11 redenen waarom Affiliate Marketing interessant is!

Van geld verdienen tot mindset tot het bouwen van een netwerk - Een interessante wereld

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
nu starten

Sinds 5 weken ben ik met begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie. Graag wil ik in dit artikel enkele inzichten met je delen die mij hebben geholpen met de keuze voor die programma, maar ook met de voor- en nadelen en waarom ik deze cursus zo interessant vindt. Mocht je hier vragen over hebben of wil je ook andere onderwerpen belicht zien, plaats dan een reactie onder dit artikel. De redenen staan overigens niet in chronologisch volgorde. De een is niet beter als de andere.

Inhoudsopgave

1. Geen klantenservice

Een groot voordeel van affiliatie marketing is dat er geen klantenservice nodig is. In dit opzicht ben je als affiliate volledig vrij en heb je geen stress of zorgen over boze klanten, tientallen e-mailtjes per dag, klanten die willen weten waar hun product blijft of het product willen retourneren. Als affiliate ben je namelijk niet de verkoper van het product, maar een tussenpersoon die het product promoot. Jij zal nooit de verantwoording dragen als een product niet bevalt, kapot is, tegenvalt of om een andere redenen vragen oproep bij de eindgebruiker.

In affiliate marketing heb je in feite geen klanten maar bezoekers. Het doel is om zoveel mogelijk bezoekers op jouw pagina te laten komen en door te laten klikken op jouw link. Lukt je dit, en doe je dit effectief, dan kan een bezoeker jouw een commissie opleveren.

2. Geen productontwikkeling

Aansluitend op klantenservice heb je niet te maken van productontwikkeling. Jij hebt immers geen eigen product nodig om inkomen te genereren. Als je nagaat hoeveel moeite iemand in een digitaal product steekt, ben jij als affiliate de promotor van dit eindresultaat. Geen opnames, geen video editting, geen kosten, geen tijd die je erin hoeft te stekken etc.. Jij kiest namelijk het product dat bij jouw past en gaat hierover schrijven.

3. Geen productonderzoek

Wil jij ondernemer worden of ben je het al, dan heb je mogelijk een product of dienst die jij levert aan andere mensen. Dit is jouw waarde aan jouw klanten. Jij ben trots op dit product en werkt er vol overgave aan, echter kost dit tijd, geld en energie en moet jij hopen dat je er (goed) mee kunt verdienen. In affiliate marketing hoeft je geen product of dienst te maken, te verzinnen of zelfs zorgen om te maken. Dit is immers al voor je gedaan. Jij moet alleen het product dat past in jouw niche vinden en starten met promoten. Dit kan heel eenvoudig via de AMR van Jacko Meijaard.

vergrootglas op boek

4. Lage opstartkosten

In mijn ogen is affiliate marketing een van de beste manieren om laagdrempelig om aan een passief inkomen te werken. Uiteraard kun je het hier zo gek maken als dat jij wilt, maar als je lange termijn kunt denken en stap voor stap dit model volgt, kunt je voor een paar tientjes opstarten. Hoe? Één manier is de affiliate marketing revolutie. Hier betaal je tijdelijk slecht € 47, voor. Samen met hosting van een website en een eigen domeinnaam kun je met € 60-70,- al beginnen. Omgerekend is dit nog niet eens een avondje stappen of een nieuwe broek.

Er zijn uiteraard manieren die sneller laten opstarten, zoals het maken van een funnel en deze funnel op facebook adverteren, echter zijn de hieraan verbonden kosten vaak hoger. De eenvoudige stap voor stap manier is het starten van een website en deze zelf wekelijks opbouwen.

5. Wat je verdient is winst, geen omzet

Bij veel verdienmodellen praat je in 99% van de gevallen om over omzet, winst, verlies en kosten. Dit komt omdat die verdienmodellen gebaseerd zijn op het verkopen van een product of dienst. Zoals tot nu toe besproken, heb je dan te maken met kosten om een product te maken, kosten om een product in de markt te zetten, feedback van jouw klanten, omgaan met klanten en de verkoop van jouw product.

Ik zeg hier niet dat omzet verkeerd is, alleen omzet is geen winst. Sterker nog, je kunt €100.000,- omzet draaien en verlies draaien. Winst is waar elke onderneming op uit is, immers wil je er een boterham aan overhouden. Fictief voorbeeld: als jij een product verkoopt voor €100,- gaat hier bijvoorbeeld 10 euro algemene kosten vanaf, 5 euro klantenservice, 10 euro ontwikkelingskosten, 15 euro advertentiekosten, 3 euro verpakkingskosten en 20 euro personeelskosten en BTW. Dan houd je onder de streep nog € 100,- min €63,- min BTW = € 30, over.

Zo zie je dat een product al snel 3 tot 4x zoveel moet opleveren als dat het voor jouw initieel kost om er winst op te maken. Met affiliate marketing ligt dit iets anders. Hier je weinig te maken met grote kosten. Wanneer jij een website hebt van jezelf, heb je te maken van een hosting pakket voor jouw domeinnaam. Hosting betaal je per maand of per jaar, je domeinaam betaal je 1x en dan ben je er. Alles wat jij vanaf dan via je website verdient is winst, hier gaan geen andere kosten meer vanaf. Alleen BTW als je als ondernemer bezig bent.

Ga je groeien en uitbreiden, of wil jij je website een professionele opknapbeurt geven, dan zijn dit vaak ook eenmalige kosten of kosten jij goed kunt overzien maar niet veel van jouw winst afsnoepen.

6. Je hoeft geen producten of diensten te verkopen

Een grote bottleneck voor veel opstartende bedrijven is: verkopen. Ben jij geen geboren verkoper of vind jij het moeilijk om over jouw product te praten en tegelijkertijd te verkopen, dan moet je op zoek naar andere manieren. Linksom of rechtsom, jouw product of dienst zal verkocht moeten worden om iets te verdienen. Mocht jij een goede timmerman zijn, of mocht je al een klant hebben die heel tevreden is over jouw dienst, denk dan aan mond tot mond reclame en reviews. Geen verkoopmethode is beter dan iemand die goede ervaringen heeft over jouw product en dit door verteld of deelt.

Als affiliate marketeer hoef jij geen producten of diensten te verkopen. Geen elevator pitch te houden, in directe zin geen mensen te overtuigen en geen stress te ervaren als een deal niet doorgaat. Jouw eerste doel is namelijk niet om verkopen te genereren, maar om bezoekers aan te trekken die jouw informatie interessant vinden en doorklikken op jouw links.

7. Je leert wat ondernemen is

Ondernemen lijkt in eerste instantie de droom van veel mensen. Ze gaan naar de Kamer van Koophandel, ze schrijven zichzelf in en komen naar buiten met een papiertje waarop staat dat ze als bedrijf geregistreerd staan.

Echter wat mij vooral in de afgelopen jaren is opgevallen, is dat je je bewust moet zijn of moet worden van wat hierbij komt kijken. Je bent een bedrijf, je gaat klanten bedienen, je gaat te maken krijgen met omzet, btw, bruto en netto, mindset etc. Al deze dingen worden vanaf de dag van inschrijving indirect van je verwacht. Ondernemen is een uitdaging, leuk, spannend, maar wees je bewust van alle randzaken.

Ondernemen is ook zelf dingen uitzoeken, netwerken, toekomst gericht denken en handelen. Je bent namelijk 100% verantwoordelijk voor jezelf. Ik vind dit leuk, dit is de reden dat ik voor het ondernemerschap kies en niet voor een werkgever. Ik merk dat ik meer vrijheid wilde, mijn eigen tijden wilde bepalen en kon gaan en staan waar ik wilde. Dit zijn dan ook de mooie kanten als ondernemer.

ondernemen

8. Je breidt je netwerk uit

Een van de belangrijkste bevindingen die je zult doen als ondernemer, is dat je het niet alleen kunt. Je hebt vroeg of laat de juiste mensen om je heen nodig. Ook in affiliate marketing werkt dit zo. En dit is een goed ding! Immers wil je als ondernemer groeien, leren, ervaringen opdoen, meer over jezelf leren en wellicht ook delen. Dit gaat niet in je eentje op een zolderkamer en dit is ook niet leuk.

Zodra je bezig bezig bent ga je vragen krijgen, vragen die je moet beantwoorden om verder te komen. Je krijgt te maken met uitdagingen of problemen. Je krijgt ook kansen en mogelijkheden om jouw business te laten groeien. Als jij je netwerk uitbreidt en dus mensen in je netwerk verzamelt die gelijkgestemd zijn komt je niet alleen veel verder, je gaat ook sneller.

Waarom zou jij iets opnieuw uitvinden dat iemand anders al voor je heeft gedaan en andersom. Leren van andere ondernemers en vooral van mensen die zijn waar jij wilt zijn, is essentieel om te groeien. In de AMR van Jacko Meijaard komt je dan ook terecht in een grote community waar dit netwerk aanwezig is. Je staat er nooit alleen voor! Je moet het alleen wel zelf doen. Ondernemen = actie.

9. Je ontwikkelt je mindset

Ik durf inmiddels uit eigen ervarging te zeggen dat je mindset (je gedachtengang) veranderd zodra je start als ondernemer. Je denk niet meer in een 9-5 mentaliteit waarin jij uren draait voor je baas en op gerichte tijden van en naar je werk gaat. Je mindset zal zich ontwikkelen naar hoe jij voor jezelf gaat zorgen, hoe jij met mensen omgaat, welke vragen jij moet gaan stellen. Jij moet namelijk je eigen boterham verdienen.

Mijn ervaring hierin is dat wanneer je bezig bent met het optimaliseren van je mindset en hier elke dag mee bezig bent, je jezelf veel beter leert kennen. Ik kwam steeds makkelijker over problemen heen. Als je groeit worden je problemen ook groter, als je mindset hierin getraind is, kom je makkelijker tot oplossingen en kun je zelf langer en makkelijk kalm blijven.

”Ik heb in mijn leven duizenden problemen gehad, waarvan de meeste nooit werkelijk hebben bestaan.”

Mark Twain
uit het boek Master your mindset pagina 167

10. Je bouwt een inkomstenbron voor later die 100% passief kan werken

Als het gaat om affiliate marketing is dit nummer een van de belangrijkste voordelen die jij vanaf dag 1 opbouwt. Een inkomstenbron die 100% passief voor jouw kan werken. Je start met een website in een niche die jouw goed ligt. Op deze website plaats jij wekelijks een informatie artikel waar mensen iets aan hebben en van kunnen leren. Elke week plaats jij dus nieuwe informatie, voorzien van affiliate links die jouw website laten groeien en Google jouw steeds beter zal ranken.

Als je nagaat dat als jij volhardend bent en jij de juiste mindset ontwikkelt, hier na 1 jaar al tientallen artikelen op de vinden zijn die allemaal met jouw niche te maken hebben. Jouw website wordt dan een autoriteit op dit gebied en mensen vertrouwen je site. Je bouwt dan langzaam aan je eigen brand en bouwt een naam op.

Het mooie is nu dat als jij een leuke website hebt en hieraan blijft sleutelen met een paar uurtjes in de week, jij gevonden worden door mensen die jouw informatie interessant vinden. Naarmate meer mensen jouw weten te vinden zul je dus meer commissies ontvangen. Er komt dus een situatie dat jij in je slaap, op vakantie of tijdens je verjaardag, zonder moeite geld binnenkrijgt. Zo kan affiliate marketing voor jou werken.

11. €10.000,- met 1-2 uur per dag werk

Dit klinkt voor veel mensen als een utopie of als muziek in de oren. €10.000 euro verdienen met een paar uur werk in de week. Echter niks is minder waar. Bekijk onderstaande video van Jacko Meijaard, geïnterviewd door het AD en hoor zijn verhaal.

Zoals je hoort en zelf zal beseffen lukte mij en ook jouw niet in 1 dag, 1 week of 1 maand. Zo realistisch was ik en wil ik jouw ook meegeven. Desalniettemin zijn deze resultaten 100% haalbaar. Jacko en meerdere mensen in de AMR community zijn hiervan het bewijs.

In dit artikel heb ik je 11 redenen gegeven waarom Affiliate Marketing interessant kan zijn voor jouw. Er zijn er nog veel meer en ook heeft dit model zijn minder romantische kanten. Als je geïnteresseerd bent om ook te beginnen of meer informatie wilt, klik dan op onderstaande knop.

affiliatie marketing revolutie

Je hebt nu 11 redenen gelezen die affiliatie marketing interessant kunnen maken voor jouw! Ben jij bereid de stap te nemen?

Lees meer over starten met de AMR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten