DeGiro review 2021 – Starten met geld beleggen en verspreiden

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

DeGiro Review 2021. Wie wil starten met beleggen in aandelen, opties, obligaties, ETF’s etc. komt in Nederland al snel bij DeGiro uit. Niet zo gek ook, want DeGiro is niet alleen de goedkoopste broker van Nederland, maar ook de grootste. Sinds COVID-19 is er een constante wachtrij voor mensen die hier willen starten waarbij je soms letterlijk tienduizenden wachten voor je hebt.

Los van de feiten dat de DeGiro goedkoop is, groot en bekend is en vriendelijk voor elke gebruiker, is een andere reden van deze toestroom de inflatie. Het feit dat we steeds minder kunnen kopen voor ons geld en dat de rente er niet meer is, laat steeds meer mensen beseffen dat je geld beter aan het werk kunt zitten. Beleggen is een van deze mogelijkheden en kan bij DeGiro. Meer hierover in deze DeGiro Review.

Over DeGiro

DeGiro is een online broker/handelsplatform dat geld beleggen voor iedereen mogelijk maakt. Ik zie het als een van de vele vormen van online geld verdienen voor lange termijn. Ooit begon het bedrijf als platform voor alleen professionele partijen, tegenwoordig is het de grootste broker in Nederland voor particuliere beleggers zoals jij en ik. Laat je overigens niet misleiden door het feit dat het Nederlands grootste broker is, het bedrijf is op dit moment namelijk actief in 18 (!) Europese landen. Hier profiteren beleggers in deze landen van zeer concurrerende beleggingstarieven.

DeGiro helpt haar klanten op de beurs, je kunt hier als beleggers producten kopen om zo je vermogen te beschermen en te laten groeien. Enkelen van de factoren die deze broker groot heeft gemaakt is de betrouwbaarheid, transparantie en hoge klantgerichtheid. Onderwerpen die voor een gemiddelde broker erg belangrijk zijn omdat je je geld erin belegt.

Sinds 2020 is DeGiro de samenwerking aangegaan met Flatex. Een van de best beoordeelde online brokers in Duitsland met ruim 370.000 klanten.

banner degiro

Aanmelden bij DeGiro

Een account aanmaken bij deze broker is vrij eenvoudig en en geheel gratis. Het enige nadeel waar je nu misschien mee te maken kan hebben is een wachtrij. De aanloop van mensen die er een account willen is groot. Als je er eenmaal door bent, wordt je door alle stappen geloodst welke ook allemaal logisch zijn. Om te beginnen klik je simpelweg op ”open een rekening”. Dit is je beleggingsrekening waar je later geld op kan storten om mee te beleggen.

Vervolgens wordt je gevraagd om standaard login gegevens in te vullen. Op de e-mail die je gebruikt, krijg je een bevestingsmail om je account te activeren. Je krijgt nu een nieuw scherm te zien van DeGiro waar je aanvullende gegevens van jezelf in moet vullen.

Een vraag die misschien vreemd kan overkomen, is de vraag of je een persoon uit de US bent. Ook al ben je dit niet, DeGiro wil dit weten omdat je dan met andere belastingregels te maken hebt. Hier kun je dus gewoon aangeven dat je Nederlandse bent.

Nu wordt je ook gevraagd om je bankrekening te koppelen. Hiermee kan je straks geld storten. Ook wordt je gevraagd om je nationalteit en ID bewijs of paspoort. DeGiro werkt Europees en wil graag weten met wie ze zaken doen. Al deze informatie is nodig omdat je gaat werken met een financieel product. Hier zitten conform de wet regels aan verbonden.

Geld storten op je account

Als alles in ingevuld en geverifieerd kun je starten met beleggen. Hier heb je uiteraard geld voor nodig, en via de eerder gekoppelde rekening kun je dit met bijvoorbeeld iDEAL op je account storten. Dit doe je door rechtsboven in het menu ‘geld in- en uitboeken” te kiezen. Vervolgens stort je een bedrag over en ben je klaar om te starten.

Hoe begin je?

Een beetje afhankelijk of je weet hoe een broker uit kan zien, kan de eerste keer even overweldigend aanvoelen. Je ziet veel informatie namen, getallen en positieve en negatieve koersen. Uiteindelijk is het net als auto leren rijden, als je het een paar keer doet, went het vanzelf.

Toch is deze broker erg gebruiksvriendelijk en kun je er erg gemakkelijk mee beleggen. Je hebt geen dag nodig om dit platform te begrijpen, als je overal even op klikt of aandacht aan geeft zie je dat het best logisch is opgezet.

De belangrijkste schermen op een rij:

Dashboard

Dit is altijd het eerste scherm waarin je terecht komt. Je ziet er altijd een overzicht van de markt en de marken waarin je kan handelen. De Nederlandse beurs heet de AEX (Amsterdam Exchange Index). Hieronder zie je een grafiek die het aantal punten van de AEX aangeeft. Zo kun je zien hoe de beurs het doet. Met het tijdspad kun je aangeven welk tijdsframe jij wilt zien.

Wat hier onder meer nog handig is om te zien zijn belangrijk nieuws zoals cijfers die belangrijk zijn als je in bedrijven wilt beleggen. Je hebt stocks to watch dit aandelen weergeven die veel in het nieuws zijn en je hebt winners and losers die de aandelen weergeven met de meeste koersschommelingen op die dag.

Favoriete aandelen

Wil je graag een oogje in het zeil houden van bepaalde aandelen of jouw eigen watchlist maken, dan is het tabblad Favorieten hier geschikt voor. Je kunt dan in één overzicht alle aandelen zien die jij interessant vindt en wat ze op dat moment doen.

Portefeuille

Je zou kunnen zeggen dat dit het hart van je broker is. Alles waarin jij belegt vind je terug in deze beleggingsportefeuille. Wat je hier onder meer in terug vind zijn:

  • Het aantal dat je hebt gekocht van een aandeel of ETF
  • De koers op dit moment in de valuta waarin je het hebt gekocht
  • In welke valuta jij de aankoop hebt gedaan
  • De waarde van je belegging op dit moment
  • Je gemiddelde aankoopprijs
  • Je winst of verlies in euro’s en percentages van die dag
  • Ongerealiseerde winst of verlies in euro’s en percentages van die dag

Verder heb je ook nog je handelsscherm waar je kan handelen en de koersen kunt bekijken. Er is een orderboek waarin je kunt zien hoeveel aandelen er worden geboden voor welke prijs. Zeker als jij een bod wilt doen is dit handige informatie. Daarnaast heb je nog de financiële gegevens van een bedrijf. Hier zie je de omzet, winst en verlies van een bedrijf. Dit geeft een indicatie of jij er wel of niet in wilt beleggen.

Aandelen kopen bij DeGiro

Waar je in de eerste plaats voor bent aangemeld is het kopen en al dan niet verkopen van aandelen. Dit proces is makkelijk en een kind kan het bij wijze van spreken doen. De makkelijkste manier is om naar het handelsscherm van een aandeel te gaan en op de groene koopknop te drukken. Er komt nu een scherm in beeld zoals je op onderstaande afbeelding ziet.

aandelen kopen tesla

Je kunt nu een aandeel kopen, waarvoor meerdere manieren zijn. De makkelijkste is een limit order.

Limit Order

Een limit order is een prijs die je opgeeft waarvoor je een aandeel wilt kopen of verkopen. Je betaald dus nooit meer dan het ingestelde limiet. Bij aantal vul je het aantal aandelen in die je wilt kopen. Bij limiet vul je het maximale limiet in. Automatisch zie je nu welk bedrag je belegt voor de aandelen die je wilt kopen.

Wanneer je nu op plaats order klikt krijg je eerst een bevestiging te zien met de specificaties van jouw order. Ben je het hiermee eens? Dan druk je op bevestigen en wordt je order geplaatst.

Transactiekosten bij DeGiro

Zoals in het begin van deze DeGiro review ook te lezen is, is deze broker erg transparant in welke kosten zij rekenen. Om als bedrijf te bestaan, rekenen zij namelijk een fee over de transactie die jij maakt. Je krijgt bij elke transactie dan ook exact te zien wat je betaald.

De hoogte van de fee hangt af van de beurs waarin je belegt, het aandeel en de hoeveelheid van aandelen. Zo betaal je bij een Nederlands aandeel momenteel €2,- + 0,03% van de waarde. Over het algemeen zijn de fees over de Amerikaanse beurs lager dan bij de Nederlandse beurs. De tip is dan ook om in één keer een grotere hoeveelheid aandelen te kopen in plaats van 5 keer een beetje.

DeGiro kernselectie voordelen

Het is mogelijk om zonder kosten te beleggen bij deze broker. De kernselectie biedt hiervoor uitkomst. Dit is een selectie van ETF’s (Exchange Trades Funds) zoals de S&P500. Dit is een beleggingsfonds met 500 aandelen. Je belegt hierbij dus niet in 1 aandeel, maar in een fonds en daarmee in 500 aandelen tegelijk in dit geval.

Ideaal als je kansen wilt spreiden en minder risico wilt lopen. Kanttekening aan deze optie is dat je minimaal €1000 moet beleggen.

Conclusie DeGiro Review

Mijn doel bij DeGiro is om over lange termijn winst te maken en mijn kapitaal langzaam te vergroten. Ik beleg dan ook voor het grootste deel voor lange termijn. Ik koop aandelen waar ik maandelijks naar kijk en houd ze voor lange tijd vast. Ongeacht jouw strategie, is deze broker geschikt voor elk type belegger. Zowel starter als doorgewinterde investeerder. Omdat je het wel in eigen beheer hebt, moet je je eigen aandelen kopen en bijhouden. Echter kun je op een eenvoudige wijze producten inzien, risico’s managen en verspreiden en er achter komen wat echt bij jouw past.

Vooral kijken wat bij jouw past vind ik een groot voordeel van deze vorm van beleggen. Als je het uit handen geeft, bepaald een ander namelijk wat er met jouw geld gebeurd, maar ook welke strategie er wordt gebruikt en in welke aandelen jouw geld gestopt wordt. Persoonlijk heb ik dit liever zelf in de hand, zodat ik er van kan leren en grip op heb. Gaat het goed, dan kan ik er mee geld in stoppen, gaat het minder lekker, dan haal ik het er direct uit. Zonder tussenpartij die ik betaal.

De interface vaan deze broker is vriendelijk en overzichtelijk. Zeker als je er een paar keer mee bezig bent geweest, is het navigeren en handelen erg goed te doen. Klantenservice heb ik nog weinig nodig gehad, omdat ik veel informatie op de website en helpdesk terug kan vinden. Desondanks is het contact dat ik heb gehad, tot nu toe vlot verlopen. Antwoorden kreeg ik binnen een dag.

degiro-logo

Meld je direct aan en ontvang €50 gratis starttegoed

(Er is een wachtrij) en die er is niet voor niks!

Claim €50 starttegoed

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *