Fiverr Nederland succesvol inzetten

Leer over de mogelijkheden om projecten uit te besteden met Fiverr

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
fiverr logo

Als je online onderneemt, je bezig houdt met online geld verdienen of projecten uitbesteed, is de kans groot dat Fiverr je bekend in de oren klinkt. Zo niet dan ga je nu meer leren over wat Fiverr Nederland precies is. Bij veel mensen is Fiverr, naast Upwork een bekend platform waar je nagenoeg elke dienst wel kan uitbesteden. Toch heeft Fiverr niet bij iedereen een ijzersterk imago.

Dit komt omdat de indruk al snel gewekt wordt dat je voor een prikje ($5) een opdracht kan laten uitvoeren. Dit voelt al snel als erg goedkoop en is het dan wel kwaliteit. Echter is Fiverr Nederland hier juist goed in ontwikkeld omdat de vraag naar ”snelle” diensten voor een scherpe prijs hoog is.

Als je rondkijkt op Fiverr, zie je al snel dat als je voor het een komt, je veel meer ziet dan je eigenlijk zoekt. Dit kom mede door het grote aanbod en doordat veel personen in dezelfde vijver vissen. Ik maak al jaren gebruik van het platform voor uiteenlopende opdrachten zoals logo’s, websiteoptimalisaties of kleine aanpassingen aan coderingen.

Zodra ik tevreden ben over iemand ”bewaar” ik deze personen zodat als ik iemand zoek, ik snel de juiste mensen weet te vinden. Er komen namelijk dagelijks mensen bij die iedereen hun eigen kwaliteiten en kwantiteiten hebben. Om je niet langer op te houden, duiken we nu verder in op hoe je Fiverr kunt gebruiken en waarom je zeker niet met vooroordelen naar die platform moet kijken.

Inhoudsopgave

Wat besteed je uit op Fiverr Nederland

In eerste instantie en waar ik Fiver Nederland van ken is het uitbesteden van gigs. Beter bekend als eenmalige opdrachten, waarvoor het platform zich uitstekend leent. Zodra je op Fiverr zit zie je direct een grootschalig aanbod van allerlei diensten.

Naast gigs kun je bij tevredenheid ook mensen voor langere tijd of grotere projecten aannemen. Dit zijn dan een soort milestones of mijlpalen die je met ze bereikt. Dit lijkt ook een beetje op Upwork. Hoewel Fiverr meer gericht is op eenmalige projecten, kun je dus prima langer met iemand samenwerken.

Als jij iets wilt uitbesteden, kun je naar gelang je budget, de kwaliteit en hoe snel je het nodig hebt, mensen vinden voor:

 • Social media
 • Videobewerking en productie (ik heb regelmatig mensen video’s laten maken voor advertenties)
 • WordPress werkzaamheden of affiliate marketing
 • Webshop werkzaamheden (Shopify, WooCommerce)
 • Grafisch ontwerp, denk aan logo’s, huisstijlen of kledingontwerp (ik heb regelmatig mensen een logo laten maken)
 • Digitale marketing, denk aan het instellen of optimaliseren van jouw e-mail campagnes
 • Schrijven en proeflezen van teksten
 • Data invoer en analyse

Toename van diensten

De hierboven beschreven diensten zijn vrij algemeen en klinken bekend. Diensten die afgelopen jaren zijn toegenomen, mede door de opkomst van e-commerce zijn:

 • Korte video advertenties voor Facebook en Instragram advertenties
 • Influencer marketing
 • E-commerce marketing: productbeschrijvingen, advertentieteksten etc.
 • Gaming, games maken
 • Mobiele apps ontwikkelen
 • Diensten met betrekking tot branding (steeds populairer)

WIl jij graag diensten uitbesteden en weet je nog niet precies hoe, waar of aan wie. Neem dan rustig de tijd en scrol eens een uurtje door Fiverr heen. Ongetwijfeld vind je iets en helaas vindt je ook veel wat je niet zoekt. Dit is een klein nadeel aan aan het platform als je het mij vraagt. Je kan specifiek zoeken, maar je voorkomt niet dat je veel kunt zien waar je niet 100% naar op zoek bent.

Delegeren op Fiverr Nederland

Een keer een project of opdracht uitbesteden is leuk en kan zeker goed werken. Maar om het platform maximaal te benutten is een andere aanpak nodig. Met maximaal benutten bedoel ik om maximaal uit te besteden wat je uit kunt besteden. Zo win je tijd voor jezelf en doen andere mensen de taken voor jou.

Laten we voorop stellen dat je Fiverr Nederland wilt inzetten om werkzaamheden of taken waaraan je bezig bent te voltooien. In dit geval met behulp van iemand anders. Zodra de dienst gedaan is, kun je achteraf kijken of het naar wens is of niet. Waar Fiverr geschikt voor is, maar jij misschien minder is om effectief te delegeren en te communiceren. Zeker als je hier weinig ervaring in hebt.

Handvatten in delegeren

Ik ga je in dit artikel niet leren hoe je moet delegeren, maar wel geef ik je enkele handvatten mee hoe je leert wat je kunt delegeren. Denk hierbij aan:

 • Taken die een geringe waarde hebben of waar jij je te goed voor voelt (dat mag!), zoals het plannen van social media, het maken van een logo of het oplossen van een technisch probleem
 • Tijdrovende taken zoals knip- en plakwerk, invoer van grote hoeveelheden data of zaken waarbij jij je tijd beter kan benutten
 • Taken waarvoor het slimmer is om een specialist in te huren of die maar eens in de zoveel tijd voorkomen.
 • Tot slot, taken die jij al meer dan 3x hebt gedaan, maar jou geen voldoening geven.

We zijn namelijk snel geneigd om te zeggen, ”dat ik kan wel even doen”. Maar als je dat maar genoeg zegt, houdt je geen tijd meer over. Weest je bewust van de taken die voor je liggen en van de kracht van uitbesteden. Zo win je tijd en kan je sneller vooruit.

fiverr gigs

Communiceren voor het delegeren

Het klinkt zo makkelijker, maar communiceren is voor veel mensen moeilijk. Vooral als je naar een onbekend iemand een bericht verstuurd. Maar op Fiverr Nederland werkt het nou eenmaal zo. Voordat je iemand inhuurt, stuur je altijd eerst een bericht. Dan kun je de opdracht bespreken en kijken of jouw wensen met zijn of haar ervaring overeen komen.

Kom je tot een overeenstemming en sta je op het punt om iets uit te besteden? Dan doorloop je de volgende stappen voor een zo goed mogelijk resultaat:

 • Bestelvereisten: Ondanks dat het om een tijdelijke of eenmalige opdracht kan gaan wil je alles zeker weten. Laat daarom op het moment van bestellen weten wat jij eist in je vraag/opdracht (tot in detail). Laat zo min mogelijk twijfel ontstaan tussen beide partijen, om de opdracht naar wens uit te laten voeren.
 • Visualisatie: Niet iedere freelancer op Fiverr zal direct weten wat je exact zoekt. Zeker niet aan de hand van alleen tekst. Laat dus gerust 1 of meerdere voorbeelden zien van werken zoals jij het graag wilt hebben. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dit komt de uiteindelijke levering van de opdracht zeker ten goede.
 • Vragen is goed: Wat je als profiel op Fiverr ziet van iemand is vaak slechts een deel van wat ze echt kunnen. Laat staan van hoe ze zelf zijn. Ga dus gerust een goed gesprek met vraag en antwoord aan om elkaars wensen goed in kaart te brengen. Beter 3 vragen teveel dan 1 te weinig.

Wat besteed je niet uit op Fiverr Nederland

Leuk natuurlijk om te weten waarvoor Fiverr allemaal geschikt is. Maar weten wat je beter niet kan uitbesteden is ook fijn. Daarom hieronder een opsomming van ”gigs” of projecten waarover je 2x wilt denken voordat je ze weggeeft aan een onbekende freelancer.

SEO gerelateerde werkzaamheden

Sowieso wil je voordat je iemand inhuurt voor SEO taken ”screenen” om te weten of zij weten waarover ze praten. Stel dat iemand in zijn profiel garandeert dat hij jou op plek 1 in Google zet, wees dan niet te enthousiast. Vaak werken dit soort freelancers met korte termijn technieken die werken, maar op lange termijn funest kunnen zijn voor je optimalisatie in Google. Wat je wel kunt overwegen is om SEO teksten te laten maken. Screen deze voordat je ze betaald wel met de website Copyscape.

Volgers kopen:

Zeker als je bijvoorbeeld een merk op zet en een leuke following wilt hebben is dit interessant. Volgers kopen. Je hebt dan in korte termijn bijvoorbeeld een Instagram profiel van 10.000 volgers in plaats van 200. Kijk hier wel mee uit, want 9/10 keer betaal je voor een systeem dat automatisch volgers voor je verzorgt. Echter zijn dit nooit natuurlijke volgers. Wees hier alert op 3 dingen:

 1. Gekochte volgers blijven geen volgers, dus je following kan ook snel verkleinen
 2. Het platform waarvoor je de volgers koopt, kan je bannen, je groeit namelijk niet zoals het hoort
 3. Als je een merk vertegenwoordig met fake volgers (10.000 volgers maar per post 3 comments) valt je door de mand bij je echte publiek.

Snelle levering

Even een opdracht uitbesteden die je snel nodig hebt. Het klinkt verleidelijk en het kan ook. Maar realiseer je ook dat je met een nog onbekende verkoper in een mogelijk ander tijdzone communiceert. Voorkom daarom dat jou opdracht die serieus is, voor de ander als een snel tussendoortje wordt gezien. Vaak is de doorlooptijd circa 3 dagen of meer. Wil je morgen al iets ontvangen, kijk dan goed bij wie je die dit afneemt.

Taal

Iets specifieker, maar als je vertalers of proeflezers zoekt, wees dan kritisch. Kies iemand die de moedertaal van het doelland machtig is. Liefst in spreek- en schrijftaal. Anders heb je kans dat je tekst 2x moet laten schrijven.

fiverr seo

Voordelen Fiverr Nederland

Tussen de regels door zijn er al enkele voordelen van Fiverr naar voren gekomen. Laat ik voorop stellen dat ik het platform vooral gebruik voor eenmalige opdrachten. Afhankelijk van de kwaliteit van het verrichte werk bewaar ik iemand die ik later nog eens kan inzetten. Bijvoorbeeld voor een logo ontwerp of stukje codering.

Omdat ik in e-commerce actief ben, met nadruk op affiliate marketing en dropshipping, zie ik Fiverr als een manier om taken vrij snel en ook eenvoudig uit te besteden. Ik zoek er niet snel een lange werkrelatie met iemand op (lees: iemand voor langere tijd aannemen voor een project). Een platform zoals Upwork werkt hier voor mij beter.

Voordeel of valkuil

Desondanks heeft Fiverr Nederland voldoende voordelen, maar wees ook kritisch tegelijkertijd. De verleiding is groot om ”even” iemand in te zetten, omdat het aanbod groot is. Concrete voordelen die ik ervaar:

 • Als je een beetje moeite doen, kom je vrij snel op goede mensen uit die een opdracht voor je kunnen uitvoeren
 • Wees scherp op mensen die niks vragen en direct ja zeggen, mijn voorkeur gaat uit naar mensen die veel vragen stellen. Deze mensen zijn er zeker als je even zoekt.
 • Veel freelancers hebben een uitgebreid portfolio, je kunt dus al vrij snel zien of je met iemand in contact wil komen of niet
 • Contact zoeken met mensen is erg eenvoudig en vaak heb je dit al binnen 24 uur
 • Eenvoudig mensen waarover je tevreden bent bewaren, zo heb je altijd goede freelancers achter de hand
 • Je kunt het zo gek niet bedenken of Fiverr biedt het aan. Je kan het platform dus zeer veelzijdig inzetten.
 • Afhankelijk van je budget, kun je opdrachten uitbesteden vanaf $5, er is dus altijd wel een mogelijkheid

Slechte freelancers herkennen

Al doe je nog zo goed je onderzoek en is je opdracht kraakhelder, besef je dat je altijd te maken heb met een onbekend persoon. Iemand die jou en je opdracht dus niet kent. Het kan dus voorkomen dat je ook slechte ervaringen met het platform gaat krijgen. Zo is het nou eenmaal. Je weet namelijk pas wat iemand kan, als je met ze samenwerkt.

Twee simpele manieren om de kwaliteit van een potentiele freelancer te beoordelen zijn:

 • Een laag verkopersniveau (hierover later meer): hoe beter een freelancer is hoe hoger zijn niveau, wees dus voorzichtig met nieuwe mensen
 • Freelancer zonder of met weinig beoordelingen: Net als hierboven beschreven, kijk altijd naar het aantal en de kwaliteit van de beoordelingen. Zijn er geen of alleen slechte, dan kun je alleen vertrouwen krijgen van zijn diensten, foto’s van zijn werk en door ze aan te spreken.

Goede freelancers vinden

Tot slot wil ik het hebben over het vinden van goede freelancers. Hoe het platform op zich werkt is niet zo heel moeilijk om uit te vinden. Het vinden van de juiste freelancer voor jou klus kan wel even zoeken zijn. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je een goede freelancer/verkoper herkent.

Beoordelingen en reviews kopers

Na elke afgeronde opdracht (dus straks ook die van jou), worden kopers gevraagd om de om een sterrenbeoordeling en een review achter te laten. Je kunt daardoor vrij snel zien hoeveel reviews en sterren iemand scoort en wat de kwaliteit van iemand is. Tip: wat ik wel eens doe als ik Nederlandse reviews zie, is dat ik de mensen ervan benader om hun ervaringen in het kort uit te leggen. Nog nooit heb ik hier een vervelend antwoord op terug gekregen en voor mij is het een bevestiging.

Beoordeling door Fiverr

Ook Fiverr wekt met een beoordelingssysteem. Simpelweg om te waarborgen dat de kwaliteit van het aanbod zo goed mogelijk is. Fiverr beoordeeld op onder meer de volgende factoren:

 • Zijn de leveringen op tijd en volgens de richtlijnen die de koper vraagt en aanbieder biedt
 • Snelheid van de communicatie
 • Beoordelingen van kopers
 • Kwaliteit van het profiel van de aanbieder

Fiverr categoriën

Aan de hand van deze factoren wordt je als aanbieder of freelancer ingedeeld in een categorie. Deze categorieën kun je als koper zien als je op het platform zit en bestaan uit:

 • Verkoper (nieuw bij Fiverr)
 • Niveau 1 verkoper (krijgen regelmatig orders en worden positief beoordeeld)
 • Niveau 2 verkoper (krijgen regelmatig-vaak orders en worden positief-goed beoordeeld)
 • Best beoordeelde verkoper (hier speelt ook Fiverr een grote rol, namelijk strenge controle op basis van communicatiesnelheid en klanttevredenheid)

Laat ik voorop stellen dat het voor voor freelancers veel werk is om van verkoper naar niveau 2 of hoger te komen. Je kunt er dus wel vanuit gaan dat als je met dit niveau te maken hebt, de freelancers goed zijn best doet en zijn klanten zeer serieus neemt.

fiverr nederland freelancer

Wed niet op 1 paard

Heb je vaker kleine opdrachten of ook doorlopende opdrachten die je wilt uitbesteden? Probeer dan meerdere freelancers uit en test welke het dichtst bij jou wensen in de buurt komen of deze overtreffen. Zeker als je iemand voor langere termijn zoekt, kan het lonen om in het begin meer tijd in Fiverr te steken. Die kwaliteit en snelheid haal je er uiteindelijk uit.

Koester een goede freelancer

Als je eenmaal iemand gevonden hebt waarmee je kunt ”lezen en schrijven”, koester deze persoon dan. Je kan hier namelijk een serieuze band mee opbouwen. Ook kun je processen met die persoon verbeteren en deze persoon met de tijd meer verantwoording geven of meer opdrachten. Hoe langer een freelancer met jou kan samenwerken, hoe beter dit voor jou is, maar ook voor de freelancer.

Conclusie Fiverr Nederland

Als je het mij vraagt, geef ik voor mijn ervaring met Fiverr tot nu toe een gemiddelde van 7,5. Het is namelijk een goed platform, maar je moet ook weten wat je precies zoekt. Zeker als je precies bent of niet heel snel tevreden kan de zoektocht naar een goede freelancers uitdagend zijn. Hoe dan ook ben ik tevreden en kun je veel kwaliteit vinden voor een goede / betrekkelijk lage prijs. Het hangt vooral af van wat je wilt uitbesteden en wie je hiervoor vind.

meester in seo

Voorkom paniek door slechte Fiverr gigs op SEO gebied die je website prestaties verminderen

Leer op een leuke manier hoe je zelf meester in SEO kunt worden!

Wordt meester in SEO!

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten