Cruciale tips voor beginnende crypto traders

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Je bent zeker niet de eerste die in de crypto trading boot stapt en zeker ook niet de laatste. Crypto traden voor beginners is sterk in opkomst en er worden zowel vele duizenden euro’s mee verdient als verloren. Steeds meer beginners zien in dat crypto een grote toekomst tegemoet gaat. Als trader kun je hier optimaal van profiteren, mits je weet hoe.

Er zijn een aantal trainingen op de markt die jou hier als beginner goed in begeleiden en de know how van het traden leren. Het is een nieuwe manier van geld verdienen, maar ziet er aan de buitenkant vaak mooier uit dan dat het daadwerkelijk is. Start dus met goed onderzoek. Om je op weg te helpen heb ik een aantal goede tips voor.

Wees niet blind voor de realiteit

Ook ik ben hier wel eens ingetrapt, al verloor ik er gelukkig bijna geen geld mee. De buitenwereld van een crypto cursus (de marketing) om te leren traden in crypto zag er veelbelovend uit. Ik las veel succesverhalen, kon antwoorden vinden op al mijn vragen en zag mooie perspectieven voor me. Met de juiste technieken op de juiste momenten kon je er leuk aan verdienen en zelfs meekijken met de experts zelf. Doe dus altijd onderzoek als je start.

De realiteit is echter dat je traden serieus moet nemen en niet als bijzaak. De meest succesvolle traders zijn er dagelijks mee bezig en weten erg goed wat er in de cryptomarkt speelt en hoe ze hierop moeten anticiperen. Als jij het ziet als iets om erbij te doen en er af en toe naar kijkt, kun je de mist in gaan.

Circa 95% van alle cryptotraders falen namelijk en denken er te licht over. Ze onderschatten hoe moeilijk het is om (super)winstgevend te traden, laat staan om niks te verliezen. Het beeld van €100 investeren en er €500 voor terug krijgen in een week of zelfs dag klinkt veel interessanter dan €100 investeren voor een lange termijn het de markt zijn werk laten doen.

Crypto traden als beginner is dus zeker niet onmogelijk, maar het is en blijft een vak waar je dagelijks mee bezig bent of beter gezegd, wilt zijn. Als je eraan begint, lijkt het me namelijk dat je er onder de knie wilt krijgen.

Een goede en zeer complete training om jou dit te leren is de Crypto Masterclass. Met 700 uitstekende reviews, is dit de cursus als je dit vak wilt leren en er daadwerkelijk geld mee wilt verdienen. Lees hier mij review.

Wat houdt crypto traden in?

Voor de duidelijkheid licht ik graag eerst even toe wat crypto traden precies inhoudt. Zo zitten we op dezelfde pagina, wel zo handig. De cryptomarkt staat bekend om de grote volatiliteit. Dit is de mate waarin de koersen van dag tot dag bewegen. Bij aandelen is dit bijvoorbeeld niet zo heftig, maar met crypto kan dit 20-30% per dag zijn soms. Dit is ook zeer afhankelijk van welke cryptomunt je op het oogt hebt,

Een munt wordt volatiel wanneer er veel beweging is in de markt, de prijs gaat hierdoor op en neer. In crypto wederom is dit dus hard omhoog of omlaag. Door midden van trading met technische analyse kun je hier als crypto trader gebruik van maken. Met technische analyse bestudeer je namelijk grafiekbewegingen en kun je op basis van het verleden, de toekomst goed leren inschatten en hier gebruik van maken.

Toch is het leren lezen van trends en grafieken niet alles. Dit is helaas ook waar veel beginners maar ook experts nat op gaan. Een ander belangrijk punt is dat je de juiste instap- en uitstapmomenten leert zonder hierbij emotie te hebben. Weet je niet wanneer je erin of eruit moet, heb je geen strategie en handel je uit hoop, dan ben je puur aan het gokken.

Een duidelijke strategie en emotietraining is dan ook een van de onderwerpen waar de Crypto Masterclass veel aandacht aan geeft. Deze bepalen namelijk mede hoe succesvol jij wordt in traden. Beheers je namelijk een strategie en je emoties, dan heb je te maken met goed risicomanagement.

Waarom is crypto traden zo populair?

Veel heeft te maken met de prijs van bitcoin en de hypes die aan en uit gaat over altcoins zoals de Dogecoin. Deze bereiken erg snel media en daarmee worden veel mensen wakker. Bitcoin in het bijzonder is populair omdat deze in een bullish market zit en mensen wachten wanneer deze gaat stijgen. Logisch gevolg is dat mensen zich in crypto willen verdiepen. Zowel op lange termijn als traden op korte termijn.

In het algemeen kunnen we stellen crypto sowieso populairder wordt. Hier liggen veel oorzaken aan ten grondslag. Kijken we naar de trend in crypto traden voor beginners dan wordt dit ook populairder. Reden hiervoor zijn:

  • Bitcoin biedt veel ruimte voor winstgevende trades op dit moment
  • Doordat de cryptomarkt zo volatiel is, kun je hier als trader slim gebruik van maken (mits je weet hoe het moet)
  • Je bepaalt je eigen uren en bent vrij om te traden wanneer jij dit wilt
  • Veel potentie om geld te verdienen met de juiste mindset!
  • Eigen baas
  • Je zet je geld aan het werk en je leert de kracht van compounding.

Cruciale tips voor beginners die crypto traden

Dan nu tips waarvan ik denk dat je ze als beginner zou moeten weten, voordat je ook een euro investeert.

24/7 open cryptomarkt

Een kans en een valkuil voor veel beginners en zelfs experts. In tegenstelling tot de aandelenmarkt, is crypto altijd bezig en open. Dit betekent dat je dus altijd toegang hebt tot de markt. Dit kan het gevoel geven dat je altijd moet traden, terwijl dit zeker niet zo is. Sterker nog, als je een hele dag zou willen traden, kun je rekenen op vermoeidheid en verslappen van de aandacht op de juiste momenten.

Hierdoor gaat emotie een rol spelen, je ziet namelijk altijd kansen. FOMO komt dan om de hoek kijken en zo ook mogelijk verlies. Een oplossing hiervoor is het leren van een strategie van experts. Op die manier leer je op welke momenten je de markt in moet en wanneer je eruit gaat.

Rekening houden met je saldo

Handelen in crypto kan complex zijn, vooral bij altcoins. Het vereist gevoel, ervaring en geduld om de juiste kansen te pakken. Dit is ook waarom beginners vaak eerst verlies lijden (fear & greed) en later, als ze het volhouden, manieren vinden om winst te maken. Zo schatten beginnende traders hun traden te rooskleurig in.

Het succes wordt vaak afgemeten aan dollar waarde op dat moment. Vaak echter zouden ze meer winst hebben gehad als ze voor uitbetaling in bitcoin hadden gekozen. Dit is ook een groot verschil t.a.v. aandelen, waar je dollars verliest of verdient. Nu heb je te maken met dollars en Bitcoin.

Geen toegang barrières

Je hebt als trader in crypto niet te maken met drempels waarna je tot de markt kan worden toegelaten. Je kan al met een euro starten als je wil en bijna iedereen kan het. Als beginnende trader is dit super interessant, maar ook riskant. Je kan namelijk vrij snel verlies draaien als je gewoon start zonder plan of strategie. Geloof daarom niet teveel in ”get rich quick”. Het feit dat je met een paar euro kan starten, wil niet zeggen dat je volgende week rijk bent.

Leer van experts als je geld wil verdienen

Klinkt het voor de hand liggend? Toch is het niet zo. De cryptomarkt kent genoeg mensen die er volop in bezig zijn, het goed ”lijken” te doen, er volop over posten op bijvoorbeeld TikTok en zo zeggen jou te kunnen helpen.

Wil je echt leren traden als beginner, leer het dan direct van experts. dit kan een investering zijn, maar je leert het sneller, maakt sneller winst en je staat er nooit alleen voor. Een goede training, uitgelegd door experts is de Crypto Masterclass. Doe hier zeker eens onderzoek op.

Risicomanagement is geen luxe

Crypto traden voor beginners is vaak leuk, uitdagend en iedereen is op zoek naar de winst. Toch kan jij jezelf niet vergelijken met iemand anders. Ook niet in wat je kan traden als het om geld gaat. Zorg ervoor dat je altijd trade met geld dat je kunt missen. Zelfs de meer ervaren mensen doen dit.

Als jij met geld trade dat je niet kan missen en je verliest het, heb je slecht risicomanagement. Kun jij die 100 euro missen die je inzet, dan loop je feitelijk geen risico. Dit is ingecalculeerd.

crypto cursus

Leer traden in crypto met experts en start direct goed!

Bekijk de GRATIS training

Over Alles Over Crypto (eigenaar Crypto Masterclass)

Wil je een kijkje achter de schermen? Hierbij deel ik een video en voorproefje van Alles Over Crypto waarin zij kort uitleggen welke crypto’s je het beste kan kopen.

Ga voor het laatste crypto nieuws naar Coinliners.nl!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *