Geld verdienen met cryptocurrency

Hoe begin je veilig en verantwoord met investeren in cryptocurrency?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Geld verdienen met cryptocurrency is niet alleen mogelijk, het is wordt steeds normaler. Ook al is het nog geen officieel betaalmiddel zoals de Euro, veel mensen zien dit digitale geld als het nieuwe goud. Dagelijks vinden er transacties plaats, gemaakt door duizenden mensen die geloven dat cryptocurrency een goede en slimme portfolio uitbreiding is. Denk hierbij aan Bitcoin en Etherium als de bekende cryptomunten.

Bitcoin is onder veel mensen wel de bekendste cryptomunt. Dit komt omdat de Bitcoin wordt gezien en wellicht ooit zal fungeren als de vervanger van de Euro. Maar voor het zover is, kun je er nu je geld al mee verdienen. Maar hoe? Hoe verdien je geld met cryptocurrency?

Wat is cryptocurrency?

Voordat je weet hoe je er geld mee kunt verdienen, is het verstandig om te weten wat het is. De basis van cryptocurrency bestaat uit 2 woorden: crypto en currency. Crypto staat voor cryptografie, wat versleuteling betekent. Currency staat voor een munteenheid. Cryptocurrency is dus een versleutelde munteenheid, met een makkelijk woord: digitaal geld.

Dit digitale geld kan bestaan en gebruikt worden zonder derde tussenpartij zoals een centrale eenheid zoals een bank. Een bank controleert en reguleert dit dus niet en daarom is het ook zo interessant. Jij bepaalt namelijk alleen wat er met jouw geld gebeurd.

Waarom zou je in crypto investeren?

Misschien heb je er al eens van gehoord, maar het is belangrijk om een verspreid portfolio te hebben. Dit betekent dat als jij al jouw geld op de bank hebt staan, waar je geen rente meer op ontvangt, jij slechts 1 plek heb waar jouw geld staat. Dit geld doet niks en wordt ook niet meer waard. Sterker nog, de kans dat jouw geld minder waard wordt is 100%.

Jouw spaargeld dat jij nu op je rekening ziet, staat er misschien over 10 jaar nog op. Dit bedrag kan hetzelfde zijn. Maar de wereld hier omheen veranderd wel degelijk. Jouw geld wordt minder waard, dit betekent dat jij vandaag voor €75,- een leuke boodschappenkar vol hebt. Maar door inflatie is dat kans erg groot dat jij over 10 jaar voor deze €75,- nog aar een boodschappenmandje of tas vol hebt. Je koopkracht gaat dus achteruit.

focus op de toekomst

Stel dat jij over 10 jaar dezelfde koopkracht als nu wilt hebben of zelfs meer, dan is een verspreiding van jouw geld op meerdere plaatsen heel slim. Dit wordt ook wel een portfolio genoemd. Voorbeelden zijn cryptocurrencies, edelmetalen zoals goud en zilver, aandelen en zelfs vastgoed.

Op diverse plekken werkt jouw geld dan voor jou of heb je meer kans dat jouw geld meer waard wordt. Er worden niet voor niks gezegd dat de rijken rijker worden en de armen armer. Dit komt door allocatie van geld.

Geld verdienen met cryptocurrency

Geld verdienen met cryptocurrency is een van de manieren. Doe dit nooit met al je spaargeld, want crypto is volatiel en niet goed te voorspellen. Je kunt als vuistregel nemen dat je een klein percentage van je spaargeld of maandelijk inkomen investereert in bijvoorbeeld Bitcoin. Je verspreid dan je geld, en de kans dat je geld, of in dit geval de Bitcoin meer waard wordt is aanwezig.

Als je investeert in crypto, wat wel slim is, moet je je beseffen dat je het doet met geld dat je niet nodig hebt. Stel dat je het kwijt raakt, dan moet je dit verlies kunnen dragen en incalculeren. In dit artikel leg ik je alles uit hoe hoe je veilig en eenvoudig cryptocurrency koopt en verkoopt.

Waarom kopen andere mensen tegenwoordig crypto?

Crypto wordt steeds interessanter en populairder. Dit komt voornamelijk door de grote potentie van de munten, de lage prijs waarvoor je bepaalde munten kunt kopen en de groeipotentie ervan. Daarbij neemt het aantal mensen die geld verdienen met cryptocurrency steeds toe. Enig onderzoek is wel nodig, maar als je weet waar je op moet inzetten, kun je leuk geld verdienen aan cryptomunten. De crypto masterclass is een van de digitale trainingen die je feilloos helpt met het kiezen en aankopen van cryptocurrency. In dit artikel heb ik hiervan een recensie geschreven die zeker de moeite waard is al je hierin stappen wil ondernemen.

Je kunt crypto kopen, verkopen en verhandelen op korte en lange termijn. Zo genaamde daytraders, verdienen geld omdat ze er 24/7 mee bezig zijn. Zij handelen daadwerkelijk op basis van koersstijgingen of dalingen en zijn hier dagelijk in actief.

lange termijn

Ben je iets minder stressbestendig en wil je een investeren voor langere termijn, kijk dan per week of per maand. Je gaat dan eerder kijken hoe je meer coins kunt aankopen, dan dat je daadwerkelijk kijkt hoeveel geld je ermee wint of verliest. Ook hier leert de crypto masterclass jouw alles over.

Een andere bijkomstigheid van deze munt die veel mensen interesseert is uitblijven van een derde noodzakelijke partij. Je kunt de munten kopen en verkopen zonder tussenkomt van andere partijen. Dit gaat direct van persoon tot persoon. Je betaald dus geen transactiekosten meer en de ontvangt ontvang zijn geld direct. Dit maakt het voor internationale overboekingen erg interessant. Aangezien hier vaak dagen en fees overheen gaan.

Waarin te investeren?

Omdat er veel munten op de cryptomarkt zijn en ze ook allemaal een andere functie en doel vertegenwoordigen, is niet elke munt even goed. Zoals eerder gezegd is Bitcoin veruit de bekendste, maar zeker niet de enige.

Voordat je start is het belangrijk om te beseffen niet elke munt investeringswaardig is. Het zijn scams of testen en zijn voor langere termijn geen goede keuze. Het lijken in eerste instantie soms interessante munten doordat ze gepushed worden door bepaalde investeerders. Het lijkt dan een een goede beweging te zijn, echter overleven ze niet lang of worden ze niet bekend.

Zorg dat dus je altijd eerst onderzoek naar welke munten er zijn en welke je wilt kopen. De bekendste zijn de Bitcoin en Etherium. Na goed onderzoek en is het pas verstanding in te investeren en geld te verdienen met cryptocurrency.

Hoe start je met cryptocurrency?

Zo makkelijk als dat je geld opzij zet naar je bankrekening zo moeilijk is of lijkt het om crypto’s te kopen. Dit is niet geheel zonder reden, want crypto’s zijn vrij nieuw, en moeten zichzelf nog bewijzen. Zolang het geen officieel betaalmiddel is om jouw brood mee te kopen, zul je er als je er niet naar zoekt ook niet snel mee in aanraking komen.

Ondanks dat het niet elke munt op dezelfde plaats te vinden is, zijn de meeste en vooral de bekendste munten te vinden op crypto exchanges. Een soort beursplatform voor cryptomunten. Een bekend hiervan is Bitvavo.

Bitvavo is een van de makkelijkste, veiligste en goedkoopste platformen waar je cryptomunten kunt kopen, verkopen en verhandelen. De gebruiker staat hierin centraal. Klik op deze link en lees ook mijn review over dit platform.

Zodra je crypto’s koopt, moet je ook een wallet hebben. Dit is jouw digitale portemonnee. Deze zie je in het geval van Bitvavo zodra je je hebt aangemeld en je de gewenste crypto klikt voor aankoop. Een wallet is geen virtuele vorm van een portemonnee, maar een lange moeilijke code. Dit is het adres van jouw wallet. Deze code is heilig als je crypto’s wilt verzenden of ontvangen.

Geduld en emotie

Geduld en emotie zijn in crypto 2 factoren die je moet beheersen als je geld wilt verdienen met cryptocurrency. Het heeft weinig zin om vol overtuiging in crypto te stappen, als je vervolgens per minuut naar de koersen kijkt. Je kunt beter vooraf goed geïnformeerd aan de slag gaan en weten dat je op een goed moment iets koopt. Je hebt dan een beter gevoel.

Leer jezelf vervolgens aan om jezelf te verdiepen in crypto. Alles waar je in investeert is pas interessant als je ook weet waarin je investeert. Dat je weet wat je geld kan doen, maar dat je ook de risico’s kent. Koop dan ook crypto met een lange termijn visie en stap niet in en uit doordat je koersen ziet wijzigen, dit doen ze namelijk continu.

stress

Handel ook niet uit emotie. Een klassiek voorbeeld is verliesaversie. Je investeert € 100 euro in Bitcoin en de koers schiet na 3 dagen iets omhoog, en je verkoopt weer en ontvangt €120. Dit voelt goed want je hebt winst. Stel je voor deze €100 10 jaar laat staan (en dus laat werken) en de Bitcoin schiet omhoog. Als je deze niet verkocht had was jouw winst aanzienlijk groter geweest. Onthoud hierbij dat je alleen in crypto investeert met geld dat je kunt missen. Dan blijft de emotie het kleinst.

De potentie van cryptocurrency

Dat crypto veel potentieel heeft in de toekomst wordt steeds meer zichtbaar. Het is een feit dat je bepaalde munten groeien en er ook steeds meer over wordt gesproken in diverse media. Maar waar zit deze potentie precies in?

  • Overheden kunnen de munt niet controleren, de munt blijft bij de persoon die hem heeft.
  • Het duurt slechts seconden om zowel grote als kleine transacties van persoon tot persoon overmaken zonder tussenkomt/controle van een bank
  • Geen transactiekosten over jouw betalingen
  • Standaard pakketkosten van de bank bestaat hierbij niet meer
  • De bank betaald geen rente meer, maar je geld wordt wel minder waard (koopkracht neemt af)

Waar kun je veilig crypto kopen?

Er zijn meerder platformen om cyrpto’s te kopen en verkopen. Je wilt dat die vooral veilig gebeurd, snel en overzichtelijk. Ik gebruik hier Bitvavo voor. Dit is de goedkoopste broker in Nederland om transacties uit te voeren, heeft een zeer goede klantenservice en werkt zeer veilig.

Via deze link kun jij vandaag nog een account aanmaken en tot 7 dagen lang zonder transactiekosten jouw aankopen doen.

Met deze link koop je geen crypto, maar ga je naar Bitvavo om een GRATIS account aan te kunnen maken waar je crypto kunt kopen.

Start vandaag op een veilige manier

Heb je interesse in geld verdienen met cryptocurrency en wil je jezelf hier verder in verdiepen, dan kun je internet afzoeken naar alle mogelijk informatie. Het gevolg hiervan is dat je niet meer weet wat je moet geloven en vooral gaat twijfelen.

Wil je begeleidt worden in jouw veilige weg naar crypto, dan raad ik je de Crypto Masterclass aan. Deze masterclass leert je in duidelijke stappen hoe geld verdienen in crypto stapsgewijs kan en hoe jij de juiste munten selecteert en aankoopt. Klik voor meer informatie op onderstaande knop.

crypto masterclass

Lees alles over de Crypto Masterclass voor een vertrouwde stap naar crypto

Naar de Crypto Masterclass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *