12 Ultieme mindset life hacks om direct geld te verdienen!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Mindset. Een mooi begrip waar we dagelijks mee te maken hebben. Zowel bewust als onbewust en zowel getraind als ongetraind. Alles wat we doen is met een bepaalde mindset en komt door een bepaalde mindset die we hebben, accepteren of trainen. Een van die mindsets is lifehacking. Dit klinkt spannender als dat het is, maar life hacking komt neer op openstaan voor verbeteringen en effectief gebruik maken van producten en kennis.

Een life hacker is dan ook in staat om out of the box te denken. Hij of zij staat niet argwanend tegenover vooruitgang in welke zin van het leven dan ook. Hij of zij is nieuwsgierig, wil meer leren, staat open voor andere mensen en wil groeien in het leven. Zoals het woord al zegt neemt een life hacker dus een bepaalde mindset aan die hem of haar in staat stelt verder te komen dat de meeste mensen en te behalen waar de meeste mensen alleen van dromen of over praten.

Een life hack mindset is in wezen een mindset waarin je naar nieuwe slimme al dan niet onconventionele manieren zoekt of toepast om jouw leven makkelijker of aangenamer te maken. Je gaat slimmer werken en slimmer leven. Zo kun je dus ook mindset hacks toepassen om geld te verdienen. Daarover nu meer.

Inhoudsopgave

Je bent wat je denkt!

Deze klinkt een beetje zweverig, maar komt neer op het volgende: jij bent het gevolg van de manier waarop je denkt. De manier waarop je denkt (je mindset) is hoe je leeft, wat je doet, met wie je omgaat etc. Je leeft in je eigen wereld en dat is de wereld die ”veilig” voelt en waar je bekend mee bent. De wereld zoals jij hem ervaart is dus jouw wereld, je vrouw, vriendin, vriend of ouder kijkt hier nooit 100% hetzelfde tegenaan.

Jij bent dus wat jij denkt. Wil jij een beter leven, ander huis, ander werk, meer inkomen of meer geluk ervaren, dan moet je anders gaan (leren) denken. Zodra je anders gaat denken, ga je automatisch anders naar bepaalde situaties kijken. Als gevolg hiervan ga je andere keuzes maken en verander je dus een stukje van je leven en van wie je bent.

Je weet niet wat je niet weet

Een beetje een flauwe, maar wel een goede en deze slaat op de eerste mindset hack. Je weet niet wat je niet weet, dus als je op op een punt staat in je leven dat er iets anders moet gebeuren (extra inkomen, ondernemen, nieuw huis) moet je life hacks toepassen: je mindset ertoe zetten dat je meer wilt leren over iets dat je nog niet weet. Als we als voorbeeld online geld verdienen gebruiken en je weet niet waar je moet beginnen, moet je jezelf uitdagen. Uit je comfortzone treden en op zoek gaan.

Zo zal je ervaren dat zodra je iets nieuws leert, er een wereld voor je open gaat. Nieuwe mogelijkheden, kansen, mensen, geldstromen en nieuwe vormen van geluk. Ineens gaat het leven even niet meer op automatische piloot, maar ben je bewust bezig met iets dat je nog niet weet. Dit kan onprettig voelen, omdat je onervaren bent. Geef jezelf even de tijd om te leren wat je ontdekt hebt.

Ga maar eens na, hoelang je over bepaalde gewoontes die je nu hebt ooit hebt moeten doen. Nieuwe stappen zijn vaak spannend, maar brengen ook mooie dingen op je pad. ”Wat weet ik nog niet” is niet zo van belang, ”wat je wilt weten” des te meer.

Verander je perceptie en je werkelijkheid verandert mee

Als jij anders naar bepaalde dingen gaat kijken of leert kijken, veranderd je perceptie mee. Je leert als het ware om een nieuwe realiteit te ervaren. Een bekende quote is ook wel: ”If you change the way you look at things, the things you look at chance”. Een andere is: als jij denkt dat het waar is, is het waar ook al is het niet zo.

Dit noemen we ook wel je perceptie van een situatie en hoe je die kan veranderen. Een concreet voorbeeld is dat je van 1x in de week een rondje lopen omdat je een beach body wilt hebben ineens het advies krijgt om 5x te trainen in de week. Je perceptie was eerst dan een rondje lopen zou helpen. Maar nu je merk dat 5x in de week trainingen jou hele andere resultaten oplevert. Zo veranderd je perceptie ten aanzien van je lijf, je training, je dagindeling, misschien zelfs je voeding en dus verandert je werkelijkheid mee.

Je gaat namelijk anders leven, omdat je merkt dat dit jouw helpt om bij je doelen te komen en je perceptie erop te positief te veranderen.

Je bent met wie je omgaat

Wist je al dat jij het gemiddelde bent of wordt van de 5 mensen waarmee jij het meest om gaat. Een veelgehoorde quote is ook wel: ”show me your friends and I’ll show you your future”. Afhankelijk van wat jij wilt bereiken in je leven, op welk gebied dan ook, moet je omgaan met de juiste mensen. Deze mensen zijn al waar jij heen wilt of zijn op zijn minst gelijkgestemden.

Stel dat je graag wilt ondernemen en online geld wil verdienen en je gaat om met mensen die alleen maar op terras zitten, voetbal kijken en bier drinken, zijn je kansen op succes vrij klein. Je moet dan zelf een ijzersterk geloof in jezelf en een groot doorzettingsvermogen hebben. Je vrienden helpen jou namelijk niet, laat staan dat ze je begrijpen.

Hoe meer jij omgaat met mensen die al zijn waar jij heen wilt of als rolmodellen/expert fungeren, hoe meer resultaat jij op termijn zal boeken. Je zal ook merken dat als je hiervoor gaat, je vrienden kwijt zult raken. Jij groeit namelijk en interesseert je in nieuwe dingen, waar je vrienden dat biertje of de voetbalwedstrijd belangrijker vinden.

Geef aandacht aan de juiste dingen

Met andere woorden, focus! Waar op leg jij je aandacht en is dat ook het juiste? Veel dingen doe je dagelijks op automatische piloot. Wil je starten ondernemen of kijken hoe je via internet geld kan verdienen, focus je hier dan op. Zoals Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie altijd zegt: werk elke dag aan je business en denk lange termijn.

Focus je elke dag op wat je wil bereiken. Je zal verbaasd zijn over wat je al doet na een maand of misschien zelfs al verdient. Tegelijkertijd betekent deze focus ook: minder focus op wat niet bijdraagt aan je doelen of wensen. Kijk een uurtje minder tv, beweeg een uurtje meer, eet gezonder als dat je deed of kijk minder op je telefoon.

Je zal na verloop van tijd ervaren wat er kan gebeuren als je je focust op de juiste dingen. Ook zal je merken wat je terugkrijgt aan tijd, energie en wilskracht als je minder tv kijkt, meer in de buitenlucht bent of minder actief bent op socials.

Geloof, vindingrijkheid (en hoop) is alles

Geloof altijd in jezelf. Ik kan uit ervaring spreken als ik zeg dat geloof in datgene wat je wilt behalen een onuitputtelijke kracht kan vormen op de momenten dat je het nodig hebt. Of het nu gaat om het uitblijven van resultaten, het magere contact met iemand die je hard nodig hebt of veel geduld moeten hebben. Als je geloof hebt in dat je gaat behalen wat je wilt behalen, kom je (v)er.

Als jij diep van binnen niet gelooft dat je iets gaat halen, haal je het ook niet. Het is zo simpel als dat. Het tegenoverstelde is dus ook waar. Als jij gelooft dat je iets voor elkaar gaat krijgen, lukt dat je ook. Misschien niet op de manier die je oorspronkelijk bedacht, maar je geloof ga je automatisch combineren met vindingrijkheid. Dat is mijn ervaring in ieder geval.

Hoe ver kun je gaan

Niemand kan deze vraag voor je beantwoorden en niemand zal dit ook weten. Hoever je kan gaan in je leven heeft geen eindstreep, alleen een deadline. Zwart wit gezegd is jouw deadline het moment dat je leven ophoudt. Alles wat je daarvoor wilt bereiken is dus een test hoever jij kunt gaan, wilt gaan en bereid bent om te gaan.

Voor iemand die nog nooit buiten Nederland op vakantie is geweest, kan een nieuwe land een volgende stap zijn. Maar voor digital nomads die overal ter wereld hun geld verdienen is de volgende stap totaal anders, zij maken hun wildste dromen waar. Hier komt ook perceptie weer om de hoek kijken en geloof en vindingrijkheid.

Je zou kunnen zeggen dat jij je eigen grens bepaald met je gedachten. Je bent immers wat je denkt. Een ding weet ik wel, alles wat je denkt dat nieuw is voor jou, of ”ver gaan” is voor jou, is vaak al door iemand gedaan. Het speelt zich in jouw hoofd af wat ver gaan is en wat je hiervoor over hebt.

Wet van de aantrekkingskracht

Deze ken je waarschijnlijk wel. Een mooie quote die hierbij past is: ”de rijken worden rijker en de armen armer”. Dit komt mede door de wet van de aantrekkingskracht. Wat hier zoal samenkomt is de mensen met wie je omgaat, geloof in jezelf, een groeiende mindset en aandacht geven aan de juiste dingen.

Jij trekt aan waar je in gelooft, hard voor werkt en verdient. Het lijkt soms allemaal in een keer op je pad te komen, maar hier heb je vaak wel het nodige voor gedaan. Kijken we naar online geld verdienen, dat komt niet vanzelf, het komt pas als jij er klaar voor bent, mogelijkheden creëert en actie onderneemt. Na je 1e succes zal je ervaren dat er meerdere successen volgen. Je trekt het aan.

Kansen creëren en kansen pakken

Hoeveel kansen heb jij al gekregen in je leven? En hoeveel kansen heb je al gepakt? Je moest eens weten hoeveel kansen mensen laten liggen. Vaak worden er ook redenen verzonnen om kansen niet te pakken: kost teveel, is te ver weg, toch teveel moeite, ik ben er nog niet klaar voor. Allemaal onzin als het gaat om kansen waar je wel op hoopt, maar niet aanpakt.

Stiekem ben je er dan of niet klaar voor of je wil het diep van binnen niet. Soms dienen kansen zich ineens aan, soms creëer je ze zelf. Hoe ze ook komen, pak ze, zeker als ze uniek zijn en jouw naar je doel of droom kunnen helpen. Bedenk jezelf dan ook eens, hoe vaak heb je achteraf spijt gehad dat je het toch niet gedaan hebt. Wees in ieder geval niet jaloers op de mensen om je heen (of die je volgt) die hun kans wel pakken.

Je hebt géén toestemming nodig

Je bent geen kind meer. Neem verantwoordelijk voor alles wat je doet. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het leert je een berg. Als jij jezelf altijd verantwoordelijk houd voor wat je doet en gaat voor wat jij wilt, verandert je leven ten goede. Als je altijd op toestemming van iemand anders wacht of niet alleen durft, zal je nooit ver komen of niet komen waar jij van droomt. Je houdt je namelijk vast aan de goedkeuring van een ander. Waarom?

Wees jezelf en kijk niet teveel naar hoe anderen het doen. Vraag jezelf of anderen ook niet altijd of dat wat je doet wel het juiste is. Daar kom je namelijk snel genoeg achter. Gaat het goed, dan ga je door, gaat het verkeerd dan wijzig je je koers. Zolang je doel maar in zicht blijft en jij niet op toestemming en goedkeuring van anderen gaat wachten.

Verdien geld met je passie

Wat is er, naast passief geld, nou mooier als geld verdienen met je passie. Vaak komt passief geld ook als gevolg van je passie. Lang niet altijd is het geval dat je geld verdient met je passie. Vaak doe je wel wat je leuk of interessant vind, maar dit is lang niet altijd je passie. Iets wat je dag en nacht zou kunnen doen. Iets wat je overal ter wereld zou kunnnen doen. Iets wat je zelfs zou doen al zou je er niet voor betaald worden.

Bedenk jezelf eens bewust waar jij bijvoorbeeld helemaal in opgaat, wat echt belangrijk voor je is. Waar je je wekker niet eens voor hoeft te zetten. Vaak staan we hier niet eens bij stil. We leven in de waan van de dag en doen ons ding. Tot je jezelf aan het denken zetten. Een goede life hack dus om meer uit je leven te halen is te kijken hoe jij geld kan verdienen met je passie of iets vinden wat bij je past en dag en nacht geld oplevert waar je ook bent.

Jij bent 100% verantwoordelijk voor jezelf

We bespraken het net al even kort. Jij bent 100% verantwoordelijk voor jezelf. Zeur jij wel eens over mensen die het zo goed lijken te hebben? Bespeur je wel eens jaloezie bij jezelf? Denk je wel eens, had ik maar…

Als jij 100% verantwoording neemt voor jezelf en durft te gaan voor het onzekere, onveilige, ondenkbare en buiten je comfortzone komt, ontdek je dat het niet zo eng is al je denkt. Je vraagt je eerder af waarom je niet eerder bent gestart. Dat was in ieder geval wel mijn waarneming toen ik er voor ging.

Een goede coach is goud waard!

Je hebt nu 12 mindset life hacks gelezen die jou stuk voor stuk misschien als cliché in je oren klinken, maar wel zeggen wat nodig is om die ene stap vooruit te zetten. Het komt vaak voor dat mensen die stap wel durven nemen, maar vervolgens radeloos zijn. Wat nu! Wie helpt me, waar moet ik heen. Nieuwe stappen zorgen voor nieuwe ervaringen.

Soms is dit eng, het is namelijk nieuw. Maar daar zijn coaches voor. Mindet coaches. Mensen die erin getraind zijn om meer uit jou te halen, om gedachten te doorbreken, om je nieuwe dingen te leren en in te laten zien hoeveel er mogelijk is. Want ja, het begint bij jou, maar met een goede coach aan je zijde om mee te sparren, je ideeen te delen of te kijken welke richting je op moet ga je verder komen en groei je.

Daarom zeg ik ook: een goede coach is goud waard! Ze zijn objectief, stellen je oncomfortabele vragen en ze helpen je vervolgens verder. Maak jij vandaag jou eerste stap? Dit kan al door middel van het lezen van dit boek. Een echte aanrader: Wordt de beste versie van jezelf!

puur mindset academy

Wil jij meer geld verdienen, meer uit je leven halen en weten hoe je dit kan doen?

Ontdek nu het geheim voor meer succes!

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten