Wat je niet wist over de affiliate marketing cursus van Jacko Meijaard!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Als je wilt starten met een affiliate marketing cursus, kom je in Nederland als snel uit bij de cursus van Jacko Meijaard. Er is niet heel veel concurrentie in zijn niche en daarbij staat Jacko (mocht je het niet weten) bekend als goed verdienend affiliate. Dagelijks verdient hij er letterlijk duizenden euro’s mee. Dat is leuk voor hem en bewijst ook wel dat hij weet waarover hij het heeft.

Toch is dit niet voor elke affiliate het geval als je start met zijn cursus. Hoe graag we ook naar zijn resultaten willen kijken of die van een ander, laat je er niet door verleiden. Simpelweg omdat jij nog niet staat waar iemand die er duizenden euro’s per dag mee verdient staat. Moet je je hierdoor laten tegen houden? Absoluut niet. Sterker nog, je hebt bewijs dat je een training hebt van een expert in het gebied. Bedenk je echter wel hoe dit expert er is gekomen!

Staar je niet blind op het grote geld

Genoeg mensen die met affiliate marketing beginnen en specifiek met de affiliate marketing cursus van Jack doen dit omdat Jacko bijna dagelijks zijn verdiensten laat zien. En zeg nou zelf, als jij elke dag €3000 aan commissie ziet triggert dit je wel. Dit is een slordige ton per maand. Wat Jacko je niet laat zien is hoe hij dit allemaal doet.

Hij heeft niet 1, niet 2 maar 20-30 websites live staan die hem een voor een commissies opleveren. Ook bestaan sommige van deze websites als jaren waardoor er honderden blogs op staan, veel verkeer op af komt en Jacko bovendien goed weet hoe het affiliate trucje werkt.

Wees gerust, jij kan dit ook, maar verwacht geen bergen met geld zoals Jacko. Bedenk je even dat hij het al 10+ jaar doet en goed weet waar hij aan werkt. Alles wat hij weet staat wel in zijn cursus en dit recept herhaalt hij elke keer. Het is dus geen hogere wiskunde, wel de kracht van compounding en lange termijn actie.

Korte termijn is uitgesloten

Mits je een methode toepast door tientallen artikelen in korte tijd te publiceren en hierop te adverteren, is goed geld verdienen op korte termijn uitgesloten op korte termijn. Mensen met veel ervaring lukt het misschien omdat ze precies weten waarop hun ideale bezoeker zoekt. Beging je net, focus je dan 100% op lange termijn actie. Wekelijks 1 of 2 artikelen publiceren brengt je waar je heen wilt.

Als je dit volhoudt kun je wellicht na 3 maanden je eerste commissie tegemoet zien. Wanneer dit gebeurd, weet je dat je goed bezig bent. Op dat moment is het een kwestie van doorzetten, indien mogelijk opschalen waarna de volgende commissie snel zal volgen. Het grote geld zit hem in de lange termijn en dit is waar veel mensen moeite mee hebben. Helaas zijn het wel deze mensen die opkijken naar de mensen die het wel volhouden later de vruchten plukken van even doorzetten en volhouden.

Consistentie en mindset zijn je grootste vijand

Hoe positief je ook begint aan je affiliate journey, er komt bij veel mensen een inkak moment of hopeloos gevoel wanneer je na weken of zelfs maanden geen commissies ziet. Een van de modules van de affiliate marketing cursus bespreekt precies dit.

Affiliate marketing is wat dat betreft, zeker in het begin een redelijk log businessmodel. Je ziet niks gebeuren terwijl je er voor je gevoel veel tijd in steekt. Ook in je Google Analytics zie je in het begin weinig bezoekers en je vraagt je af of je wel goed bezig bent.

De factor tijd, consistentie en mindset komen hier enorm naar voren. Geloof dan ook dat het wel lukt en herinner je waarom je begonnen bent en wat je er wel mee kan bereiken. De een bereikt zijn doel binnen 4 maanden, de ander binnen 2 jaar. Hier is geen pijl op te trekken en hangt van veel factoren af zoals:

  • Jouw inzet en kwaliteit van je content
  • Hoeveel blogs publiceer je per week
  • Gebruik je zoekwoordenonderzoek
  • Wie is je concurrentie en doe je het beter
  • Hoeveel blogs heb je al en is het realistisch om al inkomen te verwachten
  • Hoeveel bezoekers krijg je per dag (bekijk dit na 2-3 maanden pas) – verwacht niet teveel met 5 bezoekers per dag

Denk creatief en out of the box

Als je jouw affiliate website start, besef je dan dat je organisch bezoekers via Google krijgt. Maar dit duurt even. Wil je in kortere tijd meer bezoekers krijgen en de kans op commissies vergroten, denk dan out of the box.

Daag jezelf uit en zorg voor meer plaatsen waar jouw content gezien kan worden. Voorbeelden zijn Facebook, Instagram en Youtube. De laatste is de grootse bron van nieuwe bezoekers en kan je ook zeer effectief inzetten op je website. Heb je dus een blog geschreven, film dat je dit hebt gedaan (schermopname) en praat in het kort over je blog.

Vervolgen upload je deze video op je Youtube kanaal en link je naar je artikel. Vervolgens kun je in je artikel je Youtube video weer insluiten. Op die manier maak je je content rijker en dit waardeert Google. Je hebt nu 2 bronnen van verkeer naar je content en commissies.

Ook kun je de voortgang ervan vastleggen met Facebook en Instagram. Heb je een nieuwe artikel of nieuwe video? Deel het, praat erover en vergroot je bereik. Er liggen dus zeker meer kansen op succes dan alleen met je website. Key is dat je kwaliteit levert en dit deelt. Begin met 1 platform, ga dan naar 2 en zo verder. Dit biedt meer kans van slagen dan overal aanwezig willen zijn, maar dit niet waar maken.

Aan de slag met affiliate marketing

Hopelijk heb ik je in dit artikel niet teveel laten schrikken van wat er op het eerste gezicht wel bij affiliate marketing komt kijken, maar je niet direct ziet. Iedereen wil hetzelfde hiermee, geld verdienen en er wellicht een merk van maken en een grote website opbouwen. Maar we beginnen vaak vanwege de commissies die we bij anderen zien. Het begon voor mij echter bij deze affiliate marketing cursus.

Onthoud dit dat ook als je begint en onthoudt bovenstaande factoren als het even tegenzit of je jezelf afvraagt waar het mis gaat. Het gaat niet mis, het heeft gewoon tijd nodig. Uiteindelijk zal internet voor jou gaan werken en komt er een kantelpunt in je bezoekersaantallen, commissies en daarmee jouw doelen. Ineens heb je niet €2500 per maand als doel, maar €7500.,-

Deze doelen had Jacko zelf ook en je ziet waar het hem bracht. Zijn €7500,- per maand droom is nu bijna zijn dagelijkse inkomen. Start daarom zo snel mogelijk, heb geduld en een lange termijn vizier en bouw jouw affiliate website op. Dan kun je er misschien over 3 maanden ook van genieten!

Leer hoe je in 1 week jou affiliate website kan opzetten!

Ontdek dit unieke aanbod

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *