Geld verdienen met enquêtes? Dit alternatief is 10X beter!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Geld verdienen met enquêtes is niks nieuws, sterker nog, het is al jaren mogelijk. Vele websites promoten het en de vragen om een paar euro bij te verdienen belanden zelfs in je spam. Het idee om betaald te krijgen voor het invullen een enquête is al ruim 20 jaar oud. Het zijn namelijk effectieve middelen om iemand standpunt of ervaring te meten. Alleen als je hier niks voor terug krijgt, haken veel mensen af.

Daarom besloten veel bedrijven en websites mensen te betalen voor het invullen van een enquête. Hiermee was geld verdienen met enquêtes geboren, alleen moet je je afvragen waar dit ten kostte van gaat. 20 jaar geleden werkte dit misschien goed, maar tegenwoordig? Ik vond het alternatief dan 10X beter werkt en 3 partijen tegelijkertijd blij maakt. Lees verder ik deze mening en kans deel.

Hoe werkt geld verdienen met enquêtes?

Als jij oprecht op zoek bent om geld te verdienen met enquêtes, dan heb ik zo enkele goede website voor je waar je direct kan beginnen. Er zijn als je echt zin en tijd hebt namelijk talloze websites om eindeloos enquêtes in te vullen. Wees dus niet bang voor onvoldoende aanbod, er is meer dan genoeg.

Wat enquêtes invullen inhoudt is letterlijk wat je ook zou verwachten. Je bent afhankelijk van de enquête veel tijd kwijt aan het invullen of beantwoorden van een vragenlijst. De onderwerp kunnen ook over letterlijk alles gaan. Van je mening over de politiek, tot het eten wat je eet tot de auto die je rijd.

Je kan hier wel een selectie in maken, om alleen maar werk te krijgen dat in jouw straatje ligt. Denk aan enquêtes over producten die jij gebruikt of over verzekeringen die jij hebt en of ze bevallen.

review

Kwalificeren voor de juiste vragenlijst

Omdat er zoveel keuze is en er veel van je kan worden gevraagd, werken veel websites al met een enquête of vragenlijst voordat je aan het echt werk begint. In deze eerste test, wordt gekeken waar jou interesses liggen en wordt je gekoppeld aan de meest bij jouw passende enquêtes. Zo zal jij geen vragen over een verzekering of pensioen krijgen, als je nog thuis woont of starter of de arbeidsmarkt bent.

Onthoudt namelijk dat niet alleen jij er geld mee kan verdienen, ook de bedrijven die de enquêtes bij jouw afnemen. Resultaten die niet representatief zijn, zijn waardeloos. Ze willen dus eerst weten wie ze afneemt en hoe betrouw jij bent (plus: doe je het puur voor het geld of om oprecht antwoorden te geven).

Als jij jezelf eenmaal gekwalificeerd hebt voor bepaalde vragenlijsten, krijg je hoogstwaarschijnlijk dus iets in jouw kennisgebied. Dit maakt het fijner, maar dan moet je aan de slag.

Zijn enquêtes jouw tijd echt waard?

In een tijd waar online geld verdienen steeds makkelijk wordt en de manieren om jouw geld voor je aan het werk te zetten dankzij internet, moet je je afvragen hoeveel jouw tijd waard is. Een enquête kost tijd, jouw tijd. Lang niet elke enquête verdiend goed en diegene waaraan je leuk kan verdienen, liggen niet voor het oprapen. Vaak moet je hiervoor in aanmerking komen. Je bent dus al tijd kwijt zonder daadwerkelijk geld te verdienen. Neem dat wel in overweging.

Vaak komt het aan op hoe interessant jij bent. Hoe interessanter hoe beter voor het onderzoekbureau en hoe meer enquêtes je zal krijgen. Let echter wel altijd op. Het vinden van enquêtes gaat ook gepaard met goede marketing. Een vragenlijst kan soms dus veel groter uitpakken dat je dacht of meer ongemakkelijke vragen hebben dan je had gehoopt.

Geld verdienen met enquêtes lukt trouwens alleen als je 16 jaar of ouder bent. Maar ongeacht je leeftijd, moet je jezelf niet alleen afvragen wat je kan verdienen, maar vooral hoeveel tijd het je kost. Weeg dit tegen elkaar af en ga er dan voor of niet. Er zijn namelijk voldoende alternatieven om online geld te verdienen. Affiliate marketing is hier een goed voorbeeld van.

Websites waarmee je geld kan verdienen met enquêtes

Als je even zoekt, vind je genoeg website die aanbieden je geld te willen betalen voor enquêtes. Laat je hier niet direct door misleiden. Vaak is de vergoeding namelijk minimaal. Ben jij van plan wel regelmatig enquêtes te willen invullen om zo geld te verdienen, dan heb ik goed nieuws.

Ik heb een opsomming gemaakt van de websites waarvan ik denk dat ze het beste zijn om je enquête skills te testen. Ze kunnen interessant voor je zijn en draaien al een tijdje mee.

Als het je puur te doen is om geld te verdienen, is mijn tip om verder te kijken dan alleen enquêtes. Ook al kunnen ze geld opbrengen, het is bij lange na geen lange termijn oplossing om geld te verdienen. Wil je weten hoe ik geld verdien zonder enquêtes? Lees dan dit artikel.

Een kleine opmerking die ik nog kwijt wil voordat je je in deze website begeeft. Besef je wel dat als je geld wilt verdienen met enquêtes, je regelmatig accounts moet maken. Je geeft dus feitelijk elke keer je iets over jezelf bloot. Daarbij zou ik je aanraden om niet met je huidige e-mail adres te starten, omdat de hoeveelheid follow-up e-mail groot is. Als je je eenmaal aanmeld, ben je bekend en krijg je ook e-mails.

Opinieland – Ontvang beloningen voor het delen van je mening

Opinieland.nl is een website waar je in ruil voor het invullen van vragenlijsten, punten krijgt. In tegenstelling tot enkele andere websites, kun je die punten direct inwisselend voor geld dat je naar je PayPal rekening kan overboeken. Erg handig, omdat je direct je geld kan opnemen.

Ook kan je kiezen om in plaats van geld, cadeaubonnen te krijgen. Leuk als je bijvoorbeeld iets op iTunes wilt kopen. Plus, Opinieland geeft aan om elk kwartaal een prijstrekking te organiseren met een leuk geldbedrag.

Toluna – Sparen voor punten

Persoonlijk vind ik het een beetje misleidend, maar veel mensen zijn lovend over Toluna. Een website waar je in ruil voor het invullen van vragenlijsten punten krijgt. Sinds kort nog maar kun je ook voor geld kiezen, maar het feit dat je voor punten spaart, zegt al dat je geen geld voor jouw tijd krijgt. Je spaart dus voor punten die je kan inwisselen voor cadeaus en sinds kort voor geld.

Een nadeel aan dit systeem is dat de punten die je inwisselt voor een cadeau, vaak niet de waarde ervan vertegenwoordigen. Stel je voor dat je 1000 punten heb verdiend. Hiervoor kun je een Iphone 12 Pro krijgen t.w.v. €900,- Stel dat je nu je punten inruilt voor geld, krijg je in verhouding maar €6-700,-. Hiermee wordt je gemotiveerd om een cadeau te nemen.

i-Say – Deel je mening en ontvang beloningen

Ook i-Say is in mijn ogen een vorm van misleidend geld verdienen met enquêtes. Je spaart namelijk ook hier voor punten. Deze website is een van de grote websites in de enquête niche en laat jou vragenlijsen invullen voor punten.

Je kan deze punten inruilen voor geld, hierbij denk ik een beetje aan het systeem van Toluna. i-Say is voor gericht op cadeau checks. Hier maakt het ook geen geheim van, maar geld verdienen met enquêtes krijgt wel een ander gevoel op die manier.

i-Say is onderdeel van Ipsos. Een van Nederlands meest toonaangevende marketingonderzoekbureaus. De enquêtes doen er toe en je kunt er via punten geld mee verdienen.

Panelwizard

Panewizard is een van de meest transparantie websites. Als je na aanmelding door hen wordt gekozen om aan een vragenlijst mee te doen, krijg je €0,10 per ingevulde vraag. Het zit hem bij deze website overigens wel in de kleine letters: ”als je wordt uitgenodigd”. Er is dus geen garantie dat je mag meedoen.

Ook hier is het zo dat als je in aanmerkingen komt om een enquête in te vullen, je er mogelijk meer achteraan krijgt. Dit is het begin van geld verdienen, al zijn het geen bakken met geld. Echter kan het ook zomaar zijn dat het weken of maanden duurt voordat je uitgenodigd wordt of voordat je een 2e of 3e enquête krijgt.

Zoals ik eerder al benoemde, wordt je vooraf gevraagd een lijst in te vullen. De antwoorden passen namelijk goed bij bepaalde enquêtes. Houd wel in je achterhoofd dat jij niet de enige bent die deze lijsten invult. In bepaalde enquêtegroepen kun je dus fors oververtegenwoordigd zitten. Dit maakt de kans op succes met enquêtes kleiner. Helaas heb je hier weinig invloed op, omdat je niet weet wie de enquêtes testen.

Is geld verdienen met enquêtes rendabel?

Als we even uitzoomen is de kans groot dat jij geld wilt verdienen via internet. Enquêtes zijn hier een manier voor, maar is het wel dé manier voor jou? Het kost namelijk veel tijd en wat het oplevert en op welke termijn kan tegenvallen. Bedenk je daarbij dat jij niet de enige kandidaat wilt zijn, je vist in een enorme vijver. Niet voor niks dat er zoveel websites zijn en niet voor niks dat er zoveel enquêtemogelijkheden zijn.

Je moet dus ook tijd willen steken in het kiezen van een bij jouw passende website en je hier aanmelden. Vervolgens is dit nog geen garantie dat je mee mag doen of geld verdient. Vaak verdien je punten, die je soms kan inwisselen voor geld. Niet altijd.

Zeker als je over langere termijn inkomsten wilt en geen stress, zijn alternatieven misschien interessanter.

review

Het 10X alternatief op enquêtes

Met de kennis die ik nu heb en aan jou door wil geven, weet ik dat tijd kostbaar is. Je krijgt het nooit meer terug, dus wat je er mee doet kan maar beter zinvol zijn. Dit betekent niet dat ik je tegen wil houden om enquêtes op te zoeken en in te vullen. Dit is aan jou, maar het kan een tijdrovend klusje worden en tegenvallen als je minder verdient dan je hoopt.

Daarbij is het niet iets wat je kan opbouwen en steeds meer geld op gaat leveren voor je. De manier die ik gebruik om geld te verdienen waarbij ik:

  • iets op bouw dat van mij is (digitaal vastgoed)
  • per maand meer geld oplevert
  • niet meer dan 1-2 uur per dag bezig bent, en
  • een model dat schaalbaar en passief is

Ik heb het over affiliate marketing door het bouwen aan een affiliate website. Ik kan je verzekeren dat dit op lange termijn veel meer voldoening geeft en veel meer geld oplevert dan enquêtes ooit zullen doen. Daarbij is het invullen van enquêtes niet iets voor lange termijn, geen vetpot en kent weinig consistentie.

Mijn advies, ontdek wat affiliate marketing voor jouw kan betekenen en bouw aan een echte passieve inkomstenstroom die maand na maand en jaar na jaar groeit. De tijd die je normaal aan een enquête kwijt zou zijn, gebruik je nu nuttig voor een artikel dat over 10 jaar nog bezoekers krijgt en geld oplevert. Grijp jouw kans en bekijk de training hieronder.

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *