Belangrijkste redenen waarom je geld wilt verdienen via internet en NIET offline!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Geld verdienen via internet is voor mij niet meer weg te denken uit de manier waarop ik onderneem. Dankzij internet werkt mijn business en kan ik genieten van veel voordelen die ik eerder als ”offline” ondernemer niet of veel minder had. Internet heeft me een schat aan mogelijkheden gegeven en heeft me laten zien hoe je slim geld kan verdienen.

Ook ben ik erachter gekomen dat je lang niet altijd je uren hoeft te ruilen voor geld. Ook al is hier niks mis mee, je kan je tijd maar 1x besteden. Maar wat nou als je met diezelfde tijd 2x, 3x of zelfs 5x meer verdient. Vergis je niet, het komt niet aanwaaien en je zal er genoeg voor moeten doen om geld te verdienen via internet. Maar als je er voor gaat, kan het je zeer goed belonen!

De wereld aan je voeten

Laten we simpel beginnen. Internet kent geen grenzen. Wat je ook doet, de wereld ligt aan je voeten. Als je een beetje Engels kan, kan je vrijwel elk businessmodel starten wat in jouw straatje past. Maar ook al denk je kleiner en beperk je je tot Nederland en België, dan nog ligt er een (kleinere) wereld aan je voeten.

3 voorbeelden

Stel je heb een Nederlandstalige affiliate website, dan kan je door heel Nederland en België gevonden worden. Als je dan nagaat dat je een website opbouwt met artikelen waar naar gezocht wordt, kun je groeien van 100 bezoekers in de maand naar 100.000. Zeker met een goed aanbod, kun je al aanvoelen dat je hier goed mee kan verdienen.

Een ander voorbeeld is je eigen webshop. Hier gaat hetzelfde verhaal op. Hoe bekender je website of je brand is, hoe meer mensen bij je kunnen en zullen kopen. Zeker als je in een consumeerbare markt zit zoals supplementen, kun je zelfs met terugkerende klanten werken. Als jij je producten voor miljoenen mensen beschikbaar stelt en je assortiment aanvult, kun je zelf uitrekenen dat dit je geen windeieren zal leggen als je kwaliteit levert waar vraag is.

Je bent coach of je wordt coach en je wilt andere mensen helpen met waar jij goed in bent. In een offline wereld zou je via via nieuwe klanten voor je kunnen winnen. Maar hoe groot is je bereik als je lokaal begint? Stel dat je hetzelfde doet, maar ook werkt aan een eigen website en hier informatie op plaats waar mensen naar op zoek zijn (mindset coaching bijvoorbeeld), dan is je potentiele doelgroep direct groot en kan je online mensen coachen uit totale andere regio’s.

Opschalen in minder of dezelfde tijd

In elke businessmodel kom je vroeg of laat op een punt dat je een plafond bereikt. Dit start met dat je bepaalde zaken uit handen moet of wil geven. Een accountant is hier vaak het eerste voorbeeld van. Maar opschalen betekent vaak dat er meer vraag naar jouw aanbod komt, dat er meer van je verwacht wordt en dat je meer zou kunnen verdienen.

Dit kan er op neerkomen dat je nieuwe mensen toevoegt aan je team/bedrijf en deze moet aannemen, opleiden, begeleiden of aan moet sturen. Meer vraag is namelijk vaak ook meer tijd. Ondanks dat we meer willen, blijft onze tijd hetzelfde. We moeten dus dingen laten vallen en/of over laten nemen door iemand anders.

Opschalen is vaak een teken dat het goed gaat, echter komen er ook vaak kosten bij omdat je meer mensen nodig hebt. Ook online kan dit verhaal opgaan, als je niet 1 maar 5 webshops wilt runnen. Je huurt dan een team in die gezamenlijk alle shops kunnen runnen.

Het liefst wil jij opschalen, zonder dat het jouw meer tijd kost. Sterker nog, je wilt het in minder tijd kunnen doen. Businessmodellen die zich hier goed voor lenen zijn Youtube Cash Cows, Affiliate Marketing en Dropshipping. Dit opschalen werkt online als volgt:

  • Youtube: je publiceert meer video’s en meer kanalen door teams die dit voor jou doen.
  • Affiliate Marketing: je publiceert meer artikelen en affiliate websites en laat andere mensen deze artikelen schrijven
  • Dropshipping: je verhoogt je budget of winstgevende campagnes waardoor je meer bereikt en je test meer producten uit

Werken en genieten wanneer jij wilt

Een van de grootste voordelen van geld verdienen via internet is dat het nooit uit staat. Mensen bezoeken internet 24/7 en dit geeft jouw de mogelijkheid om letterlijk geld te verdienen terwijl je slaapt. Maar niet alleen dat. Omdat internet op den duur voor jou werkt, kun jij makkelijker bepalen wanneer jij werkt of dat je wilt genieten.

Om hierbij Youtube als goed voorbeeld aan te halen, kun je als je een team inhuurt dat video’s voor jou maakt zorgen dat jij op maandag alle video’s voor die week krijgt. Vervolgens upload jij deze video’s in 1x voor een hele week. Hier hoe je vervolgens niet meer naar om te kijken, omdat je per dag een video online laat komen. Elke video levert jou geld op als je in het Youtube Partnerprogramma zit, waardoor jij tijd hebt voor andere dingen.

Lees hier meer over hoe Youtube Cash Cows werken.

Dit maakt dat bepaalde online verdienmodel goed in te plannen zijn, voor je werken wanneer jij aan het genieten bent en ook schaalbaar zijn zodat je ook meer verdient. Offline heb je al snel te maken met fysieke afspraken, werktijden en vakanties die je moet plannen.

Werken waar jij wilt

Deze spreekt voor zich, maar als werknemer kun je niet zomaar zeggen: ik ga een maandje naar Ibiza en werk daar verder. Mits je in een zeer modern bedrijf werkt waar dit toegestaan word zit je vaak aan regels vast.

Als ondernemer kun werken waar jij wilt voor hoelang jij wilt. Als je omstandigheden dit toelaten uiteraard, maar er is geen beperking. Vrijwel alles wat via internet geregeld kan worden heeft geen vast omgeving nodig, alleen een goede internetverbinding. Dit is tevens een van de grootste redenen waarom zoveel jongeren tegenwoordig een eigen onderneming starten. Ze kunnen werken waar ze willen onder het genot van een mooi land, drankje en de zon.

Klinkt dit je allemaal goed en wil jij ook starten met geld verdienen via internet? Kijk dan zeker eens naar de manieren die ik in dit artikel genoemd heb of ga direct aan de slag met jouw eigen website met de knop hieronder. Veel succes!

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *