Betrouwbaarheid Bitvavo als handelsplatform en app

Lees alles over deze Nederlandse marktleider!

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
bitvavo

Zijn het Bitvavo handelsplatform en de app betrouwbaar? Hiervoor heb ik zowel de app als het platform beoordeeld. Ik deel mijn ervaringen over een van de snelst groeiende crypto handelsplatformen in Nederland.

Bitvavo is nog een vrij jonge broker en heeft een duidelijk doel: de kloof tussen traditionele en digitale valuta overbruggen. Met traditioneel bedoel ik onze Euro, met digitaal bedoel ik cryptocurrency. Denk aan Bitcoin, Ethereum etc.

Bitvavo wil een belangrijke rol spelen in opkomst van de crypto. Dit wil het doen door het platform gebruiksvriendelijk en toegankelijk te maken voor miljoenen gebruikers in heel Europa. De visie van Bitvavo is om het beste uit 2 werelden te bieden. Het gebruiksgemak van een handelsplatform en de lage kosten van een cryptocurrency exchange. Hierin wil het Europees marktleider worden.

Omdat crypto in steeds meer opkomst is en gekocht worden bij meerdere handelsplatforms, kan het even zoeken zijn naar de voor jou meest geschikte. Want wat is goed en wat is betrouwbaar? Lees snel verder en kom erachter of Bitvavo bij jou past!

Wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande link en maak een gratis account!

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een crypto handelsplatform waar je in cryptocurrency kunt handelen. Bitvavo is marktleider in Nederland en heeft als visie marktleider te worden in Europa. Het platform is in 2018 opgericht en is zodoende een vrij jong platform. Wat het platform anders maakt als andere, is de gebruiksvriendelijk. Om marktleider te worden in een opkomende markt, moet je veel klanten hebben. Gebruiksvriendelijkheid speelt hierin dus een grote rol. Denk hierbij aan goedkope transactiekosten en een snelle klantenservice.

Grootste pluspunten Bitvavo:

 • Je kunt tijdelijk tot €1000 tranactievrij handelen
 • Het is het goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland
 • Ze hebben een begrijpbare app en website en een geavanceerd deel speciaal voor handelaren
 • Goede klantenservice
 • Veilig betalen met iDEAL, Bancontact, Sepa Instant of creditcard
 • Verzekerde crypto wallets
 • Je kunt tot 10,5% rente over je investering ontvangen
 • Hoge IT beveiliging en aparte stichting voor tegoeden
Bitvavo betrouwbaar banner

Bitvavo aanbod

Bitvavo biedt ruim 50 cryptomunten aan op hun platform. Klik hier voor meer informatie over deze munten. Dit zijn lang niet zoveel munten als dat er daadwerkelijk bestaan, maar daar is een goede reden voor. Voordat er een munt wordt toegevoegd, ondergaat deze een strenge keuring. Zo moet de munt zichzelf reeds bewezen hebben en een duidelijk doel hebben.

Op dit gebied is Bitvavo een stuk strenger dan andere brokers. Een goed teken als je het mij vraagt, want wat je koopt, is vooraf gecontroleerd. Andere brokers durven ook al munten toe te voegen nadat deze ook op de Binance zijn toegevoegd. Het nadeel hiervan is dat de munt alsnog uit de lijst verwijderd wordt door bijvoorbeeld inactiviteit en laag volume.

Is Bitvavo betrouwbaar als crypto exchange?

Als je je aanmeld zijn je gegevens en je tegoeden, Bitvavo’s grootste prioriteit. Zo bieden ze een scala aan veiligheidsopties en maatregelen. Denk aan:

 • Tweestapsverificatie
 • Veiligheidsnotificaties
 • Opname whitelist (veilig om te handelen)
 • Anti-Phishing beveiliging (tegen ongewenste bezoekers)

Toegang via de website is elke keer via jou inloggegevens en tweestapsverificatie. Via de app kun je dit 1x instellen en moet je vervolgens je persoonlijke code invoeren (wordt gevraagd bij aanmelding). Bitvavo doet er dus alles aan om veiligheid te garanderen. Hiervoor worden de nodige maatregelen getroffen om je account veilig te houden. Hieronder een kort overzicht:

 • Bitvavo is gevestigd in Nederland en neemt alleen Europese klanten aan. Hiervoor volgen ze het KYC beleid: Know Your Customer en de Wwt: Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.
 • Het geld dat je op je rekening stort, wordt niet beheerd door Bitvavo zelf. Hiervoor hebben ze een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Zo lopen je accounts geen risico, mocht het bedrijf ooit failliet gaan.
 • Je krijgt direct een email als er een inlogpoging is vanaf een onbekend apparaat. Als het apparaat klopt, moet je alleen even bevestigen via een link in je email.

Crypto kopen op Bitvavo

Duidelijk is nu dat Bitvavo klantvriendelijkheid hoog heeft staan. Dit zie je terug in het gebruiksgemak als je je aanmeld en de website werkt erg intuïtief. Je ziet wat je moet zien en meer niet. Dit geldt ook voor het kopen en verkopen van crypto. Alle afleiding is weggenomen. Dit maakt dat de website er straks uit ziet. dit is precies waardoor het gebruiksgemak en mijn tevredenheid erover goed is.

Volg dit stappenplan om crypto’s aan te kopen:

 1. Registreer een account bij Bitvavo (klik hier om te starten).
 2. Voer bij het registeren altijd je echte gegevens in! Geen spam adres o.i.d.
 3. Ga akkoord met de voorwaarden en rond de registratie af.
 4. Log in zodra je per e-mail je account hebt geverifieerd.
 5. Als je eenmaal aangemeld bent, klik je in het dashboard op tegoed storten (om crypto te kopen moet je namelijk een tegoed hebben).
 6. Voer het bedrag in dat je wilt investeren en selecteer de gewenste betaalmethode.
 7. Klik op doorgaan en rond de betaling af.
 8. Er staat nu een tegoed op je account. Dit kun je nu investeren in bitcoin en crypto.
 9. Zoek via het dashboard naar de crypto die je wilt kopen.
 10. Klik erop en voer op het bedrag in of het aantal crypto dat je wilt kopen.
 11. Klik op kopen.
 12. Je hebt nu succesvol crypto gekocht.

Een logische voorwaarde voor als je wilt kopen is dat je voldoende tegoed op je account hebt. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de juiste bankgegevens worden gebruikt met de juiste naam. De aangekochte crypto staat vervolgen direct in je wallet. Bovenstaand stappenplan gaat op voor elk munt.

bitvavo betrouwbaar bitcoin

Crypto verkopen en laten uitbetalen

Stap 1 was een account maken via Bitvavo, stap 2 was om er een tegoed op te zetten. Maar als je crypto wilt verkopen, moet dit net zo makkelijk gaan. Hiervoor gleden de volgende stappen:

 1. Ga via het dashboard naar de gewenste munt. Bitcoin bijvoorbeeld.
 2. Zorg dat niet het tablad kopen maar verkopen actief staat.
 3. Voer in hoeveel je wilt verkopen.
 4. Klik op verkopen.
 5. Het bedrag wordt direct terug in Euro’s bijgeschreven in je tegoed (tegen de op dat moment geldende koersen).
 6. Ga nu naar je dashboard en klik op tegoed opnemen.
 7. Voer in hoeveel tegoed (alleen in Euro’s nu) je wilt opnemen en selecteer vervolgens je bankrekening.
 8. Klik nu op doorgaan, voer de 2FA uit en het geld wordt teruggestort op je rekening.

Je kunt er vanuit gaan dat je binnen een half uur tot maximaal een (werk)dag, het geld terug op je rekening hebt staat. Duurt het langer, wat mij nog niet overkomen is, dan kun je helpdesk om hulp vragen.

Bitvavo kosten en fees

Een belangrijk punt bij elk handelsplatform en de keuze ervoor, zijn de (transactie)kosten en fees. Bitvavo is erg goedkoop in en daarmee interessant. Het aanmaken van een account is helemaal gratis.

Zodra je gaat handelen is het niet altijd 100% duidelijk welke transactiekosten er per transactie gerekend worden. Zo kunnen ze hoger uit dat je dacht. Hier heeft Bitvavo een simpele regel voor: ze rekenen per transactie maximaal 0,25% fee. Goedkoop in vergelijking met andere brokers, maar tevens zeer transparant aan de voorkant.

Een trucje dat bepaalde brokers gebruiken is het laten zien van transactiekosten van een cryptomunt. Zo kom je namelijk gunstiger in vergelijkers. Echter kopen mensen niet altijd een hele cryptomunt en blijkt vaak achteraf dat je meer betaald. Elke transactie, groot of klein, heeft bij Bitvavo de bovengenoemde fee.

Om het nog ieits interessanter te maken is dat ondanks de lage transactiekosten van Bitavavo, je deze nog lager kunnen krijgen. Als je frequent handelaar bent bijvoorbeeld. Bekijk daarvoor onderstaand overzicht.

Bron: https://bitvavo.com/nl/fees
 • Volume (30D): Gebaseerd op handelsvolume in laatste 30 dagen (wordt per 24h uur geüpdatet).
 • Taker kosten: Standaard transactie die direct worden uitgevoerd.
 • Maker kosten: Transactiekosten die niet direct worden uitgevoerd, maar pas zodra de prijs een bepaald punt bereikt.

Bitvavo wallet of crypto wallet

Voor elke aangeboden cryptomunt biedt Bitvavo een een eigen wallet. Dit komt er op neer dat iedere gebruiker zijn eigen ”ontvangstadres” (is een soort code) krijgt om hierop zijn crypto te beheren. Zo hebben bitcoin en elke andere Altcoin aparte wallets. Zodra je een bitcoin koopt, wordt je tegoed in je bitcoin wallet dus aangevuld (volledig automatisch).

Ook kun je je crypto versturen naar een andere wallet. Een hardware wallet is hier een voorbeeld van. Stel dat jij €5000 euro aan crypto in je wallet hebt staan, dan kun je overwegen om dit vermogen veiliger te stellen. Een hardware wallet is hier een goed middel voor. Deze wallet is soort externe schrijf, zie het als een grote usb stick en staat niet in verbinding met internet.

Wil jij bitcoin sturen naar iemand anders, dan moet diegene wel een bitcoin wallet hebben. Je kunt alleen crypto van dezelfde soort naar een soortgelijke wallet sturen. Etherium sturen naar een bitcoin wallet lukt bijvoorbeeld niet.

Bitvavo app

Bitvavo is nog een jong bedrijf, maar timmert ondanks dat hard aan de weg. Het platform heeft vorig jaar de website een facelift gegeven. Daarnaast hebben ze een zeer praktische app op de markt gebracht. Deze app is bereikbaar voor zowel Android als iOS apparaten. Met de app kun je net zo makkelijk als op desktop, je crypto beheren.

Crypto kopen en verkopen kan dus net zo makkelijk via desktop/laptop als via mobiel. Je krijgt via de app overigens alleen de basis interface. Voorlopig moet je de geavanceerde interface nog via desktop benaderen.

Is Bitvavo betrouwbaar als handelsplatform?

Hoe betrouwbaar een platform ook is, alles begint bij jou als gebruiker. Vergelijk het met een auto. Hier kunnen nog zoveel kreukelzones, airbags en gordels in zitten, jij rijd de auto en ben dus verantwoordelijk.

Bij Bitvavo is dit net zo. Zorg dus al je je aanmeld dat je niet het makkelijkste e-mail adres gebruikt (tip: maak er een apart e-mail adres voor aan). Ook je wachtwoord mag complex zijn. Als je dit doet, doet Bitvavo de rest. Denk hierbij aan 2FA, veiligheidsnotificaties, gezichtsidentificatie en anti-phishing beveiliging.

Het merendeels van de crypto’s staat opgeslagen in wallets die niet in verbinding staan met internet. Een zogenaamde cold wallet. Deze cold wallets worden opgeslagen in Nederlandse kluizen die voldoen aan de hoogste veiligheidscategorie. Hiervan zijn meerdere locaties en worden 24/7 in de gaten gehouden.

Bitvavo ondergaat ook jaarlijks diverse audits en maakt gebruik van gecertificeerde datacenters. Tot slot worden medewerkers, voordat ze worden aangenomen volledig gescreened. Alle tegoeden die op Bitvavo worden gestort zijn onderdeel van de Stichting Bitvavo Payments en niet van Bitvavo B.V. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan zijn de tegoeden veilig. Deze maatregelen maken dat dit platform alles doet voor tevreden klanten.

Bron: https://nl.trustpilot.com
Mijn Bitvavo ervaring
Mijn Bitvavo ervaring

Beoordeling door Leon,

04 feb 2021
5

Ik maak nu sinds een jaar gebruik van Bitvavo en 2 dingen die me opvallen zijn de beveiliging en het gebruiksgemak van het platform. Ik ben geen voorstander van veel toeters en bellen en die kreeg ik dan ook niet. Instinctief wordt je al naar de juiste navigatie op het platform geleidt en is handelen eenvoudig. Bitvavo komt dus zeker na wat het beloofd.

Ik heb de klantenservice wel getest, door enkele vragen te stellen over het platform, maar ik heb de service nog niet nodig gehad.

bitvavo

Maak nu gratis een Bitvavo account aan en handel tijdelijk zonder transactiekosten en fees!

Gratis account aanmaken
Wat zijn de handelskosten op Bitvavo?

Bitvavo reken maximaal 0,25% aan handelskosten per transactie. Per transactie zie je exact hoeveel fee je betaalt.

Hoeveel cryptovaluta’s biedt Bitvavo aan?

Momenteel biedt Bitvavo ruim 50 cryptovaluta aan tegen Euro of BTC

Hoe kan ik tegeoeden storten op Bitvavo?

Je kunt kiezen uit meerdere betaalmethodes zoals iDEAL, Bancontact en creditcard. Ook kun je crypto storten en ermee handelen

Is dit platform geschikt voor beginners?

Ja, hier heeft Bitvavo veel aandacht aan besteed. Het proces is nagenoeg hetzelfde als een aankoop op een website. De navigatie is duidelijk en informatie transparant.

Is het platform geschikt voor ervaren mensen?

Ja, hiervoor heeft Bitvavo de geavanceerde interface ontwikkeld. Hier kun je als trader van nog lagere tarieven gebruik maken en speciale orders invoeren.

Met welk bedrag kan ik al starten?

Omdat Bitvavo zich op elke handelaar richt, kun je al investeren van €1,-.

Ik zit bij een andere broker, kan ik ook overstappen?

Ja, dit is zelfs vrij eenvoudig. De helpdesk biedt hier ook prima ondersteuning in.

Gerelateerde artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten