Hoe verdien ik geld met internet?

Hoe vindingrijk ben jij en wat heb je er voor over? Ik deel 6 manieren hoe je kunt starten!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
man met laptop

In dit artikel wil ik 6 manieren met je delen om geld te verdienen met internet. 2020 is een moderne tijd en lang niet iedereen werkt de volledige 40 uur of meer vanuit een kantoor. Steeds meer mensen krijgen de kans om een hybride variant van zichzelf te worden door ook thuis te kunnen en mogen werken.

Ook komt het steeds vaker voor dat mensen vooral of alleen nog maar thuis werken. Hun werktijden worden soepeler of naar eigen inzicht ingedeeld. Dit biedt perspectief voor de toekomst, aangezien mensen steeds vrijer worden in de manier en de plaats waar ze hun geld verdienen en hoe ze dit doen.

Werken vanuit huis of vanaf je laptop wordt dan ook steeds interessanter. Steeds meer mensen zien hier ook de voordelen van in en ontdekken nieuwe kansen. Dit artikel is met name geschikt voor:

  • Ondernemers
  • Werknemers die besluiten dat thuis werken, het vrijheidsgevoel beter bij ze past of dit gevoel willen verkennen
  • Werknemers die uit noodzaak ander werk moeten zoeken of een nieuwe inkomsten bron moeten vinden

Hieronder deel daarom 6 manieren die mogelijk bij je passen en jouw perspectief op een nieuw inkomen kunnen verbreden.

1. Verkoop E-books

Een E-book is een digitaal product, een boek dat iemand anders reeds heeft geschreven of wellicht jij zelf wel. Een E-book hoeft namelijk helemaal niet groot te zijn, lang te zijn of moeilijk te zijn. Een voordeel van deze verkoopmethode is dat je onbeperkt E-books kunt verkopen, zonder dat jij ook maar 1 exemplaar hoeft aan te kopen. Het is namelijk een digitaal product. Het nadeel van het verkopen van fysieke boeken is namelijk dat je ze moet kopen, moet kunnen opslaan, verpakken, moet laten herdrukken etc.

Om een E-book te verkopen hoef je niet te wachten, dit kun je nu al doen, je hebt namelijk alleen het product nodig, een internetverbinding en een plan nodig om het boek bij andere mensen te krijgen. Je hebt geen voorraad nodig, geen onkosten, geen bezorging of tekorten.

Een manier om hiermee te starten is uit te schrijven wat bijvoorbeeld jouw meerwaarde is voor andere mensen. Ongeacht wat dit is. Ben jij een expert in communiceren, schrijf dan over tips en trics over hoe andere mensen beter kunnen leren communiceren. Weet jij hoe je het beste je huis kan schoonhouden in 1 uur tijd, schrijf erover, deel tips, weetjes en know hows. Eenmaal gemaakt, maak je hier een deelbaar bestand van zoals een PDF en je gaat dit betaald of onbetaald promoten.

2. Online trainingen

Online trainingen zijn een interessante manier om vanuit huis aan 1 of meer mensen informatie te verkopen en/of te delen. Dit kun je doen in een professionele studie, maar ook in je kamer. Het enige wat je (om te beginnen) namelijk nodig hebt is een computer/laptop en voor de helderheid van je stem een microfoon.

Een online training lijkt eng, maar niks is minder waar. Je kan een training live doen, maar je kan er ook een opnemen en bewerken tot jij tevreden bent. Een voorbeeld is hoe jij laat zien hoe jij door middel van affiliate marketing geld verdient. In de training neem je op welke stappen jij hebt ondernomen en wat er voor nodig is om commissie te ontvangen. Ook kan je training gaan over hoe je kunt groeien op LinkedIn. Dit kan interessant zijn voor veel professionals die graag meer zichtbaarheid willen op LindedIn. Jij biedt ze dan bijvoorbeeld deze kennis.

Het grote voordeel van online trainingen, vooral als ze opgenomen zijn, is dat je ze, net als een E-book onbeperkt kan verkopen. 1 opname kan namelijk (indien relevant) de komende 5 jaar geld opleveren. Hierbij moet je dus rekening houden met de relevantie van jouw informatie/onderwero. Maar stel je voor dat je met 1 opname, 1 jaar lang geld kunt verdienen, dat is een rendement waar je wellicht moeite voor wilt doen.

Met dit soort digitale producten ben je vaak 1x tijd kwijt en kun je onbeperkt promoten of verbeteren/meer aanbieden. Dus ook als jij ziek bent, op je werk zit, op vakantie bent, kunnen dit soort digitale producten een leuke nieuwe bron van inkomen betekenen.

3. Online Coaching / 1 op 1 Calls

Heb jij specifieke kennis in huis en is iemand geinteresseerd in jouw kennis? Dan kun je ook aan online coaching denken. Dit kan eenvoudig door middel van je laptop en een gratis programma zoals Zoom of Skype. Uiteraard moet jij wel je publiek weten te vinden, maar waar een wil is, is een weg. Je praat dan tegen een bepaalde vergoeding een bepaalde tijd met iemand en deelt gerichte kennis en helpt die persoon gericht verder. Deze vorm van coaching kun je op 1 persoon toepassen, maar ook in groepsverband.

Het leuke is dat je dit soort coachings vanuit bijne elke plek (met een internetverbinding) kunt realiseren. Ook kun je mensen helpen die in een ander land wonen of werken, terwijl jij juist zit. Dit is de ongekende kracht van internet in 2020.

4. Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is geld verdienen door middel van internet. Je promoot hierbij een (digitaal) product van een iemand anders. Bij de verkoop van 1 product door iemand die via jouw affiliate link dit product heeft gekocht, ontvang jij commissie (een deel van de waarde van het product).

Deze vorm van geld verdienen kan op meerdere manieren. Je kunt starten met een website en met een onderwerp waar jij voldoende affiniteit mee hebt. Bijvoorbeeld afvallen of sport. Deze website voorzie jij wekelijks van interessante informatie en mensen kunnen jouw informatie vinden via Google of betaalde promotie. Promoot jij een product succesvol? Dan ontvang jij commissies = geld.

Een andere manier is het maken van een landingspagina, dit wordt ook wel een funnel genoemd. Dit is een vorm van een website met slecht 1 informatie pagina, gericht op de doorverwijzing van het te promoten product. Deze pagina promoot jij door een link te delen of door middel van betaald verkeer via Google of Facebook. Deze manier is sneller om geld te verdienen, maar bouwt geen of weinig organisch bereik op (dit is op lange termijn weer interessanter).

Voordelen van affiliate marketing is dat je geen zorgen hebt om klantenservice, zelf geen producten hoeft te maken, geen voorraden hebt en het kan tot in lengte van jaren voor je werken. In dit interessante artikel ga ik hier dieper op in.

5. Dropshipping

Dropshipping is het runnen van een webwinkel zonder het hebben van fysieke voorraad. Jij fungeert hier als de tussenpersoon tussen de leverancier en de klant die op jouw webshop komt. Als de klant op jouw webshop een product besteld, zet jij deze bestelling door naar de leveranier en de leverancier verzend het pakketje naar de klant. De webshop kan op meerdere platformen gestart worden. Je kunt om te starten Shopifiy gebruiken om een webshop in te richten met de producten die jij graag wilt verkopen. Ben je iets technischer, dan zijn platformen zoals WooCommerce en WordPress ook aanraders.

Producten zijn ook op meerdere manieren importeerbaar in je webshop en verkrijgbaar bij meerdere leveranciers. Zo kun je starten met producten vanuit AliExpress. Dit is een zeer grote online marktplaats in China waar veel producten te vinden zijn die jij kunt verkopen. Hierbij moet je alleen wel weten hoeje kwaliteit kunt herkennen. Maar ook kun je Nederlandse winkels, leveranciers en groothandels benaderen met de vraag of jij hun producten mag verkopen.

Een voordeel van dropshippinh is dat als je webshop eenmaal staat, je ook vrij snel verkopen kunt realiseren en dus omzet en zelfs je eerste winst. Platformen om jouw producten te adverteren zijn bijvoorbeeld Facebook en Google. In dit artikel vertel ik hier meer over en krijg je ook de kans om hier een cursus in te volgen.

6. Youtube

Een toch wel onderschat online platform om geld mee te verdienen is Youtube. Youtube is niet alleen een kijk kanaal (de voorkant), maar ook een produceer kanaal (de achterkant). Youtube kan ingezet worden door zelf actief te gaan vloggen en dus je eigen content te maken en op jouw kanaal te zetten.

Je kan ook een presentatie maken waarin jij de kijker begeleid door de een onderwerp dat jij wilt bespreken. Dit kan in de vorm van affiliate marketing heel sterk werken. Stel jij promoot een cursus, dan kun jij een presentatie maken waarin jij interessante informatie deelt over de cursus die een potentiële kijker kan overtuigenen dit product te kopen. In de beschrijving van de video plaats jij vervolgens jouw affiliate link en hier verwijs je naar in de video. Mensen die klikken, weten dus al wat ze gaan kopen en zijn al enigszins overtuigd.

Een derde vorm die op Youtube kan werken is het reproduceren van andermans content. Wat dit inhoudt is dat je op basis van content van andere Youtubers een video maakt. Deze video bewerk je door er een andere stem of ander geluid onder te zetten en de content zodanig te bewerken dat je er een als het ware nieuwe video van maakt. Een voordeel hiervan is dat je vrij snel veel video’s kunt uploaden en ook kunt inspelen op video’s die op dat moment goed bekeken worden.

Wat past bij jou?

In dit artikel heb ik je enkele mogelijkheden laten zien hoe ook jij kunt starten met (online) geld verdienen vanuit huis. Niet elke manier zal je aanspreken. Aan jouw de uitdaging om eens na te gaan wat jij wel kunt doen. Waar zou je kunnen beginnen en vind hier de juiste hulp bij als dit nodig is. Houd er ook rekening mee dat niet elke vorm direct geld oplevert, maar soms pas op langere termijn. Dit is afhankelijk van jou en jouw inzet, motivatie en doorzettingsvermogen. Veel succes!

Heb je vragen of wil je dat ik dit onderwerp vaker bespreek of dieper op een specifiek onderwerp in ga. Laat het het weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *