Gold Republic Review – Het beste alternatief om koopkracht behouden?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

In deze Gold Republic Review nemen we een kijkje in de keuken van hét bedrijf dat misschien wel het antwoord biedt op: hoe voorkom ik dat mijn koopkracht daalt? Ik heb het hierbij niet over investeringen, beleggingen of manieren om je geld x10 te laten gaan zoals met crypto het geval kan zijn. Nee, ik heb het over een overweging om (een deel van) je geld om te zetten naar echte waarde: edelmetaal. Waarom leg ik je hieronder uit.

Wat is Gold Republic precies?

Gold Republic is een bedrijf met een missie: het toegankelijk maken van beleggen in edelmetaal voor iedere belegger, van groot tot klein. Het is een volledig Nederlandse onderneming die duizenden beleggers wereldwijd bedient. De voornaamste reden om hier geld te beleggen is om geldontwaarding tegen te gaan en jezelf financieel te beschermen.

In 2008 begon het bedrijf toen bleek dat de zogenaamde veilige beleggen, zo veilig niet bleken. Er werd een alternatief gezocht en gevonden. Goud bleek erg interessant en had een gigantisch trackrecord en lange geschiedenis. Omdat de goudwereld een stempel had van louche praktijken, variabele prijzen en opdringerige verkopers, zagen Marleen Evertsz en Alex Butter een gat in de markt. Kort daarop, in 2010 ontving het bedrijf als 1e edelmetaalverkoper ooit een AFM vergunning. De AFM houdt toezicht op financiële ondernemingen.

Gold Republic is de enige partij in Nederland die goud op een unieke manier, veilig en transparant aanbiedt en in bewaring heeft. Vandaag de dag is Gold Republic de meest toonaangevende aanbieder van fysiek edelmetaal in Nederland.

GoldRepublic

Gold Republic op social media

Wie mee wil weten over de diensten van Gold Republic, de mensen achter de schermen en meer wilt leren over macro-economie en edelmetalen kan zijn hart ophalen, want ze zijn op veel plekken aanwezig en brengen daadwerkelijk waarde. Zo zijn ze actief op Youtube, Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Persoonlijk volg ik ze het meest op Youtube, simpelweg omdat het lekker wegkijkt, ik er week na week veel van leer en er ook met regelmaat interessante mensen worden uitgenodigd.

Voor wie geen idee heeft wie Arno Wellens, Lyn Alden, Kees de Kort of Michaël van de Poppe zijn, ik nodig je uit om het kanaal op te zoeken en te bekijken. Een goed voorbeeld van een video is onderstaande, waarin Bart Brands (host) het heeft over huizenmarkt en de Big Short.

Wat zijn edelmetalen?

Edelmetalen staan beter bekend als goud, zilver en platina. Het investeren erin gebeurd als ruim 5000 jaar en zal in ons leven ook niet zomaar stoppen. Echter hebben edelmetalen nu wel een andere rol dan vroeger. Ze werden toen gebruikt als betaalmiddel en voor sieraden. Tegenwoordig worden edelmetalen nog steeds voor sieraden gebruikt, maar is het zijn functie als betaalmiddel wel verloren. In plaats daarvan wordt het nu gebruikt als beleggingsmiddel met als doel om je koopkracht niet te laten verminderen.

Waaruit bestaat edelmetalen?

Een edelmetaal is een vorm van metaal dat bestand is tegen corrosie en oxidatie. Dat is ook een van de de redenen waarom er sieraden van worden gemaakt. Ze blijven er mooi uit zien. Er zijn diverse soorten edelmetalen, waarvan de allerbekende goud, zilver en platina zijn. Heb je het over beleggen in edelmetalen dan praat je alleen over deze 3, bij alle andere vormen van edelmetaal zoals Rodium en Wolfraam, spreken we van grondstoffen. Een groot verschil!

Door de regels heen kun je al lezen waarom mensen beleggen in edelmetalen: het vergaat niet. Je kan het smelten, begraven of jarenlang dragen, de hoeveelheid blijft hetzelfde.

Omdat edelmetalen het kern product zijn van deze Gold Republic review, belicht ik graag de verschillen waarin je investeert. Ze hebben namelijk elk specifieke eigenschappen en verschillen wel degelijk van elkaar.

Goud

Om te leren begrijpen wat de essentie van deze 3 metalen is, kijken we naar de hoeveelheden ervan. Indirect praat ik hiermee over schaarste. Voor goud is dit ruim 180 duizend ton. Dat is een kubus van 20.8 meter. Volgens onderzoek zit er nu nog circa 50 ton aan goud in de grond. Dit is slechts 22% van de resterende voorraad: schaars dus.

Zilver

Bij zilver liggen de eerder genoemden getallen hoger. Boven de grond vinden we 1,74 miljoen ton en onder de grond nog eens 560 ton. Onder de grond ligt er dus nog ruim 3x zoveel zilver als dat er totaal aan goud gemijnd is. Dit is circa 24% aan zilver wat nog ondergrond ligt. In de vorm van een kubus is dit 50 meter in het vierkant.

Platina

Platina is niet alleen schaarser dan goud en zilver, er is ook opvallend minder informatie over bekend. Wel is bekend dat er boven de grond circa 9.400 ton gemijnd is. Onder grond betreft dit nog circa 69.000 ton. Een groot verschil dus met goud en zilver, want er ligt veel meer onder als boven de grond. Maar liefst 88% ligt nog onder de grond, verdeeld over Zuid-Afrika, Rusland, Noord-Amerika en overige Afrikaanse landen. Platina is moeilijker om te mijnen en een stuk duurder. Voor iedere ounce aan platina moet er 10 ton (!) aan platina erts worden gemijnd.

Vormen van beleggingen in edelmetalen

Je hebt meerdere mogelijkheden om te investeren in goud, zilver en platina. De meest bekende vorm is een investering in fysiek goud, waarbij jij eigenaar wordt van een munt of baar. De bewaring hiervan kan op meerdere manieren, want niet iedereen wilt thuis goud hebben liggen. Even los gezien van sieraden. Maar een optie is dus om het thuis in een kluis te leggen, het nadeel is dat jij verantwoordelijk bent en blijft.

Een andere optie is om een kluis te huren, dit kan bij een private partij of een bank. Maar ook dit is nog steeds een risico, bij een private partij moet blijf jij juridisch eigenaar van het edelmetaal, maar wat gebeurd er in geval van diefstal (contract)? en bij een bank is de kluisinhoud in geval van faillissement mogelijkheid eigendom van de bank. Lees ook hier de kleine letters, ongeacht je kapitaal.

Deze Gold Republic review is er niet zomaar. Naast het kopen van goud of zilver, kun je het ook bij Gold Republic in bewaring houden. Deze partij verzorgt namelijk de aanschaf, verkoop en opslag van edelmetalen. Alles wat jij hoeft te doen is jouw edelmetaal naar keuze aankopen via de website. Per e-mail wordt jij vervolgens dagelijks op de hoogte gehouden van jouw bezit bij GR.

Handelen in derivaten

Derivaten? Ja, derivaten zijn beleggingsproducten die gebaseerd zijn op aandelen, grondstoffen, valuta’s enz. De waarde van een derivaat is daarmee gekoppeld aan de waarde van andere beleggingen. Zie een derivaat als een contract op de prijs van een grondstof. Je belegt dus in plaats van in fysiek goud in de prijsstijging of daling van het edelmetaal.

Bedrijven in edelmetalen

De laatste mogelijkheid is om te beleggen of investeren in bedrijven die werken met edelmetalen. Denk hierbij een bedrijven die mijnen, verwerken en transporteren. Hierin beleggen doe je door aandelen van het betreffende bedrijf te kopen.

Welke kans bied beleggen in fysiek edelmetaal?

Jaarlijks neemt de product van nieuwe edelmetalen langzaam af en wordt de bovengrondse voorraad juist gebruikt. Zilver is hier een goed voorbeeld, wat je veel terugvind in de elektrabranche en sporen. De vraag naar edelmetalen groeit, zowel vanuit het zakelijke leven als vanuit particulieren.

Dit komt onder meer door de inflatie en lage rente die onze koopkracht achteruit laten gaan. Edelmetaal is hierbij een manier om koopkrachtontwaarding tegen te gaan. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld investeren in crypto, waarbij je investeert en verwacht dat de prijs op korte termijn zal stijgen. Je bent dan bezig met waardevermeerdering, iets minder met de met borging ervan al doe je hetzelfde als je geld meer waard wordt.

Deze onrust zorgt ervoor de grote en kleine beleggers alternatieven zoeken om hun kapitaal te verzekeren en waardevermindering te voorkomen. Met edelmetalen is een waardestijging over de jaren heen zeker mogelijk. Dus alleen al een kapitaal dat in waarde gelijk blijft heeft meer waarde dan waardevermindering.

De afgelopen 5000 jaar is goud een zeer stabiele investering gebleken. Als fundament heeft goud een opslag van waarde, het is geen asset die groeit en cashflow produceert. Mede hierdoor is het niet waarschijnlijk dat de prijs van goud binnenkort exponentieel stijgt. Voor investeerders zijn er echter voldoende aanknopingspunten om in goud te investeren, met ieder zijn eigen doel.

Wat kost het en wat krijg je bij Gold Republic?

Transparantie is een van de punten waar Gold Republic hoog scoort. Dus ook als het gaat om transparantie in kosten, ongeacht hoe groot je investering is. Sterker nog, ze tonen op hun website de actuele koers van goud, zilver en platina en deze ververst elke 30 seconden.

Bij aankoop van edelmetalen betaal je een handelscommissie, plus kosten voor opslag en verzekering. Dit is alles. De actuele tarieven hiervoor zijn altijd terug te vinden op hun website.

Belangrijk om te weten dat als je bij Gold Republic goud, zilver of platina koopt, je geen papier koopt dat je recht geeft op een hoeveelheid die alleen op papier staat: cijfers. Je koopt, ook al gebeurd het voor jou, daadwerkelijk fysiek goud. De belegging is dus niet virtueel, jij hebt daadwerkelijk straks goud in een kluis liggen, waarvan je uiteraard wel virtueel kan zien wat de waarde is en hoeveel je hebt. Maar, het bestaat echt en het is van jou, opgeslagen in een kluis van Gold Republic in Nederland, Duitsland of Zwitserland.

Opslag van edelmetalen bij Gold Republic

Ik zou willen dat ik je uit eigen ervaring kon vertellen hoe dit proces precies in zijn werk gaat, maar helaas. Het edelmetaal wordt met zwaar beveiligd transport naar de door jouw aangegeven locatie gereden, dit is overigens allemaal verzekerd.

Je kan uit ook thuis bewaren, maar hier kleven ook behoorlijk wat nadelen aan voor jou als bewaarder. Een ervan is dat je verzekeraar het niet dekt als het niet in een zwaar beveiligde kluis ligt opgeborgen. Bij Gold Republic ben je volledig verzekerd tegen diefstal en schade, ongeacht de opslaglocatie. Ook behoudt je de mogelijkheid om het terug te kopen, waardoor je dus ook te allen tijde je geld weer op kan nemen.

Mocht je van locatie A naar locatie B willen, dan kan dit ook, echter zijn hier wel transportkosten aan verbonden. Zodra jouw edelmetaal bij de kluis is aangekomen, ontvang je direct een baarnummer, dit is jouw unieke kenmerk van het edelmetaal dat in jouw bezit is. Op de website van Gold Republic is ook duidelijk aangegeven hoe het transport er schematisch uit ziet.

Hoe kan jij veilig investeren in edelmetalen?

Investeren in edelmetalen bij Gold Republic is niet alleen makkelijk en zeer veilig, het is simpelweg een manier om jouw kapitaal te beschermen. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken, hier geld op te storten, te bepalen welk edelmetaal je wilt en waar je het wilt opslaan. Gold Republic heeft 3 eigen kluizen: Amsterdam, Frankfurt en Zürich. Klik hier om direct te beginnen als je je vermogen wilt beschermen.

reviews gold republic
Bron: Gold Republic.nl

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *