Makkelijkste manieren om je eigen bedrijf te beginnen zonder geld

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Het klinkt misschien onmogelijk, maar een eigen bedrijf binnen zonder geld is met de komst van internet binnen handbereik. Mede afhankelijk van hoe creatief je bent, kan je zonder geld of met minimale middelen al van start gaan. We hebben lang niet altijd meer een kantoor, printer, personeel of volledig kantoorinrichting nodig voordat we beginnen. Sterker nog, we leven in een tijd dat een laptop en internet je bijna alles kunnen bieden. Laten we direct de mogelijkheden bespreken.

Webshop zonder voorraad

Producten verkopen op je webshop zonder dat je voorraad hoeft aan te houden wordt ook wel dropshipping genoemd. Het is een leuke manier om je eigen webshop te starten zonder dat je echt voorraad nodig hebt. Het principe is vrij eenvoudig.

Jij legt contact met een leverancier van producten en spreekt af dat jij zijn producten in jouw webshop mag verkopen. Voor elke verkoop die jij realiseert krijg jij een deel van de verkoopprijs. Stel dat het product bij inkoop €100 kost en jij verkoopt het voor €150, ontvang jij €50. Jij zorgt dat het order wordt doorgegeven aan de leverancier en de leverancier bezorgt op zijn beurt het product bij de klant. De klant koop dus het product bij jou, echter stuurt de leverancier het op.

Als je hierover goede afspraken maakt met je leverancier, worden er in veel gevallen 3 partijen blij. Daarbij komt dat jij voor je leverancier extra omzet genereert. Dit maakt dat dit model erg interessant is onder veel jonge ondernemende mensen die graag iets voor zichzelf willen beginnen,

Afhankelijk van je kennis en vaardigheden, kun je voor een euro tot enkele tientjes je webshop al realiseren. Producten hoef je niet pe se in te kopen. Wat dan rest is een budget voor marketing, mits je dit organisch kunt regelen.

Andermans product(en) promoten

Met andermans producten promoten, praat ik uiteraard over affiliate marketing. Hét model waarbij je echt passief geld kan verdienen als je het werk eenmaal verricht hebt. Een manier van online geld verdienen die super veelzijdig is en multi-inzetbaar. Dit klinkt misschien krom, daarom een korte uitleg.

Met affiliate marketing kun je organisch een website laten groeien. Een website bouwen is overigens niet moeilijk en kan je zonder al te veel ervaring vrij snel zelf. Hier hoef je geen codeur voor te zijn, met wilskracht, creativiteit en een paart tientjes kom je erg ver. Ik ben het bewijs ervan, de website waar je nu op zit is namelijk vanaf niets gebouwd naar wat het nu is. Het enige wat ik als hulp had, was de Affiliate Marketing Revolutie die mij stap voor stap liet zien hoe dit moest.

Als je website staat, je een niche hebt (bijvoorbeeld gezondheid of iets anders wat jou ligt), is het tijd om te gaan bloggen. Met slechts 1 artikel per week kun je al een mooi begin maken. Hoe meer hoe beter, mits de kwaliteit behouden blijft.

Onderwerpen waarover je kunt bloggen zijn producten die binnen jouw niche vallen. Producten vind je op affiliate netwerken zoals paypro.nl, Daisycon, bol.com en Plug&Pay Marketplace van IMU. Dit zijn wel de bekendste en hier van je vooral veel digitale producten. Hierover kun je een review schrijven of een artikel omheen schrijven waar je het product in verwerkt. De bijbehorende affiliate link verwerk je in je blog. Iedereen die hier op klikt kan jou een commissie opleveren.

Coaching als expert

Als jij op dit moment ergens heel goed in bent en je weet dat andere mensen hier veel aan kunnen hebben, kun je coaching overwegen. Mensen die de route nog moeten afleggen die jij al hebt bewandeld zijn hiervoor perfecte mensen om coaching aan te geven. Natuurlijk hangt het af van wat jij kan, welke vaardigheid of kennis dit is en of jij jezelf als coach ziet,

Als coach kun je ook klein beginnen, waarbij je jezelf kan toetsen bij vrienden en familie. Ook kun je meer bekend maken over je diensten via soclal media als je die hebt. Zowel Facebook, Instagram, Youtube en TikTok zijn hier geschikt voor (al is TikTok vooral voor jongere doelgroepen).

Wanneer je hier gevoel voor krijgt en er interesse is, kun je je aanbod finetunen, kijken welk bedrag je ervoor kan vragen en zo een bedrijfsmodel als coach opzetten zonder dat dit je iets hoeft te kosten. Maar het begint bij jou.

Ontdek hoe veelzijdig een affiliate website is en kan opbrengen zonder investering vooraf

Ontdek deze kans!

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *