Geld verdienen met Amazon

Ontdek 3 manieren om te starten met Amazon + een leuke bonus

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Naast dropshipping en affiliate marketing, wordt ook verkopen op Amazon Nederland steeds populairder. Een van de grootste redenen hiervoor is dat Amazon nu ook naar Nederland is gekomen. Dit maakt het verkopen via dit platform een stuk makkelijker en toegankelijker. Daarnaast is het platform ook gebruiksvriendelijk, heeft het een enorm bereik, een grote naamsbekendheid en kun je er geld mee verdienen.

Maar, net als met elk verdienmodel, heeft ook online geld verdienen met Amazon een bepaalde aanpak nodig. Er zijn je al genoeg mensen voorgegaan die goed geld verdienen met het platform, dus ook jij kan dat zeker. Je kan hierbij kiezen tussen een weg waarin je zelf alles uitzoekt of een weg waarin je wordt voorgedaan hoe het werkt.

Om te beginnen raad ik je aan dit artikel goed door te lezen en te kijken naar de mogelijkheden. Doe dit voordat je een sprong in het diepe waagt. Dit artikel zal je inzicht geven in de mogelijkheden binnen Amazon om geld te verdienen. Ook heb ik een verassing, waardoor je sowieso vandaag nog aan de slag zou kunnen!

Over Amazon

Amazon is van origine een webshop uit Amerika producten aanbiedt en deze internationaal verkoopt en verzend. Dit begon ooit met een online boekenwinkel, maar tegenwoordig kun je er voor vrijwel alles terecht. Je kunt Amazon in beetje vergelijken met de Nederlandse Bol.com alleen dan groter.

Waar Amazon in 1995 dus begon als online boekenwinkel, groeide het platform naarmate ze meer producten aan hun assortiment toevoegde. Dit is waarschijnlijk ook de Amazon die jij vandaag de dag kent. Een grote webshop, waar veel producten kunt kopen en misschien al eens gekocht hebt.

Sinds 2000 tot 2017 groeide hun omzet per jaar met 30%. Een van hun record omzetten was in 2015, met 100 miljard USD. Ter vergelijk, in kwartaal 1 van 2020 bedroeg de omzet 75,5 miljard USD. Dit geeft een beetje de omvang weer van Amazon en ook de kansen die het platform biedt in Nederland.

Verkopen op Amazon Nederland

Amazon is zoal je kunt lezen geen kleine speler. Sterker nog, het is een van de grootste webshops ter wereld die nu ook naar Nederland is gekomen. Als je producten wilt verkopen via Amazon, weet je dus dat je met een grote partij gaat samenwerken. Ze weten (als geen ander) hoe je producten moet verkopen én hoe belangrijk klantenservice is.

De voornaamste manieren om te verkopen op Amazon Nederland zijn:

 • Eigen producten gaan verkopen op Amazon
 • Amazon merchandise gebruiken: jij ontwerpt kleding die Amazon voor je maakt, verkoopt en verzend
 • Affiliate marketing met Amazon producten

Eigen producten verkopen op Amazon Nederland

In de basis werkt dit vrij eenvoudig. Je kunt het verkopen van producten via Amazon vergelijken met Marktplaats. Je plaatst namelijk een product online, dat andere mensen kunnen kopen, via een bekende marktplaats (Amazon).

Zo kun je zelf ook spullen inkopen (waarvan je weet dat ze verkocht zullen worden) en deze plaats je te koop op Amazon. Ten opzichte van het runnen van een eigen webshop is het voordeel van Amazon dat je gebruik kan maken van een enorme afzetmarkt, goede naam en goede service.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je op Amazon niet zo makkelijk start als bijvoorbeeld via Shopify. Je moet je aanmelden, waarna er wordt bekeken of je voldoet aan alle eisen en of jij geschikt ben om Amazon als verkoop marktplaats te mogen gebruiken. Maar als je er serieus mee start, is het zeker mogelijk.

Producten verkopen als Amazon verkoper

Verkoper worden op Amazon is niet het moeilijkste om te realiseren, maar komt wel met bepaalde instructies. Er zit een gering risico in als je het niet helemaal goed doet of jezelf aanmeld zonder te weten wat je doet. Een mooi video die dit uitlegt is van Tatiana James.

Een andere gering risico van verkopen via Amazon is net als bij Marktplaats bijvoorbeeld, dat je producten niet allemaal worden afgenomen. Daarom is het vooraf doen van goed onderzoek naar hoe Amazon werkt en wat je wilt verkopen aan te raden. Het boek ‘Nu of Nooit op Amazon” leert je hier veel meer over.

Ook zijn er altijd oplossingen voor dit soort situaties, je hebt immers een eigen plek of shop waar je producten op te koop blijven staan.

Merchandise verkopen op Amazon Nederland

Het leuke van Amazon Merchandise, is dat je kunt beginnen met het verkopen van je eigen kledingmerk. Je verzorgt hierbij het ontwerp/design en Amazon verzorgd de bedrukking, de verkoop en de verzending van de kleding. Hoofdzakelijk gaat dit over kleding zoals T-shirts en hoodies. Deze zijn het makkelijkst te maken en worden het best verkocht.

Je voelt al aankomen dat ook Amazon hier een deel van je winstmarge voor haar rekening neemt. Zij nemen namelijk een groot en tevens zeer essentieel van het proces op zich: het maken en versturen van de kleding + de klantenservice.

Desalniettemin kun je goed verdienen aan dit model. Je maakt namelijk één of meerdere keren een ontwerp en Amazon verzorgd de rest van dit proces voor jou. Je kunt dus geld blijven verdienen zonder je al te druk te maken over shirts, voorraden en logistiek.

Start met verkopen van merchandise

In tegenstelling tot het verkopen van producten op Amazon, werkt de merchandise niche wel iet anders. Omdat het model best lucratief is: je kan namelijk je eigen merk starten zonder al te veel zorgen over verkoop en verzending, is hier veel interesse voor.

Zoveel zelfs dat Amazon tegenwoordig nieuwe verkopers alleen nog toe laat met een eigen uitnodiging tot dit programma. Je kunt je namelijk voorstellen dat het ook voor Amazon een grote en verantwoordelijke taak is om het voor iedere Merchant in goed banen te leiden.

Door deze selectie worden de minder goede verkopers of weinig belovende aanmeldingen tegen gehouden, waardoor de goede en veelbelovende verkopers juist floreren. De selectie werkt als volgt:

 1. Je meld je hier aan om op de wachtlijst te komen
 2. Je schrijft een motivatie waarom Amazon jou zou moeten toelaten. Ze kijken mede naar je achtergrond en ervaring
 3. Vervolgens moet je 1 tot wel 6 maanden wachten of je toegelaten wordt.

Het lijkt dus een eenvoudig proces, maar ideaal is het niet. Je hebt namelijk kans dat je best lang moet wachten om toegelaten te worden. Je moet je dan wel afvragen of je het dan nog wilt. Je avontuur op Amazon begint dan namelijk pas. Je hebt dan nog niks verkocht.

Wat je in de tussentijd wel kunt doen, is daadwerkelijk bewijzen aan Amazon dat je ervaring klopt met wat je hebt opgegeven. Ook kun je onderzoek doen naar type kleding, aan designs weren en prijzen onderzoeken die het beste werken. Al met al, omvat het net iets meer moeite als producten verkopen in optie 1.

Affiliate marketing en Amazon

Affiliate marketing combineren met Amazon. De laatste optie, maar zeker niet de minste. Uit ervaring kan ik je melden dat dit verdienmodel (affiliate marketing) goud waard is, snel op te zetten is en op lange termijn super winstgevend. Sowieso werk ik voor het grootste deel al met Nederlandse affiliate netwerken, Amazon past hier ook tussen.

Vergelijkbare netwerken ten opzichte van Amazon voor mij hierin zijn Coolblue en Bol.com. Voornamelijk omdat dit over fysieke producten gaat. Daarnaast ben ik actief in andere netwerken, maar deze zijn meer voor digitale producten.

Ben jij vooral actief in de Benelux, dan is Bol.com tot nu toe de way to go. Daarbuiten wordt nu dus ook Amazon Nederland interessant.

Geld verdienen met affiliate marketing

Puur omdat we het over Amazon hebben, veranderd dit niks aan het verdienmodel met affiliate marketing. Je promoot namelijk producten van iemand anders in ruil voor commissie als er een verkoop plaats vindt.

Je ontvangt van de verkoper een unieke affiliate link en deze verspreid (lees promoot) je in jou netwerk, je blogs of wellicht advertenties. De grootste voordelen van dit verdienmodel zijn:

 • Geen eigen producten
 • Geen klantenservice
 • Product voorraad is niet van toepassing
 • Je hoeft allemaal maar te promoten zonder verder gedoe
affiliate marketing stappenplan

Lijkt het je interessant om je aan te melden voor het Amazon affiliate programma? Dan kun je je hier aanmelden. Je kunt dan producten gaan promoten via social media, advertising, forums of natuurlijk je eigen website. De laaste in de rij, je eigen website, is het makkelijkst maar kan het langste duren om genoeg bezoekers krijgt.

Nu of nooit op Amazon

Ik kan me goed voorstellen dat je van bovenste 3 opties je interessant lijken, maar tegelijkertijd nog de nodige vragen op kunnen roepen. Logisch, want ze zijn nog niet in detail uitgelegd. Daarom heb ik naast de verrassing die zo volgt, nu al een leuk en interessant boek dat veel dieper in gaat op de kansen die in Amazon schuil gaan.

Nu of nooit op Amazon is een complete startergids voor zowel starters als voor gevorderden. De gids is gericht om jou succes te laten behalen in de grote wereld van e-commerce met hierin specifiek Amazon.

Met dit boek kan in theorie iedereen een online business opzetten met het doel om uiteindelijk een vrijer te leven en locatie onafhankelijk te werken. Het boek zelf is gratis.

Wat je met dit boek leert:

 • Hoe je online producten kunt verkopen
 • Hoe je een bedrijf kunt starten op Amazon zonder kennis of ervaring
 • De beginstappen om een merk op te bouwen
 • 8 valkuilen die jij kunt overslaan
 • Hoe je kan verkopen zonder zelf orders te versturen en het logistieke proces kan automatiseren

Affiliate marketing

Naast de interessante gids en Amazon methodes heb ik 1 manier genoemd die je sowieso kunt starten. Dit kan namelijk met én zonder Amazon en betreft affiliate marketing.

Aan het begin van dit artikel liet ik je al weten dat je vandaag sowieso een stap naar een vrijer kan zetten. Ook zou ik een methode aan je introduceren om locatie onafhankelijk te werken. Affiliate marketing is het verdienmodel waarmee jij onder andere op dit artikel bent gekomen en dit nu leest. Het is een manier van geld verdienen die 100% passief te maken is en geen gedoe kent zoals klantenservice, producten, voorraad en advertenties.

Hiervoor is een instapklare cursus ontwikkeld die je voor slechts €47,- kunt aanschaffen. Deze heb ik ook gevolgd en ik ben hier zeer over te spreken. Hierin wordt je precies uitgelegd hoe dit model werkt, hoe het voor je werkt én hoe je super laagdrempelig kunt beginnen. Als je interesse hebt, kijk gerust eens rond door op deze link te klikken.

Wil je meer leren over Amazon? Kijk dan eens de nummer 1 Amazon cursus van Nederland!

amazon cursus

Ontdek nu hoe je kunt starten met Amazon met de nummer 1 cursus in Nederland!

Ontdek Amazon!

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

2 reacties op “Geld verdienen met Amazon

  1. Hallo Joyce,

   Dit is niet nodig. Bij het aanmelden dien je wel je BSN door te geven. Let echter wel dat je als particulier maar een bepaald bedrag per jaar belastingvrij mag bijverdienen. Inkomsten moeten officieel netjes opgegeven worden bij de belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *