Paypro producten promoten met affiliate marketing

Alles over PayPro, interessante producten, affiliate campagnes en hoe jij de juiste keuze maakt!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

In affiliate marketing is PayPro een zeer goed en tevens bekend platform waar je producten kunt vinden om te promoten. Of je nu starter of expert bent, PayPro biedt veel interessante producten die jij binnen jouw niche vallen en jij vandaag nog kunt promoten. Ben je net gestart of ben je nog zoekende hoe affiliate marketing werkt? Dan kun je ook starten met het lezen van mjn leerzame stappenplan.

In dit artikel leg ik je uit wat PayPro is en hoe je hier door middel van affiliate marketing geld mee kunt verdienen.

Wat is PayPro?

paypro logo

PayPro is een website die enerzijds de mogelijkheid biedt om online betalingen te doen (denk aan Paypal), maar anderzijds mensen de mogelijkheid biedt om digitale producten aan te bieden of juist producten te kiezen die gepromoot kunnen worden. Je kunt PayPro dus gebruiken om een betaling te verrichten, een digitaal product op aan te melden om te laten promoten en je kunt er producten kiezen van iemand anders die jij wilt promoten. De laatste gebruiken we in dit voorbeeld: het kiezen van aangeboden producten.

Zodoende kan PayPro beschouwd worden als soort een tussenpersoon, waar vraag en aanbod samenkomen. In de affiliate wereld staat PayPro vooral bekend en is ook vooral geschikt voor informatie producten zoals E-books en videotrainingen. Je vindt er dus hoofdzakelijk producten die digitaal te (ver)kopen zijn.

Heb jij een digitaal product gemaakt en wil je dit product te koop zetten (aanbieden), dan is dit vrij eenvoudig te doen. Het voordeel is dat het verkoopproces geautomatiseerd kan worden. Een koper kan dus direct na aankoop en betaling van een product, zijn product zien of krijgt hiervoor een inlogcode toegestuurd. Omdat alles digitaal is, werkt het binnen seconden.

De meest interessante kant van PayPro is de mogelijkheid om affiliate marketing toe te passen. Er is een groot scala aan producten te vinden die jij en ik kunnen promoten om commissies te ontvangen. Zodra je na een eenvoudig aanmeldproces kunt starten als affiliate, kun je aan de hand van scores die aan elk product worden toegekend en passen in jouw niche, bepalen welk product jij besluit te promoten. Hoe hoger te score, hoe beter de conversie van het product. Oftewel het aantal mensen dat het product koopt is groot. Er is dus vraag naar.

De keuze voor een product in PayPro is 100% aan jou. Elke product is gratis, dus wat je ook kiest, je loopt geen risico. Zodra jij een product kiest, promoot jij dit product dus voor de aanbieder ervan. Bij een succesvolle aankoop, verdien jij een commissie (deel van het aankoopbedrag) en verdient te aanbieder van het product dankzij jou aan zijn product. Je maakt dus in 1 keer 3 partijen blij: de klant die een goed product heeft gekocht. De persoon die het product heeft aanboden op Paypro want hij/zij heeft er een klant bij en jijzelf, want jij promoot het product en krijgt commissie.

Hoe promoot ik en verdien ik geld?

Zoals hierboven al kort aangegeven, kun je op twee manieren geld verdienen door middel van Paypro:

  1. Met je eigen product.
  2. Door het promoten van aanboden producten.

1. Jouw eigen product

Heb jij al een product gemaakt zoals een cursus, een videotraining of een E-book dan kun je PayPro inzetten om je product aan te bieden. Hoe je dit doet? Je meld je aan op de website en je maakt het product aan dat jij wilt verkopen. PayPro zal hierover bepaalde informatie willen hebben, zoals wat jij precies aan biedt? wat het product precies kost? wat de commissies per verkoop zijn? of wat een affiliate kan verwachten? Ook vermeld je hier je verkooppagina. Dit proces gaat vrij soepel.

Wat PayPro voor zowel de aanbieder als voor de afnemer interessant en snel maakt, is dat zodra iemand een product heeft gekocht, zoals een cursus, hij/zij direct een e-mail krijgt. In deze e-mail ziet de afnemer direct zijn/haar bestelling. Dit is mogelijk door middel van de inlogggevens voor het beveiligde leden-gedeelte of door het bestand per e-mail op te sturen.

2. Het promoten van een aangeboden product

Heb je geen product, maar wil je een product promoten, geen probleem. PayPro biedt op het moment van schrijven ruim 12.000 producten (van iemand anders/een aanbieder) waaruit je kunt kiezen. Deze producten zijn onder de knop ”Affiliate Campagnes”’ keurig onderverdeeld in categoriën. Per categorie zijn er diverse tabbladen en scores per product te vinden. Op deze manier kun je vrij snel achterhalen welke van deze ruim 12.000 producten voor jouw interessant zijn en welke direct afvallen.

Stel jij zit in de gezondheidsniche dan klik op op de categorie gezondheid. Er verschijnen nu tientallen producten, gerangschikt op hun score. Hierdoor kun je eenvoudig screenen waar jij een goed gevoel mee hebt of wat interessant genoeg is om mee door te gaan. Je ziet als eerste de naam, de score en de commissie per verkoop. Na een keuze voor een product, kun je klikken op de campagne om te kijken wat ze aanbieden:

  • Wat wordt er aangeboden (waar staat het product voor)?
  • Hoe werkt de uitbetaling? Eén keer of wederkerig?
  • Wat doet de aanbieder om jou te overtuigen van dit product?
  • Hoe ziet de landingspagina van de aanbieder eruit?
  • Hoe ziet de betaalpagina van de aanbieder eruit?

Afhankelijk van het product, de score en de commissie, zul je erachter komen dan niet elk product alle gewenste informatie biedt. Zo zal een product met een score van 137 beter aangeschreven staan en beter informatie verschaffen dan een product met een score van 30. Dit wil niet zeggen dat je er niet voor moet kiezen, maar het geeft een goede indicatie waar vraag naar is en wat voor jou zal werken of niet.

Wanneer krijg ik een commissie van PayPro?

De grote vraag! Wanneer krijg ik commissie? Wanneer jij een product heb gekozen op PayPro, kun je binnen een uur, maar ook binnen een maand of zelfs jaar pas jouw eerst commisie ontvangen. Afhankelijk van hoe snel en efficiënt jij jouw affiliatelink kunt promoten kun jij ook je verwachting bepalen wanneer jouw eerste commisie binnen komt.

Snelle commissies

Wanneer jij snel commissies wilt ontvangen, kun je denken om te starten met adverteren. Wat je dan nodig hebt is uiteraard jouw link en de kennis hoe je met Facebook of Google een gerichte advertentie kunt plaatsen. Daarnaast heb je ook een landingspagina nodig waarop jij iemand kunt overhalen tot het klikken op jouw link of het aanmelden op jouw e-mail lijst. Vervolgens stuur jij deze persoon enkele e-mailtjes waarin je ze overtuigd om via jouw link het product te kopen.

Het voordeel hiervan is dat je sneller producten kunt promoten en dus ook sneller jouw eerste commissies zult ontvangen. Een nadeel van deze manier echter is dat je betaald voor verkeer naar jouw link, welke jij moet converteren tot het klikken op jouw link en kopen van het product. Wanneer jij direct promoot via Facebook of Google, laten we uitgaan van Facebook, dan stopt jouw promotie dus ook wanneer jij stopt met adverteren, of erger, wanneer Facebook jouw blokkeert.

Slimme commissies

Wanneer je lange termijn denkt en dus niet per se morgen of over een week je eerste commissie hoeft te ontvangen kies je voor een slimme commissie. Deze ontvang je door bijvoorbeeld het bouwen van een niche website waarop jij wekelijks jouw product gaan promoten door middel van een artikel. Op deze manier bouw je aan een asset (een passiefe inkomstenbron) voor in de nabije toekomst waarbij jij onbetaald verkeer naar je website toetrekt.

Wanneer jij jezelf kunt toewijden aan het schrijven van 1 artikel in de week, kun je organisch verkeer via Google naar jouw website sturen. Mensen die via Google zoeken naar informatie over een product dat jij promoot of het zelfs overwegen te kopen, zien dan jouw artikel. Wanneer jij in dit artikel iemand informeert over datgene wat zij willen weten/zoeken, kun je, omdat je waarde biedt op je website, er betrouwbaar uitziet en het juiste product promoot, jouw eerste commissie tegemoet zien. Het mooie van dit model is dat het niet voor 1 bezoeker werkt, maar voor veel meer.

Lange termijn inkomsten met PayPro?

Ga jij voor het lange termijn succes met PayPro als affiliate en wil jij op termijn een 100% passieve inkomstenbron hebben? Dan raad ik je aan dit gelijk goed te doen. PayPro blijft de komende jaren bestaat en zal alleen maar sterker worden. Affiliate marketing is op het moment van schrijven enorm in opkomst en dus zit jij op dit moment in een goede uitgangspositie.

Om op eeh snelle maar ook een slimme manier van start te gaan, is het bouwen van een website een slimme investering. Hiermee bouw je namerlijk aan en asset die straks voor jouw werkt. Zeker als jij passie hebt voor wat je doet en waar je over wilt schrijven of praten, is een website een aanrader om mee te starten. De vraag is, hoe start je snel en slim tegelijk? De Affiliate Marketing Revolutie kan je hierbij helpen.

De Affiliate Marketing Revolutie is een online cursus waarmee jij binnen een week jouw eerste PayPro productpromotie al live kunt zetten. Hier wordt jij uiteraard stap voor stap in geholpen door Jacko Meijaard, de man achter de cursus. Maar wat is de Affiliate Marketing Revolutie nou precies en hoe helpt het jou? In dit artikel heb ik daar een review over geschreven. Lees je dus gerust eerst in als je wilt.

Wil jij direct meer te weten komen over hoe jij nu door de juiste stappen te nemen, een goede affiliate website bouwt? Klik dan hier en ga naar de kortingspagina van de Affiliate Marketing Revolutie. Je krijgt er geen spijt van, anders zou je mijn artikel niet hebben gelezen.

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *