Affiliate marketing tips voor een goede start!

Start jij of ben je bezig met affiliate marketing? Neem dan deze tips in acht!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Ben je bezig met affiliate marketing, maar kunnen je commissies wel een boost gebruiken? Wil je meer resultaten met je website waar je zo je best op doet? Dan kun jij vast wel enkele affiliate marketing tips gebruiken. Geld verdienen met affiliatie marketing wordt steeds populairder, maar vergis je niet. Het kan een moeilijk vak zijn. Zeker als je er nog geen of niet genoeg geld mee verdient, is elke tip welkom.

Mocht je jezelf en je website naast het lezen van deze tips, ook willen testen. Dan heb ik een interessant artikel geschreven over affiliate marketing missers die je wellicht al hebt gemaakt. Klik op deze link om deze missers te lezen.

Ik ben zelf direct met een cursus begonnen en ook direct de best cursus in Nederland, namelijk de Affiliate Marketing Revolutie. Hierover heb ik ook een uitgebreide review geschreven om jou inzicht te geven in wat je kunt verwachten en waarom deze zo interessant is, klik hier om de review te lezen. Uit mijn ervaring met affiliate marketing en mijn coach heb ik in korte tijd al de nodige tips en trics geleerd en toegepast. Daarom deel ik er enkele van met jou om ook jou een goede start te laten maken.

Inhoudsopgave

1. Geef geen geld uit aan een mooie website

Als je voor het eerst hoort van affiliate marketing en hoort dat je een website gaat maken, schieten er wellicht gelikte mooi opgemaakte websites door je hoofd. Niks is echter minder waar. Om alle misverstanden uit de weg te nemen, je hebt geen duur opgemaakte website nodig om als affiliate te verdienen. Het kan uiteraard geen kwaad dat je website er mooi en professioneel overkomt, echter is het geen vereiste om commissies te ontvangen.

Belangrijker is dat je een website hebt die technisch goed in elkaar zit. Met een goed thema zoals Marketheme is dit niet heel moeilijk. Zeker in het begin is de kwaliteit van de content op je website belangrijker dan hoe de website eruit ziet. Besteed daarom meer aandacht aan goede teksten en vindbaarheid in Google dan aan de kleuren van de website en plaatjes op een bepaalde plaats. Het werkt bovendien ook demotiverend om voor je gevoel een sprankelende website te hebben, waar geen bezoekers op af komen.

Werk dus eerst aan een goede basis, zorg dat er enkele menu’s aanwezig zijn, dat je voldoende goede content schrijft en dat je website er volledig uit ziet. Als je wil, en je ontvangt commissies op basis van goede informatie, kun je later alsnog gaan kijken hoe je hem ook mooi maakt.

affiliate marketing

2. Leer over WordPress en Marketheme in het proces

Start before you are ready is hier een mooie uitspraak. Ook zonder of met geringe kennis kun jij een website online krijgen en zelfs al bezoekers trekken. Het gaat er niet op dat je van WordPress een studie maakt, dat je de laatste updates kent en precies weet hoe jij een perfect artikel kunt schrijven. Immers zit alle kennis dan in je hoofd en niet in je website.

Start met je website en onderzoek de vragen die je gaande weg tegenkomt op of vraag rond in affiliate netwerken of jouw coach. Hoe meer vragen jij hebt en direct in de praktijk kunt oplossen, hoe meer en sneller je leert. Een website moet, net als jijzelf groeien. Jij weet ook niet alles wat je nu weet van 1 jaar studie, hier heb je jaren over gedaan en je weet wat werkt en wat niet. Een website werkt ook zo. Start, ontdek, verbeter en wordt beter.

3. Leer van gelijkgestemden

Je bent en wordt met wie je omgaat. ”Show me your friends and I’ll show you your future”. Ook 2 uitspraken die erg waar zijn. Als jij start of bezig bent met affiliatie marketing, ongeacht jou kennis en succes, is het belangrijk om te blijven leren. Alleen door te leren en met gelijkgestemden contact te hebben groei je op elk niveau. Je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden. Veel van wat jij doet is al eerder gedaan door iemand anders.

Kijk naar succesvolle affiliates zoals Jacko Meijaard zoek op Google naar succesvolle affiliate websites en doe wat zij doen. Kopieer dus niet hun content of hun website, maar leer hoe zij een website bouwen, hoe zij een artikel schrijven. Kom in contact met ze en leer welke programma’s zij gebruiken, welke boeken zij lezen of met wie zij weer omgaan.

Op deze manier kan jij aan jezelf werken, je strategie verbeteren en steeds beter worden in wat je doet. En als je wat je doet leuk vindt, dan wordt je vanzelf beter en komt succes vanzelf. Onthoudt dit, elk succesverhaal heeft ook zijn begin gehad en is geen overnight succes.

4. Schrijf relevante en waardevolle content

Gaat jouw artikel en website over product A, schrijf dan ook over product A. Veel affiliates, waaronder ikzelf toen ik net starte, beginnen een nichewebsite, maar promoten meerdere producten om zo meer kans te maken op commissies. Schrijf content gericht, niet verkoperig maar juist relevant en informatief. Niet alleen komt dit natuurlijker over, jouw lezer zal niet het gevoel krijgen in een sales pitch te zijn belandt.

Schrijf in een artikel over over 1 product en wijk niet teveel van het onderwerp (de titel) af. De intentie van de lezer is namelijk om meer informatie te verkrijgen over dit onderwerp. Behandel jij vervolgens iets anders, dan klikt de lezer weg of zal met een verwarde indruk van je website twijfelen aan de betrouwbaarheid ervan.

Een pro tip dit ik je dan ook mee wil geven is om op jouw website gerichte informatie over een concreet onderwerp te delen. Op deze manier wordt je steeds relevanter voor Google en bezoekers van jouw website. Zorg dat elke bezoeker een reden heeft om niet alleen het hele artikel te lezen, maar meerdere artikelen en zelf door te klikken. Je hebt namelijk maar 3 seconden om een goede indruk te geven.

5. Promoot alleen bewezen affiliate marketing campagnes

Promoot je alles tegelijk? Dan promoot je niks. Voorkom dat je een website opbouwt en elke campagne gaat promoten omwille van kansenspreiding. Hoe meer diversiteit aan al dan niet bewezen campagnes en informatie jij verzamelt op 1 website, hoe groter de kans dat de website geen groot succes wordt. De reden hiervoor is simpel, je komt niet betrouwbaar over, want je praat over alles tegelijkertijd. Je verward je bezoeker: waar moeten ze klikken en wat moeten ze geloven? Google heeft moeite met je site: waar gaat je website over en wat wil jij?

De grootste kans van slagen heb je wanneer je een bewezen campagnes promoot die gericht horen bij jouw niche. Het is dus wel mogelijk om meer dan 1 product te promoten, maar zorg ervoor dat de producten goed aangeschreven staan en ook in dezelfde straat passen. Het zou immers zonde zijn dat je producten promoot die nooit een sale opleveren.

Onderzoek daarom wederom eerst welk product jij wilt promoten en daarbij, welke producten goed converteren. Hoe beter jij een goed converterend product kunt promoten en beschrijven, hoe groter jouw kans op succes en een goed gevoel.

6. Optimaliseer eerder geschreven artikelen

Als je voor het eerst start met affiliate marketing, maar ook als je al een half jaar of langer bezig bent, heb je wellicht al de nodige artikelen geschreven. In de loop van de tijd ontwikkel jij jezelf, je kennis en lees je ook goede artikelen en tips zoals deze. Op het moment dat jij weet welke artikelen beter scoren dan andere, is dit geen teken dat jouw niet scorende artikelen per se slecht zijn. Het betekent slechts dat die onderwerpen niet of minder goed gezocht worden op Google.

Een goed voornemen is dan ook om met enige regelmaat (als je bezoekers hebt) te gaan kijken welke artikelen het best gelezen worden en waar de meeste commissies vandaan komen. Als je dit weet, kun je ten eerste deze artikelen gaan optimaliseren, maar andere artikelen gaan herschrijven of punctueel verbeteren. Op deze manier pas je namelijk je website aan aan wat werkt, Google ziet dat jouw content nog beter wordt en bezoeker vinden uiteindelijk ook jouw voorheen minder goed scorende artikelen.

affiliate marketing

7. Schrijf zoals je zelf zou willen lezen

Maak niet van elk artikel een verkoop praatje. Probeer geen artikelen te verkopen, maar probeer mensen oprecht te informeren over een product, over een dienst of over iets wat zij zouden willen weten. Op het moment je een artikel verkoperig schrijft, zal het minder lekker lezen en zal de bezoeker door hebben dat je niet wilt informeren, maar wilt verkopen. De kans dat iemand afhaakt is groot.

Wanneer jij een artikel schrijft dan lekker wegleest, waar je iets van leert en wat soms tot logisch gevolg een call to action heeft, dan zal dit voor de lezer ook een duidelijk gevolg zijn. Het is namelijk niet nodig om elk artikel te voorzien van een actie, schrijf ook puur ter informatie, lering en bovenal, om ze jouw website te leren kennen.

8. Blijf leren, optimaliseren en geduldig!

Onafhankelijk of je nou een fulltime inkomen aan commissies binnen krijgt of juist nog helemaal geen. De boodschap is en blijft altijd: blijft leren, optimaliseren en geduldig. Een sterke combinatie om succes te krijgen en te blijven houden. Voorkom dat je vanuit een van beide positie terugvalt in een verkeerd patroon door te denken dat je het al voor elkaar hebt of juist door te denken dat het je niet lukt.

Ook al ben ik hier zelf ook gevoelig voor, vaak begin je vol enthousiasme aan een project en kom je erachter dat je er meer voor moet doen dan je dacht. Of dat je er toch minder van wist dan noodzakelijk was. Of dat je meer competitie had dan je dacht. Bij de start, maar ook tijdens het hebben van succes, blijft je tegen obstakels aanlopen. Alleen veranderen sommige obstakels, worden ze groter, of krijg je te maken met kritiek.

Bedenk je elke dag weer dat je iets doet om er later beter van te worden. Leren kan op veel manieren: lees een leerzaam boek, ga eens door alle reacties heen op het AMR forum, praat eens met een gelijkgestemde of iemand die veel verder is als jij. Vervolgens kun je ook optimaliseren. Maak artikels beter dan je eerder deed. Pas nieuwe trucjes toe, test nieuwe titels, schrijf eens buiten de lijntjes. Alleen door de optimaliseren en leren wordt je beter en je werk ook.

Tot slot geduld. De een heeft er genoeg van, de ander te weinig. Bedenk je dan dat iedereen met succes, wat weer afhankelijk is wat je succes noemt, hier ook het nodige voor heeft gedaan. Sommige mensen zijn een overnight succes na 1 maand, sommige na 1 jaar. Maar wat is succes? Heb geduld, blijf aan jezelf werken en ga door. Alleen als je opgeeft, is de tijd en moeite voor niks geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten