3 Kansen om je eigen bedrijf te starten zonder geld!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Een eigen bedrijf starten zonder geld is makkelijker dan ooit dankzij het internet. Internet biedt ons vrij wel alle mogelijkheden om een bedrijf te starten en om online geld te verdienen. Voor veel mensen lijkt het starten van een eigen bedrijf echter nog steeds een droom. Iets wat ze anderen zien doen of andere succes mee zien hebben.

Ondanks alle kansen die er liggen, maken niet veel mensen de oversteek naar het ondernemerschap. De reden is simpel, het is nieuw, je weet niet waar je aan begint, het ligt vaak buiten de comfortzone. Schuif dus alle redenen om het niet te doen overboord (onzeker, geen kennis, geen geld, etc). Waar je kan beginnen laat ik je in dit artikel zien.

Internet maakt alles mogelijk

Om een eigen bedrijf te starten zonder geld heb je los van een Kamer van Koophandel inschrijving (€51,-) tegenwoordig weinig meer nodig. Als ik voor mezelf spreek is een laptop en een goede internetverbinding genoeg. Ik heb geen kosten aan een kantoor, personeel, kantoorspullen en dat soort dingen. Dit noem ik de kracht van internet.

Mocht je nog weinig weten over online geld verdienen, lees dat zeker dit artikel online geld verdienen in 2021 eens door. Er gaat een wereld voor je open en je snapt waarom ik er groot fan van ben. Het mooie is dat je toegang krijgt tot diverse verdienmodellen, voor iedereen is er wel iets (als je via internet geld wilt verdienen). Dit maakt het tegelijkertijd lastig.

Precies daarom geef ik je mijn top 3 aan verdienmodellen die ik met mijn bedrijf zonder hoge kosten heb kunnen starten. Ik heb er alleen een laptop voor nodig en internet. Ik bouw dus letterlijk aan mijn bedrijf en bouw tegelijkertijd aan meerdere online verdienmodellen. Je leest het goed, meerdere verdienmodellen! Nog zo een voordeel van internet!

Verdienmodellen voor je bedrijf

Affiliate marketing

Het eerste verdienmodel dat je kan starten is affiliate marketing. Afhankelijk van je budget kun je al voor een paar euro starten als je een hosting hebt voor je website en toegang hebt tot WordPress. Het hangt een beetje van jou af hoe handig je bent om dit zelf te regelen, maar voor de prijs van een paar boodschappen ben je al onderweg.

Heb je wel budget, dan kun je zoals ik heb gedaan, €47 investeren in een cursus genaamd de Affiliate Marketing Revolutie. Dit is een kant en klare cursus waarin je direct van A-Z leert hoe jij je eigen affiliate website kunt opbouwen.

Met affiliate marketing promoot je de producten van iemand anders. Koopt een bezoeker vervolgens het product dankzij jou promotielink, dan ontvang je een commissie. Hiervoor hoef je niks te doen en commissie worden netto uitbetaald. Deze kunnen liggen tussen de €0,50 en €500,-. Volledig afhankelijk van het product.

affiliate marketing stappenplan

De promotie van producten vindt plaats via artikelen die jij op je website plaats. Je praat dus over een product waar andere mensen interesse in hebben. Doe je dit succesvol? Dan kun je hier een passief inkomen mee opbouwen. Verder heb je hier niet te maken met eigen producten, klantenservice, omzetten, adverteren of dat soort zaken. Ik noem het ook wel het meest passieve verdienmodel via internet op lange termijn.

Youtube Cash Cows

Het tweede verdienmodel is mogelijk wat onbekender voor je, maar zeker niet minder interessant, Youtube. Ik heb het niet over een Youtube kanaal waar je filmpjes van jezelf upload, maar over Cash Cows. Dit zijn kanalen waar jijzelf of een team video’s voor jou maakt die jij vervolgens upload.

Het verdienmodel van Youtube bestaat uit het verkrijgen van views op jouw video’s. Per 1000 views krijg je namelijk tussen de €3-€20 betaald, afhankelijk van je niche. Je wordt tot het Youtube partnerprogramma toegelaten, zodra je de 1000 abonnees aantikt en 40.000 kijkuren hebt. Met dit type kanalen is dat overigens sneller bereikt dan je zou denken.

geld verdienen youtube

Mocht het nu een beetje draaien en onduidelijk zijn wat ik zeg, lees dan zeker mijn artikel over geld verdienen met Youtube zonder je gezicht in beeld. Ook hier is het een beetje afhankelijk van je budget, je kennis en je vaardigheden.

Als ik voor mezelf spreek heb ik veel informatie via Youtube zelf kunnen halen en later een training en coach in de arm genomen om mijn kanalen te optimaliseren. Als je zelf video’s kunt maken, dan is het beginnen van je eigen kanaal kosteloos. Als je dit wilt uitbesteden via bijvoorbeeld Fiverr of Upwork freelancers dan betaal je voor een video gemiddeld $40-$60. Echter kun je hier $1500 mee verdienen per video!

Wil je meer weten over Youtube Cash Cows, bekijk alle info met de knop hieronder.

Online coaching

Dit is waar veel mensen tegenwoordig een bedrijf voor starten. Om online coaching te geven. Ik heb dit zelf ook gedaan en alles wat ik nodig had was wederom een laptop, internet en in dit geval Zoom. Online coaching kun je vrij gemakkelijk geven als je zelf kennis hebt in een bepaald vakgebied en hier online andere mensen mee kan helpen.

Voorbeelden zijn hulp met online marketing, websites bouwen, mindset coaching, stress coaching, business coach etc. Kijk eens goed naar waar jij goed in bent en op welke manier je die kennis en ervaring om kan zetten betaalde online coaching. Een eigen bedrijf starten zonder geld is in dit geval 100% mogelijk doordat je jezelf als product of dienst verhuurt.

Heb je budget, overweeg dan ook om een website te maken waar in je jezelf goed kan profileren. Anders zijn Facebook, Instagram en LinkedIn perfect social media om mee te starten.

Praktische tips bij start eigen bedrijf

Voorkom impulsieve acties

Een eigen bedrijf starten zonder geld is leuk en zeker dankzij internet zijn er mogelijk te over. Voorkomt dan ook dat je impulsieve acties doet die op de loer liggen. Voorbeelden hiervan zijn om te snel van het ene verdienmodel naar het andere te stappen. Internet is snel, maar gun hetgeen je met je bedrijf gaat doen ook tijd.

Maak ook niet de fout die ik maakte door de teveel tegelijk te willen doen. Als je je verdiept in wat er mogelijk is, komt er een wereld aan mogelijk op je af. Soms lijkt alles interessant, maar blijf bij jezelf.

Doe hetzelfde met cursussen/trainingen of bedrijfsuitgaves wanneer je net begint. Het kan verleidelijk zijn om direct in diverse trainingen te duiken omdat je veel wilt leren en gedreven bent. Pak dit net aan als een boek, koop het, lees het, begrijp en implementeer het en kijk of je er alles uit hebt gehaald voordat je door gaat. Zo voorkom je onnodige bedrijfsuitgaves, een onnodige volle agenda en trainingen of diensten waar je te weinig mee doet.

Doe goed onderzoek

Een eigen bedrijf opstarten zonder geld is al een onderneming op zich. Onderzoek vervolgens goed waaraan je begint en waarmee je je geld gaat verdienen. Hoe concreter je plan, hoe beter je uitkomst. Wil je bijvoorbeeld in affiliate marketing starten, kijk dan eens naar je competitie, je interesses, beschikbare trainingen of hoe je het wilt aanpakken.

Waar je ook mee begint, doe het met een plan, een doel en strategie. Zo kan je plan zijn om een affiliate website op te starten om hier binnen 6 maanden geld mee te verdienen wat zeer realistisch is. Vervolgens kan je doel zijn om eind van het jaar €5000,- per maand passief te verdienen. Ook dit is realistisch. Je strategie hier kan zijn om wekelijks 3 relevantie artikelen te schrijven over het product dat je promoot.

Dit is globaal uitgeschreven natuurlijk, maar door goed onderzoek te doen, kun je komen tot een concrete aanpak. Je staat dan vaak al met 2-0 voor op je competitie als zijn er blind instappen, zonder strategie en hopen op succes.

Bouw een nieuw netwerk op

Je denkt er niet direct aan, maar als je een eigen bedrijf opzet, kom je ook in andere sferen en een andere mindset. Je bent verantwoordelijk voor jezelf, je eigen inkomen en hoe jij je klanten(?) aantrekt. Dit betekent dat je gesprekken gaat voeren die misschien niet altijd begrepen worden door anderen of dat je een persoonlijke groei door gaat maken.

Daarom is het belangrijk dat je parallel aan je bedrijfswerkzaamheden denkt aan je (nieuwe) netwerk. Deze kun je op social media vinden, mijn voorkeuren gaan uit naar LinkedIn en Instragram, maar ook events en seminars zijn goede plekken. Denk hierbij aan de quote: je wordt het gemiddelde van de mensen waarmee je omgaat. De vraag is dus, waar wil je heen en met wie gaat je om?

Investeer zo snel mogelijk in jezelf en je bedrijf

Een van mijn favorieten, zo snel mogelijk in jezelf en je bedrijf investeren. Dit zijn de beste investeringen die je kunt doen. Zeker op gebied van kennis. Die wordt je eigen asset. De uitspraak ”the more you learn, the more your earn” is hierbij van toepassing.

Investeren in jezelf is goud waard als je op de juiste manier doet. Het kan je weg naar succes versnellen, je sneller met de juiste mensen in contact laten komen en ook je doelen eerder bereiken. Dit kan al simpel met het lezen van een boek. Mijn eerste boek toen ik begon met ondernemen was Master Your Mindset. Maar denk ook aan coaching, affiliate marketing of trainingen zoals eerder genoemd en zelfs meditatie. Een gratis vorm van investeren in jezelf.

Je eigen bedrijf starten zonder geld

In dit artikel heb ik je hopelijk nieuwe inzichten gegeven hoe jij je eigen bedrijf kan opstarten met interessante verdienmodellen. Modellen die je weinig tot geen geld hoeven te kosten, zeer toekomstbestendig zijn, passief geld kunnen opleveren en digitaal vastgoed vormen. Ook heb ik je mogelijkheden gegeven om je succes hierin te versnellen met de juiste trainingen. Dit is aan jou, al ben ik zeer te spreken over beide trainingen.

Hierbij kom ik terug op een van mijn tips, investeren in jezelf en je bedrijf is de beste investering. Je bent dit geld nooit kwijt, het is namelijk een investering. Een die rendeert op lange termijn omdat het om kennis gaat die je kan omzetten naar geld.

Ik wens je veel succes met je bedrijf en hoop dat ik je verder op weg heb kunnen helpen.

Je bedrijf opstarten zonder startkapitaal kan met affiliate marketing!  

Ontdek hoe weinig je nodig hebt en hoeveel het je kan opleveren:)

Ontdek de kracht van affiliate marketing

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *