Veelbelovende cryptomunten om in te investeren op dit moment!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Welke cryptomunt kan je het beste kopen? Een erg eenvoudige vraag, met een iets lastiger antwoord. Waarom? Er komen simpelweg meerdere factoren kijken bij crypto. Wil je er bijvoorbeeld in investeren of in traden? Wil je op kortere termijn rendement zien, ben je een zogenaamde hodler. Het is daardoor niet zo simpel als dat het lijkt, omdat ik niet kan zien wat jij wilt.

Maar ik kan je zeker wel op weg helpen, want er zijn zeker mogelijkheden die op dit moment super interessant zijn en waar je ”op tijd” bij wilt zijn. Hierover meer in dit artikel.

Investeren of traden?

Zoals ook de titel al genoemd is, praat ik over investeren, niet over traden. Een groot verschil als je met crypto aan de gang gaat. Veel mensen zien investeren als geld in iets stoppen en het niet meer terug zien. Vaak is dit omdat het geruild wordt voor iets wat ze nog niet kennen. Denk aan aandelen, obligaties, crypto of bijvoorbeeld vastgoed.

Investeren betekent voor mij dat ik geld dat ik over hebt, stop in een middel, crypto in dit geval dat op lange termijn meer geld kan opleveren dan dat ik er in het begin in stak. In crypto kun je dus een munt kopen, waarvan jij denkt (of hoopt) dat deze op termijn in waarde vermeerdert. Jouw ingelegde geld vermeerdert dus ook.

Investeren betekent dus echt lange termijn. Denk minimaal aan enkele maanden of zelfs jaren. Iets totaal anders als traden dus, waarbij je op korte termijn (soms zelfs dezelfde dag nog) winst wil maken door het leren lezen van koersen en inzetten wanneer jij denkt dat de koers omhoog of omlaag gaat.

Met andere woorden, bepaal niet alleen welke cryptomunt je in je portfolio wilt, maar ook of je erin investeert of mee trade.

Verspreid je kansen als je investeert

De meningen zijn hierover verdeeld, maar in het algemeen is het slim om crypto gespreid aan te kopen. Met andere woorden, leg niet al je eieren in 1 mandje, dit kan of heel goed gaan of… inderdaad heel fout. Mensen die spreken over all-in op munt X zijn vaak grootspraak en willen een munt pumpen of dumpen of weten simpelweg niet genoeg van een munt. Doe daarom altijd je eigen onderzoek

Gespreid investeren is dan key. De verdeling hierin is voor iedereen anders en hangt ook sterk af van jouw wensen en van je investering. Om je een voorbeeld te geven kun je bijvoorbeeld 75% van je investering in bitcoin stoppen, 20% in grote altcoins zoals Ethereum, Litcoin of Cardano en met de overige 5% in risicovollere munten met een lagere marketcap.

Neem je liever meer risico met kleine munten die kunnen exploderen, dan kun je deze verhouding voor jezelf aanpassen. Houd alleen altijd rekening met je risico dat je loopt en hoelang je een investering wilt aanhouden.

Welke cryptomunten kopen?

Omdat ik voorstander ben van spreiding, lange termijn rendement en munten met potentie die sterk blijken, bespreek ik een aantal munten die je kunt kopen. Mocht je willen waar ik crypto koop en waar jij dit ook veilig kunt doen, dit is Bitvavo. Via deze link kun je hier gratis een account aanmaken en vandaag nog jouw crypto kopen.

Wil je meer over Bitvavo weten? Lees hier mijn volledige review.

Bitcoin

Dit kan geen verassing zijn, een goed verdeeld portfolio bevat bitcoin. De koning van de crypto en sinds crypto bestaat al de nummer 1 coin. Een feit welke naar verwachting niet snel zal veranderen. Bitcoin is de munt met het grootste verleden en heeft door de jaren heen een sterk netwerkeffect ontwikkelt. Wat ik hiermee bedoel is dat vrijwel niemand die wel crypto kent, niet van bitcoin heeft gehoord. En dit kan niet over veel andere munten gezegd worden.

Bitcoin heeft zich afgelopen jaren meerdere keren bewezen ook een meer dan 1 crisis doorstaan. Hierdoor zien bedrijven het steeds meer als een story of value. Samen met de rijzende inflatie, nemen steeds meer mensen een (voorzichtige) toevlucht naar bitcoin en dit is ook aan de koers te zien.

Veel investeerders zien bitcoin als een vorm van digitaal goud. Een plaats waar geld op termijn meer waard wordt of in ieder geval niet minder. Het zal minder snel gebruikt worden als betaalmiddel, vandaar de term store of value.

Ethereum

Op een stevige nummer 2 staat de altcoin Ethereum. Een munt met veel ruimte om te groeien, veel support en al vroeg de nummer 2 crypto wereldwijd was. Ook moet de echte piek bij ETH nog komen, waar BTC deze bijvoorbeeld al meerdere heeft gehad en inmiddels op weg is naar een nieuwe all time high.

Cardano

De derde munt die veelbelovend is en een degelijke marketcap heeft is Cardano. Gebouwd door een van de oprichters van Ethereum. Cardano is een van de grootste munten die met succes Proof of Stake toegepast heeft. Ook focust Cardano zich erg op veiligheid, schaalbaarheid en aanpasbaarheid. Een veelbelovende munt war we nog veel van gaan horen.

Waarin kun je nu investeren?

Welke cryptomunt kopen is iets te kort door de bocht omdat dit voor iedereen anders kan zijn. De een is fan van bitcoin, de ander ziet graag onbekendere munten groeien dit zichzelf nog moeten bewijzen. Ook hangt de keuze waarin je investeert af van je beschikbare vermogen, je risicoprofiel en je leeftijd.

De tip die ik je kan meegeven is te kijken naar de genoemden munten. Ze bestaan al lang (bitcoin het langst) en hebben veel potentie om groter te worden. Nog belangrijker is dat ze een grote achterban hebben zeker bitcoin. Het zal dus niet zomaar verkeer gaan met een investering, al raad ik je wederom aan om je kansen te spreiden.

Heb jij andere interesses? Geen probleem. Onderzoek voor jezelf welke munten bij jou passen en waar je geld in wilt investeren. Heb je hier een helpende hand bij nodig? Dan is de Crypto Masterclass hier bij uitstek geschikt voor. Je leert hier alles over crypto, investeringen en daadwerkelijk geld verdienen met crypto.

Wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande link waarmee je direct een gratis account bij Bitvavo kunt aanmaken. Je kan dan een week lang tot €1000 handelen zonder fees te betalen.

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *