Makkelijk geld verdienen vanuit huis

De ideale manier om op lange termijn makkelijk te verdienen

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Makkelijk geld verdienen thuis. Wie wil dat nou niet. Ik kan je vertellen, het hoeft zeker geen droom te blijven. Jij kan het ook. Wat je nodig hebt is een plan waarmee je geld kan verdienen, motivatie en een beetje tijd. Ik heb het hier over geld verdienen via internet, waarvoor je lang niet zoveel tijd hebt als dat je zou denken. Ik kan het met en uurtje of 2 per dag, dus jij ook. En, waar een wil is is een weg.

Online geld verdienen hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Mijn ervaring is wel dat je ergens vol voor moet gaan en niet teveel (tegelijker) wilt proberen. Ik maakte ruim een jaar geleden de beslissing om met affiliate marketing te starten naast het runnen van webshops. Ik wilde namelijk makkelijk geld verdienen vanuit thuis en bouwen aan een lange termijn inkomen.

In dit artikel vertel ik je hoe ik dat gedaan heb. Je leert hoe ook jij op een eenvoudige manier vandaag nog kan starten. Lees dus beslist verder!

Waar begin je

Als we het over makkelijk hebben, dan is de start het makkelijkst. Je hebt hier namelijk bijna niks voor nodig. Een computer of laptop, een internetverbinding en een gezonde dosis motivatie is een goed begin. Voor de methode die ik gebruik was dit alles wat ik nodig had en nog steeds heb om geld te verdienen via internet.

Het is echt zo simpel. Je hebt geen kantoor, briefpapier, visitekaartjes of groot budget nodig. Iets verderop leer je hoe jij dit ook kan!

makkelijk geld verdienen thuis

Hoe ik makkelijk geld verdien vanuit huis

Tussen neus en lippen liet ik het eerder al vallen. Makkelijk geld verdienen thuis doe ik met affiliate marketing. Wat dit model zo makkelijk en interessant maakt is dat je feitelijk erg weinig nodig hebt en nooit veel zult hebben, behalve een laptop, internet en een affiliate website.

Ik promoot simpelweg andermans producten door er over te bloggen. Het werkt, want jij leest dit nu ook. Hiervoor heb ik zelf geen producten nodig. Ook is er geen sprake van een klantenservice, inkoop, opslag of andere grote overheadkosten.

Qua producten kun je aan meerdere dingen denken. Vast en zeker ligt er wel iets in jouw straatje. Denk aan online trainingen, smartphones, verzekeringen, producten voor huisdieren etc. Je kan het echt zo gek niet bedenken of je kunt het promoten. En wat je kunt promoten kan je geld opleveren.

Hoe affiliate marketing werkt

Wat is affiliate marketing nou eigenlijk? Misschien klinkt het stoffig of half Engels, maar als affiliate promoot je andere producten en krijg je hiervoor een commissie. Je beloning.

Makkelijk voorbeeld: stel dat jou buurman online trainingen verkoopt in de opvoeding van honden. Deze training staat op een affiliate programma aangemeld, verkoopt goed en mensen zijn razend enthousiast. Gelukkig ben jij ook hondenliefhebber, maar je wilt geen gedoe met cursussen, service, betalingen etc.

Dan kun je de training van je buurman gaan promoten. Je kan erover bloggen bijvoorbeeld. Wat biedt die training allemaal en wat is er zo interessant aan? Zeg even dat die cursus €100,- kost en jij krijgt voor elke verkoop €35,- commissie. Je buurman heeft er dan een klant bij en moet hier verder mee omgaan. Jij hebt €35,- commissie zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen.

De truc is om jouw promotie of blog beter gezegd, door zoveel mogelijk mensen te laten vinden. Dus veel mensen moeten Googelen op waar jij over schrijft. Je gaat dus meer blogs schrijven, bijvoorbeeld over type honden, materiaal, baasjes, omgevingen etc. Hoe meer jij dit doet, hoe beter je gevonden worden en hoe meer kans op commissies.

affiliate marketing stappenplan

Hoe start je met geld verdienen?

Nu je ongeveer weet hoe affiliate marketing werkt en hoe je geld kan verdienen zonder nasleep van klanten en retourtjes, leg ik je uit hoe je kunt starten. Dit kan vandaag nog, want alles wat je nodig hebt (naast een laptop en internet) is een domeinnaam, hosting en een plan. Tenminste, als je het op de makkelijke manier wilt doen die ik gebruik.

Hierboven las je al kort over de woorden ”affiliate programma” heen. Een affiliate programma of netwerk is een website zoals Paypro, Daisycon of Coolblue waar je je gratis op kan aanmelden als affiliate. Vervolgens kun je een product kiezen en de bijbehorende affiliate link gebruiken in je blog. Begin overigens gewoon bij 1 platform, waarbij ik Paypro aanraad omdat deze het makkelijkst is.

Na je aanmelding bij in dit geval Paypro zie je vrijwel direct Affiliate Campagnes staan in het Campagne overzicht. Hier zie je alle (digitale) producten je ze direct kunt promoten.

Hoe hoger te score, hoe beter het product verkocht wordt, maar tevens ook concurrentie heeft. Blijf overigens binnen de eerste 5 pagina’s. Oudere producten hebben niet altijd de garantie dat ze goed lopen en dat kan dus zonde zijn van je tijd.

Makkelijk geld verdienen thuis stappenplan

Makkelijk geld verdienen thuis. In dit stappenplan leg ik je uit hoe affiliate marketing werkt en waarom dit model makkelijk is om op te zetten en uit te bouwen.

Vind een product en de affiliate link

De affiliate link is super belangrijk als je geld wilt verdienen met promotie. Het correct plaatsen van je affiliate link is daarom essentieel. Deze link meet ten opzichte van een gewone link precies wie er via jouw website en jouw blog heeft doorgeklikt op je link en vervolgens iets heeft aangekocht.

Je kan dus alleen geld verdienen als mensen via jou link een aankoop hebben gedaan. Paypro in dit geval weet door die link dat als er een aankoop is gedaan, de commissie op jou account moet worden bijgeschreven.

In Paypro kun je je affiliate product link vinden zodra je binnen de campagnes op een product klikt en naar beneden scrolt. Dit is een lange code die je 1 op 1 kunt kopiëren en kan verwerken in je blog.

Domeinnaam kopen

Als je het product heb gevonden dat je wilt promoten, bijvoorbeeld over hondentrainingen, is het tijd om je domein te kopen. De niche waarin hondentrainingen zich bevindt is huisdieren en specifieker honden. Wil jij alleen over een labrador gaan bloggen, noem je url dan naar wat je doet, bijvoorbeeld labradortraining.nl

Hoe specifieker dit is, hoe fijner Google en je bezoeker dit vinden, want je trekt specifieke bezoekers aan. Ga je echter over trainingen praten voor verschillende rassen, dan kun je denken aan bestehondentraining.nl.

Op Neostrada.nl kun je eenvoudig bekijken of je bedachte domein al bezet is of nog niet. Zo niet, dan kan je hem daar gelijk kopen en registreren. Registreer wel altijd een .nl of .com domein, anders heb je grote kans dat je minder makkelijk scoort in Google.

Een domein met hosting bij Neostrada.nl kost circa €15,- voor een jaar, geen geld als je kijkt dat je hier een jaar mee kan doen (en makkelijk terug kan verdienen).

Website opzetten

Je hoeft geen wizzkid of techneut meer te zijn om een website op te zetten. Ik begrijp dat het op je af kan komen, maar het valt allemaal mee. Als je domein en hosting werken (kan een paar uur duren), kan je aan de slag. Tijd om de website op te zetten, waarmee we het geld uiteindelijk gaan verdienen.

We gebruiken hiervoor WordPress (dat is ook de website waarop je nu zit). Met WordPress kun je vrij eenvoudig een nieuwe website opzetten en het is gratis. De hosting die je eerder via Neostrada hebt gekocht maakt het mogelijk om via CPanel of DirectAdmin WordPress te installeren. Neostrada heeft een prima klantenservice mocht je hier niet uit komen.

Thema kiezen

Wanneer je je website hebt opgezet is het de bedoeling dat je je thema kiest. Of beter gezegd veranderd. Het standaard thema van WordPress is namelijk niet wat je wilt. Deze kun je veranderen naar bijvoorbeeld het Sparkling thema. Hiervoor ga je naar het beheerderspaneel en pas je je thema aan.

Als je dat gedaan hebt, installeer je een plugin: Yoast SEO. Deze is bedoeld voor zoekmachine optimalisatie voor Google. Vervolgens passen we de permalink structuur aan in de instellingen. Deze zetten we naar ”berichtnaam”.

Vervolgens maak je je eerste twee pagina’s aan, te weten Home en Blog of Artikelen. Als je dit gedaan hebt ga je naar de instellingen en klik je op ”lezen”. Hier stel je Home in als ”homepage” en blog of artikelen als berichtenpagina. Het lastigste deel van de website is hiermee al gedaan.

Blog of artikel schrijven

De manier van affiliate marketing die ik gebruik is gebaseerd op het organisch aantrekken van bezoekers. Gratis bezoekers via Google dus. Om dit mogelijk te maken moet je website gaan ranken. Dit betekent dat Google jou blog of artikel laat zien wanneer een bezoeker iets zoekt over het onderwerp waarover jij schrijft.

Om dit mogelijk te maken, moet je website zo optimaal mogelijk werken. Denk aan woorden waar mensen op zoeken, een duidelijke structuur van je website en liefst meerdere blogs. Hiermee geef ik dus direct aan dat het plaatsen van 5 blogs niet voldoende gaat zijn. Let er ook op dat je niet voor Google gaat schrijven maar voor je bezoekers.

Schrijf zoveel mogelijk waardevolle blogs voor de mensen die het lezen. Google zal dit uiteindelijk waarderen omdat mensen langer op je website verblijven (ze voelen emotie en herkennen zich in je verhaal).

Wordt je bijvoorbeeld gevonden op een training om honden op commando te laten zitten, praat dan niet over welk voer ze het best kunnen gebruiken. Dit is niet relevant en mensen klikken weg.

makkelijk geld verdienen thuis

Homepagina

Het maken van blogs is een groot onderdeel van je website, maar vergeet je homepagina niet. Dit is de ”cover” van je website en zou moet uitstralen dat je weet waarover je het hebt. Denk bij het maken van je homepagina over wie jij wilt uitstralen voor je bezoeker. Wat kunnen ze vinden bij jou en wat maakt je uniek. Wat je hierin op kunt nemen is onder meer:

 • Over ons
 • Waarom mensen bij jou moeten zijn
 • Wat mensen op je website kunnnen verwachten
 • Je meest recente blogs
 • Eventueel een actie naar een kortingspagina of een gratis product

Bloginhoud

Let er bij het maken van een blog dat je het volgende hierin minimaal meeneemt:

 • Een tekst van minimaal 500 woorden (liever 1000-1500)
 • Gebruik maken van een focus zoekterm en deze terug laten komen in je blog
 • Gebruik maken van voldoende alinea’s en koppen
 • Maak je tekst aantrekkelijker met afbeeldingen (geoptimaliseerd voor Google)
 • Nette schrijftaal en relevante content
 • Voldoende witregels

Call to action

We eindigen een blog altijd met een call to action. Vrij vertaald een oproep voor de lezer om actie te ondernemen. Je hebt ze meegenomen in een verhaal over een onderwerp waarop ze zochten. Nu is het tijd om de lezer over te halen tot het klikken op een knop waarin jou affiliate link zit.

Dit kun je doen door de oplossing te bieden voor het probleem waarnaar zochten of de vraag die ze hadden. De oplossing is het product dat jij promoot. Laat zien wat dit product doet en waarom dit zo interessant is. Mensen zullen verder kijken en bij voldoende interesse een aankoop doen.

Conclusie om makkelijk geld te verdienen

We hebben nu in grote lijnen het proces doorlopen om op je eigen tempo geld te verdienen vanuit huis. Het is geen get-rich-quick mocht je dit hopen. In mijn optiek is get-rich-quick ook niet makkelijk. Dit wordt vaak mooier gemaakt dan dat het is tot dat je eraan begint.

Affiliate marketing daarentegen is een manier van geld verdienen dat in het begin moeite kost om het op te bouwen. Het kan 2-3 maanden duren voordat je commissies ziet. Maar als je ze hebt, weet dat er snel meer zullen volgen.

Key is dat je wekelijks content blijft uploaden. Je website moet namelijk groeien en mensen zoeken niet alleen op 1 blog. Zodra je echter commissies ontvangt, kun je feitelijk alles gaan uitbesteden. Van het zoekwoordonderzoek tot het maken van blogs tot zelf het plaatsen van de blogs op je website.

Dit is voor mij wat makkelijk geld verdienen vanuit huis betekent. Moeite doen voor iets wat op lange termijn volledig automatisch geld oplevert.

Benieuwd naar hoe ik deze makkelijke verdienmethode aangepakt hebt?

affiliate marketing revolutie

Start vandaag met affiliate marketing en kom erachter hoe makkelijk geld verdienen kan zijn

Inclusief stappenplan en uitleg van dé affiliate expert van Nederland

Ontdek de 7.500 euro per maand methode

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *