Eenvoudig crypto kopen en uitbetalen via Bitvavo

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Voor wie wil investeren in crypto is Bitvavo een veilige en bekende broker om te starten. Het is een Nederlandse de broker die jouw in staat stelt om crypto aan te kopen. Dit is een eenvoudig en zeer overzichtelijk proces. Echter wil je als investeerder ook makkelijk terug naar cash kunnen als je dit nodig hebt of wanneer je je winst eruit wilt halen. Crypto uitbetalen is net als de aankoop ervan net zo eenvoudig.

Hoe eenvoudig het ook is en klinkt, dit is precies de reden waarom Bitvavo zo bekend, vertrouwd en groot is geworden. Het wordt jou als klant makkelijk gemaakt om toegang te krijgen tot crypto, maar ook om het terug te halen wanneer jij wit.

Kies jouw broker

Om crypto uit te laten betalen heb je altijd een broker nodig, dit kan Bitvavo zijn of Bitcoinmeester, maar zonder broker lukt uitbetalen niet. Een broker zoals Bitvavo is namelijk in staat om om jouw crypto, bitcoin bijvoorbeeld om te zetten naar euro’s. Om dit te doen brengt een broker wel kosten in rekening in de vorm van handelskosten.

Je kunt nu alle brokers gaan vergelijken, maar op Binance na, kom je bijna altijd op Bitvavo uit. Dit is een goedkope broker (qua kosten) en werkt erg efficiënt. Wil je graag meer weten over deze broker, lees dan hier mijn Bitvavo review.

Crypto naar je broker sturen

Mocht je crypto al bij een broker staan, dan kun je deze stap overslaan. Zo niet, dan moet je jouw crypto eerst naar een broker versturen. Wat je hiervoor moet doen is naar de wallet gaan waar je crypto nu staat. Vervolgens log je in of registreer je je gratis bij Bitvavo of een andere broker naar keuze. Hier voer je vervolgens de verplichte verificatie uit. Het is bij wet onmogelijk om het zonder verificatie te regelen.

Als je zowel in je wallet zit als in je broker account volgens er een paar stappen:

 1. Ga naar je huidige crypto wallet (niet die van je broker, maar waar je crypto nu staat)
 2. Zoek naar de mogelijkheid/knop/functie om een opname van jouw crypto te starten. Woorden als Send/Versturen/Opnemen kenmerken deze functie. Klik op deze functie. Je wallet vraagt nu logischerwijs om een locatie waar je je crypto heen wilt sturen.
 3. Log nu in bij je broker als je dit nog niet gedaan hebt (of als je automatisch bent uitgelogd uit veiligheidsoverwegingen)
 4. Klik nu in het dashboard van in dit geval Bitvavo op de cryptomunt die je wilt ontvangen. Bitcoin bijvorobeeld.
 5. Klik vervolgens op het tabblad storten.
 6. Nu kun je je wallet adres (code) kopieren
 7. Plak dit adres bij je huidige wallet (waar je crypto staat) als ontvangstadres
 8. Zorg ervoor dat het adres bij Bitvavo en het geplakte adres in je wallet 100% kloppen. Neem hier de tijd voor en haast je zeker niet. Een fout kan namelijk niet hersteld worden om jij verantwoordelijk bent voor jouw crypto.
 9. Alles klopt? Klik op versturen of opnemen en bevestig jouw transactie. 9/10 keer moetje hiervoor een 2FA code gebruiken en een bevestiging per e-mail. Alles voor de veiligheid.

Nu wordt je crypto verstuurd naar Bitvavo. Dit kan een paar minuten duren. Zodra het gelukt is krijg je van Bitvavo een melding.

Crypto uitbetalen bij Bitvavo

Crypto laten uitbetalen met Bitvavo werkt net zoals het opnemen ervan, maar dan andersom. Alles wat je nodig hebt is het dashboard van in dit geval jouw Bitvavo account, waarna je de volgende stappen onderneemt:

 1. Je logt in op je account (als je dit nog niet bent)
 2. Klik vanuit je dashboard op de munt die je wilt verkopen
 3. Klik vervolgens op verkopen (tabblad naast kopen)
 4. Geef nu aan hoeveel bitcoin je wilt verkopen (logischerwijs kan niet meer zijn als wat je in beheer hebt)
 5. Je ziet nu direct hoeveel euro je weer ontvangt en de handelskosten die je erover betaald. Deze zijn maximaal 0,25% (erg laag vergeleken met competitie.
 6. Klik op verkopen en Bitvavo zet nu jouw crypto om in euro’s in je account.

Van je account naar je rekening

We zijn er nog niet, want nu staan je euro’s nog op je account in Bitvavo. Je ziet dit staan als een tegoed in dashboard. Je kunt deze vervolgens eenvoudig daadwerkelijk naar jouw rekening laten storten. Hiervoor:

 1. Log je in op je account als je nog niet ingelogd bent
 2. Klik je op tegoed opnemen
 3. Geef vervolgens aan hoeveel van je tegoed je wilt opnemen
 4. Selecteer vervolgens je bankrekening en klik op doorgaan
 5. Vervolgens moet je de opname die je wilt doen controleren
 6. Voer nu de 2FA code uit ter controle en verificatie en klik op bevestigen

Binnen maximaal 2 werkdagen zal Bitvavo je opgenomen tegoed uitkeren en wordt dit op je rekening bijschreven. Afhankelijk van hoe vaak je opnames doet, gebeurd het sneller (zelfde dag) als je het met enige regelmaat en op kantooruren doet.

Misschien komen de stappen als ”veel” over, maar elke stap is binnen enkele minuten gedaan. Zeker als je het vaker doet en bekend met met het platform. Crypto uitbetalen wordt daardoor erg eenvoudig.

bitvavo

Met Bitvavo is crypto kopen en uitbetalen eenvoudig en overzichtelijk

Maak nu gratis jouw account en verhandel je eerste €1000 zonder transactiekosten

Gratis Bitvavo account aanmaken

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *