Affiliate marketing naast je huidige baan

Met een half uur per dag werken aan 100% passief inkomen?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Een veelgestelde vraag is of je met affiliate marketing kunt beginnen naast je huidige baan? Een vraag die voortkomt uit de sterke opkomst van dit verdienmodel. Want hoeveel tijd is er nodig is om er passief inkomen mee te verdienen. In dit artikel leg ik je uit waarom deze manier van affiliate marketing zo geschikt is, hoe jij ook kunt beginnen en wat je kunt verwachten.

Methode van affiliate marketing

De verschillende methoden om affiliate marketing toe te passen hebben elk hun voor- en nadeel. Kijk hierbij vooral naar wat bij jou past op korte, maar vooral ook op lange termijn.

De methode die ik gebruik werkt het beste op lange termijn: een website. Naarmate de tijd vordert, kom je erachter waarom dit model op lange termijn zo krachtig is.

Bij affiliate marketing krijg je door 1 of meerdere producten te promoten commissies als je een bezoeker kunt converteren. Dit gebeurd zodra een bezoeker het product bij de aanbieder (waarvan jij het product promoot) afneemt.

De kern van het model zit dus in de manier van promoten, het product dat je promoot en de bezoeker die je krijgt.

Als je hier over nadenkt, werkt een website hier heel goed voor. Ik geef je 10 reden waarom:

  1. Een website trekt organische bezoekers die jouw product al zoeken;
  2. Een website werkt met Google, een slimme zoekmachine waar mensen dagelijks talloze zoekopdracht invoeren en de beste resultaten zien;
  3. Jij kunt jouw verhaal goed op- en onderbouwen op jouw website, je kunt gebruik maken van de AIDA formule
  4. Je komt niet over als een sales pagina waarop 1 product gepromoot wordt waar verder geen informatie gegeven wordt.
  5. Je kunt met een website autoriteit uitstralen
  6. Je kunt jouw ervaringen delen en mensen oprecht helpen de juiste keuze te maken
  7. Je bouwt met een website aan een asset: een bron van inkomen die met de jaren alleen maar meer inkomen oplevert waar jij uiteindelijk niks voor hoeft te doen.
  8. Je bouwt aan een passief verdienmodel zonder randzaken zoals klantenservice, inkoop en locatiehuur.
  9. Je kunt prima meerdere producten tegelijkertijd promoten die elkaar complimenteren.
  10. Je geeft je bezoeker een fijne ervaring door relevante waarde te delen.
Diverse mogelijkheden met een eigen website

Hoe je begint met slechts een half uur per dag

Veelal onderschatten mensen wat ze kunnen bereiken door een half uur per dag aan hun doel te werken. Dit is 9/10 meer dan hier 1 volle dag aan te werken. Bedenk jezelf eens wat je doet op een dag. Buitenom werktijd, familie en vrienden, blijven er altijd momenten op een dag die je beter kunt benutten.

Om een affiliate website op te starten is starten met een half uur per dag genoeg. Als beginner, maar ook als gevorderde. De Affiliate Marketing Revolutie helpt je hierbij. Mijn website stond in 5 dagen online inclusief 1 artikel en ik was een beginner. Elke dag besteedde ik hier circa 1 uur aan.

Zoals in elk model, is het begin altijd even lastig, het is uitzoeken hoe wat werkt. Dit moet je onder de knie krijgen, maar het is makkelijker dan je denkt. Daar zorgt de cursus wel voor, aangezien je stap voor stap van a naar z gaat.

Jouw website kan in de basis al binnen 1 week staan en dit hoef je maar 1 keer te doen. Vervolgens werkt je deze basis uit naar een steeds groter wordende website (lees: meer artikelen). Als de basis staat, is het vooral een kwestie van artikelen schrijven en waar nodig je website aanvullen met meer informatie.

Consistentie

Afhankelijk van hoe makkelijk je tekst schrijft of hoe graag je die verdienmodel voor je wilt laten werken, is een zeer haalbaar streven om elke week 1 artikel online te zetten. Dit zijn, uitgaande van 1 rustdag, 6×0,5 is 3 uur per artikel. Een gemiddeld artikel heeft 1000-1500 woorden, maar ga uit van een artikel van minimaal 750 woorden om te beginnen. Hier zit je sneller aan dan je denkt. Als je toe hier leest, heb je al 675 woorden gelezen.

Hoe meer tijd je er voor over hebt, hoe sneller je zult groeien. Maar hier helpt de community waar je toegang tot krijgt je ook bij. Hier krijg je extra tips en trics die jou uitnodigen en uitdagen steeds beter te worden in wat je doet.

Wanneer zie ik resultaten?

Een vraag die veel mensen zich zowel terecht als onterecht afvragen. Jouw resultaten hangen namelijk direct af van jouw inspanning, het product, de manier van promoten en concurrentie. Er is weinig te zeggen over wanneer de eerste commissie binnenkomt. De drijven kracht hierachter is consistentie en relevantie. Heb jij een goed product gekozen en maak jij consistent relevantie artikelen met goede zoektermen, dan verhoog je je kansen aanzienlijk.

Laten we zeggen dat met de juiste toewijding en een beetje geluk de eerste commissies binnen 3 maanden haalbaar zijn. Dit lijkt lang, maar dat is korte termijn denken. Als je lange termijn denkt, dus 1-10 jaar vanaf nu, dan wordt de 1e commissie een beginpunt van opschalen en verbeteren van wat werkt. Je zult dan altijd achteraf zeggen, had ik maar doorgezet of wow, ik ben bij dat ik heb doorgezet.

Het uitblijven van resultaten is dan ook een grote demotivatie voor veel mensen en een van de redenen dat het geloof erin wegebt. Echter werkt het model prima, alleen is er te weinig geloof in jezelf dat het lukt.

Dit is precies de reden dat de community er dagelijks voor je is en waarom Jacko speciaal hiervoor een mindset training heeft gemaakt.

Van hard werken naar slim werken

Dit is de leukste fase in een organisch groeiende affiliate marketing website. Deze fase komt nadat je maandelijks steeds meer commissies krijgt en dus ziet wat werkt. Je gaat dan langzaam van hard werken naar slim werken, maar wat houdt dit in?

Allereerst ga je kijken wat voor je werkt. Op welke link wordt het meest geklikt, waar komen de commissies vandaan en welke artikelen zijn dit. Als je dit weet, weet je dus waarop je verder kunt en kun je slimmer gaan werken. Je kunt artikelen gaan optimaliseren, dus teksten verbeteren of herschrijven. Beter call to action maken en vooral meer relevante content schrijven die aansluiten bij wat werkt.

Opschalen

Je zult merken dat je zodra je weet wat er aanslaat bij jouw bezoekers en je hier meer van gaat bieden en ook beter in wordt, dat commissies zullen toenemen. Google gaat jouw website namelijk steeds beter waarderen omdat je meer bezoekers krijgt en die langer op je website verblijven. Ook waardeert Google dat je meer relevantie artikelen plaatst en weet wat jouw bezoekers willen zien.

Naast het verbeteren van je website, kun je ook starten met adverteren op Google. Er is namelijk nu een goede basis: je krijgt organisch commissies, je trekt steeds meer bezoekers en je ziet wat werkt. Nu kun je via Google Adwords jouw artikel ook gaan adverteren. Hier zal ik nu niet verder op ingaan, maar dit wordt uitgebreid behandeld door Jacko wanneer je serieus aan de slag wilt gaan met affiliate marketing.

Hoe begin je?

Zoals gezegd is het voordeel aan dit verdienmodel dat je het prima naast je huidige baan kunt opzetten. Met een half uurtje per dag kun je dagelijks voldoende doen om voortgang te zien en van niets iets te maken. Als jij het ervoor over hebt om deze tijd vrij te maken, dan kun je om te beginnen als 30 dagen testen of het echt is voor je is. Dit is namelijk de bedenktijd.

Je kunt op eigen kracht proberen een website op te zetten, ik zou aanraden om voor het bedrag van slecht €47,- een investering te maken in de Affiliate Marketing Revolutie. Op deze manier werk jij ook doelgericht en efficiënt in ieder half uur dat je eraan besteedt en kun je daadwerkelijk na enkele dagen online staan.

Bevalt de cursus niet, dan kun je je geld terug vragen, werkt het wel dan kun je vanaf nu gaan werken aan een financieel vrij leven. Dit houdt voor mij in dat mijn kosten volledig gedekt worden door mijn passieve inkomsten. Voor jou kan dit anders zijn, maar het is sowieso realistisch.

Zodra je de cursus hebt, wordt je ingeleid in alles wat er bij affiliate marketing komt kijken, maar wel in behapbare delen. Je kunt dus daadwerkelijk je progressie zien en iets opbouwen dat over 10 jaar nog werkt.

Het moment van de cursus en de community waar je toegang tot krijgt is mede jouw motivatie en stok achter de deur om er een succes van te maken. Vragen zoals, wat moet ik promoten, hoe werkt promoten, kan ik wel een artikel schrijven en hoe zit een goede website eruit, zijn basisonderdelen die uitgebreid belicht worden. Niet voor niks dat al 8.000 mensen je voor gingen.

Het werkt als jij eraan werkt en erin gelooft.

affiliatie marketing revolutie

Heb jij er dagelijks een half uur voor over om aan een bewezen passief verdienmodel te werken?

Ik ga ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *