Geld verdienen met bloggen? Mijn €3.000/maand manier

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Geld verdienen met bloggen of zoals ik het liever noem: passief geld verdienen met bloggen. Dat is namelijk de manier waarop ik het verdienmodel zie dat ik toepas. In ben ondernemer en combineer praten over geld met een blog en affiliate marketing. Een toffe combinatie om geld te verdienen met iets waar je interesse in hebt.

Veel mensen vragen mij toch nog regelmatig hoe ik dit dan doe? Want hoe verdien je nou geld door een blog te schrijven? Kan je er van leven? De eerste vraag komt voor uit het feit dat ik kan bloggen vanaf elke plek. Ik ben niet gebonden aan een locatie om te werken aan mijn website. Dit alleen klinkt voor sommige mensen al als een zegen.

Hoe ik geld verdien en of ik er van kan leven is door het toepassen van affiliate marketing. Het feit dat ik geld en geld verdienen interessant vindt kan ik combineren door producten te promoten waar je online geld kan verdienen. Zo simpel is het, of toch niet? Ja ik verdien zeker geld dankzij dit verdienmodel, maar is me niet komen aanwaaien.

Wat is een blog precies?

Je raad het al, maar de pagina die je nu leest is een blog of beter gezegd een artikel. Om het simpel te houden, we hebben een blog (deze website), we bloggen (schrijven teksten) en op dit blog schrijven we artikelen. Een artikel, wat je nu dus leest, is vaak evergreen content, wat betekent dat het nu en over 5 jaar nog steeds relevant kan zijn.

Dit is ook precies de kracht van een blog. Feitelijk beheer je een website die je continu voorzien van nieuwe artikelen. Deze artikelen worden gevonden doordat mensen Googelen en zo trek je bezoekers naar je website. Je raad het al, hoe meer je blogt, hoe groter je website wordt, hoe meer bezoekers je krijgt en hoe meer je verdient.

Gebruik maken van affiliate marketing

Geld verdienen met bloggen doe ik dankzij affiliate marketing. Is dit je nog onbekend? Lees dan zeker dit artikel even. Je ziet soms wel eens een klikbaar linkje in een tekst staan. Vaak zit dit of verwijzingen naar een ander artikel zoals voorgaande link of zogenaamde affiliate linkjes. Dit zijn stukjes code die gekoppeld worden aan een tekst of knop in een artikel. Deze linkjes vertellen de verkoper dat jij via mijn website bent gekomen.

Als je vervolgens binnen een paar dagen het product besteld waar je naar zocht of over las, dan krijg ik een klein percentage van jouw uitgave. Dit kost jouw niks extra’s, jij merkt hier niks van, en ik verdien er een beetje geld mee. Dit kan variëren van een paar euro tot een paar honderd euro. Afhankelijk van het product.

Reken mij hierin overigens niet te snel rijk. Vaak heb je maandelijks redelijk wat commissies nodig (zo heten de bedragen die ik ontvang) om er mooie dingen van te doen.

paypro commissie

Combinatie bloggen met affiliate marketing

Uiteindelijk komt het er dus op neer dat ik geld verdien met bloggen in combinatie met affiliate marketing. Niet elke artikel heeft per se een affiliate link nodig overigens. Het belangrijkste is dat je mensen voorziet van relevante informatie. Als bijkomstigheid kun je hier een product aan koppelen. Wel zie je vaak linkjes terug die weer gekoppeld zijn aan andere artikelen.

De bedoeling is dat jij al bezoeker dus eerst geïnformeerd wordt over wat je zoekt. Vervolgens kun je op eigen initiatief verder kijken op de website of via de aan dit artikel gekoppelde linkjes rondkijken. Op het moment dat je op mijn affiliate linkje klikt, kom je dus bij de website van de verkoper uit. Dit principe geld voor elke website die met affiliate linkjes werkt.

Na aankoop heb je vervolgens niks met mij te maken. Ik krijg puur een percentage van het geld dat jij sowieso al had moeten betalen. Vervolgens heb jij het product, ik de commissie en de verkoper jou als klant. In 1 klap maak je dus 3 partijen blij. Hoe mooi!

Jij kan geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen is niet zo moeilijk als je zou denken. Het komt er op neer dat je regelmatig een leuk artikel schrijft voor je blog. Dit kan in vrijwel elke niche zijn, al zou ik als je net begint starten met waar je interesse echt ligt. Bij mij is dat online geld verdienen, dat hoeft voor jou niet zo te zijn.

Zo zijn er genoeg mogelijkheden zoals gezondheid, fitness, voeding, crypto, educatie, hobby’s en ga zo maar door. Wel kan ik je aanraden om digitale producten te verkopen. Deze wordt vrij snel gekocht en leveren vaak ook hogere commissies op. Dit neemt niet weg dat je niet voor fysieke producten zoals telefoons, tv’s, wasmachines of boeken kan gaan, maar dit is aan jou.

Het nummer 1 voordeel van bloggen als affiliate

Ken je het begrip digitaal vastgoed? Hiermee vergelijk ik en vele bloggers met mij, mijn affiliate blog website. Digitaal vastgoed is namelijk iets dat jaren blijft bestaan, inkomen blijft opleveren en maar 1x input van jou nodig heeft. Het gaat als volgt:

Jij begint nu aan je website en je plaats daar wekelijks een goed artikel op. Voor dit artikel doe je 1x moeite, je stopt er tijd in en vervolgens publiceer je het. Als het goed is hoef je hier nooit meer naar om te kijken. Mits je later wil optimaliseren of uitbreiden. Dit artikel wordt er gevonden door mensen die naar het onderwerp van jouw artikel zoeken. Met de tijd vinden dus meer en meer mensen jouw artikel en kunnen het product dat jij promoot kopen.

Omdat je wekelijks een artikel plaatst, bouw je dus digitaal vastgoed op. Informatie die jou na jaren nog steeds geld op kan leveren terwijl je er maar 1x tijd voor hebt moeten maken. Uiteindelijk kan je besluiten het schrijven over te laten aan een copywriter, zodat je zelfs die tijd niet meer kwijt bent. Een goede optie hiervoor is Writgo, een zeer goede dienst waaraan je het vullen van je blog kunt uitbesteden.

Leer je liever zelf hele goede teksten schrijven? Kijk dan eens naar de cursus van doyoucopy en leer hoe je internet voor jou kan laten werken.

Hoe start je jouw blog?

Wat je nodig hebt om te beginnen is een domeinnaam (zoals geldisgoed.nl) een website om je blog op te starten en inspiratie natuurlijk om te beginnen. Geen idee hoe je aan een domeinnaam komt, laat staan hoe je een website start? Geen paniek. Ik wist het ook niet toen in begon en toch is het geluk. Ik begon echter wel met een voorsprong, als je het zo kan noemen.

Ik heb niet zelf het wiel uitgevonden, maar gebruik gemaakt van een gerichte training. Ik wilde niet wekenlang doen over het maken van een website en achteraf nog twijfelen of hij wel goed was. Hoe simpel het namelijk ook is, een goed begin is het halve werk en je wilt uiteindelijk geld verdienen.

Dankzij de training van Jacko Meijaard stond deze website zonder enige ervaring binnen een week inclusief mijn eerste blog. Alles is dus mogelijk, als je maar wilt. Jacko is zelf ook affiliate en leert inmiddels 12.000+ mensen hoe je geld verdient met bloggen. Wil je dus graag beginnen met jouw blog en er goed geld aan verdienen, dan is dit je kans!

affiliatie marketing revolutie

Wil je geld verdienen met bloggen?

Start nu eenvoudig jouw blog website ook al heb je nog geen kennis of ervaring!

Leer geld verdienen met bloggen

Meeste recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *