, omdat je meer onderwerpen behandelt, meer bezoekers trekt en meer kan bieden. Hier houdt Google van.

Op tijd beginnen

Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij je beter zo snel mogelijk kan beginnen. Dit heeft te maken met het laten ranken van je artikelen en je website in Google en het bouwen van je website. Gelukkig is de drempel om te beginnen zeer laag. Stel dat je met een cursus begint, dan kost deze je slechts €47,- en dan kan je website al binnen 1 week helemaal staan.

Waar je het meeste van nodig hebt is doorzettingsvermogen en geloof dat je een winstgevende website bouwt. Of dit nu 3 maanden duurt of een jaar, er zijn legio voorbeelden van mensen die goed verdienen, maar ook van mensen die voor de eindstreep stoppen of helemaal niet beginnen omdat ze geen resultaat zien.

Mijn tip zou zijn om te beginnen omdat dat je weinig tot niks te verliezen hebt als je er voor gaat. De enige en grootste investering die je er in je eerste jaar in stopt is jouw tijd. En dit hoeft slecht 1-2 uur per dag te zijn. Op termijn verdiend dit zich dubbel en dwars terug.

affiliatie marketing revolutie

Start ook met affiliate marketing en bouw aan een passieve inkomstenbron

Maak gebruik van deze actie

Ontdek meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *