Online geld verdienen? Hoe dan!

Wat online geld verdienen is en hoe het voor jouw kan werken

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
geld verdienen met laptop

Online geld verdienen, ook wel bekend als geld verdienen door middel van internet is niet meer weg te denken uit deze tijd. Mensen van bijna alle leeftijden verdienen hun maandelijkse inkomen door het gebruik van alleen een laptop en een internet connectie.

Maar, ook al kan ik het me in deze tijd bijna niet meer voorstellen, het kan zijn dat je hier nog nooit van gehoord hebt of dat je niet weet wat het is en hoe het werkt. Voor veel mensen is het ook nog steeds aan kreet, ze begrijpen het niet helemaal of kijken je even vreemd aan. Hoe kun je online geld verdienen? Wat is online geld verdienen?

Online geld verdienen is een vorm van ondernemen, vooral als je er een fulltime inkomen mee gaat genereren. De meeste mensen kennen waarschijnlijk wel iemand in de familie of vriendenkring die niet voor een werkgever werkt maar bijvoorbeeld een eigen bedrijf heeft als timmerman of directeur is van een grotere productieonderneming. Hier sta je alleen niet altijd bij stil, omdat deze mensen in theorie hetzelfde doen als jij, ze werken en ruilen uren voor geld. Alleen doe jij dit, in dit voorbeeld voor een baas en jouw vriend of familielid voor zichzelf.

Wat is online geld en waarom is het zo interessant?

Online geld verdienen is eigenlijk niks meer of minder dan geld verdienen met behulp van internet. Internet in dit geval kan zijn, Google, Bol.com, Facebook, Instagram, Youtube etc. De mogelijkheden en kanalen zijn tegenwoordig onbeperkt. Maar wat is nou online geld? Want Google betaald jouw niet, Facebook heeft geen vacatures als je inlogt en Youtube is voor jou eerder een contentkanon als een inkomstenbron.

2 voorbeelden van online inkomen

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is een vorm van ondernemen die online geld verdienen mogelijk en ook nog eens makkelijk maakt. Het betreft het promoten van een product via een website, een verkoopfunnel of bijvoorbeeld Youtube, waarbij mensen op jouw website komen, op een link klikken en zo doorstuurt naar de productverkoper. Indien jouw website bezoeker een aankoop doet via jouw link, ontvang jij hierover commissie.

Een groot voordeel van deze manier van marketing is dat jij geen risico loopt, geen klantenservice hebt, geen kosten hebt, geen producten of diensten hoeft te maken en simpelweg zelf geen verkoop hoeft te doen.

Een nadeel van affiliate marketing met bijvoorbeeld een website is dat je niet van vandaag op morgen inkomsten zal genereren. Vaak gebeurd dit pas binnen de eerste drie maanden, omdat je gevonden moet worden.

Een concreet voorbeeld is dat jij een website maakt. Op deze website plaats jij artikelen over een specifiek product of dienst inclusief een link of banner naar de verkoper. Vervolgens moet jij zorgen mensen jouw website gaan vinden via bijvoorbeeld Google. Mensen die op jouw website komen hebben dan de vrije keuze om op de link te klikken die jij in je artikel verwerkt hebt. Hierbij is aankoop door de klant, commissie voor jouw.

Dropshipping

Dropshipping is het verkopen van 1 of meer producten op jouw website, zonder dat jij voorraad hebt of zelfs het product hebt gezien. Jij faciliteert slechts tussen verkoper of groothandel van het product en de klant. In tegenstelling tot affiliate marketing, klikken mensen nu niet op een link, maar zien ze het product en kopen het direct op jouw website. Jij ontvang dan geen commissie, maar simpelweg te prijs van het product.

Een groot voordeel van dropshipping is dat je met de juiste aanpak binnen een week al geld kan verdienen. Je adverteert namelijk een webshop of bijvoorbeeld Facebook en stuurt dus betaald en specifiek verkeer regelrecht naar jouw webshop.

Een nadeel van dit businessmodel kan zijn dat je te maken krijgt met klantenservice, beschikbare voorraad van jouw groothandel (deze verkoop jij namelijk) en adverteren.

Online diensten of producten

Waar het met online geld verdienen op neerkomt is dat jij niet meer jouw uren, dus jouw tijd, blijft verruilen voor geld. In plaats hiervan werk jij op een plek die jij fijn vindt, op een tijd die jouw schikt, een website of blog en onderhoudt deze elke week. Je bouwt hieraan, te trekt klanten die jouw weer enthousiasmeren, want je biedt ze iets wat hen aantrekt.

In plaats van dat jij voorheen 1 klant kon helpen per uur en hiervoor geld kreeg, kun je 10 klanten tegelijk helpen met jouw product o dienst, of 100 of nog meer. Het is een model dat, mits je er aandacht aan besteed, eindeloos schaalbaar en dit maakt het heel interessant. Je bouw namelijk aan een stukje dat van jouw is waar je veel mensen tegelijkertijd mee kunt helpen.

Niet in maar aan je business werken

Je hebt nu wat meer inzicht gekregen hoe online geld kunnen verdienen voor jouw kan werken. Let vooral op de woorden: voor jouw kan werken. Want jij hebt zelf een website online gezet, hier producten of artikelen op gezet en mensen blijven hier naartoe komen. Niet iedereen zal klikken, maar veel mensen wel.

In tegenstelling tot een fysieke onderneming zul je niet zelf elke bezoeker of klant hoeven overtuigen, niet zelf continu te hoeven vertellen wat jij biedt en hoe goed dit is of moed verzamelen voor die ene klant waar je liever niet meer komt. Want de meeste mensen die op je website terecht komen, zijn daar met een reden. Ze hebben namelijk geklikt of jouw artikel of advertentie.

Zo kun jij jouw tijd veel efficiënter en waardevoller inzetten. Je hebt nu namelijk iets gemaakt dat niet alleen verantwoordelijk is voor jouw eerste verkoop of positieve bericht, maar over 5 jaar en 10 jaar vanaf nu ook nog geld kan opleveren of zelfs veel meer. Nogmaals als je er aan bouwt, groeit het.

Affiliate Marketing werkt!

Omdat online geld verdienen op zoveel manieren mogelijk, is het goed om je vooraf te bedenken waar je graag mee bezig wilt zijn, wat je verwachtingen zijn en wat je doel is. Immers zijn de verhalen van andere mensen soms zo verleidelijk dat je al snel geneigd zomaar ergens mee te beginnen.

Affiliate marketing is een manier van geld verdienen zonder heel veel risico. Het hangt van een aantal factoren af zoals: het maken van een funnel waarnaar jij adverteert, het maken van een website maakt die jij hoog wilt laten scoren in Google of dat jij bijvoorbeeld een Youtube of Instagram kanaal start en mensen via linkjes naar een pagina stuurt. Het komt erop neer dat jij mensen naar jouw content moet krijgen.

Je merkt al, er zijn meerdere wegen naar jouw eerste succes. Dit kan ook met verschillende verdienmodellen, maar wat past bij jouw? Is de vraag. Een van de eenvoudigere methodes (lees lage tot mogelijk zelfs geen opstartkosten en weinig tot geen technische kennis nodig) die je vandaag nog kunt starten is het maken van een website. Na het kiezen van een product dat je wilt promoten kan je al beginnen.

Zie dan jouw website als jouw schrijfblok of jouw informatie uitlaatklep van onderwerpen waar jij graag over schrijft, onderwerpen waar jij veel van weet. Waardevolle informatie waar andere mensen iets aan hebben als ze op jouw website komen. Zo houdt je ook makkelijk en lang vol.

Kansen om te leren met een coach

Kun je je de dag of tijd nog herinneren dat je voor het eerst leerde autorijden? Ik neem aan dat je toen niet zonder enige instructie van iemand de snelweg op bent gegaan. Logischerwijs heb je toen met een instructeur aan je zijde, elke week of meerdere keren per week een les gevolgd om jouw te leren auto rijden.

Toen je je eerste rijles kreeg, reed je eerst op afgelegen wegen, langaam door dorpen en over provinciale wegen. Je leerde optrekken, schakelen en sturen. Spiegels kijken, voorrangs regels etc. Jouw tiende rijles voelde waarschijnlijk anders als jouw eerste.

Zo werkt ook het opbouwen van een website. Je komt op een platform terecht (de auto) en vervolgens volg je digitaal stap voor stap hoe jij een website maakt, hoe jij teksten schrijft, hoe je een naam bedenkt, waar je handige tools kunt vinden en waar je op moet letten. Alles kan in jouw tempo en snap je iets niet? Dan kun je het je instructeur vragen, of aan andere mensen die met jouw op dit platform zitten.

Er zijn voorbeelden genoeg van mensen van uiteenlopende leeftijden, kennisniveaus en situaties die de stap hebben genomen. Tenslotte is angst hetgeen dat je tegenhoudt, angst voor: kan ik dit wel? wil ik dit echt? wat nou als… Maar wat nou als het wel lukt?

Een verdienmodel zonder stress of kosten

De Affiliate Marketing Revolutie. Dé manier om online geld te verdienen, zonder stress, zonder (hoge) kosten, met een mooi verdienmodel. Kun jij jezelf committeren om elke dag aan je website te werken? Al is het maar een half uurtje. Als jij elke dag of zeker een aantal dagen per week aan je website werkt, werk je in feite ook aan jezelf.

Je word slimmer, sneller, het wordt leuker, je gaat resultaten zien en voor je het weet besef je je dat je grote stappen hebt gemaakt. Voortgang en aan jezelf werken geven je voldoening. Het mooie is dat jij hiermee passief online inkomen aan het realiseren bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *