Top 5 gratis crypto en bitcoin cursussen

Starten met crypto? Ontdek nu de beste beginnerscursussen!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Op zoek naar een crypto cursus om meer te leren en te weten te komen crypto is het al snel de vraag, bij wie moet je zijn en waarom? Crypto is meer dan alleen een opkomende markt. Maar ook al weten velen er nog weinig van, we ontkomen er bijna niet om er iets over te horen. Voor de een blijft het daarbij, voor de ander, jij in dit geval, is het tijd om meer te ontdekken. Verstandige keuze, want crypto is ‘here to stay’. Niet voor niks praten er steeds meer mensen over en niet voor niks kunnen we om ons een voelen dat er iets gaande is.

Het belangrijkste als je wilt beginnen met crypto, is om goed en verstandig van start te gaan. Simpelweg door het feit dat internet bezaaid ligt met informatie. Wat moet je wel/niet geloven en waar begin je. De juiste kennis vind je al snel in een crypto cursus. Je krijgt namelijk informatie die klopt, direct relevant is voor jou en waar je direct waarde krijgt.

In je zoektocht naar de beste crypto cursus, ben je nu misschien wel aanbeland bij het maken van keuzes. Keuzes waarna je kan starten met leren en investeren in crypto. In dit artikel lees je meer over de top 5 gratis crypto en bitcoin cursussen. Bedenk je vooraf direct wat je precies wilt leren, wat je ervoor over hebt en hoe compleet de cursus voor jou moet zijn.

Van alle cursussen is momenteel de Crypto Masterclass wel de meest complete cursus van allemaal. Bijna 500 goede reviews bewijzen dit ook. Lees hier mijn uitgebreide review over deze cursus.

Een goede crypto cursus

Een kleine noot vooraf over cursussen. Als we praten over crypto dan is er veel informatie op internet te vinden. Zowel in het Nederlands als Engels. Er bestaan inmiddels als vele forums, chatgroepen en goeroes en ook op mediakanalen zoals Twitter hoor je van alles. Hier ligt ook direct het gevaar zoals ik het zelf zeg. We volgen iemand omdat het goed voelt, we doen vervolgens iemand na omdat we denken dat die persoon alles weet en vervolgens vragen we ons af waarom het mis gaat of lijken we toch een stukje informatie te missen.

Als je er een dag voor gaat zitten, beloof ik je dat je ’s avonds niet meer weet wat je ’s ochtend gelezen, gezien of gehoord hebt. Je bevind jezelf al snel in een groot web, waarvan je niet weet wat alles betekent, laat staan of het wel klopt en van wie het af komt.

Wat je dus mag verwachten van een cursus, gratis of betaald, is dat je deze reis grotendeels kan overslaan. Ik zeg bewust grotendeels, want van nature zijn we nieuwsgierig en zoeken we toch informatie op. De cursussen zoals ik deze verderop in dit artikel bespreek, zijn inhoudelijk op orde, beginnen bij het begin en nemen je mee in de cryptoreis. Technisch zijn ze up-to-date. Denk aan crypto traden, terminologie en waar je moet beginnen. Aan het eind van de cursus weet je daadwerkelijk dat je een goede basis (of zelfs meer) in bezit hebt.

Tot zover mijn toelichting, laten we naar de cursussen gaan. Trouwens, wil je straks starten met crypto traden of investeren? Dan doe je dit efficiënt en eenvoudig bij Bitvavo. Via deze link kun je je gratis aanmelden. Ook kan je in mijn Bitvavo review alles over dit handelsplatform lezen.

Gratis crypto en bitcoin cursussen

Crypto Masterclass van AllesOverCrypto

In de gratis crypto training van ruim 1,5 uur nemen Derek en Patrick je mee in de cryptowereld. Ze laten zien wat zij doen in hun masterclass, ze bespreken crypto uitvoerig en ze laten je kennis maken met de meest interessante cryptomunten. Niet alleen bespreken ze bitcoin, ook laten ze zien welke altocins keer 10 kunnen gaan en waar jij van kunt profiteren. Ze leren je dus de basis van geld verdienen met crypto.

AllesOverCrypto biedt naast een al verbluffende gratis training ook een zeer uitgebreide en betaalde masterclass aan. Hier draaien ze de cryptowereld werkelijk ondersteboven en leren jou alles wat je moet weten om geld te verdienen met crypto op korte en lange termijn. Ik durf te zeggen dat dit op dit moment de meeste uitgebreide alles-in-1 cursus is van Nederland en België. Wil je hier meer over leren en lezen? Lees dan mijn review over AllesOverCrypto.

Bitcoin Basics en technische analyse met Madelon Vos

Ik heb Madelon leren kennen als Mrs. Bitcoin. Ze is een bron van informatie en inspiratie als het gaat om crypto en een van de weinige vrouwen in Nederland die hier bekend om staat. Madelon biedt op haar website madelonvos.nl een aantal trainingen aan, zowel gratis als betaalde. Het zijn beginnerscursussen om je mee te nemen ”down the rabbit hole” zoals zij het zegt. Je leert onder nadere hoe je handelt in crypto en hoe je het veilig opslaat.

Het doel van Madelon in alles wat ze doet is om meer mensen te informeren en leren over crypto. Het is een zeer fascinerende wereld, waar veel in gebeurd. Met gaar cursussen leer ze jou op een leuke maar hands-on manier hoe je wegwijs wordt in haar wereld,

De eerste cursus legt dus meer nadruk op handelen, kopen en opslaan van crypto. In de tweede cursus leer je vooral hoe je crypto grafieken technisch analyseert doet, hoe je grafieken leest en wat je hiervoor nodig hebt. Als je Madelon volgt, weet je als het goed is dat zij dagelijks met technische analyses bezig is.

Uiteraard dienen de gratis cursussen als een voorproefje voor de betaalde en grotere cursussen, maar je kunt er al een hoop van leren. Wil je hier meer over weten, lees dan mijn review over investeren in crypto met Madelon Vos.

Crypto Community – Succesvol investeren in crypto

De Crypto Community is een betaald sociaal platform om jou meer te leren over investeren in cryptocurrencies. Je vindt hier alle tips in trics om jezelf onder te dompelen in de wereld van crypto.

Van allemaal zie ik deze gratis cursus meer als een snelcursus. Je leert namelijk in vogelvlucht meer over bitcoin en alle stappen die je moet zetten om crypto te kopen. Ook ontdek je hoe je de juiste cryptomunten vindt en hoe je hier geld mee kunt verdienen. Dit is een korte maar zeer krachtige training.
De Crypto Community heeft ook een betaalde training met daarin 8 modules. Hierin leer je starten met crypto en krijg je een introductie. Verder leer je crypto kopen, bewaren onderzoek doen en alles over veiligheid en privacy.

DoopieCash – Beginnen met crypto

Bij DoopieCash kun je leren traden, zoals zij het zeggen: iedereen kan traden, maar winstgevend traden is een vak. Je kunt les krijgen in traden gericht op aandelen, crypto, commodity’s en futures. Alles is verhandelbaar, maar waar ligt jou interesse.

DoopieCash biedt om te beginnen een negen delige crypto training aan, bedoeld en gemaakt voor beginners. Zijn training helpt jou om de eerste stappen te zetten in de wereld van crypto en trading. DoopieCash gaat in zijn training in op decentralisatie, blockchain, swingtraden en daytraden. Ook gaat hij in op verschillende brokers zoals Bitvavo waar je waar je crypto kunt kopen en neem hij je als ervaren trader mee in de gevaren van traden zonder kennis.

CryptoTips – Bitcoin Cursus

Zoals de naam al zegt, duikt Cryptotips met hun gratis training specifek in op bitcoin. Het is een training die als enige van de 5 niet is opgenomen met video maar is uitgeschreven als een groot artikel. Dit doet niks af van de waarde ervan overigens, alleen moet je veel lezen. Je leert hierin onder andere over blockchain, traden met bitcoin, alles over ETF’s en over het minen van crypto.

Verschil tussen gratis en betaalde crypto cursussen

Van alle genoemde gratis cursussen zal het je niet verbazen dat je een alleen de basis leert en niet de diepgang. Voor beginners die zichzelf willen laten informeren zijn de cursussen zodoende prima. Wil je je echt gaan verdiepen in crypto en meer dan alleen de basisinformatie, dan moet je toch verder kijken naar een betaalde training. Logisch ook, want je betaald uiteindelijk voor de kennis en ervaring van iemand die jou als het goed is verder gaat brengen met je doel: meer leren over crypto.

Daarbij zijn betaalde cursussen vaker up-to-date, omdat gratis cursussen de basis vormen die niet snel zal veranderen. Met up-to-date bedoel ik vooral de je toegang krijgt tot meer informatie waar je nu iets aan hebt en toegang tot cursusaanvullingen die er kunnen zijn.

Mijn tip is om eerst eens te kijken bij welke crypto cursus jij je het best voelt en waar je denkt te kunnen leren wat je zoekt. Zo kun je voor een zeer complete Crypto Masterclass gaan, die van allemaal ook het duurst is, maar ook voor een simpelere basiscursus van Madelon. Doe dus zeker je eigen onderzoek en besluit daarna om een cursus aan te schaffen als je hier klaar voor bent.

Crypto cursus conclusie

Of we nu kijken naar een gratis of naar een betaalde cursus, het doel van beide is om jou kennis en een stukje ervaring bij te brengen over crypto. Iedere cursus doet zijn op zijn of haar manier en ook vanuit zijn of haar expertise. Bij de een legt de nadruk meer op crypto en handelen, waar de ander puur bitcoin en blockchain behandeld. Van alle cursussen zijn de Crypto Masterclass en Madelon Vos denk ik wel het meest bekend. Van deze 2 staat de Crypto Masterclass zelfs op nummer 1 in PayPro wat betekent dat hij veel afgenomen wordt.

Hoe dan ook doe je er goed aan je in te schrijven voor een gratis training. Al snel zal je een klik hebben en weten wat je aanspreekt. Van hieruit kun je verder kijken en bepalen of je ook de betaalde training afneemt. Niet alles wat je wilt weten, zal je krijgen in een gratis training. Logisch ook. Een voorbeeld is dat de Crypto Masterclass bijvoorbeeld wel goede inzichten geeft in welke munten nu het meest interessant zijn, maar deze onthullen ze pas in de betaalde training met de reden waarom.

Ik wens jou veel succes met je crypto avontuur en je keuze voor jouw crypto cursus.

Meest recente artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *