Veiligste en goedkoopste crypto exchanges in Nederland en buitenland

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Crypto en crypto exchanges worden steeds populairder. Dit zorgt dat ook steeds meer mensen hier meer van willen weten met als logisch gevolg dat mensen erin willen handelen. Ongetwijfeld is de huidige inflatie, waarbij alles wat we kopen duurder wordt zonder dat ons inkomen meestijgt een belangrijke factor hierin. Daarnaast zit het in ons aard om mogelijkheden te verkennen waar we vroeg of laat meer mee te maken krijgen, zeker als zelf geld in te verdienen valt.

Je leest het goed, crypto biedt de mogelijkheid om je geld te spreiden. En door erin te handelen kun je er ook nog eens geld mee verdienen. Maar waar begin je eigenlijk met crypto? Waar koop je crypto, hoe weet je wat je moet kopen en hoe je er vervolgens mee om moet gaan? Het daadwerkelijk handelen erin start bij crypto exchanges, handelsplatformen voor digitale valuta. Daarom neem ik je mee in de beste crypto exchanges van Nederland.

Wat is een crypto exchange precies?

Een crypto exchange of handelsplatform voor digitale valuta is een website waar je digitale valuta kan kopen, verkopen en verhandelen. In tegenstellig tot banken die we kennen die onze Euro’s uitgeven/printen, gebeurd op een exchange alles digitaal. Vergelijk het met het inloggen in je digitale bankomgeving. Alleen zie je geen rekeningnummer met Euro’s maar een tegoed en jouw crypto balans.

Waar je bij de Euro, altijd met 1 munt te maken hebt, kun je op exchanges honderden munten kopen. De belangrijkste hierbij is bitcoin, waarna er enkele altcoins volgen. Altcoins zijn cyptomunten die in tegenstelling tot bitcoin een eigenaar hebben. Hier zit een bedrijf achter.

Niet elke crypto exchange werkt of biedt hetzelfde. Zo biedt niet elke exchange dezelfde munten aan, dit gaat dan over altcoins. Ook zijn de handelskosten (fees) die je betaald bij aankoop niet overal hetzelfde. Een van de meeste gunstige exchangeshierin is Bitvavo.

Bitvavo banner

Bijzonderheden van een exchange

Voor beleggers zijn deze platforms nog steeds vrij bijzonder. Je kan er in korte tijd veel geld mee verdienen, maar als je niet oplet ook mee verliezen.

Een van de unieke zaken aan een exchange of beter gezegd het kopen van crypto, is dat je een deel van een munt kan kopen. Aandelen bijvoorbeeld koop je altijd per stuk (1). Stel dat een aandeel op €500 staat, dan moet je dit ook betalen voor het aandeel. Staat een cryptomunt echter op €500, dan kun je ook voor €5 aan crypto kopen. Dit maakt instappen makkelijker.

Waar een exchange ook sterk anders in is ten opzichte van een bank, is dat je feitelijk zelf je account moet aanmaken. Dit is niet moeilijk en er zijn cursussen waarin dit prima van A-Z wordt uitgelegd, maar je bent zelf 100% verantwoordelijk voor je account en het geld dat erop staat.

Leer hoe je veilig een account op een crypto exchange aanmaakt met de training Bitcoin Basics van Madelon Vos. Lees dit artikel.

De beste crypto exchange kiezen die bij jouw past

Zoals ik net al een beetje liet doorschemeren, is niet elke exchange hetzelfde en geschikt voor jou. Er zijn best wat zaken waarmee je rekening wilt houden. Aanbod van munten is hierin belangrijk, de een biedt er namelijk een handjevol waar de ander werkelijk elke munt toelaat die op de markt verschijnt. Persoonlijk hou ik van de eerste, omdat hier goede screening zit op wat wordt toegelaten. Bitvavo is hier een voorbeeld van.

Desalniettemin is en blijft het altijd goed onderzoek doen naar wat je aankoop als je je ergens aanmeld. Ook hier kan een goede training geen kwaad zodat je met 1-0 voor staan en de goede investering maakt. Wil je dus verstandig handelen, overweeg dan de training traden traden met technische analyse te bekijken. Meer over deze training staat in mijn artikel investeren in bitcoin en crypto.

Een ander belangrijk punt is de gebruiksvriendelijkheid van een platform. Dit is persoonlijk, maar ik houdt niet van vele toeters en bellen. De ene exchange zit hier juist vol mee, waar de andere erg intuïtief werkt die perfect is voor beginners.

Net al kort genoemd, je moet zelf een account aanmaken op een exchange en je bent zelf verantwoordelijk. De beveiliging van je account moet dus goed zijn en is daarmee een factor die ik meeneem. Als je uiteindelijke voor grote bedragen verhandelt, wilt je dat die veilig staat. Ook hier zitten veel verschillen. Alle platformen kennen wel een vorm van 2FA, bovenop je wachtwoord.

Echter zijn er platformen die verder gaan en bijvoorbeeld eisen dat je bepaalde foto’s maakt van jezelf met wachtwoorden, data en je ID. Uiteraard allemaal voor jou veiligheid, maar lang niet altijd voor de gebruiksvriendelijkheid als je graag van start wilt.

Beveiliging van jouw investering

Een klein stapje verder dan het kiezen van een crypto exchange is het veilig stellen van jouw vermogen. Afhankelijk van wat jij veilig vind om op je exchange te laten staan, kun je ervoor kiezen om vanaf X bedrag, een ledger aan te schaffen. Je moet het zo zien, een exchange is digitaal. Beveiligd of niet, je geld staat nog steeds online. Hier kunnen hackers gebruik van maken, zeker als jij een leuk bedrag hebt.

Een veilige optie is om je crypto dan over te plaatsen naar een ledger. Zie dat als een soort usb die dient als een kluis voor je crypto. Hiermee beveilig je je crypto en kan niemand, behalve jij er nog bij omdat het niet meer online staat. Hier kun je te allen tijde weer bij en je crypto is altijd veilig.

Beste crypto exchanges in Nederland

Dit is een mening, wat ik goed vind hoef jij niet goed te vinden, maar de volgende exchanges zijn naar mijn idee het veiligst en goedkoopst om mee te beginnen. Doe wederom vooraf goed je eigen onderzoek en kies vervolgens platform om te gaan handelen.

bitvaov-betrouwbaar

Nederlandse crypto exchange Bitvavo

Op Bitvavo kun je cryptovaluta direct verhandelen met euro’s en andersom. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en zowel geschikt voor beginners als ervaren handelaren. Daarbij is het een van de goedkoopste exchanges in Nederland. Een tegoed kun je eenvoudig starten met alle bekende betaalmethoden.

Bitvavo is gespecialiseerd in cryptomunten, dit zorgt dat je met niet kunt handelen in aandelen of ETF’s.

Voordelen Bitvavo

 • Erg lage fee’s van maximaal 0,25%
 • Veilig en eenvoudig geld storten met bekende betaalmethoden
 • Rente over je crypto mogelijk met staking
 • Alles is in het Nederlands
 • Erg gebruiksvriendelijk en intuïtief

Nadelen Bitvavo

 • Goedkoper dan andere Nederlandse brokers
 • Relatief klein aanbod, al vind ik dit zelf geen nadeel omdat je lang niet overal in investeert
 • Alleen support per e-mail, alleen heb ik zelf zelden support nodig gehad

Nederlandse crypto exchange Bitcoinmeester

Dit is een vrij nieuwe broker, opgericht in 2017 en ook van Nederlandse bodem. Ook hier kun je uitsluitend handelen in crypto. Het is een snel groeiend bedrijf en snel groeiende online broker met een groot aanbod aan munten (ruim 200). Ze hebben ook een app, waarmee de toegankelijk voor veel mensen wordt vergroot.

Omdat ze zoveel munten aan kunnen bieden en ook prima op mobiel functioneren, is Bitcoinmeester interessant voor beginnende beleggers. Ze bieden goede ondersteuning, maken het eenvoudig om de juiste keuzes te maken door een vriendelijk interface en al belegger is het makkelijk navigeren en handelen.

Lees meer over Bitcoinmeester in mijn Bitcoinmeester review.

Voordelen Bitcoinmeester

 • Lage fees, al zijn ze net iets duurder dan Bitvavo
 • Goede Nederlandse klantenservice, goed bereikbaar per telefoon, e-mail en Whatsapp (modern bedrijf)
 • Een ruim aanbod van 200+ cryptomunten
 • Goede accountbeveiliging met 2FA
 • Tot wel 10% rente op sommige cryptomunten

Nadelen Bitcoinmeester

 • Relatief hoge kosten in vergelijking met andere brokers
 • Heel soms storingen of onderhoud aain de app
bitcoin-meester-truspilot

Binance crypto exhange met eigen munt

Binance is wereldwijd een van de grootste exchanges. Wat ze mede uniek maakt is dat ze een eigen munt hebben, de Binance Coin (BNB). Een populaire munt en erg belangrijk voor het succes van Binance. Of dit een goed teken is, laat ik even in het midden al vind ik het een risico.

Wat Binance in vergelijking met alle andere brokers zo bekend maakt is dat het een heel crypto ecosysteem wil bouwen. Dit maakt dat ze een zeer gedreven partij zijn. Populaire cryptomunten kun je hier direct kopen en op je Binance wallet zet. Dit kan bij Bitvavo en Bitcoinmeester overigens ook. Minder bekende munten kun je kopen door je populaire munten ervoor in te ruilen. Zo kun je een soort rendement halen op prijsverschillen in crypto.

Voordelen Binance

 • Een groot aanbod van munten
 • Ze hebben een eigen cryptomunt waarin je kunt investeren
 • Je kan crypto inwisselen voor hun eigen BNB
 • Een gratis cloud wallet
 • Lage transactiefees
 • Rente over je crypto met Binance Earn

Nadelen Binance

 • Het is naar eigen zeggen een vrij complex platform, niet direct voor startende beleggers
 • Je betaalt vrij hoge transactiekosten als je gebruik maakt van iDeal (€1,30 per transactie)
 • Support doet er vaak lang over om je vragen te beantwoorden
 • (teveel) negatieve reviews op Trustpilot

Conclusie crypto exchanges

Starten met handelen in crypto vereist allereerst dat je weet waarin je trade. Dus niet alleen welke munt je besluit te kopen, maar ook dat je weet wat crypto precies is. Anders ben je aan het gokken zoals ik het noem. De beste manier om je hierin te verdiepen is met de Bitcoin Basics training. Hierin leer je alles wat je moet weten over de basis van bitcoin en crypto.

Vervolgens is het aan jou om te kijken waar je voorkeur voor handelen naar uit gaat. Ben je al bekend in de wereld en snap je handelsplatformen goed, dan kun je naar Binance gaan. Ben je beginner of een gewone belegger en wil je alles kunnen met goede maar eenvoudig interface, dan is Bitvavo een goede optie. Hier kun je ook prima handelen en niet alleen crypto kopen. Ook hebben ze zeer goedkope tarieven en een goede beveiliging.

Heb jij klantenservice hoog zitten en is dit je prioriteit, dan is Bitcoinmeester wellicht voor jou. Ze zijn iets duurder, maar je kunt er met al je vragen terecht.

Tot slot, een account aanmaken op de exchanges kost niks, dus dat is niet je risico. Ben je nog aan het verkennen, start dan met een klein bedrag en kijk hoe het gaat. Op die manier vind jij de crypto exchange die bij jouw past. Veel handelplezier!

bitvavo

Ontdek nu de nummer 1 crypto exchange van Nederland en handel tot €1000 gratis!

Gratis Bitvavo account aanmaken

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *