Passief inkomen genereren – Geen luxe maar noodzaak!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
man geniet op zeilboot

Passief inkomen generen lijkt voor veel mensen een utopie. Maar niks is minder waar. Iedereen kan namelijk passief geld verdienen, al zal het bij de een sneller gaan als bij de ander. Er zijn genoeg manieren om passief inkomen te generen en hiervoor heb je niet al tonnen of miljoen nodig om te starten. Geld lijkt bij veel mensen namelijk het struikelblok. Echter is geld niet de enige factor en vaak zelfs totaal geen factor die speelt als het gaat om een passief inkomen opbouwen.

Wat mensen vaak onderschatten is dat het inzetten van jouw tijd in combinatie met een goed plan of een idee ook prima werkt. Je kan met met ene beetje moeite, geduld, doorzettingsvermogen en een goed plan passief duizenden euro’s per maand verdienen. Geen onzin, want ik doe het ook. Het passieve geld komt binnen via verschillende bronnen, loopt maandelijks door én wordt groter zonder dat ik er meer tijd in steek. Sterker nog, ik besteed er minder tijd aan en verdien meer.

Wil je ook graag leren hoe jij dit kan? In dit artikel deel ik de manieren met je die mij helpen om te bereiken wat jij graag wilt bereiken. Anders lees je dit artikel niet. Wat je nodig hebt is motivatie, tijd, doorzettingsvermogen en de bereidheid om een kleine investering vooraf te doen en zelfs dit is niet strikt noodzakelijk. Laten we beginnen!

Passief inkomen is géén actief inkomen

Hoe logisch het ook mag zijn, we beginnen bij het begin. Een passief inkomen is een inkomen waarvoor je niets voor hoeft te doen op het moment dat je het ontvangt. Dit staat dus haaks op betaald krijgen voor verricht werk zoals bij een werkgever of als ZZP’er. Beter bekend als uurtje factuurtje.

Het grote verschil tussen actief en passief inkomen verklaart zichzelf, voor actief heb je iets kortstondig moeten doen, voor passief heb je ooit iets gedaan en nu niet meer. Actief inkomen is waar we in Nederland het meest bekend mee zijn. Je werkt x-aantal uur in de week en krijgt hier een aan het einde van de maand een salaris voor. Dit is misschien niet het salaris dat je verdient, maar wel wat je krijgt. Je voelt hem aankomen, als jij dus niet werkt, ontvang je vaak ook geen salaris. Zaken als UWV en vakantiegeld rekenen ik hier niet mee.

Aan een actief inkomen zit vaak ook een limiet, je werk is namelijk ingeschaald en als jij iets doet wat veel andere mensen ook kunnen, krijg je niet ineens meer betaald. Harder werken, wat vaak gebeurd in de vorm van overuren, levert dus niet per definitie veel meer op. Terwijl je er wel veel tijd voor inlevert.

Passief inkomen daarentegen gebeurd grotendeels online en heeft geen plafond, geen limiet en kan wereldwijd. Dus ook niet locatie gebonden. Dit is ook hoe rijke mensen rijker worden, ze creëren een of meerdere bron waar maandelijks inkomen uit komt waar zij geen tijd voor in hoeven in te ruilen. Ideaal! Dit betekent voor jou dus dat je geld verdient terwijl je aan het sporten bent, op terras zit, slaapt of een nieuwe inkomstenbron aanboort. Een goede manier om dit te realiseren is affiliate marketing of met Youtube.

Je zult er hard voor moeten werken!

Een van de grootste denkfouten (= mindset) die mensen maken is dat ze verwachten of hopen dat passief inkomen genereren weinig moeite kost. Slapend rijk wordt klinkt machtig mooi, maar gebeurd niet zonder inzet vooraf. Dit is direct een van de redenen dat veel mensen het wel willen, maar weinig daadwerkelijk slagen. Passief inkomen genereren vergt dus zeker wel het nodige werk en de hierbij behorende wilskracht om te slagen. Er zit namelijk geen tijd aan vast geplakt, voor de een duurt het jaren, terwijl de ander binnen een paar maanden al lacht.

Kijkend naar mezelf, heb ik eerst een zoektocht gehad naar bepaalde verdienmodellen die op termijn passief voor me gingen werken. Hiervan zijn er 2 overgebleven, namelijk affiliate marketing en Youtube Cash Cow Channels. Dit zijn modellen die een paar maanden nodig hebben om ”op gang te komen” en daarna met de juiste mensen, je team dus, volledig passief kunnen worden gerund.

Als het eenmaal voor je werkt, kun je ook werken wanneer je er zin in hebt en niet als je even geen zin hebt. Dat is het mooie ervan. Je inkomen komt gewoon binnen. Een stap verder hierin is dat je dit soort modellen opschaalt. Je kunt dan bijvoorbeeld van €3000,- per maand groeien naar het dubbele of meer. Jij bent hierover in controle en je kunt het trucje herhalen. Je hebt dus best kans dat je er een jaar veel voor moet doen, maar er volgens jarenlang of zelfs levenslang van kan genieten.

Rijken worden rijker met passief inkomen

Een veelgehoorde quote die goed bij dit onderwerp past is de rijken worden rijker en de armen armer. Geloof het of niet, maar een van de redenen hiervoor is een passief inkomen. Zoals hierboven beschreven komt dit niet aanwaaien. Alleen mensen die het succes hiervan willen bereiken (wat zeer goed te doen is), halen het ook. Die hebben een wil, een motivatie en willen op langere termijn een beter, mooier en financieel onafhankelijk leven. Ben jij er een van?

Een reden waarom veel mensen het te snel opgeven is omdat je redelijk veel tijd moet investeren zonder directe financiële beloning. Je moet erin geloven dat je het gaat halen en accepteren dat dit even duurt. Hierbij is een lange termijn visie super belangrijk én geloof in jezelf en het verdienmodel dat je start. Over verdienmodellen gesproken, laten we daar direct op door gaan.

Passief inkomen uit affiliate marketing

Affiliate marketing is wat mij betreft een van de meeste geschikte manieren om passief geld te verdienen. Je promoot dan producten van iemand anders in ruil voor een commissie die weer voortkomt uit de verkoop van dat product. In dit model heb je dus zelf geen product of dienst nodig, geen klantenservice nodig, geen voorraad, niks. Het enige wat je nodig hebt is een affiliate website waarop je blogartikelen plaats zoals het artikel dat je nu leest.

Het is een eenvoudig op te zetten model waar je alleen een affiliate link voor nodig hebt, een website en blogartikelen die regelmatig bezocht worden. Deze linkjes zijn de koppeling tussen jouw commissie en de verkoop van het product. Met deze affiliate link kan de commissie herleid worden naar jou. Deze linkjes kun je overigens ook delen op social media, je Youtube kanaal als je die hebt of per e-mail. Wees hier lekker creatief in!

stappenplan affiliate marketing

Zo werkt het in de praktijk

Hoe een affiliate link in de praktijk werkt is als volgt. We hebben het nu over passief inkomen genereren en een zeer geschikte manier daarvoor is affiliate marketing. Jacko Meijaard is de persoon waar ik alles van geleerd heb, samen met zijn product: Affiliate Marketing Revolutie. Stel dat jij deze cursus ook zou willen volgen om een passief inkomen te genereren, klik je op voorgaande link. Zodra jij de cursus koopt, ben jij klaar om te gaan want je hebt een waardevolle cursus, Jacko is blij want hij heeft jou er als klant bij en ik ben blij wat ik verdien een commissie. Dit werkt top als het mij vraagt, zeker omdat jij er als koper niets extra’s voor betaald.

Lang niet alle producten zijn hiervoor direct geschikt overigens. Ook variëren de commissies stevig. Stel je maakt gebruik van Bol.com, dan zijn commissies vaak tussen de €1-€15 euro, afhankelijk van het product uiteraard, maar relatief laag. Vaak gaat dit ook om fysieke producten. Kijken we naar digitale producten die via PayPro aangeboden kunnen worden, kijk je al snel naar commissies van €25 – €500,-. Een groot verschil zoals je ziet. Dit is ook afhankelijk van de product prijs, maar een digitaal product heeft weinig overige kosten die het met zich meebrengt. Dit is dus gunstig.

Affiliate marketing succes heeft een aanloop

Denk nu niet dat als je een website hebt, een blog plaatst en er een linkje aan toevoegt, dat het geld gaat stromen. Helaas. Er komt zoals altijd een bepaalde methode bij kijken die het best werkt. Deze is overigens niet moeilijk, die kun je zeker leren, maar vergt wel wat moeite. Daarbij is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar van alles moet gaan promoten. Hoe specifieker hoe beter. Denk dus aan een specifieke website, een of meerdere specifieke producten en een relevante doelgroep. Deze succesvolle mix heeft uiteindelijk een grote kans van slagen. Alles hierover leer je tot in detail in de Affiliate Marketing Revolutie.

Verdien met Youtube Cash Cow Channel

He tweede model dat ik gebruik om passief inkomen te genereren is met Youtube. Youtube Cash Cow Channel om precies te zijn. Deze zijn in Nederland nog best onbekend, maar wereldwijd erg populair. De naam cash cow komt vanuit het feit dat deze kanalen puur worden opgericht om er geld mee te verdienen. Niet zoals een personality kanaal bijvoorbeeld.

Op dit soort kanalen te starten, post je alleen video’s waarop jij zelf niet te zien bent. Hoe tof! Hoe dit exact werkt wordt tot in detail uitgelegd in de Cash Cow Academy. Waar het op neer komt is dat je content creators vanuit Fiverr of Upwork inhuurt (zelf maken mag natuurlijk ook). Deze personen zijn dagelijks met dit soort kanalen bezig en weten dus hoe dit spelletje werkt.

Nu vraag je je misschien af, leuk, maar moet die content niet gemaakt worden. Nee, deze content wordt uit Youtube zelf gehaald en bestaat dus al. Je hergebruikt dus de content van iemand anders en bewerkt deze dusdanig dat deze opnieuw gepost mag worden. In de Cash Cow Academy leer je dit proces.

Meer weten over Youtube? Lees mijn artikel geld verdienen met Youtube.

Maandelijks passief geld genereren én opschalen

Het duurt net als bij affiliate marketing wel even voordat je er geld mee verdient. De een lukt het al binnen 2 maanden, de ander heeft er 6-8 maanden voor nodig. Enkele factoren die dit beïnvloeden zijn onderwerp, hoe vaak je upload, kwaliteit content, niche en aansluiting bij wat mensen zoeken. Als je Youtube kanaal 1000 abonnees heeft en 4000 kijkuren, kom je in aanmerking voor het Youtube partnerprogramma. Je kunt dan geld verdienen per 1000 views die je kanaal krijgt.

Zodra 1 kanaal maandelijks geld produceert voor je, kun je elke actie uitbesteden en met het team dat je creëert een 2e kanaal beginnen. Op dit manier kun je dit soort kanalen opschalen. Een Cash Cow Channel kan dan al snel €1000 – €5000 per maand kan opleveren. Kun je nagaan wat je kan realiseren met 2 of meer kanalen.

Wil je passief verdienen? Stel niet langer uit!

In dit artikel is hopelijk duidelijk geworden dat een passief inkomen genereren niet zomaar gebeurd maar dat het hebben ervan noodzaak is. Je moet er het nodige voor doen en voor laten om er later van de genieten. Je hebt ook over 2 direct toepasbare verdienmodellen gezien die je vandaag nog kunt uitproberen: Affiliate Marketing en Youtube Cash Cows. Afhankelijk van je budget en wat bij jou past kun je dus al beginnen. Uiteraard zijn er veel meer manieren, maar deze twee zijn direct inzetbaar en leuk om mee te starten.

Tot nu toe ben ik blij dat ik bovenstaande modellen heb overgehouden in mijn zoektocht naar manieren om passief te gaan verdienen. Ik vind ze leuk, heb er geen stress over en ik weet dat ze over 5-10 jaar nog prima werken. Het is echt digitaal vastgoed, omdat zowel blogartikelen als Youtube video’s over 10 jaar nog steeds gelezen en bekeken worden.

Bedenk je zelf het volgende: hoe zou je het vinden om te weten dat je geld verdient tijdens je familiebezoek, in je weekend, tijdens een avondje uit of als je slaapt. Voor mij ging er in ieder geval een nieuwe wereld open en een mooie quote die hierbij past is:

Als je geen manier verzint of hebt om geld te verdienen terwijl je slaapt, werk je de rest van je leven.

Mijn advies: start vandaag nog en kijk wat bij je past met een visie voor lange termijn. Passief inkomen genereren is lange termijn en het kan zomaar een jaar duren voordat je het gerealiseerd hebt. Maar als het staat, staat het voor altijd en ben je jezelf dankbaar. Ik wens je veel succes.

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *