Ontdek hoe jij snel extra geld kan verdienen vanuit huis

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Extra geld verdienen vanuit huis is altijd mooi meegenomen en lang niet altijd zo moeilijk om te realiseren. Soms zien we extra geld verdienen zelfs als een uitdaging of bijna als het vinden van een nieuwe baan. Te weinig kijken we naar onszelf, wat we zelf kunnen, wie ons kunstje goed kan gebruiken en hoe we dit samenbrengen.

Ik ga je nu niet uitleggen hoe je de beste versie van jezelf wordt of 50 manieren om geld te verdienen. De helft sla je waarschijnlijk over omdat ze niet in je straatje passen of buiten je kennisgebied. Waar jij naar op zoek bent is hoe je extra geld kan verdienen vanuit huis. Specifiek vanuit huis en misschien zelfs op hele korte termijn. Daar ga ik graag op in, plus ik geef je tips mee om ook op lange termijn goed geld te kunnen verdienen.

Inhoudsopgave

Kijk verder dan je neus lang is

We leven in een tijd waar internet 70% van de tijd onder onze duim zit. Misschien zelfs wel meer. Precies dat is waar je je extra geld ook kan vinden: internet. Althans zo doe ik het, zowel voor korte als lange termijn. Internet is een bron waarmee je praktisch binnen een paar dagen al geld zou kunnen verdien. Het is niet moeilijk, het vereist alleen een andere kijk op je scherm en kleine verandering van mindset.

De reden dat ik specifiek voor een inkomen via internet ga en niet offline in de buitenwereld is simpel. Dit is ook waarom ik het jou aanraad of zou aanraden te leren. Internet werkt namelijk 24/7, heeft geen kantoortijden, geen files en een wereld aan klanten en mogelijkheden. Dit betekent dat je via internet zowel voor korte termijn inkomstenbronnen kan vinden (hierover zo meer) als voor lange termijn (mijn absolute voorkeur, lees verder).

Extra geld verdienen vanuit huis op korte termijn

Ik stuur je nu niet de kant op van een postbezorger, vakkenvuller, schilder of het poetsen van auto’s. Hier niks mis mee, maar het nadeel is dat je al snel veel tijd kwijt bent en niet veel mee verdient. Je moet er best wat uren in stoppen die je niet terug krijgt en je leert er vrij weinig van. Ga daarom direct goed om met je tijd. Zoals ik eerder zei, kijk naar jezelf, wat kun jij en waar is vraag naar.

E-commerce groeit enorm en jij kan meedoen

E-commerce is feitelijk producten verkopen via internet en dit kan via meerdere wegen. Dit kan gaan over webshops, marketing, adverteren, social media beheer en ga zo maar door. Omdat deze markt zo groeiende is, zijn er talloze Facebook groepen waar je je gratis kan aanmelden. In deze groepen zoeken ondernemers regelmatig mensen zoals jij die ze kunnen helpen. Ik zal je een paar voorbeelden geven waar in dat soort groepen vaak vraag naar is op relatief korte termijn (1-2 weken).

Werkzaamheden bij webshops en websites

 • Webshop beheerder
 • Maker van product omschrijvingen (nationaal en internationaal)
 • Maken van goede product foto’s
 • Webshop design
 • Programmeur voor webshops
 • Product onderzoeker (wat wordt veel verkocht)
 • Klantenservice (beantwoorden e-mail)
 • Financieel beheer
 • Concurrentieonderzoek
 • Maken van advertenties
 • Advertentiebeheer (Facebook, Pinterest, Google)
 • Advertentievideo’s of foto’s maken
 • Copywriter voor zowel webshop als advertenties
 • Etc.

Je ziet al dat er alleen al rondom een webshop talloze mogelijkheden zijn om jezelf nuttig te maken voor een ander. Omdat alles online is, kun je je in een Facebook groep aanmelden en kenbaar maken dat jij graag iemand van dienst bent. Ook kun je reageren op mensen die webshops hebben. Omdat het een direct wereld is, is werk ook vrij snel gevonden. Gebruik daarnaast Youtube om jezelf te onderwijzen en slimmer te worden in deze wereld als je dit nodig vindt.

Mijn ervaring e-commerce teams

Bovenstaande werkzaamheden zijn mede gebaseerd om werkzaamheden die ik zelf vorig jaar nog deed. Ik had al de nodige ervaring met online ondernemen, ik runde webshops en deze website. Maar ik zocht mogelijkheden om extra geld te verdienen vanuit huis én om er tegelijkertijd van te leren. Ik kwam zelf in een internationaal team terecht. Ik was net zoals ik jou aanraad ook actief in Facebook groepen wereldwijd, niet alleen in Nederland.

Na een leuk gesprek met de webshopeigenaar die niet 1 maar 15 webshops (!) runde (zo snel kan het gaan internationaal) startte ik bij hem met het maken van product omschrijvingen. Ik had hier al wat ervaring mee doordat ik zelf een webshop gemaakt had, maar nog belangrijker, ik wilde van hem leren en hij bood me een kans.

Ik ging van product omschrijvingen naar het bewerken van foto’s. Uiteindelijk kreeg ik goed door hoe een goede productpagina eruit zag waarna ik de shop zelf mocht runnen op gebied van alle producten die erin gingen. Al snel daarna kreeg ik de verantwoording over alle webshops op dit gebied. Toen ik dit beheerste leerde hij me hoe ik andere mensen kon coachen (nieuwe mensen) zodat ik zou groeien, maar ook het team.

winkelwagen

Een grote leerschool

Bovenstaande ervaring was mij op den duur niet alleen meer te doen om het extra geld dat ik verdiende. Ik groeide tenslotte in een groot team (+/- 20 man) met vele webshops. Ik leerde dus zoveel meer dan ik dacht aan het begin. Denk aan communicatievaardigheden, verantwoordelijkheid voor je acties, een bedrijf zien groeien die (op dat moment) tussen de 250.000 en 500.000 euro omzet draaide per maand draaide en een bedrijfseigenaar die uiteindelijk een vriend van me werd.

In een offline wereld was dit me nooit gebeurd en had ik nooit zoveel geleerd in zo een korte tijd. En alles begon bij een gesprek in een Facebook groep. De sleutel naar jouw succes hierin is om open te staan voor nieuwe dingen en te geloven dat je veel kunt leren. Wat je niet weet, is niet erg, zolang je het maar leert. Overigens is Facebook niet de enige manier, maar wel een van de grootse kansen als je snel iets interessants zoekt.

Geld verdienen vanuit huis op lange termijn

Natuurlijk is het leuk om extra geld te verdienen vanuit huis. Maar extra geld klinkt als een beetje, als iets tijdelijks of iets wat je wel kan gebruiken nu. Althans zo voelt het voor mij. Wat nou als je ook direct leert hoe je op lange termijn veel meer kan verdienen. Dat je een verdienmodel start dat eerst extra geld opbrengt, maar met de tijd een volledig maandsalaris of veel meer.

Er zijn verdienmodellen die zeer geschikt zijn op lange termijn, wat deze modellen gemeen hebben is:

 • Het is een vorm van digitaal vastgoed
 • Ze zijn goed schaalbaar en dus stijgt je inkomen
 • Zonder kennis of ervaring kun je vandaag al beginnen
 • Je hebt er later geen klantenservice of eigen producten voor nodig (zelfs geen webshop)
 • Ze produceren over 5-10 jaar nog steeds geld zonder dat jij er iets aan hoeft te doen (super passief dus)

Inmiddels benieuwd waar ik het over heb of heb je al een idee? Ik geef je 2 verdienmodellen waar ik zelf gebruik van maak en iedereen kan aanraden. Ze werken goed afzonderlijk van elkaar, maar ook goed met elkaar. Afhankelijk van jou wensen en doelen kun je er mee aan de slag om van extra geld verdienen vanuit huis naar naar een volledig passief inkomen te groeien.

Affiliate marketing

Het eerste lange termijn verdienmodel dat ik kort wil toelichten is affiliate marketing. Mocht het nog nieuw voor je zijn, leest dan ook mijn artikel over wat affiliate marketing is. De basis komt neer op het maken van een affiliate website waarop je artikelen plaats in jouw niche. Deze niche kan jouw interesse, passie of hobby zijn. Denk aan crypto, geld, klussen, gezondheid, fitness etc.

Dit model werkt op basis van commissies die je ontvangt als iemand via jouw artikel het product dat je beschrijft koopt. Jij praat bijvoorbeeld over een een set crosstrainer als je van fitness houdt. Vervolgens leest iemand precies wat zij aan die crosstrainer hebben en deze kopen ze. Via jou affiliate link wordt jij beloond met een commissie. Dit is een vergoeding die in de totaalprijs van de crosstrainer is inbegrepen.

Verder hoef jij niks te doen. Alleen artikelen schrijven over een niche waar je toch al fan van ben en veel van weet. Op deze manier bouw jij aan een affiliate website die op termijn (3-6 maanden) al inkomen op kan leveren en na verloop van jaren passief duizenden euro’s per maand voor je genereert. Wil je hier meer over leren?

affiliate marketing stappenplan

Youtube Cash Cows

Deze klinkt misschien wat raar en ken je nog niet, maar dit maakt het verdienmodel niet minder interessant. We kennen allemaal Youtube en kijken hier regelmatig naar filmpjes van andere mensen. Is het je wel eens opgevallen dat lang niet alle video’s die jij kijkt over iemand gaan. Zo zie je niet altijd iemands gezicht of de eigenaar van het kanaal. Sterker nog, soms kijk je naar compilatievideo’s, leuke kattenfilmpjes, voetbal fragmenten of ander interessante video’s.

Dit soort video’s noemen we ook wel Youtube Cash Cows. Als kijker zie je dit niet (mits je het weet), maar als eigenaar wel degelijk. Het komt namelijk neer op het uploaden van video’s zonder je gezicht in beeld. Je kunt dus video’s zelf maken of laten maken zonder jezelf ooit ongemakkelijk voor een camera te plaatsen.

Ook al is de naam wat raar, het komt er op neer dat je 1 of meerdere Youtube kanalen runt en deze wekelijks voorziet van nieuw video’s. Net als een artikel bij affiliate website. De video’s staan er voor altijd en kunnen dus altijd geld opleveren. Afhankelijk van hoe groot je kanaal groeit, kun je ze laten ook verkopen. Het zijn dus waardevolle en gel producerende assets die je klein begint en tot grote hoogte kan brengen. Ben je benieuwd of een Youtube verdienmodel bij jou past? Bekijk het direct.

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten