Hoe werkt affiliate marketing? Ontdek nu hoe ook jij eenvoudig kunt starten!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Hoe werkt affliate marketing precies? Een goede vraag als je wilt starten met jouw affiliate website, of affiliate werkzaamheden. Affiliate marketing is een vorm van digitale marketing waar je persoon doorverwijst naar een (online) product of dienst. Wanneer die persoon het product dat jij promoot koopt via jouw link, ontvang jij een commissie. Een soort vergoeding als dank voor de promotie.

review website

Affiliate marketing gebeurt op zowel kleine als grote schaal en wordt wereldwijd toegepast. Grotere bedrijven zoals Amazon, maar ook PayPro of Bol.com in Nederland bieden speciaal hiervoor partnerprogramma’s aan. Hierdoor kun je laagdrempelig al snel beginnen met het promoten van bij jou passende producten.

Mocht dit nieuw voor je zijn, of weet je er nog niet alles vanaf, geen probleem. Dit artikel gaat over de meeste interessante onderwerpen binnen deze vorm van online geld verdienen.

Hoe werkt affiliate marketing? Het stappenplan

Zodra je start met affiliate marketing, en laten we er vanuit gaan dat je een website hebt, dan kun je grofweg 4 stappen onderscheiden:

 1. Je sluit je aan bij een affiliate netwerk, ook wel een partnerprogramma genoemd zoals PayPro of Bol.com
 2. Je kiest van deze platformen één of meer producten die bij jouw passen, hiervoor krijg je een unieke affilate partner link.
 3. Via jouw website of social media deel je berichten waarin deze link verwerkt zit (zie afbeelding hieronder).
 4. Wanneer iemand via jouw bericht op de link klikt en een aankoop doet, ontvang jij een commissie.

In basis is dit het principe van affiliate marketing. Zowel in theorie als in praktijk is dit een erg simpel proces, waarbij het sleutelwoord geduld is. Een website zal niet vanaf bericht 1 succesvol zijn, maar zodra de eerste commissie komt, volgt de rest. Wil jij nu al graag weten hoe ook jij kan starten met affiliate marketing, lees dan hier meer over de affiliate marketing revolutie.

affiliate marketing
De basis van affiliate marketing

Aanmelden voor een affiliate netwerk

Je aanmelden voor een affiliate netwerk, bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue of PayPro, is altijd gratis. Je moet alleen bij het ene programma meer doen om je aan te melden en geaccepteerd te worden dan bij de ander. Maar het komt erop neer dat je een soort online account aanmaakt en daarmee dus jouw affiliate diensten kan starten.

Zodra je je hebt aangemeld bij een van deze netwerken, krijg je automatisch jouw eigen unieke link. Nu is het een kwestie van producten of diensten zoeken die bij jouw passen, omdat elke product zijn eigen unieke code heeft. Je hebt dus wel te maken met meerdere codes als je meer dan 1 product gaat promoten.

Als jij jouw link hebt, kan het promoten beginnen, het is zo simpel als dat.
Tip! Zorg er altijd voor dat je alleen met jouw unieke link producten promoot en nooit met een andere link. De link is namelijk automatisch aan jouw profiel (naam) verbonden.

De weg naar commissies

De weg naar jouw eerste commissies is zowel makkelijk als moeilijk tegelijkertijd. Zoals Jim Rohn het mooi beschrijft: het is net zo makkelijk om het wel te doen, als om het niet te doen. Hierbij verwijst hij naar alles wat jou in je leven vooruit zal helpen. Denk aan sporten, boeken lezen, leren en actie uitvoeren.

Op weg naar jouw eerste commissie is dit ook zo. Hoe snel jij commissies kunt ontvangen hangt af van jou en jou alleen. Je zult hiervoor dagelijks (zo niet om de dag) actief aan jouw business moeten werken om te zorgen dat deze groeit.

wat-levert-een-klant-op

Je wilt bijvoorbeeld wekelijks een nieuwe relevant artikel publiceren in jouw niche. Zo wordt jij beter, je gaat het leuker vinden en je voldoening is groot wanneer je je eerste commissie ziet verschijnen.

Een bewezen methode

Houdt in je gedachten dat alles waar je met affiliate marketing aan werkt, zeker met de affiliate marketing revolutie als begeleiding, al gedaan is en wordt. Je bent niet de eerste en zeker niet te laatste. Dit betekent dat je aan een bewezen verdienmodel werkt.

Geef jezelf 1 uur per dag om hieraan te werken, dit kan zijn in de vorm van sporten, lezen, leren, en aan je website werken. Als je maar een doel voor ogen hebt en houdt. De vraag is dus niet of het jou lukt, maar wanneer. Omdat het model werkt. In mijn artikel Affiliate Marketing Revolutie Review lees je hoe ik de cursus heb ervaren en nog steeds ervaar.

Hoe werkt affiliate marketing voor beginners?

Je kunt op meerdere manieren starten met affiliate marketing. Zeker als beginner is het wel aan te raden (als je vanaf 0 begint) om een website te maken waar je consistent aan werkt. Dit is namelijk de goedkoopste en makkelijkste manier om te starten.

Toch er naast een website goede alternatieven waarmee je rekening kunt houden om actief te zijn. Let wel, ik raad je hiermee pas te beginnen als je website stabiele inkomsten genereert. Voorbeelden zijn:

 1. Maak een Youtube kanaal aan en maak video’s op producten die jij promoot.
 2. Maak gebruik van jouw email lijst die je (door je website) hebt opgebouwd.
 3. Start jouw eigen podcast en praat over jouw ervaringen met bijvoorbeeld affiliate marketing of producten die jij promoot.
 4. Wordt actief of Facebook en/of Instragram en promoot hier je producten.

Het spreekt voor zich dat elk nieuwe kanaal dat je start, ook tijd, moeite en misschien zelfs geld kost. Daarom mijn advies om eerst een website starten die al goed gevonden wordt en vervolgens een tweede bron van verkeer op te starten.

Hoe werkt blog marketing?

Blog marketing is in feite affiliate marketing, alleen gericht op het verkrijgen van verkeer via blogs op jouw website. Hierbij komt het erop neer dat jij wekelijks relevantie blogs plaatst Hierdoor gaat je website ranken in Google en kunnen potentiële bezoekers jouw vinden. Het stappen plan hiervoor is als volgt:

 1. Kies een bij jouw passende niche waarin genoeg en goede producen te vinden zijn om te promoten.
 2. Maak een website, passend bij de gekozen niche.
 3. Maak een blog aan op je website, rekening houden met een goede titel, relevantie informatie en een verwijzing naar je product.
 4. Herhaal stap 3 wekelijks totdat je website volwassener wordt en steeds meer bezoeker krijgt.
 5. Wanneer je eerste commissies binnen komen, kun je ook e-mail marketing inzetten om bezoeker bij je te houden.
zijkant-laptop

Het starten van een website met blogsartikelen is enerzijds de makkelijkste manier om te starten met affiliate marketing. Je opstartkosten zijn namelijk zeer gering en op lange termijn is deze methode zeer effectief. Anderzijds is het een methode die wel consistentie vereist en een paar maande kan duren voordat deze effectief wordt.

Bijkomend voordeel van producten die je promoot met een blog is de cookie die geïnstalleerd wordt. Cookies houden voor een periode van 30 tot soms wel 90 dagen of meer alsnog een aankoop kan tracken via jouw link. Dit betekent dat een bezoeker ook in de toekomst nog een aankoop via jouw link kan realiseren.

Starten met affiliate marketing!?

Wil jij graag meer weten over hoe affiliate marketing werkt en of dit verdienmodel bij jouw past, dan raad ik je zeker aan om de Affiliate Marketing Revolutie te bekijken. Simpelweg helpt deze cursus jouw om voor een zeer bescheiden bedrag van €47,- jou van A-Z te introduceren en wegwijs te maken in de wereld van affiliate marketing.

De man achter deze cursus in Jacko Meijaard. Inmiddels al ruim 10 jaar actief in deze wereld en dankt zijn huidige zeer winstgevende onderneming aan zijn start 10 jaar geleden. Hoe hij dit deed? Je vindt alles terug in zijn cursus. Met een 30 dagen niet goed geld terug garantie loop je geen risico en kun je rustig kijken of het iets voor jou is.

affiliatie marketing revolutie

Leer hoe affiliate marketing werkt en hoe het jouw leven kan veranderen!

Lees alles over de Affiliate Marketing Revolutie

Ik wil geld verdienen met affilaite marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *