Actieve en passieve manieren om geld te verdienen met crypto

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Wil je geld verdienen met crypto en ben je op zoek naar welke manier bij jou past? Dan help ik je graag verder. In dit artikel vertel ik je meer over actieve en passieve manieren van geld verdienen die veel gebruikt worden en jij zelf kan toepassen. Voor sommige methodes hoef je zelfs helemaal niks te doen! Je leert de in en outs over crypto en hoe het geld verdienen voor jou kan beginnen.

Voordat je geld kan verdienen, is het noodzakelijk dat je je aanmeld bij een broker. Een heel bekend platform hiervoor is Bitvavo. Hier koop, verkoop en handel je makkelijk in cryptomunten. Via onderstaande knop kun je volledig gratis een account aanmaken en betaal je de eerste 7 dagen niks over de eerste €1000,- die je verhandelt.

Wat is crypto precies

Misschien dat je er al wat vanaf weet, maar beter het zekere voor het onzekere. Als je in crypto wilt handelen, is het wel zo handig dat je weet waarin je handelt. Om uit te leggen wat crypto is zonder alle cryptovaluta af te gaan, nemen we bitcoin even als voorbeeld.

Bitcoin is niks meer als een digitaal betaalmiddel dat draait op een decentrale blockchain. Het woord decentraal is hierin essentieel omdat de controle erover niet bij overheden of banken ligt, maar bij de eigenaar van bitcoin. Gegevens worden dus opgeslagen op een decentrale plaats, de blockchain. Transacties hierin zijn herleidbaar en jij als eigenaar van bitcoin bent hier bekend onder een pseudoniem, dus niet anoniem (zoals veel mensen roepen).

De informatie die aangemaakt wordt bij nieuwe gebruikers en transacties wordt in een digitaal block geplaatst. Deze blokken vormen de blockchain welke wordt gevormd door een groot netwerk aan computers. Dit maakt het moeilijk om bitcoin aan te vallen. Het investeren erin is voor veel beleggers veiliger en toekomstbestendiger omdat er van bitcoin maximaal 21 miljoen gemined worden.

Je kan je voorstellen dat er hierdoor door diverse investeerders en beleggers van ieder formaat veel interesse is. Ook kan je er geld mee verdienen, de drie meest gebruikelijke manieren hiervoor beschrijf ik hieronder.

Traden / handelen in crypto

Handelen in crypto komt neer op het crypto kopen als de munt goedkoop is en verkopen als deze in waarde stijgt. Ook kun je short gaan, waarbij je de gok waagt dat de munt zal dalen en daarmee geld verdient. Handelen of traden in crypto is daardoor een van de meest bekende manieren om er geld te te verdienen.

De kunst van het geld verdienen zit hem vooral in weten welke crypto je verhandeld en wanneer je best inkoop- en verkoopmoment is. Het is dus van belang om vooraf onderzoek te doen naar de crypto die je wilt traden en wat de potentie ervan is. Staat een munt bullish en daarmee op uitbarsten zoals bitcoin op dit moment, dan wil je daar wel bij zijn. Is een altcoin aan het eind van zijn bullish periode, dan wil je hem met rust laten of kijken of je short kan gaan.

De enige manier om dit soort momenten in de markt te timen is door training en ervaring. Dit kan je zelf doen, maar ook met behulp trainingen zoals de crypto masterclass. Je leert dan precies waarop je moet letten om geld te verdienen met traden.

Handelsplatform Bitvavo

Handelen in crypto kan op verschillende platformen. Lang niet allemaal zijn hetzelfde en de transactiekosten liggen uiteen. Mijn favoriet (en die van vele met mij) is Bitvavo. Een Nederlands handelsplatform waar je ruim 50 munten kunt verhandelen. Je betaald hier ook zeer lage transactiekosten en je kan je er gratis aanmelden.

Als je hier besluit te starten is het aanmeldproces relatief vanzelfsprekend. Je maakt gratis een account aan, vervolgens doorloop je het voor de hand liggende aanmeldproces en je kan direct beginnen met handelen als je toegelaten bent. Ben je meer een mobiele gebruiker, dan heeft Bitvavo zijn eigen app waarmee je kan handelen. Wil je het uitproberen? Meld je dan via onderstaande knop vandaag nog gratis aan.

Wil je niet op 1 paard wedden en ook andere platforms testen. Probeer dan Bitcoinmeester eens. Lees hier mijn volledige review over dit handelsplatform of meld je direct gratis aan via deze link.

HODL – Hold On for Dear Life

HODL is een vorm term die in het leven geroepen is door crypto aan te houden die slecht dreigt te gaan, maar altijd weer terug opkrabbelt. Bitcoin is hier een perfect voorbeeld van. Mensen die HODL toepassen kopen crypto om het voor altijd in bezit te houden of behouden crypto, zelfs als de markt slechter is dan wanneer ze het aankochten.

Het komt er op neer dan je met HODL niet bang bent voor korte termijn koersbewegingen en uit gaat van een lange termijn positief rendement. Zo hebben genoeg mensen bitcoin verkocht toen deze begin dit jaar kelderde. Dit is het tegenovergestelde van HODL. Mensen handelen dan vanuit angst en kiezeren eieren voor hun geld. Het is een korte termijn visie.

HODL’ers, waarvan ik er een ben, weten dat ze crypto voor langere termijn aanhouden en handelen niet met emotie. Als de koers 30% daalt of meer, dan is dit jammer, maar die koerst gaat een keer weer omhoog. Uiteindelijk (zeker met goed onderzoek) ben je zeker met bitcoin eerder rijker als armer als je je bitcoin aanhoudt.

Met andere woorden, HODL is een passieve manier van geld verdienen, door erop te vertrouwen dan een munt in waarde stijgt en daarmee ook jouw vermogen.

Staking

Staking (uitspraak: stee-king) is te vergelijken met de vroegere werking van een bank (toen je nog rente kreeg). Bij staking houdt je je cryptovaluta op je account bij je broker. Je crypto blijft dus online staan op jouw account en in ruil hiervoor krijg je een beloning in de vorm rente. Dit wordt wekelijks uitgekeerd in euro’s en kan met een druk op de knop bij Bitvavo worden aangezet.

Als je staking toepast, kun je dus op een langzame maar passieve manier geld verdienen. Hoe meer je op je account hebt, hoe meer je verdient. De opbrengsten hiervan kun je maandelijks weer herinvesteren in een crypto naar keuze. Op deze manier kun je compouding interest toepassen doordat je je verdiende rente weer investeert en de maand erop weer rente overheen krijgt.

Hoe langer je dit doet en hoe groter het bedrag is, hoe groter je vermogen in crypto kan worden.

Leren over handelen in cryptocurrency

Wil je meer leren over geld verdienen met crypto, dan raad ik je aan een gerichte cursus hiervoor te volgen. Niet omdat ik dat zo graag wil, maar omdat geld verdiepen met crypto het beste lukt als je direct de juiste strategieën en methodes leert. Waarom zou je het zelf uitzoeken als een expert het je kan leren?

Je hebt er namelijk wel kennis voor nodig voordat je er mee begint, anders zie ik het meer als gokken. Ik kan je daarom aanraden de gratis crypto training te volgen. Deze kun je volgen door hier te klikken.

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *