Extra inkomen met affiliate marketing – 100% passief

Iedereen kan een extra inkomen gebruiken, maar ben jij diegene die ook actie onderneemt?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Wat is tegenwoordig nog zeker als het om werk en geld gaat? Die vraag stelde ik mezelf regelmatig toen ik bij werkgevers zat. De ”waarom” wist ik op dat moment niet altijd, maar er bleef altijd iets aan mij knagen. Een idee, een gedachte waardoor ik wel eens dacht, is dit het, of niet? Ik zou ook wel willen. Een extra inkomen, zelfs helemaal passief, wie wil dat niet. Gaan zij weeral op vakantie? Is hij altijd vrij? Moet jij niet werken? Wat doe jij en wat wil jij?

10 jaar geleden was ik helemaal nog niet bezig met dit soort vragen, het tegenovergestelde eerder. Een ”goede” baan vinden, mijn plek zoeken, hard mijn best doen en het leuk gaan vinden. Ondanks dat dit gelukkig voor genoeg mensen wel werkt, werkte het voor mij, uiteindelijk, toch niet. Wat mij echter opviel, is dat na een praatje hier en daar met collega’s, niet iedereen mij kon overtuigen dat wat ze deden, dat dat hun droomwerk was of dat ze echt niet anders wilde. Dit lukte ze niet. ”Er moet toch ook geld binnen komen” ”Ik heb een gezin en kinderen”. Redenen waarvan ik afgelopen jaren dacht, dat mag niet het excuus zijn, om niet het leven te leven wat jij wilt.

Begrijp met niet verkeerd, ik vraag je niet je leven om te gooien, maar of je nu voor een werkgever werkt of onderneemt, iedereen ervaart wel eens momenten of tijden waarin de vooruitzichten even wat minder zijn. Of dat het juist goed gaat, maar je in je tuinstoel toch denkt over die auto, een verhuizing of de toekomst van je kinderen.

Inhoudsopgave

Wat doe je nu?

Wat ik afgelopen jaar onderzocht en geleerd heb is dat je je leven kunt leven zoals je wilt, mits je hiervoor de dingen doet die soms nodig zijn. Ik heb het niet over het omgooien van je wat je allemaal doet. Ik heb het over het indelen van je dag, je week, je maand etc om iets dat minder belangrijk is (tv kijken, chillen, gamen etc) te vervangen door een activiteit dus juist wel belangrijk is.

Wat als je een extra inkomen kan realiseren door elke dag een uurtje minder tv te kijken (een voorbeeld) en je te verdiepen en bezig te houden met een verdienmodel. Om zo langzaam te werken naar een extra inkomstenbron die jou over 1 maand, 1 jaar of 5 jaar, een volledig salaris en meer oplevert. Hoe trots ben je dan op jezelf als je in plaats van 365 uur tv, in 365 uur €1000,- – €5000,- per maand extra verdient? Het kan!

Starten met affiliate marketing

Op het moment van schrijven leven we helaas in een crisis, wereldwijd wel te verstaan. Maar mocht deze crisis er niet zijn geweest, dan ondervinden we nog altijd tegenslagen, crisis cyclussen die elke 8-12 jaar plaats vinden (denk aan de economische crisis in 2008), of persoonlijke omstandigheden die niet voorspelt waren zoals ontslag, geen promotie, een extra financiële druk door een kapotte auto en ga zo maar door.

In grote tegenslagen, zoals Nationale crisissen, som zelfs internationaal, gebeurt er veel om ons heen. Horeca of winkels sluiten, voorraadden worden niet meer afgenomen, terrassen blijven leeg en ook bijvoorbeeld huizenprijzen fluctueren enorm. Er gebeurt een hoop waar we geen invloed op hebben, maar wat we wel in onze portemonnee voelen.

Affiliate marketing is een business model waar je laagdrempelig in kunt stappen en wat laagdrempelig kan blijven werken. Het model ondervindt uiteraard ook wel eens mindere dagen of weken, maar zal nooit veel te lijden hebben wanneer het even tegenzit. Het is namelijk online en het product dat promoot wordt kan gekozen worden. Je zit dus niet vast aan een product of methode. Dit maakt het hebben van een website dan ook zo waardevol. Hij blijft bestaan.

De voordelen

Affiliate marketing is een van de weinige businessmodellen die werkt zonder personeel, zonder voorraad, zonder grote overheadkosten, zonder hoge opstartkosten en elke dag voor je werkt. Veel grote risicofactoren zijn dus bij voorbaat al gemeden. Alle inkomsten die je hebt, blijven bij jouw en is dus winst! Geen omzet! Je hoeft met het verdiende geld geen personeel te betalen, geen voorraad in te slaan en geen huur van een fysiek pand te betalen.

Het overgrote deel van mensen die actief zijn in affiliate marketing werken alleen hebben maandelijkse kosten die enkele tientjes bedragen. Denk aan een website, hosting en eventueel extra tools die je business helpen. Maar dat is dan ook alles. Een terugkoppeling naar voorgaande uitleg is dat als de economie slecht draait of je een persoonlijke tegenslag hebt, dit voor jouw affiliatie website erg weinig gevolgen heeft. Je business blijft doorgaan, je inkomsten kunnen minder worden, maar stoppen niet.

De kans die deze laatst zin met zich mee brengt is jouw uitdaging. Ben jij affiliate, typ dan blind met je ogen open. Wat ik bedoel, typ met de markt mee, beschrijf ontwikkelingen die gaande zijn en wees daardoor actueel. Je maakt dan van een uitdaging een kans en blijft interessant. Want kansen zijn er voldoende. Hoe creatief ben jij en heb je een beetje doorzettingsvermogen, dan kan er een mooie wereld voor je opengaan. En dat alles al met 1 uurtje per dag.

De nadelen

Natuurlijk heeft ieder model dat extra geld in het laatje brengt ook nadelen. Maar wegen deze nadelen op tegen de voordelen op lange termijn is de vraag. Geld is er genoeg, maar hoe bereikt het jou? Niet vanzelf. Je zult er moeite voor moeten doen. ”The more you put in, the more you get out”
Nadelen zijn bijvoorbeeld dat je met voldoende continuïteit iets voor je website wil doen, het zij je website verbeteren, aan een nieuwe tekst werken, een blog verbeteren, onderzoek doen naar hoe jij dingen beter kan doen etc.

Het wordt je niet gegeven, je moet het verdienen. Maar vergelijk 40 uur voor een baas werken met je huidige salaris eens met de mogelijkheden om dit geld passief te verdienen met een uurtje per dag. Of twee. Hoe beter jij wordt, hoe meer je kunt verdienen.

Het levert je op korte termijn weinig op in de zin van geld. Affiliate marketing in deze vorm (website) is geen verdienmodel voor korte termijn, maar juist voor de lange termijn. Je bouwt namelijk aan een asset, een bron van inkomen die voor jou gaat werken. Maar dit moet opgebouwd worden en opbouwen kan een paar maanden duren. Heb je dit ervoor over? En voordat je nee zegt, bedenk je wat je ervoor terugkrijgt over 1, 2, 3 jaar. Zeg later niet: had ik het toch maar gedaan, als je anderen met succes ziet.

Blijf jij je concurrentie voor?

Het feit dat je dit artikel leest maakt je al unieker dan 98% van van de mensen in Nederland. En dat is goed. Je bent namelijk op zoek naar op benieuwd naar meer informatie over een extra inkomen, het liefst passief. Je leeft in een tijd waarin zekerheid niet gegarandeerd wordt, hoe zeker het ook mocht lijken. Maar een extra inkomen is zeker niet onmogelijk. Nogmaals, het feit dat je dit leest, geeft aan dat je ergens ook graag wilt. Je weet dat er meer is en dat je hier wel moeite voor over hebt. Pak die kans.

Waarom zeg ik dit? Ook al ben je niet de enige die dit denkt, er zijn er maar weinig die daadwerkelijk de bijbehorende actie uitvoeren. De ”ik wil wel maar nu even niet” mensen. Of ”nee, dat is te lastig”. Prima, maar precies die mensen zeggen dit elk jaar weer. Ze pakken geen kansen die voor ze liggen. Een uurtje tv is leuker dan een uurtje werken aan een website. Maak jij het verschil wel?

Omdat veel ondernemers starten, succes hebben en verwachten dat dit blijft, prediken ze dat het goed gaat met ze. Maar als het tegenzit, komt de ware ondernemer naar boven. En niet iedereen weet evengoed hoe ze hiermee moeten omgaan. Ze zijn even minder scherp, richten zelfs hun pijlen of waar ze op dat moment hun nieuwe succesverhaal zien en pauzeren even uit voorzorg. Geloof me, het gebeurd. De kans voor jou om nu in te stappen, gas te geven en te laten zien dat jij wel door gaat en kansen pakt.

Gebruik maken van de situatie

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Er is nooit een perfect moment om in te stappen, je moet gewoon beginnen. Een crisis in dit geval heeft tot gevolg dat er minder winkels op zijn of dat hun aanbod minder interessant wordt. We kopen minder snel een auto of een nieuwe kleding omdat we denken da we onze geld nu beter kunnen inzetten.

Ondanks dat er bepaalde producten minder goed verkocht worden, zijn er ook producten die juist goed verkopen. Er vind namelijk een shift plaats van gedachten. Mensen zijn meer thuis, maar moeten ook fit blijven. Sportscholen gaan dicht, maar mensen thuis willen wel fit blijven. We blijven onze vitaminen nodig hebben, het leven gaat gewoon door, alleen op een andere manier.

Als affiliatie kun je hier goed op inspringen door bijvoorbeeld thuistrainingen aan te bieden en te promoten. Productieviews te maken over fitness producten of leerzame boeken. Allemaal producten waar nu meer vraag naar is, maar waar mensen wel graag van weten of het werkt, wat het is, of er meer mensen tevreden over zijn etc.

Als jij je ogen open houdt en ziet waar het goed gaat en waar niet, bedenk jezelf dan ook waar de kansen voor jou gaan liggen. Als affiliatie krijg je zodoende een berg kansen, maar je moet ze zien, aanpakken en doorzetten. Zie het zijn van een affiliaite als de ambassadeur van een bedrijf. Zonder jouw hulp, bereikt een bedrijf minder publiek.

Hoe start je een extra inkomen op?

Hoe begin je nou op een goede manier aan een extra inkomen? Allereerst door het ook te willen en te starten. Maar waar start je. Het start met een website, een account bij PayPro, de keuze voor een goede niche en jouw inzet. Dit klink misschien makkelijk, maar dat is het ook. Affiliate marketing, in dit geval, is het starten van een website en het promoten van producten in een niche waar jij veel over weet.

In de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard, leer je laagdrempelig hoe je als affiliatie een extra inkomen kunt opbouwen met jouw eigen website. Jacko neemt stap voor stap mee in dit proces. Wil je meer weten of wat deze cursus je te bieden heeft en waarom affiliatie marketing zo interessant is, klik dan hier en ga naar mijn eerlijke review. Wil je direct actie ondernemen, klik dan op de knop hieronder.

affiliatie marketing revolutie

Wil je meer weten of wat deze cursus je te bieden heeft en het bouwen van een extra inkomen?

Lees meer over starten met Affiliate Marketing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten