Geld verdienen met TikTok

3 manieren om geld te verdienen met TikTok

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
geld verdienen met tiktok

Naast Instragram is TikTok het volgende (misschien wel verslavende?) sociale platform waar je urenlang naar filmpjes kan kijken. Het platform wordt steeds groter en zo ook de kansen. Geld verdienen met TikTok is namelijk super interessant. In tegenstelling tot Instagram, waar het aantal adverteerders of influencers enorm groot is, is TikTok daarin nog vrij klein.

Geld verdienen met TikTok kan op verschillende manieren, de bekendste zijn door middel van influencing en adverteren. In dit artikel ga ik hier verder op in en bespreek ik de mogelijkheden van dit businessmodel en hoe TikTok werkt. Helaas is er geen gegarandeerde formule voor succes, maar er zijn zeker wel mogelijkheden om je kansen significant te vergroten.

Ik zal de stappen met je delen om als influencer, als adverteerder of als affiliate gebruik te maken van dit nog vrij nieuwe platform.

Inhoudsopgave

Hoe werkt geld verdienen met TikTok?

Helaas, tenzij je voor TikTok werkt, zal dit bedrijf je geen geld uitkeren. Ondanks de winsten die het bedrijf maakt, zie jij daar niks van terug. Maar hoe dan wel? Er kan geld worden verdiend door het platform te gebruiken om mensen mee te bereiken. Dit kan je doen als influencer, waarbij je eerst wel een grote following moet opbouwen. Als je die al hebt kun je geld verdienen door jouw volgers via jouw profiel naar een bepaalde website sturen.

Een andere manier is door TikTok, net als dat Facebook en Pinterest deze optie bieden, als adverteerplatform te gebruiken. Yes, je kunt je als bedrijf (eenmanszaak bijvoorbeeld) aanmelden bij TikTok, waarna je een profiel opbouwt en dit profiel koppelt aan bijvoorbeeld jouw webshop. Via advertenties die op TikTok te zien zijn, kun jij dan geld verdienen.

De laatste optie is vooral interessant als je geen influencer bent of wilt worden. Laat staan om met je gezicht op de camera te verschijnen. Waar je wel aan moet denken is dat een filmpje maar een minuut duurt, maar mensen slechts enkele seconden aandacht hebben voordat ze doorklikken (of beseffen dat ze iets kunnen kopen). Je moet dus wel adverteren met iets waar mensen meer van willen weten.

TikTok stappenplan

We hoeven het helemaal niet moeilijker te maken dan het is. Om te starten met TiKTok hebben we een paar logische stappen waarna je vandaag nog kunt beginnen. TikTok is overigens geen manier om snelle resultaten te behalen, maar zoals met alles, ligt het aan jou inzet en je content. Wie weet ga je al viraal met je eerste video.

Account maken

Open deur? Ja, om te beginnen maken we eerst een account aan. Dit is overigens zo gedaan. Twijfel niet over deze stap, enerzijds heb je een stok achter de deur om te beginnen, anderzijds moet de actie wel uit jou komen. Doe je niks, dan doet je account ook niks.

Als je een account hebt gemaakt, werkt je profiel en je feed net iets anders als dat je misschien bij Instagram gewend bent. Je kunt een link plaatsen naar bijvoorbeeld een website. Ook kun je een Youtube kanaal koppelen mocht je die hebben en je kunt een beknopte biografie maken.

In de biografie kun je kort uitleggen waar jou kanaal om draait en er een call to action in verwerken. Vervolgens kun je filmpjes gaan posten met alle opties die TikTok je geeft. De ”feed” van TikTok laat je in tegenstelling tot Instagram niet alleen video’s zien van mensen die jij volgt, maar vooral video’s van andere mensen. Dit kan dus voor jou positief uitpakken, omdat je makkelijker gezien wordt en niet pas na het connecten met mensen.

Denk na over je account

Wil jij er echt een eigen kanaal van maken, denk dan kort na over een plan. Dus je naam, wat je wilt laten zien of promoten en hoe je biografie eruit gaat zien.

Je account actief gebruiken

Zodra je actief bent, is het zaak om je account actief te houden. Omdat groeien op TiKTok even kan duren, is het de bedoeling dat je meerdere keren per week (liefst dagelijks) content produceert en laat zien. Zorg ervoor dat deze content interessant genoeg is om naar te kijken dan wel te volgen.

Ook het TikTok algoritme vind het fijn dat jij je account actief houdt. Stille accounts bestaan er zeker, maar krijgen geen volgers of aandacht. Hoe meer je upload, hoe meer mensen jou uiteindelijk gaan zien. Het algoritme zal je hiermee steeds meer vooruit duwen.

Zie het uploaden van video’s als volgt. Als jij 1 keer in de week upload en mensen zien dit en vinden het leuk, dan willen ze meer zien. Als jij er grote pauzes tussen hebt zitten, dan zal de bezoeker denken, komt er nog iets? Of ze zijn weg. Als je daarentegen dagelijks of 5 keer per week upload, kunnen je volgers bijna dagelijks van jouw content genieten (en dus groei je sneller).

tiktok influencer

Creëer een band met je volgers

Het eerste wat je moet doen zodra je een account hebt en video’s maakt en upload is dit consistent blijven doen. Klinkt makkelijk, is het misschien niet. Je moet namelijk leuke of verrassende ideeën hebben om je content origineel te maken. Om te groeien is consistentie dus een belangrijke factor (zoals in elke onderneming het geval is).

Vervolgens zal je merken dat je volgers krijgt, volgers verliest maar je following zal groeien. Blind doorgaan met wat je doet is dan een optie, maar niet de beste. Je wilt namelijk een band hebben met je volgers zodat ze je leren kennen. Dan blijven ze niet alleen naar je content kijken, maar doe ze op den duur ook iets wat jij wilt.

Maakte je tot nu toe algemene content over van alles en nog wat? Ga dit steeds meer richten naar een niche waar je gericht actief bent. Zo spreek je je volgers en nieuwe kijkers aan en weten mensen waar je kanaal over gaat. Niet alleen help je jezelf en je volgers, maar ook het algoritme van TikTok.

Hoe het werkt is namelijk dat als jij consistent goede content in je account plaatst, steeds meer mensen uit deze niche je kanaal te zien krijgen. Het algoritme weet namelijk waar jou content over gaat en zoekt hier de bezoekers min of meer bij.

Tot slot, zorg dat je af en toe eens live gaat of een leuke Q&A of actie doet. Dit maakt het leuker voor je volgers en voor jou.

Doorgroeien

Als je een groot aantal volgers hebt opgebouwd, zij ook echt interesse in jou hebben en je ook volgers erbij krijgt ben je goed op weg. Je volgers komen, je content is on point en je zit in je flow. Nu kun je gaan uitkijken naar bedrijven die in jouw niche actief zijn. Afhankelijk van hoe trouw je volgers zijn, kun je leuke en soms zelfs lucratieve deals sluiten met bedrijven. Bijvoorbeeld voor een product promotie.

Waar je nu voor wilt zorgen is dat je biografie duidelijk is en dat je bereikbaar bent. Stel dat bedrijven jou opmerken, dan moeten ze contact met je op kunnen nemen. Je kunt in deze fase zowel zelf op zoek naar bedrijven als dat je afwacht. Weet wel dat al je op zoek gaat, je een goed verhaal, kanaal en bewijs van trouwe volgers moet hebben. Je bent vaak namelijk niet de enige die het probeert en ook niet altijd precies een match met de doelgroep van het bedrijf.

Valkuil

Een valkuil waar je niet in wilt stappen, is om heel blij te zijn met het eerste en beste bedrijf waarvoor jij mag promoten. Als je samenwerking namelijk niet goed samengaat met de content die je tot nu toe hebt gemaakt, dan kunnen er volgers afhaken. Hoe gerichter je samenwerkingen en liefst met grote namen, hoe beter.

Zorg er ook voor dat je een samenwerking met een bedrijf laat zien in de stijl die volgers van je gewend zijn. Ga niet in de huisstijl van het bedrijf over, maar blijf jou ding doen. Zo komt je promotie of samenwerking nog natuurlijk en echter over.

Geld verdienen met TikTok advertenties

De tweede methode om geld te verdienen met TikTok is door advertenties gericht op jouw onderneming. Stel je hebt een webshop, dan kun je naast platformen zoals Facebook, Instragram en Pinterest, ook TikTok inzetten.

Op TikTok wordt er naar verhouding van het aantal mensen dat erop zit, weinig geadverteerd. Dit is dus een kans. Daarbij komt dat je advertentie in TiKTok minder als vervelend of storend wordt ervaren omdat de mensen die erop zitten sowieso constant nieuwe video’s zien.

Je moet uiteraard wel een webshop hebben, een product en een video. Vervolgens kun je een bedrijfsaccount aanmaken en kun je na het maken van een advertentie, starten met adverteren. Het is een prima alternatief op alle andere mogelijkheden en biedt diverse kansen.

Geld verdienen met TikTok met affiliate marketing

De derde en laatste manier die ik bespreek om geld te verdienen met TikTok is de combinatie ervan met affiliate marketing. Het leuke hiervan is, je kunt dit combineren met manier 1 als influencer, manier 2 met een webshop of website en manier 3 als alternatief hierop. Starten met TikTok doe je met de naam van het bedrijf waarmee je affiliate marketing doet.

Stel dat je gezondheidsproducten promoot, dan kun je je TikTok account hierop inrichten. Je kunt dan af en toe je gezicht laten zien en praten over de producten, maar je kunt het ook puur over de producten hebben. Het idee is niet dat je direct influencer bent (misschien wel onbewust wordt), maar je zet het kanaal vooral op als extra content stroom ter promotie van je product en website.

Stel dat dat je dus wel wilt beginnen met al bezig met affiliate marketing, dan kun je als je product zich hiertoe leent ook mensen bereiken via TikTok. Met een link in je bio naar jouw website of je product, kun je dan geld verdienen. Wil je meer leren en weten over de kansen van affiliate marketing? Klik dan op onderstaande knop!

Meest recente berichten

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten