Mindset coach, de weg naar financieel succes!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Zeggen veel mensen niet dat succes begint bij de juiste mindset of bij een mindset coach? Vooral financieel succes of beter gezegd financiële onafhankelijkheid is grotendeels afhankelijk van jouw mindset. Wie wil er nou niet meer geld verdienen, er wat ruimer bij zitten of op vakantie gaan wanneer het jou uitkomt. Circa 90% van wat er in ons (dagelijks) leven gebeurd is een gevolg van keuzes die we maken op basis van onze mindset en financiën.

We zitten in onze eigen bubbel, onze eigen realiteit die van persoon tot persoon anders is. Dit noemen we conditionering, je bent wie je bent door keuzes en gedachtes uit je verleden. Niet voor niks lijk je veel op je vader of moeder en niet voor niks ga je van school vaak naar een 9-5 baan of wordt je later toch ondernemer. Alles komt door jouw mindset en de mensen met wie je omgaat.

Omdat geld een erg grote rol in ons leven speelt (zowel positief als voor sommigen negatief) heeft dit invloed op alles wat we doen. Mensen die ontkennen dat geld ze niet gelukkig(er) maakt, weten vaak niet hoe ze met geld om moeten gaat en dat geld voor ze kan werken. Mensen die geld genoeg hebben zijn gelukkiger en hebben vaak mindset coaches die ze verder helpen. Denk eens aan de voorbeelden Tony Robbins, Michael Pilarczyk of Jerik van Nuenen.

Er moest iets gebeuren…

Het moment dat mensen met hun eigen mindset in aanraking komen en zich erin verdiepen is vaak als ze door een bepaalde groei heen gaat, aan een nieuwe grote verandering werken of als het roer om moet. Vaak gaat er in ieder geval een gebeurtenis of bepaalde fase aan vooraf.

Dit was bij mij niet anders. Tot een paar jaar geleden was ik zowel ondernemer als werknemer. Dit heb ik een tijd lang gecombineerd om bepaalde redenen waarvan een financiële basis bij een werkgever er een was en de vrijheid en drive die ik voelde als ondernemer in de avonduren en weekenden. Zoiets kan lang goed gaan, maar er komt een moment (bij mij in ieder geval) dat je een keuze moet gaan maken.

Ondanks dat ik beide leuk vond, voelde ik dat ik op lange termijn toch echt meer thuis was in het ondernemerschap. Dit kwam door bepaalde persoonlijke eigenschappen van me. Echter als je die omslag wilt maken en 100% voor het een of ander wilt gaan, komen er veel gedachten, overwegingen en gesprekken bij kijken. In die fase voelde ik aan alles dat er iets moest gebeuren, er moest een knoop doorgehakt worden.

Die knoop heb ik overtuigend doorgehakt, ik begon me als ondernemer verder te verdiepen in de online wereld en mindset kwam al snel op mijn pad. Een van mijn eerste keuzes was toen de aanschaf van Master Your Mindset van mindset coach Michael Pilarczyk. Een boek dat me in alle opzichten positief veranderde.

keuzes maken

Wat is/doet een mindset coach?

Nu je googled op mindset coach, is of kan jouw vraag zijn om daadwerkelijk een mindset coach te vinden of om meer informatie rondom mindset in te winnen. Een mindset coach kan in mijn ervaring op verschillende vormen aanwezig zijn: als persoon, als boek of als programma. Als persoon is het iemand die jou persoonlijk vooruit helpt in jouw mindset groei.

Met een boek heb ik het over de talloze mindset boeken die jouw van alles kunnen leren. Als programma kun je denken aan personen zoals Tony Robins of Michael Pilarczyk, waarbij je je naast vele andere kan aanmelden bij een programma.

Uiteindelijk gaat het erom dat jij verder komt dan waar je nu bent. Een goede mindset coach is in staat om in welke vorm dan ook, jou wakker te maken, te raken, te snappen waar jou vraag of verlangen zit en weet hoe jij van A naar B kan komen. Vaak hangt de vorm meer van jouw af. Met zelfstudie kun je al snel aan boeken denken. Maar wil je echt contact met iemand, iemand die je daadwerkelijk leert kennen, dan kun je een coach denken.

Wil je meer weten over de betekenis van mindset, lees dan ook mijn artikel ”mindset is de basis van succes of een gebrek eraan” eens.

Niet iedereen kan jou helpen

Op zoek naar een mindset coach is een vrij algemeen begrip, toch is lang niet elke coach echt een coach of niet geschikt voor jou. Ik heb zelf enkele coaches gehad, waarbij ik op zoek was naar iemand die mij niet alleen qua mindset maar ook qua onderneming scherp kon houden. Wat wil ik, waar wil ik heen, waarom en wat moet ik er voor doen?

Mijn ervaring hierin was dat ik wel goede gesprekken met iemand had, maar ze uiteindelijk niet als coach zag. Het waren mensen die mij prima konden helpen, konden sturen, maar ik keek niet echt tegen ze op. Het waren geen (grote) voorbeelden voor me. Ze deden hun werk, maar ik voelde op een dieper level niet de connectie.

Wees je dus bewust van de manieren waarop een mindset coach je kan helpen. Probeer iemand te vinden die zichzelf coach noemt en een track record heeft en al daar is waar jij nog heen wilt. Of iemand waar je tegenop kijkt, die jou veel zou kunnen leren. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden, maar die personen weten vaak precies wat je zoekt. Ze zijn er immers zelf geweest.

Alles begint bij jou

Het maakt niet uit of je een goede mindset coach vind, een goed boek leest of van training naar training huppelt, alles begint bij jou. Een goede coach helpt je wel verder, maar jij moet in actie komen. Jij moet geen schop onder je kont nodig hebben of iemand die je ’s ochtends wakker belt of je naar de gym rijd. Met een mooi woord wordt dit intrinsieke motivatie genoemd.

Je moet zelf de overtuiging hebben dat de vorm van coaching die je ontvangt jou verder helpt en hier volledig voor gaan. Je hoor wel vaker dan iemand dankzij iemand anders is gegroeid of een bepaalde stap heeft gemaakt. Hier is een proces aan vooraf gegaan, maar uiteindelijk is de actie voor die bepaalde stap uit de persoon zelf gekomen.

Wat je mag verwachten van een mindset coach is dat je alle handvatten krijgt die nodig zijn. Je krijgt toegang tot alle onderdelen van de machine en ook hoe de machine in elkaar gezet moet worden. Maar jij drukt keer op keer op de startknop.

Succesvol dankzij een mindset coach

Uiteindelijk is een mindset coach voor mij een de redenen dat ik de dingen die ik deed beter ging doen, uitdagingen makkelijker aan ging, tegenslagen beter kon opvangen en het geloof in mezelf liet groeien. Ik heb mijn coach leren kennen bij toeval. Het was namelijk mijn mentor in e-commerce die mij leerde dropshippen (webshops runnen zonder voorraad).

Zo zag ik hem in het begin ook, echter kwam ik er al snel achter (binnen een maand) dat deze coaching slechts een deel van zijn capaciteit was. Het was een jongen die (je gelooft het niet) 10 jaar jonger als mij was, maar kennis van een 80 jarige leek te hebben. Hij voelde mij precies aan zonder dat ik het doorhad en wist mij op zowel persoonlijk als zakelijk vlak te laten groeien.

Tot op de dag van vandaag ben ik nog met hem in contact en ik spreek hem maandelijks. Hij is een voorbeeld voor me geworden op gebied van zaken doen en persoonlijke ontwikkeling. Een jongen met een visie en weet hoe hij die moet bereiken. Ook al is de kern van werkzaamheden niet meer hetzelfde, hij kijkt met een zeer objectieve blik naar mijn groei en helpt me als ik het moeilijk heb. Dit kan hij omdat hij ook coaches heeft zoals de Michael Pilarczyk van Nederland.

coaching

Het komt op je pad als je er klaar voor bent

In dit geval hoefde ik dus niet speciaal te zoeken, maar kwam ik er bij toeval achter dan een coach die ik betaalde voor coaching in webshops mij op heel ander vlak enorm hielp en help. Somt komt het dus spontaan op je pad, zeker als je er klaar voor bent. Wat ik heel belangrijk en ook fijn vond is dat ik een band met deze jongen (uit het buitenland overigens) kreeg. We hebben elkaar op persoonlijk vlak leren kennen. In mijn ogen een must als iemand voor lange termijn je coach wordt.

Hoe je het zelf kunt sturen

Zonder actie geen resultaat. Dat mag duidelijk zijn. Komt iets niet direct op je pad, ga dan zelf op pad. Dit kan op 1000 en 1 manieren. Maar er zijn voorbeelden die je zonder al teveel moeite zelf kunt vinden. Een vorbeeld van een goede mindset coach in mijn optiek is Jerik van Nuenen. Een man die alles heeft geleerd over mindset en met de juiste vragen en tactiek mensen verder brengt en hun doelen laat realiseren.

Ik heb sinds kort contact met hem en ik ben daarnaast begonnen met zijn e-book. Een boek waarin hij jou laat kennis maken met de beste versie van jezelf. Op beter gezegd, hoe je die kan worden en wat daar voor nodig is. Hier helpt hij je bij op een manier die alleen bij jou past. Geen persoon namelijk hetzelfde. Dit vind ik zo mooi en goed aan Jerik.

Het e-book geeft je superveel inzichten en laat je antwoord geven op prikkelende maar eenvoudige vragen. Je wordt aan het denken én aan het werk gezet. Een echte aanrader als je op zoek ben naar een mindset coach en laagdrempelig kennis wil maken.

puur mindset academy

Wil je meer uit je leven halen? Lees nu dit e-book en ontdek:

  • Hoe je een growth mindset kunt ontwikkelen
  • Hoe je je mindset traint voor succes
  • Hoe je een money mindset kunt ontwikkelen
  • Hoe je betere beslissingen leert maken
  • De route naar het leven van je mooiste leven
Maak direct gebruik van de kortingsactie!

Wil je alvast kennismaken met Jerik? In onderstaande video, waarin hij is geïnterviewd door AD.nl legt hij kort uit wie hij is.

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *