Groeien en geld verdienen met Instagram? Zo zet je volgers om in klanten en geld!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Hoe kun je het platform waarop dagelijks meer content dan bezoekers bijkomen toch in je voordeel gebruik? Kortom hoe kan jij geld verdienen met Instagram in plaats van urenlang doelloos rond scrollen en je tijd eraan verspillen. Feit is, dit is wat de meeste mensen doen. Zonde, want je kunt er met de juiste strategie mee groeien en jouw volgers omzetten in klanten en geld.

Mocht je denk dat geld verdienen met Instagram het posten van leuke foto’s omvat en vervolgens wachten op de volgers, moet ik je teleurstellen. Het groeien zit hem vaak in werk dat jij als volger niet ziet. Hoe blijft jouw account op 5000 volgers hangen en lijken andere accounts er per dag te groeien. Het begint met weten hoe Instagram werkt en weten voor wie je wat post. Oftewel, wie zijn je volgers, wie wil je aantrekken en wat biedt je ze.

Om je even met de neus in de feiten de drukken. noem ik de verdiensten op van bekende personen per post in 2021.

 • Lionel Messie – gemiddeld $428.000 per post
 • Beyonce – gemiddeld $402.000 per post
 • Selena Gomez – gemiddeld $492.000 per post
 • Dwayne Johnson – gemiddeld $510.000 per post
 • Christiano Ronaldo – gemiddeld $621.000 per post

Ik hoor je nu denken, dat zijn mega accounts, bekende personen en de hele wereld kent ze. Klopt! Maar het bewijst wel dat je met een groot en groeiend account geld kan verdienen. Stel dat jij er als influencer per maand of opdracht €2000 aan verdiend, dan is dat minder, maar wel een gemiddeld maandsalaris!

Inhoudsopgave

Geld verdienen op Instagram – belangrijke factoren

Ik hoef je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat het bij Instagram draait om kwaliteit hoge foto’s en video’s die interessant en relevant zijn voor je volgers. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn, zie je niet eerst een kort verhaal, je moet direct blijven hangen bij je (nieuwe) volgers door middel van je content.

Hoeveel volgers moet je hebben?

We zagen net al even hoeveel personen zoals Ronaldo of Dwayne Johnson per post krijgen. Verkijk je hier niet op, los van hun Instagram en gigantische fanbase zijn het ook zonder Instagram personen die we kennen. Meet hier jouw succes dus zeker niet aan af, gebruik ze meer ter inspiratie.

Tegenwoordig kun je jezelf al micro influencer noemen als je 5000 volgers of meer hebt. Dit moet wel trouwe volgers zijn en geen gekochte uiteraard. Hiermee kun je al kleine maar leuke deals binnenslepen. Denk bijvoorbeeld aan het promoten van een kleding- of supplementenmerk. Ook kun je producten testen die jouw doelgroep kan afnemen.

Iets groter en ook serieuzer wordt je al met 10.000 volgers. Ga je richting of voorbij de 50.000 volgers, dan kun je spreken van een influencer in jouw niche. Het wil niet zeggen dat iedereen jouw nu volgt en doet wat jij doet of zegt. Maar voor jouw volgers ben jij inspiratie en die zie je terug in mogelijk deals je kan krijgen.

Hoe laat je je aantal volgers groeien?

Voor het gemak ga ik er vanuit dat je al een Instagram account hebt en wie weet al een paar honderd tot misschien wel duizend volgers hebt. Maar nu begint de uitdaging pas. Vanaf 5000 en het liefst 10.000 volgers wordt het verdienmodel pas echt interessant. Ondanks dat er veel manieren zijn om je account te groeien, heb ik wel enkele tips voor je om snel meer kwalitatieve volgers te kweken.

 • Gebruik per foto/post/video relevantie hashtags (heb je een accounts onder de 50K volgers, pak dan hashtags voor 100K groepen, anders richt je al snel te groot)
 • Speel in op trends
 • Ga de interactie aan met nieuwe en bestaande volgers en andere accounts
 • Wees dagelijks actief
 • Blijf jezelf en menselijk, je mag je content mooi maken, maar maak het niet ”te mooi”

Je doelgroep bepalen

Redelijk vanzelfsprekend, maar je volgers volgen jou om een reden. Vaak vanwege het onderwerp waar je om bekend staat en het leven dat je leidt en hierover post. Als je dit weet, kun je op zoek gaan naar een manier om jezelf zo uniek mogelijk te profileren. Makkelijk is dit niet, maar tegelijkertijd ben jij zelf uniek dus wees creatief.

Hoe unieker en creatiever jij bent, hoe opvallender je wordt. Zo trek je nieuwe kijkers en volgers aan. Heb je hier moeite mee? De Instagram Academy helpt jouw hier moeiteloos in verder.

Klein voorbeeld: jij ben actief in e-commcerce en post regelmatig over hoe jij jouw leven als ondernemer leeft. Hierin ben je niet echt uniek, omdat er véél ondernemers zijn die hetzelfde doen. Richt je daarom op een specifiek gebied waarin je uniek kunt zijn en goed in bent.

Stel jij bent goed in het beheren van Youtube kanalen, dan kun je laten zien hoe jij keer op keer een video viraal kan laten gaan. Mensen die interesse hebben in geld verdienen met Youtube zullen je dan volgen, omdat jij iets kan en dagelijks doet waar iemand van kan leren.

Regelmaat en consistentie is essentieel

De tijd van 1 post per week is voorbij en zo ook de tijd van 1 story per dag over hoe je geniet op een terras. Als je wilt groeien en jouw volgers wilt omzetten naar klanten en geld, moet je relevant voor ze zijn en blijven. Je wilt je volgers immers behouden als je ze hebt. Net als dat een restaurant jou het liefst terug ziet komen nadat ze je een geweldig diner hebben voorgeschoteld.

Daarom is het belangrijk om regelmatig goede en kwalitatief hoge content te plaatsen. Hiervoor is de gemiddelde iPhone tegenwoordig al perfect. Wissel hier ook in af met videos, IG TV, reels en stories.

Net al als elk social media heeft Instagram een algoritme. Deze bepaald mede de kwaliteit van jouw account en aan wie en hoeveel mensen jij getoond wordt. Belangrijke factoren hiervoor zijn regelmaat, interesse en relaties. Wil je meer volgers, houdt de rekening met het volgende:

 • Acties zijn en blijven, post 1-2 keer per dag
 • Bouw een specifiek account op
 • Maak gebruik van relevante hashtags
 • Volg vergelijkbare accounts en zoek ook interactie met ze op
 • Deel posts van andere vergelijkbare accounts

Zorg voor een lange termijn visie en plan

Geld verdienen met Instagram is goed te doen, maar is vaak alleen weggelegd voor mensen die er een lange termijn visie en plan voor maken. Mensen die het als onderdeel van hun dag zien en weten welk doel ze hebben. Je account zal groeien, maar niet snel, dit heeft onder meer te maken met de hoeveelheid content te geplaatst worden ten aanzien van het aantal mensen op Instagram.

Het kost dus even tijd voordat je weet wie jou volgers zijn, wat ze willen en welke kant jij met je account op wil. Influencer wordt je niet zomaar, daarom is uniek zijn en echt jouw verhaal tonen zo belangrijk. Anders ga je al snel op in de massa.

Toch is het zeker mogelijk om binnen bijvoorbeeld een jaar al naar 10.000 volgers of meer te groeien (als je onderaan begint). Welke strategieën en welk plan hiervoor nodig zijn, leer je haarfijn in de Instagram Academy.

Beste manieren om geld te verdienen met Instagram

Hierop heb je gewacht, de manieren om geld te verdienen met Instagram. Bewust heb ik je eerst voorkennis gegeven, zodat je niet als een blind paard op je account duikt.

Sponsoring en deals

Ik liet het al een beetje doorschemeren, maar sponsoring en deals zijn misschien wel de bekende vorm van geld verdienen als het om Instagram gaat. Omdat het 95% visueel is, kun je producten of diensten goed in beeld brengen. Bekende personen zoals hierboven genoemd verdienen hier letterlijk tonnen mee. Ze hebben namelijk veel volgers en dus een grote en directe potentiele afzetmarkt.

Om het even te relativeren en er van uitgaande dat jij nog net op 100.000 volgers of meer zit, kun je met minder volgers ook al leuk verdienen. Gemiddeld gezien kun je met een account van 5000 volgers al €20-200 vragen voor een deal. Stel dat je 5 van dit soort deals bij per maand hebt, verdien je toch leuk. Er vanuit gaand dat je alleen maar groeit.

Hoe sleep je deals binnen?

Ga er maar vanuit dat je zeker in het begin zelf op pad moet. Je bent groot genoeg om iets te verdienen, maar te klein om benadert te worden. Vaak genoeg zal je niet eens een reactie krijgen als je een bedrijf aanschrijft. Dat is nou eenmaal zo, het is net solliciteren.

Maak daarom slim gebruik van influencer netwerken. Deze helpen je met het zware werk. Het is een soort detachering. Als er een opdracht is, kijken ze naar hun netwerk en matchen hier accounts bij. Voorbeelden van dit soort netwerken zijn BlogBrains, Join en WeCreate.

Instagram en affiliate marketing

Affiliate marketing is online geld verdienen door het promoten van producten van iemand anders. Het is een van de meest passieve verdienmodellen die er bestaan. Om geld te verdienen, heb je dus lang niet altijd een eigen product nodig. Dit betekent natuurlijk ook dat je geen klantenservice hebt, geen retourtjes, geen advertenties etc.

Je hoeft alleen je product te promoten. Dit kan met een affiliate website, maar zeker ook via Instagram. Een beetje afhankelijk van je product en je account, kun je producten prima promoten door er over te praten, posten of te verwijzen naar je website.

In dit artikel ga ik dieper in op affiliate marketing en hoe je dit start, belangrijker is om te weten dat dit goed samengaat met Instagram.

Combineer Instagram met je blog

Ik liet het net als even kort doorschemeren, maar als je een goed Instagram account opbouwt of zelfs al hebt, kun je die goed combineren met je blog. Dit is ook een reden dat veel bekende en grote bloggers, grote accounts hebben. Via Instagram kun je goed in beeld brengen wat je doet of wil laten zien. Via je blog kun je persoonlijker worden en kunnen mensen over je lezen. Dit versterkt elkaar enorm.

Ook kun je 2x zo snel groeien als je meerdere wegen naar je accounts leidt. Zo vinden mensen je blog door te googelen en daarmee kunnen ze doorklikken naar je Insta account. Dit werk ook andersom. Een linkje in je bio zorgt dat jij gratis meer gericht verkeer op je website krijgt.

Pas hier het affiliate verdienmodel op toe en je hebt zelfs meerdere bronnen van inkomsten. Stel dat je al een aardig Insta profiel hebt opgebouwd, maar nog geen blogwebsite hebt, overweeg dan zeker een kijkje te nemen naar de Affiliate Marketing Revolutie. Hier wordt dit haarfijn uitgelegd.

Voor nu wens ik je veel succes met je Instagram account. Bekijk hieronder ook de video van een klant van de Instagram Academy en ontdek hoe jij met deze training jouw account nuttig kan inzetten om geld te verdienen!

Ontdek hoe je jouw volgers omzet in geld en je account maximaal kan laten groeien!

Leer geld verdienen met Instagram

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten