Vermogen Enzo Knol dankzij Youtube!

Lees over het vermogen van Enzo Knol en hoe jij ook kunt beginnen

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Denken we aan Enzo Knol, dan denken we waarschijnlijk direct aan zijn Youtube kanaal. Enzo Erkelens, beter bekend als Enzo Knol meldde zich in 2011 aan op Youtube als vlogger. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een miljoenen kanaal met een grote schare fans. Het vermogen en de bekendheid van Enzo Knol groeit dan ook sterk sinds zijn doorbraak.

Enzo is vooral populair bij jonge kinderen (zijn doelgroep). De meningen over Enzo Knol zijn echter verdeeld, de een neemt hem totaal niet serieus, kinderen kijken juist graag, maar een ding is zeker: Enzo is een succesvolle ondernemer die zich financieel vrij heeft weten te spelen.

Wil je weten hoe Enzo aan zijn vermogen komt en hoe hij dit slim laat groeien? Lees dan verder!

Vermogen Enzo Knol

De 27 jarige Enzo is al jaren een van de populairste vloggers van Nederland. Op zijn 20e brak hij door en heeft inmiddels een miljoenenpubliek aan fans opgebouwd. Naast miljoenen fans, verdiend hij ook stevig aan zijn kanaal.

De vlogs van Enzo trekken honderdduizenden tot miljoenen views en zijn kanaal heeft op dit moment ruim 2,5 miljoen abonnees. Dit is bijna 7% van de hele Nederlands bevolking! Als je hem volgt zie je al snel zijn nieuwe Lamborghini Urus van €300.000 en het mooie en riante appartement in Zeist waarin hij woont, dat hij voor €430.000 contact direct afbetaalde.

Youtube

De primaire bron van Enzo is Youtube. Dagelijks post Enzo hier uiteenlopende video’s over wat hij in zijn dagelijkse leven doet. Met onder meer een Lamborghini, mooi appartement en erg enthousiast karakter weet hij dagelijks duizenden tot wel honderdduizenden kijkers te boeien.

Per miljoen weergaven verdient Enzo circa €1000,-. Nagaande dat hij nu op circa 2,7 miljard weergaven zit, brengt hem op een Youtube inkomen van 2,7 miljoen euro (hier moet nog belasting vanaf). Zijn best bekeken video zit op bij 9,5 miljoen views! Het voordeel van zijn kanaal is dat mensen snel geneigd zijn om meer dan 1 video te bekijken. Zeker als je zijn content leuk vind en graag een kijkje in zijn leven wilt, bedient hij je perfect en speelt hier dus goed op in.

Enzo maakt ook slim gebruik van Youtube door langere video’s te plaatsen tot soms wel 1,5 uur. Dit geeft hem alle ruimte om advertenties toe te laten in zijn video’s. Hoe meer advertenties, hoe meer hij kan verdienen. Zolang de kijkers maar blijven kijken.

Sponsoring

Een van de voordelen van een groot bereik en veel volgers is dat bedrijven je benaderen voor promotie of samenwerkingen. Zeker als je een miljoenenpubliek hebt, is het voor een bedrijf interessant om naamsbekendheid te krijgen of producten te promoten.

Met Youtube is hier dus ook een goed middel voor, zeker op deze schaal. Enzo kan samenwerkingen aangaan met andere bedrijven en door zijn grote bereik hier stevig geld voor vragen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking van Enzo met Jumbo. In een pop-up store lanceerde hij zijn back to school producten. Helemaal passend bij zijn niche en fans.

Daarnaast heeft hij samenwerkingen met Sony, Yamaha en is hij een veelgevraagde gast in pretparken, evenementen en meet & greets. Dit doet hij uiteraard niet voor niks. Het is echter lastig te achterhalen wat Enzo hier precies voor krijgt. We kunnen wel een inschatting maken. Namelijk aan de hand van een andere bekende Youtuber Gio. In deze video laat hij weten dat zijn grootste sponsordeal €60.000 bedroeg. Wetende dan Enzo groter is, schatten we zijn jaarlijkse inkomen uit deals op €150-250.000.

Knolpower Merchandise

E-commerce, het verkopen van producten online is booming en neemt de komende jaren alleen maar toe. Steeds meer mensen kopen online en daar speelt Enzo met een hele leuke doelgroep, slim op in. Het zal je dan ook niet verrassen dat de derde bron van inkomen die het vermogen van Enzo Knol spekt zijn merchandise is. Via zijn website knolpower.nl verkoopt hij sokken, kleding, tassen, telefoonhoesjes en nog veel meer.

Naast dat Enzo het slim heeft aangepakt om eigne producten te verkopen, kan dit ook prima in combinatie met wat hij al doen. Via zijn kanaal kan hij gratis promotie doen en mensen worden ook constant herinnert aan zijn producten. Daarbij komt dat mensen als snel geneigd zijn om meerdere producten te kopen, wat de verkoop bevordert.

In dit interview met BNR laat Enzo weten dat deze shop circa de helft van zijn inkomen is. Zo komen we stiekem al op een inkomen van een kleine 7 miljoen per jaar. Let wel, hierover zal waarschijnlijk een management fee worden geheven voor het management dat de belangen van Enzo behartigd.

enzo knol shop

Totaal vermogen Enzo Knol

In totaal schatten we zijn inkomen op 5-6 miljoen euro per jaar. Dit blijft echter een schatting omdat niemand, behalve Enzo uiteraard dit precies weet. Omdat een deel zijn inkomen uit sponsoring komt, wat nu lastig is, schatten wij zijn inkomen voor afgelopen jaar op:

 • Ca. 364 miljoen views op Youtube = €364.000
 • €300.000 sponsoring
 • €600.000 uit zijn website
 • Resultaat na managementfee: ruim €1 miljoen

Geld verdienen met Youtube?

Niet alleen Enzo Knol en ander bekende vloggers kunnen geld verdienen met Youtube. Ook jij kan dit. Hoeveel je hiermee kunt verdienen hangt af van factoren zoals:

 • Aantal abonnees op je kanaal
 • Aantal views per video
 • Je niche
 • Taal van je video’s
 • Type kanaal

De laatste factor, het type kanaal is het meest interessant voor jou. Je kan namelijk net als Enzo starten met een eigen vlog, maar besef je wel dat Enzo hier jaren over gedaan heeft. Zijn fanbase kwam niet uit het niks.

Maar wat nou als ik je vertel dat jij ook kan verdienen wat Enzo verdient, zonder daar zelf iets voor op te nemen en zonder jezelf te laten zien? zou je dat interessant vinden?

Youtube Cash Cow

Zoals je ziet kun je met Youtube behoorlijk goed online geld verdienen en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ook jij kan dit op een manier die je misschien nog niet kent, maar wel kan leren. Je hebt met Youtube naast de keuze voor een eigen vlog zoals Enzo het doet, ook de mogelijk om een Cash Cow Channel op te starten.

Met een Cash Chow Channel publiceer je video’s op je eigen kanaal. Dit kan zonder jouw gezicht te laten zien, zonder ooit zelf een video op te nemen én zonder ervaring. Mensen die je niet kent zullen jouw video’s bekijken en jij wordt ervoor betaald. Deze methode is nog niet zo bekend in Nederland, maar wereldwijd wel.

Ik maak ook gebruik van deze methode om geld te verdienen met Youtube. Ten opzichte van het kanaal van Enzo, heb ik echter het voordeel dat ik makkelijker kan opschalen met meer kanalen en ik hoef er zelf niks voor te doen. Klinkt dit te mooi? Het is echt zo! Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de mogelijkheid via de knop hieronder waarin Jelline Brands laat zien hoe zij per video €1500 kan verdienen.

youtube cash cow channel

Ontdek de Cash Cow Academy en leer hoe je geld kan verdienen met Youtube

 • De enige online cursus in Nederland over Youtube Cash Cow Channels
 • Casestudie van €0 naar €10.000
 • Youtube-kanaal promoten en laten groeien
 • En nog veel meer!
Ontdek de mogelijkheden van Youtube

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *