Succesvol producten verkopen op marktplaats

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Heb je spullen in huis waar je niks meer mee doet? Of wil je een nieuwe tv kopen en je oude verkopen? Marktplaats kan hier een geschikt platform voor zijn. Verkopen op marktplaats is gratis, maar kan ook betaald met een advertentie. Iedereen kan dit, het is laagdrempelig en je hebt een groot bereik op een actieve online omgeving.

Op marktplaats worden kopers en verkopers samengebracht. Het is een eenvoudige manier van online geld verdienen. Om te starten heb je alleen een account nodig dat gratis gemaakt kan worden. Vervolgens kun je in een paar stappen jouw producten te koop of gratis aanbieden en kijken of jij iets interessant voor jezelf kan vinden.

In dit artikel laat ik je zien hoe je eenvoudig kunt verkopen op marktplaats. Lees dus zeker verder als je iets met marktplaats wilt gaan ondernemen.

Hoe je producten zoekt op marktplaats

Op Marktplaats kun je op verschillende manieren producten zoeken. De makkelijkste optie is de zoekbalk bovenin je scherm. Hierin kun je je zoekterm invoeren op zoek klikken en alle resultaten bekijken.

Weet je wat je zoekt en in welke niche? Dan kun je kijken welke producten er per categorie aangeboden worden. Op de homepagina vind je de categorieën, waarin je je zoekopdracht steeds kunt verkleinen.

verkopen via marktplaats gratis

Hoe je producten koopt op marktplaats

Heb je een product gevonden waar je interesse naar uit gaat, dan kun je op bod plaatsen op die advertentie. Je vullt hierbij het bedrag in dat je voor het product wilt bieden en plaats je bod. Automatisch ontvangt de verkoper van het product een bericht met jouw bod. Deze kan hij vervolgen accepteren, weigeren of een tegenbod doen.

Veel mensen die vaker via marktplaats producten verkopen durven te onderhandelen. Zo hoef lang niet altijd de vraagprijs te betalen worden geboden. Dit hangt natuurlijk ook af van de type product en de staat waarin het verkeerd.

Een advertentie plaatsen

Het plaatsen van een advertentie om verkopen op marktplaats gratis mogelijk te maken is wel gebonden aan een beleid en voorwaarden met regels. Deze gelden voor elke marktplaats gebruiker en zijn niet heel ingewikkeld. Marktplaats wil vooral een goede ervaring voor haar gebruikers. Naast regels heb ik ook een aantal tips voor je voor een succesvolle verkoop.

Maak een pakkende titel

Zoals bij veel advertenties het geval is, is zo ook op marktplaats een goede titel het halve werk. Een pakkende titel maakt je aanbod aantrekkelijker en laat direct zien wat je te bieden hebt. Inclusief spaties heb je 60 tekens om je titel op te maken. Vermeld in een titel onder meer:

  • De merknaam, ontwerper of andere voor de koper herkenbare kenmerken
  • Maak gebruik van beschrijvende woorden die ook al uitleg geven over het product
  • Is je product nieuw, meld het in je titel

Goede omschrijving

Maak in je beschrijving gebruik van een korte maar volledig omschrijving van wat je aanbiedt. Doe dit in een aantal alinea’s en maak het overzichtelijk. Hoe meer informatie je over je product geeft, des te meer antwoorden je geeft op vragen van je koper.

Tip, schrijf in je eerste alinea een krachtige samenvatting van je product. Deze wordt namelijk getoond onder je titel in de zoekopdrachten. Samen met een foto, wek je zo het snelst interesse bij een potentiële koper.

Duidelijke foto’s

Een foto of afbeelding zegt meer dan 1000 worden. Je kunt je product nog zo mooi beschrijven, we zijn geneigd om in beelden te denken en trekken die voor op tekst. Maak dus voor zover mogelijk aantrekkelijke foto’s die je product goed naar voren laten komen. Goede foto’s vergroten ook de kans op een succesvolle verkoop. Houdt er rekening mee dat je 1e foto wordt getoond bij de advertentie, zorg dus dat dit de meest sprekende foto is.

Reageren op reacties

Heb je een reactie ontvangen op je advertentie, maar is het niet wat je wilt, reageer toch even. Het is een kleine moeite om een korte interactie aan te gaan met een geïnteresseerde. Bovendien vergroot je de kans om er alsnog een goede verkoop aan over te houden.

Extra tips

Marktplaats is en blijft handelen op internet. Je weet dus niet direct wie er reageert of koopt. Afhankelijk van je verkoop, kun je besluiten tijdens het contact in de chat ook elkaar even te bellen. Zeker als het om grotere bedragen gaat of om teleurstellingen te voorkomen, weet je zeker met wie je een deal maakt.

Tot slot is het wel zo netjes om je product als verkocht aan te merken of offline te halen als deze verkocht is. Doe je dit niet, dan is het voor nieuwe geïnteresseerden een teleurstelling als je product al verkocht is. Daarbij voorkomt het dat jij nieuwe reactie krijgt, die geen nut meer hebben.

Veilig betalen op Marktplaats

Marktplaats wil het haar bezoeker zo makkelijk mogelijk maken en ook zo veilig mogelijk. Daarom worden er verschillende betaalmethoden aangeboden. Je kunt zowel aan de deur betalen als je je product ophaalt of iemand het op komt halen, maar ook op marktplaats zelf. Betalingen kunnen plaatsvinden via PayPal, rembours, overschrijvingen of iDEAL. Zo wordt het afgesproken bedrag veilig betaald vóór het ontvangen van het product of tijdens het ontvangen.

BOL-Masterclass

Naast Marktplaats.nl ook leren hoe je geld kan verdienen met Bol.com?

Ontdek mogelijkheden Bol.com

Meest recente berichten

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *